Appel-Havermout Taartje met Kaneel en Citroen
Dit heerlijke appel-havermout taartje combineert de zoete smaak van goudrenetten met de warme tonen van kaneel en een frisse hint van citroen. Het kruimeldeeg zorgt voor een knapperige bovenlaag, terwijl de sappige appels eronder smelten in je mond. Perfect voor een gezellige herfstdag, en eenvoudig te maken in de airfryer!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 6
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g bruine basterdsuiker
- 50 g havermout
- 100 ml boter vloeibare Blue Band
- 2 appels goudrenetten, in stukjes
- Kaneel naar smaak
- Citroensap naar smaak
- Citroenrasp naar smaak
Meng het zelfrijzend bakmeel, bruine basterdsuiker, havermout en vloeibare boter in een mengkom tot een kruimeldeeg.
Verdeel 2/3 van het kruimeldeeg over de bodem van een ingevet bakblik.
Snijd de appels in stukjes en meng ze met citroensap en kaneel naar smaak.
Leg het appelmengsel op het deeg in het bakblik en strooi er citroenrasp overheen.
Verdeel de rest van het kruimeldeeg over de appels en druk het lichtjes aan, zodat het niet loskomt tijdens het bakken.
Bak de taart 30 minuten in een voorverwarmde airfryer op 160 graden, tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Laat het taartje afkoelen voordat je het uit het bakblik haalt en serveer.
Combineer met een glas Cider of een lichte Chardonnay.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 8
Appelcake met Abrikozenjam en Kaneel
Deze heerlijke appelcake met abrikozenjam is een perfecte combinatie van zoet en fris, met een vleugje kaneel. De zachte cake gevuld met sappige appelstukjes, afgewerkt met een laagje glanzende abrikozenjam, is ideaal voor elke feestelijke gelegenheid. Gemaakt in de airfryer, dus snel en makkelijk!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 8
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar
- 100 g cakemeel
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 150 g roomboter
- 150 g suiker
- 4 appels geschild en in stukjes
- Kaneel naar smaak
- Abrikozenjam voor afwerking
Klop de 4 eieren in een mengkom schuimig.
Voeg de vanillesuiker en suiker toe en klop alles tot een luchtig mengsel.
Voeg vervolgens de zachte roomboter toe en mix tot het geheel goed is gemengd.
Voeg het cakemeel en zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een glad beslag.
Snijd de appels in stukjes en strooi er kaneel over naar smaak.
Giet de helft van het beslag in een ingevet bakblik.
Verdeel de appelstukjes over het beslag in het bakblik.
Giet het resterende beslag over de appels en zorg ervoor dat het gelijkmatig is verdeeld.
Bak de cake in de voorverwarmde airfryer op 160 graden gedurende 19-20 minuten, of tot de cake goudbruin en gaar is.
Als de cake klaar is, bestrijk deze direct met abrikozenjam voor een glanzende afwerking.
Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.
Combineer met een zoete witte wijn zoals een Moscato.
Calories: 290kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 5g | Vet: 14g | Zout: 0.3g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 8
Knapperige Aardappelkroketjes met Parmezaanse Kaas
Deze heerlijke aardappelkroketjes met Parmezaanse kaas zijn de perfecte snack of bijgerecht. Knapperig van buiten, zacht van binnen!
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g kruimige aardappelen geschild en in blokjes
- 1 eidooier
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- 2 el bloem
- 50 g paneermeel
- Nootmuskaat naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- Zout naar smaak
Kook de aardappelblokjes in een pan met kokend water met wat zout gedurende 15 minuten totdat ze gaar zijn.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper of gebruik een pureeknijper.
Laat de puree iets afkoelen.
Meng de eidooier, geraspte Parmezaanse kaas, bloem en bieslook door de gepureerde aardappelen en roer tot een stevige puree.
Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verwarm de Airfryer voor op 200°C.
Meng de olie door het paneermeel en roer goed tot het mengsel los en kruimelig is.
Vorm de aardappelpuree tot 12 kroketjes en rol ze door het paneermeel tot ze volledig bedekt zijn.
Leg 6 kroketjes in het mandje van de Airfryer.
Stel de tijd in op 4 minuten en bak de kroketjes knapperig en bruin.
