Fajita Tortilla's met Gemarineerd Vlees
Tortilla's met gemarineerd vlees
(inclusief marineren)2 uur uur 30 minuten min
Servings: 8 stuks
Calories: 330kcal
Author: Cor Klaar
- 1 zakje Fajita Seasoning Mix
- 1 dl rode wijn of bier
- 500 gram biefstuk in reepjes gesneden
- 2 fijngesneden jalapeñopepers uit een potje, zonder zaadjes
- 1 ui in ringen gesneden
- 1 tomaat in stukjes gesneden
- 8 tarwetortilla's
Vermeng de Fajita Seasoning Mix met de rode wijn of het bier in een mengkom.
Voeg de biefstukreepjes toe en laat het geheel ongeveer 2 uur marineren in de koelkast.
Haal het gemarineerde vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
Bestrooi het vlees met de fijngesneden jalapeñopepers, uienringen en tomaatstukjes.
Rooster het vlees op de barbecue.
Gebruik eventueel een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie of een speciale aluminiumfolie grillschaal om te voorkomen dat de kleine reepjes door het rooster vallen.
Verwarm de tortilla's kort op de barbecue tot ze soepel zijn.
Schep het geroosterde vlees op de tortilla's.
Serveer de tortilla's met wat guacamole en salsa Mexicana.
- Kleine reepjes vlees blijven niet zo makkelijk op een gewoon rooster liggen. Gebruik hiervoor eventueel een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie of een speciale aluminiumfolie grillschaal die u op het rooster legt. Een stuk heel fijn gaas kan ook goed werken.
- Voor een extra smaakvolle ervaring kunt u de tortilla's lichtjes insmeren met wat olijfolie voordat u ze op de barbecue verwarmt.
Calories: 330kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 19
Tex-Mex Gegrilde Kip met Avocadodip
Servings: 4
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar
keukenschaar
Groot mes
barbecue of grill
Keukentang
kwast
- 1 schoongemaakte kip
- 100 gram fijngehakt gerookt spek
- 1 el verse fijngehakte rozemarijnnaaldjes
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 ½ el chilikruiden
- 2 tl geraspte citroenschil
- 3 el olie
Verwijder met een keukenschaar de ruggengraat van de kip.
Leg de kip op een werkblad met de borst naar boven en open deze zo ver mogelijk.
Sla de kip plat met een groot mes.
Maak het vel van de borst en de poten los.
Meng in een kom het spek, de rozemarijn, uitgeperste knoflook, 1 el chilikruiden en 1 tl citroenrasp.
Verdeel dit mengsel onder de huid van de kip.
Meng de olie met ½ el chilikruiden en 1 tl citroenrasp en wrijf de kip hiermee in.
Leg de kip op het rooster van de grill en rooster deze in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
Bestrijk de kip af en toe met een in olie gedoopt takje rozemarijn.
Serveer de kip met avocadodip.
Wijnadvies:
Een kruidige rode wijn zoals een Shiraz of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 50g | Vet: 45g | Zout: 1.5g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 19
Pittige Gehaktballetjes met Kokos-Limoensaus
Ninh Toa
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 6
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
satéstokjes
Grill (of barbecue)
mes
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm gemberwortel
- 1 ei
- Zout en peper naar smaak
- 750 gram gehakt
- 3 bladeren ijsbergsla
- Voor de saus:
- 2 el fijngehakte pinda's
- 1 fijngehakt rood pepertje
- 2 el koriander
- 1 el fijngehakte gemberwortel
- Sap van 2 limoenen
- 165 ml kokosmelk
Hak de lente-uitjes, knoflook en gemberwortel fijn.
Meng in een grote kom het gehakt met het ei, de gehakte lente-uitjes, knoflook, gemberwortel, zout en peper.
Vorm van het gehaktmengsel balletjes van ongeveer 4 cm doorsnede en steek elk balletje apart aan een satéstokje.
Rooster de gehaktballetjes ongeveer 15 tot 20 minuten op een grill of barbecue, draai ze regelmatig zodat ze rondom gaar worden.
Meng intussen de ingrediënten voor de saus: fijngehakte pinda's, rood pepertje, koriander, gemberwortel, limoensap en kokosmelk.
Omwikkel de gare gehaktballetjes met een reepje ijsbergsla en rijg ze opnieuw aan een stokje.
