Kip met Parmezaanse Kaas
Geniet van deze eenvoudige maar smaakvolle kipgerecht, perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
scherp mes
Keukenkwast
keukenpapier
- 500 g kipfilet in duimdikke repen
- 5 eetlepels panko Japans broodkruim
- 2 theelepels fijngehakte knoflook
- 4 eetlepels geraspte ui
- 5 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Bakspray van olijfolie
- Partjes citroen voor het serveren
Klop de eieren in een kom met een scheutje water los.
Dep de repen kip zorgvuldig droog met keukenpapier en leg ze in het eimengsel.
Laat 10 minuten staan.
Meng in een aparte kom de panko met de knoflook, geraspte ui, Parmezaanse kaas en een beetje zout en peper.
Laat de repen kip stuk voor stuk uitlekken en wentel ze zorgvuldig door het pankomengsel.
Leg de gepaneerde repen kip in het mandje van de airfryer en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken - doe dit zo nodig in porties, afhankelijk van het formaat van de airfryer.
Bespuit licht met de bakspray zodat ze mooi bruin kunnen bakken.
Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 12 minuten.
Keer de kip na 6 minuten om en bespuit opnieuw met bakspray.
Bak nog 6 minuten of tot de kip volledig gaar, goudbruin en knapperig is.
Serveer met partjes citroen.
Wijnadvies:
Een frisse en lichte Pinot Grigio past goed bij de umamirijke smaak van de Parmezaanse kaas en de citroen in dit gerecht.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.3g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 9
Gevulde Kippendijen met Roomkaas en Spek
Geniet van dit heerlijke en gemakkelijke avondmaal!
Bereidingstijd34 minuten min
Servings: 6
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
scherp mes
Keukenkwast
Kleine mengkom
- 125 g roomkaas
- 3 teentjes knoflook gehakt
- ½ theelepel uienpoeder
- ½ theelepel pittig chilipoeder
- ½ theelepel zeezout
- ¼ theelepel zwarte peper
- 6 plakken ontbijtspek gebakken en fijngehakt
- 12 kippendijenfilets zonder vel
- 2 eetlepels olijfolie
- ¼ theelepel mild chilipoeder
- ½ ui geraspt
Meng in een kom de roomkaas, gehakte knoflook, uienpoeder, pittig chilipoeder, zout en zwarte peper.
Voeg het fijngehakte gebakken spek toe en roer goed door elkaar.
Rol elke kippendijenfilet zo dun mogelijk uit.
Schep een lepel van het roomkaasmengsel op elk stuk kip en rol het op.
Zet elk rolletje vast met een cocktailprikker.
Roer in een kleine kom de olijfolie, het milde chilipoeder en de geraspte ui door elkaar.
Bestrijk beide kanten van elk kiprolletje met dit mengsel.
Leg de kip in een enkele laag in het mandje van de airfryer; doe dit zo nodig in porties.
Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 12 minuten.
Keer de kip halverwege de baktijd om en bak tot de kip gaar en goudbruin is.
Serveer de gevulde kippendijen gloeiend heet met een lekkere salade en knapperige friet.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige Pinot Noir past goed bij de rijke en hartige smaken van de gevulde kippendijen.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 9
Knoflook-Tijm Kipfilet met Krokante Korst
Dit recept is eenvoudig, snel te bereiden en biedt een heerlijke combinatie van knapperige textuur en smaakvolle kip.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g kipfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- Partjes citroen voor het garneren
- Takjes verse tijm voor het garneren
- Voor de korst:
- 4 eetlepels paneermeel glutenvrij indien nodig
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel zwarte peper
- ½ theelepel paprikapoeder
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel gedroogde tijm
- ¼ theelepel cayennepeper
Halveer de kipfilets horizontaal om twee dunne plakken te maken van elke filet.
Bestrijk elke kant licht met olijfolie.
Meng de ingrediënten voor de korst in een kom.
Druk de kipfilets meerdere keren in het mengsel tot ze rondom goed zijn bedekt.
Schud overtollige kruimels van de kip af.
Leg de filets in een enkele laag in het mandje van de airfryer (twee helften per keer indien nodig).
Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 4 minuten.
Keer de kip na 4 minuten om en bak nog 2 minuten, of tot hij volledig gaar is (gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur te meten; die moet ten minste 75 °C zijn).
U kunt de kip tot drie dagen van tevoren bereiden en 2-3 minuten opwarmen en opnieuw knapperig laten worden in de airfryer.
