Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Appel-Flensjes à la Normande

zoete, gevulde flensjes
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 280kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 stevige Beliefteur-appels of andere stevige appelsoort
  • 250 g speltbloem een gezondere meeloptie
  • 3 dl ongezoete amandelmelk
  • 75 g kokosbloesemsuiker
  • Snufje roze Himalayazout
  • 3 scharreleieren
  • Boter om te bakken
  • Suiker
  • Kaneel

Instructies

  • Schil de appels en snijd ze met een appelmesje in dunne plakjes, gebruik indien nodig een appelboor om het klokhuis te verwijderen.
  • Maak van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren een glad beslag.
  • Giet een lepel beslag in de hete pan, verdeel een handvol appelschijfjes erover, voeg nog wat beslag toe en bak de flensjes langzaam gaar (houd er rekening mee dat appels langer nodig hebben om gaar te worden).
  • Dresseer de flensjes op een warme schaal, bestrooi ze royaal met suiker vermengd met kaneel.

Notities

Varianten:

  • Probeer ook eens plakjes verse perzik gedrenkt in een vleugje Curaçao.
  • Varieer met plakjes banaan, besprenkeld met rum of notenlikeur voor een verrassende twist.
  •  

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 8g | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Vurige Cointreau Flensjestaart

geflambeerde, zoete flensjestaart
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Dessert, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 350kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g speltbloem een gezondere meeloptie
  • 3 dl ongezoete amandelmelk
  • 75 g kokosbloesemsuiker
  • Snufje roze Himalayazout
  • 2 scharreleieren
  • Boter om te bakken
  • 75 g gekoelde citroenboter boter aangemaakt met citroensap, citroenrasp en een scheut Cointreau
  • Citroensap
  • Citroenrasp
  • Jigger Cointreau
  • 1 dl cognac of sterke vieux

Instructies

  • Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
  • Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
  • Bereid van tevoren de citroenboter door boter te mengen met citroensap, citroenrasp en een scheut Cointreau.
  • Vorm het tot een staafje en laat het in de koelkast opstijven (ongeveer 3 uur).
  • Plaats enkele dunne plakjes citroenboter op elk flensje, rol ze op en leg ze naast elkaar op een schaal.
  • Giet de cognac over de flensjes, flambeer ze en serveer ze terwijl ze nog branden.

Notities

  • Probeer eens sinaasappelboter als alternatief voor citroenboter en flambeer met witte rum.
  • Voeg de citroenboter toe aan een warme vanillesaus en schep een eetlepel saus over elk flensje.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 15g | Sugar: 15g

Recept afdrukken
No ratings yet

Citroenwolkjes Pannenkoekentaar

lichtrinzige flensjestaart
Bereidingstijd37 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 280kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g speltbloem een gezondere meeloptie
  • 4 dl ongezoete amandelmelk
  • Snufje roze Himalayazout
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 2 scharreleieren
  • Boter om te bakken
  • 100 g citroensuiker
  • Vers citroensap
  • Likeurglas Curaçao optioneel
  • 1 biologische citroen

Instructies

  • Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
  • Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
  • Leg een flensje op een voorverwarmde dresseerschotel, bestrooi met citroensuiker en besprenkel lichtjes met vers citroensap.
  • Herhaal dit proces, afgewisseld met citroensuiker en citroensap.
  • Druppel zo nu en dan wat Curaçao over de bovenste laag en serveer de stapel flensjes met partjes biologische citroen.

Notities

  • Vervang de citroensuiker door sinaasappelsuiker voor een fruitige twist.
  • Voor een minder intense smaak: bak de flensjes, rol ze op en bedek alleen de bovenste met vers citroensap.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 9g | Sugar: 15g

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelpannenkoekjes

Geniet van deze hartige aardappelpannenkoekjes, een heerlijk gerecht dat traditioneel is in Nederland. Hier is het vernieuwde recept
Recept categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerechten, Pannenkoeken
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1,5 kg aardappels
  • ½ liter melk
  • 50 g boter
  • Een snufje zout nootmuskaat, peper
  • 6 eidooiers
  • 6 eiwitten
  • Ruim boter
  • Optioneel:
  • sla

Instructies

  • Kook de aardappelen en pureer ze vervolgens met wat melk.
  • Meng de puree met gesmolten boter, zout, peper, nootmuskaat en de eidooiers.
  • Na grondig roeren, spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor.
  • Vorm kleine, smalle en dunne pannenkoekjes van het mengsel.
  • Bak de pannenkoekjes goudgeel in ruim boter in een koekenpan met dikke bodem.
  • Serveer de aardappelpannenkoekjes eventueel met sla.

Notities

  • Varieer door de helft van de aardappelen te vervangen door stukjes appel voor een zoet accent.
  • Voeg aan de aardappelpuree flinters ham en blokjes kaas toe voor een hartigere variant.
Geniet van deze heerlijke aardappelpannenkoekjes als bijgerecht of als hoofdmaaltijd!