Serveer de gehaktballetjes met de pittige kokos-limoensaus.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 19
Heerlijke Mixed Grill met Gegrilde Groenten
inclusief marinadetijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
Grill (of barbecue)
spiesen
Keukenkwast
- 4 lamskoteletjes
- 4 merguez worstjes
- 4 kleine worstjes
- 250 gram varkenslever in blokjes van 2x2 cm
- 4 dikke plakken ham
- 4 gehalveerde tomaten
- 4 lente-uitjes
- Zout naar smaak
Voor de kruidenmarinade:
- 6 el olijfolie
- 6 verkruimelde blaadjes salie
- 2 verkruimelde jeneverbessen
- 1 takje rozemarijn
- 1 el fijngehakte groene peper
Voor de honingmarinade:
- 2 el mosterd
- 1 el honing
- 1 el bruine basterdsuiker
Vermeng alle ingrediënten voor de kruidenmarinade in een mengkom.
Vermeng alle ingrediënten voor de honingmarinade in een aparte kom.
Snijd eventuele vetrandjes van het vlees in tot op het vlees.
Leg de lamskoteletjes, merguez, worstjes, varkenslever en de groenten in de kruidenmarinade en laat deze ongeveer 10 minuten intrekken.
Steek de leverblokjes aan spiesen.
Wrijf de ham vlak voor het roosteren in met de honingmarinade.
Rooster het vlees en de groenten op de grill of barbecue.
Rooster de leverblokjes en worstjes ongeveer 8 minuten, de lamskoteletjes en merguez ongeveer 10-12 minuten, en de hamplakken ongeveer 8-10 minuten.
Rooster de tomaten ongeveer 8 minuten en de lente-uitjes ongeveer 5 minuten.
Bestrooi het vlees en de groenten met zout voor het serveren.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Syrah of een Malbec past uitstekend bij deze mixed grill.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 45g | Vet: 40g | Zout: 2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 19
Aromatische Kruidenboter met Dragon
(plus koeltijd)15 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 100 gram roomboter op kamertemperatuur
- 3 el zeer fijngehakte verse dragon
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 1 tl citroensap
Meng in een kom de roomboter met de fijngehakte dragon, zout, peper en citroensap.
Gebruik een vork of garde om alles goed te vermengen tot een gladde massa.
Leg een stuk folie op een werkoppervlak en schep de boter in het midden.
Vorm de boter met behulp van de folie tot een strakke rol.
Wikkel de boterrol stevig in de folie en bewaar deze in de koelkast totdat de boter stevig is, ongeveer 1 uur.
Snijd de boterrol vlak voor het serveren in dunne plakjes.
Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de delicate smaak van deze kruidenboter met dragon.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 0g | Protein: 0g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 19
Kippenboutjes met Verfrissende Perziksalsa
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Voor de marinade:
- 2 el sojasaus glutenvrij
- 2 el droge sherry
- 2 el olie
- 1 limoen schil fijn geraspt, sap uitgeperst
- 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- 1 teentje knoflook uitgeperst
Voor de perziksalsa:
- ½ verse groene peper
- 15 gram verse koriander
- 1 sjalotje
- 1 klein teentje knoflook
- 2 ½ cm verse gemberwortel
- Sap van 2 limoenen
- 4 perziken in blokjes
- Zout en peper naar smaak
- 1 el olie
Meng in een kom de sojasaus, droge sherry, olie, limoenrasp, limoensap, Chinees vijfkruidenpoeder en uitgeperste knoflook tot een marinade.
Wrijf de drumsticks goed in met de marinade en laat ze 30 minuten marineren in de koelkast.
Verwarm de barbecue tot middelhoog vuur.
Grilleer de drumsticks op de barbecue gedurende 15-20 minuten, draai ze regelmatig en bestrijk met de overgebleven marinade voor extra smaak.
Voor de perziksalsa: Hak de groene peper, koriander, sjalot, knoflook en gember fijn.
Meng dit met de perzikblokjes, limoensap, olie, zout en peper in een kom.
Serveer de gegrilde drumsticks met de perziksalsa apart in een kom.
Magnetronoptie:
Prik het vel van de drumsticks hier en daar in met een vork.
Doe de drumsticks met de marinade in een magnetronschaal en verhit afgedekt gedurende 5 minuten op 525 Watt.
Grilleer de drumsticks daarna 5-10 minuten op de barbecue tot ze gaar zijn.
Wijnadvies
Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse rosé past perfect bij deze gemarineerde kippenboutjes met perziksalsa.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 19
Caribische Island Ribs
inclusief marineren6 uur uur
Servings: 4
Calories: 800kcal
Author: Cor Klaar
- 2 kg krabbetjes in stukken van 1 of 2 ribben gesneden
- Voor de marinade:
- 50 ml azijn
- 100 ml droge sherry
- 1 eetlepel pimentpoeder
- 5 cm geraspte gemberwortel
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
Meng in een kom de azijn, droge sherry, pimentpoeder, geraspte gember, olijfolie, rozemarijn, zout en peper tot een marinade.