Bak vervolgens de resterende kroketjes.
Serveer met een glas Chardonnay.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 7g | Vet: 8g | Zout: 0.7g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 8
Aardbeienbavarois
Deze heerlijke aardbeienbavarois is een luchtig en fruitig dessert, perfect voor grote gezelschappen. Geniet van de frisse smaak van aardbeien in elke hap!
(inclusief opstijven)4 uur uur
Servings: 30
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
Mengmachine
pannenlikker
Rechthoekige afruimbak
- 1 liter aardbeiensap
- 35 g gelatine
- 6 dl slagroom
- ⅔ deel vruchtenpuree
- ⅓ deel suikerwater
Week de gelatine in een gedeelte van het aardbeiensap.
Verwarm de rest van het sap en los de geweekte gelatine hierin op.
Klop de slagroom in de mengmachine tot deze de dikte van yoghurt heeft.
Laat 6 dl van het aardbeiensap afkoelen tot het lobbig is (halfstijf).
Meng het afgekoelde sap met de geslagen slagroom met behulp van een spatel.
Giet het mengsel in een omgespoelde rechthoekige afruimbak en laat het in de koelkast opstijven.
Giet het resterende, nog net vloeibare aardbeiensap (4 dl) bovenop de opgesteven bavarois en laat dit opnieuw opstijven in de koelkast.
Bewaar de bavarois goed afgedekt in de koelkast.
Snijd bij het serveren de bavarois bijvoorbeeld in Chinese ruitvorm.
Serveer deze aardbeienbavarois met een glas mousserende rosé of een zoete dessertwijn zoals een Moscato.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 2g | Vet: 7g | Zout: 0.05g | Sugar: 13g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 8
Romige Tomaten-Pestosaus
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 ½ dl 150 ml crème fraîche
- 1 ontvelde tomaat in blokjes gesneden
- 1 el kappertjes fijngehakt
- 1 el pesto
- 5 zwarte olijven in stukjes gesneden
Vermengen:
Voeg de crème fraîche, ontvelde tomaat, kappertjes, pesto en zwarte olijven samen in een mengkom.
Meng goed door met een lepel of garde tot alle ingrediënten goed vermengd zijn.
Wijnadvies:
Deze romige tomaten-pestosaus past goed bij een lichte rode wijn zoals een Merlot of een fruitige rosé. De tomaten en olijven in de saus harmoniëren goed met de fruitige tonen van deze wijnen.
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 8
Romige Kerrie-Koriandersaus
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories: 75kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ½ dl 150 ml crème fraîche
- 1 tl kerriepoeder
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 1 el fijngesneden koriander
Vermengen:
Voeg de crème fraîche, kerriepoeder, fijngesneden koriander samen in een mengkom.
Meng goed door met een lepel of garde tot een gladde saus ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Wijnadvies:
Deze romige kerrie-koriandersaus gaat goed samen met een lichtzure witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio. De fruitige aroma's van de wijn complementeren de kruidige kerrie en verse koriander in de saus.
Serving: 37.5ml | Calories: 75kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 1g | Vet: 8g | Zout: 0.3g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 8
Romige Mosterd-Bieslooksaus
Bereidingstijd9 minuten min
Servings: 4
Calories: 70kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ½ dl 150 ml crème fraîche
- 2 tl mosterd bij voorkeur Dijon
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 el fijngesneden bieslook
Voorbereiding:
Snijd de bieslook fijn.
Pers het teentje knoflook.
Vermengen:
Voeg de crème fraîche, mosterd, geperste knoflook en fijngesneden bieslook samen in een mengkom.
Meng goed door met een lepel of garde tot een gladde saus ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Serveer de saus direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.
Wijnadvies:
Deze romige mosterd-bieslooksaus past uitstekend bij een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. De zuren in de wijn complementeren de romigheid van de saus en versterken de frisse smaak van de bieslook.
Serving: 37.5ml | Calories: 70kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 1g | Vet: 7g | Zout: 0.3g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 8
Sous-vide Aardappelgratin
inclusief kook- en koeltijd1 uur uur 20 minuten min
Servings: 35
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 3 dl room
- 7 dl runder- of gevogeltebouillon
- 1 eetlepel knoflookmix
- 20 g zout
- 2 g peper
- 2 kg dun gesneden aardappelen
Meng in een grote kom de room en bouillon met de knoflookmix, zout en peper.