Leg de krabbetjes in een grote schaal en giet de marinade erover.
Zorg ervoor dat alle ribben goed bedekt zijn.
Dek de schaal af en laat de krabbetjes ongeveer 5 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de barbecue tot middelhoog vuur.
Haal de krabbetjes uit de marinade en rooster ze op de barbecue gedurende ongeveer 45 minuten.
Keer de ribben regelmatig en bestrijk ze telkens met de overgebleven marinade voor extra smaak.
Controleer of de ribben gaar zijn door te kijken of het vlees makkelijk loskomt van het bot.
Laat ze eventueel nog even doorgaren onder aluminiumfolie.
Wijnadvies
Een stevige rode wijn zoals een Zinfandel of een Syrah past goed bij de rijke, kruidige smaak van de Caribische Island Ribs.
Calories: 800kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 60g | Vet: 55g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 19
Gekarameliseerde Chickenwings van de BBQ
(inclusief marineren)8 uur uur 30 minuten min
Servings: 16 stuks
Calories: 70kcal
Author: Cor Klaar
- 50 ml Japanse sojasaus Kikkoman
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 eetlepel versgeraspte gemberwortel
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 2 theelepels honing
- 1 eetlepel droge sherry
- 2 eetlepels olie
- 16 kippenvleugeltjes
Meng in een kom de sojasaus, geperste knoflook, geraspte gember, zout, peper, honing, sherry en olie tot een marinade.
Voeg de kippenvleugels toe aan de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
Dek de kom af en laat de vleugels een nacht marineren in de koelkast.
Verwarm de barbecue tot middelhoog vuur.
Haal de kippenvleugels uit de marinade en rooster ze op de barbecue gedurende ongeveer 30 minuten, draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig gaar worden en een mooie gekarameliseerde laag krijgen.
Wijnadvies
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling of een fruitige rosé past goed bij deze smaakvolle kippenvleugels.
Calories: 70kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 6g | Vet: 5g | Zout: 0.4g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 19
Pestomayonaise voor Salade met Gerookte Kip
Deze dressing is perfect voor een salade met gerookte kip, maar ook heerlijk door pastasalades of als koude saus bij een barbecue.
(inclusief koeltijd)2 uur uur
Servings: 4
Calories: 100kcal
Author: Cor Klaar
Lepel
schaaltje
Folie of afdekking
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels zelfgemaakte groene pesto
- Scheutje water
- Klein scheutje balsamico azijn
Doe de 3 eetlepels mayonaise in een schaaltje.
Voeg 2 eetlepels zelfgemaakte groene pesto toe en meng goed.
Voor de groene pesto kun je een recept naar keuze gebruiken; een tip is om verse basilicum te combineren met wat spinazie of rucola om de smaak te verzachten.
Voeg een scheutje water toe om de mayonaise iets dunner te maken.
Voeg een klein scheutje balsamico azijn toe voor extra smaak en meng alles goed door elkaar.
Dek het schaaltje af en laat de pestomayonaise ongeveer 2 uur in de koelkast koelen zodat de smaken goed kunnen mengen.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past uitstekend bij de salade met gerookte kip en deze pestomayonaise.
Calories: 100kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 0.5g | Vet: 11g | Zout: 0.3g | Sugar: 0.5g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 19
Authentieke Salsa Mexicana
Bereidingstijd19 minuten min
Servings: 4
Calories: 50kcal
Author: Cor Klaar
- 10 rijpe tomaten ontveld en in blokjes gesneden
- 5 fijngesneden jalapeñopepers uit een potje, zaadjes verwijderd
- 1 grote ui in stukjes gesneden
- 1 eetlepel fijngesneden koriander
- 2 geperste teentjes knoflook
- 2 eetlepels limoensap
- Zout naar smaak
Snijd de tomaten, jalapeñopepers, ui, en koriander met de hand in de gewenste grootte.
Gebruik hiervoor geen blender om de grove structuur te behouden.
Pers de knoflookteentjes en voeg deze samen met de gesneden ingrediënten toe aan een grote mengkom.
Voeg het limoensap toe en meng alles goed door elkaar.
Breng de salsa op smaak met zout en meng opnieuw.
Laat de salsa 10 minuten staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
Wijnadvies
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht bruisende rosé past goed bij de pittige en frisse smaken van de salsa Mexicana.
Calories: 50kcal | koolhydraten: 11g | Protein: 2g | Vet: 0.5g | Zout: 0.6g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 19