Weeg de vloeistof per recept af en vacumeer dit om de juiste hoeveelheid bij de aardappelen te krijgen.
Voeg de dun gesneden aardappelen toe aan de vloeistof.
Als de aardappelen al gesneden zijn en in zakken zitten, laat deze dan dicht tot ze in de vloeistof kunnen worden gedaan.
Doe de aardappelen en vloeistofmassa in een grote vacuümzak en vacumeer deze op stand 2.
Een tip is om de vacuümzak in een bak te plaatsen zodat hij niet omvalt tijdens het vacumeren.
Stoom de vacuümzak met de aardappelen gedurende 20 minuten in de steamer.
Controleer of de aardappelen gaar zijn door voorzichtig in de zak te knijpen.
Koel de aardappelen in de snelkoeler gedurende 45 minuten, niet langer om de juiste textuur te behouden.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur van deze aardappelgratin.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 2g | Vet: 9g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 8
Geroosterde Kabeljauwsteaks met Gember en Pruimensaus
Geniet van dit verfijnde gerecht met een unieke saus die de subtiele smaak van de kabeljauw prachtig aanvult!
inclusief 30 minuten marineren1 uur uur
Servings: 2
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
- 1 eetlepel knoflookpuree
- ¼ theelepel kurkuma
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 dikke kabeljauwsteaks zonder vel ca. 200 g per stuk
- Zeezout en zwarte peper
- Takje verse dille voor het garneren
Voor de pruimensaus:
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 3 pruimen ontpit en grof gehakt
- 1 dl rode wijn
- ½ anijsster
- ½ kaneelstokje
- 2,8 dl runderbouillon glutenvrij indien nodig
- 2 eetlepels pruimenjam
Meng de gember, knoflookpuree, kurkuma, plantaardige olie en een beetje peper in een kom.
Bedek de kabeljauwsteaks met deze marinade en laat afgedekt ten minste 30 minuten staan.
Verhit voor de pruimensaus de olie in een pan op hoog vuur, voeg dan de pruimen toe en bak in 3-4 minuten bruin en zacht.
Schenk de wijn erbij, voeg de anijsster en het kaneelstokje toe en kook met ongeveer een derde in.
Voeg de bouillon en pruimenjam toe, roer goed en kook op laag vuur nog 10-15 minuten.
Haal de pan van het vuur en laat tot gebruik staan.
Als de saus te dun is, kun je een papje maken van 1 theelepel maïzena en een scheutje koud water, en dit door de saus roeren om hem dikker te maken tijdens het koken.
Leg de gemarineerde kabeljauw in het mandje van de airfryer en bestrooi met een beetje zout.
Stel de airfryer in op 190 °C en de timer op 12 minuten.
Verhoog na 12 minuten de temperatuur tot 200 °C en bak nog 5 minuten.
Serveer de kabeljauwsteaks met de pruimensaus en garneer met een takje dille.
Wijnadvies:
Een droge en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke smaak van de pruimensaus en de delicate kabeljauw.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 8
Gebakken Forelfilet met Citroen & Peterselie
inclusief 30 minuten marineren45 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 3 eetlepels gehakte bladpeterselie
- Sap van 2 citroenen
- 2 teentjes knoflook gehakt
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 800 g forelfilet met vel
- 2 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
- 2 eetlepels plantaardige olie plus extra voor het invetten
- Partjes citroen voor het serveren
Meng in een kom de helft van de peterselie met het citroensap, de gehakte knoflook, zout en peper.
Leg de forelfilets erin en marineer ongeveer 30 minuten.
Bestuif elke filet met bloem.
Bekleed het mandje van de airfryer met een licht ingevet vel bakpapier en leg de filets erin.
Schenk de helft van de olie in de airfryer en stel deze in op 200 °C en de timer op 5 minuten.
Keer de filets na 5 minuten om, schenk de overgebleven olie erover en stel de timer in op nog 4 minuten.
Garneer de gebakken vis met de overgebleven gehakte peterselie en serveer met de partjes citroen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de delicate smaak van de forel en de frisse citroen.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 40g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 8