Garneer voor het serveren met partjes citroen en verse tijm.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de subtiele smaken van knoflook en tijm in dit gerecht.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 9
Perfecte Klassieke Airfryer Pizza
inclusief rijstijd2 uur uur 15 minuten min
Servings: 4 pizza's
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
Met bloem bestoven kom
Werkvlak
Keukenkwast
- 25 g verse gist
- 200 ml warm water
- Mespunt fijne kristalsuiker
- ¼ tl zeezout
- 400 g tarwebloem
- 2-3 tl extra vergine olijfolie voor het bestrijken
- Bakspray van olijfolie
- 4 el extra vergine olijfolie
- 8 el knoflook-tomatensaus
- 3 bollen mozzarella droog gedept en in stukken
- 1 tl gedroogde oregano
- Extra toppings naar wens
- vers basilicum
- Parmezaanse kaas
- geroosterde paprika
- olijven
- salami
- gedroogde rauwe ham
- Takjes verse kruiden voor het garneren
Meng in een kom de gist en het warme water met de suiker en voeg 2 eetlepels van de bloem toe.
Laat dit mengsel in een met bloem bestoven kom ongeveer 30 minuten op een warme plaats rijzen.
Kneed het gerezen mengsel stevig door in de kom.
Stort de rest van de bloem op een werkvlak, voeg het gistmengsel toe en kneed tot een deeg.
Voeg indien nodig extra water toe.
Voeg het zout en 2-3 theelepels olijfolie toe en kneed ongeveer 10 minuten stevig.
Het deeg moet zacht en soepel zijn, maar mag niet plakken.
Doe het deeg in een grote met bloem bestoven kom, zet het weer op een warme plaats en laat nog 1 uur rijzen, of tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verwarm de airfryer voor op 190 °C.
Bespuit het mandje van de airfryer goed met bakspray.
Verdeel het gerezen deeg in vier porties.
Rol elk portie deeg uit tot het formaat van het airfryer mandje; doop uw vingers in koud water om het deeg gelijkmatig te verdelen.
Leg een uitgerolde deegcirkel voorzichtig in het mandje van de airfryer en bestrijk het met 1-2 theelepels extra vergine olijfolie.
Bak de pizzabodem 5-6 minuten voor.
Haal de bodem uit de airfryer en bestrijk deze met een dunne laag knoflook-tomatensaus.
Verdeel de stukken mozzarella erover en bestrooi met gedroogde oregano.
Plaats de pizza terug in de airfryer en stel de temperatuur in op 220 °C.
Bak de pizza 7 minuten of totdat de korst knapperig is en de kaas gesmolten.
Voeg vlak voor het serveren uw favoriete toppings toe, of leg ze 3-4 minuten voor het einde van de baktijd op de pizza.
Bestrijk met 1-2 theelepels extra vergine olijfolie en bestrooi met de gedroogde oregano.
Garneer de pizza's met verse kruiden en extra Parmezaanse kaas voor het serveren.
Wijnadvies:
Een klassieke pizza gaat uitstekend samen met een rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 9
Airfryer Kip Kiev met Geroosterde Zoete Aardappelblokjes
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 2
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
- 2 kipfilets ca. 200 g elk
- 3 el boter
- 2 tl fijngehakte knoflook
- 2 el gehakte bladpeterselie
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1 ei losgeklopt
- 4 el fijn paneermeel gebruik glutenvrij paneermeel indien nodig
- Geroosterde zoeteaardappelblokjes
Botermengsel:
Meng in een kom de boter met de knoflook, peterselie, zeezout en versgemalen zwarte peper.
Verdeel het botermengsel in twee porties en vul de kipfilets ermee.
Als je tijd hebt, kun je het botermengsel in folie wikkelen en invriezen voor je de kipfilets ermee vult.
Airfryer:
Bekleed het mandje van de airfryer met aluminiumfolie of bakpapier en leg de kipfilets erin zonder dat ze elkaar raken.
Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 25 minuten.
Bak de kip tot hij van binnen gaar is en van buiten goudbruin en knapperig.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen complementeren de rijke smaak van de boter en knoflook in de kip Kiev.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 40g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 9
Luchtige Blauwebessenmuffins uit de Airfryer
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 8
Calories: 185kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 2 el fijne kristalsuiker
- 1 groot ei
- 2 tl vanille-extract
- 4 el volle melk
- 3 el gesmolten boter
- 250 g verse blauwe bessen
- Plantaardige oliespray
Verwarm de airfryer voor op 170 °C.
Meng in een kom alle ingrediënten behalve de blauwe bessen tot een glad beslag.
Roer vervolgens voorzichtig de blauwe bessen erdoorheen.
Spuit acht siliconen muffinvormpjes in met plantaardige oliespray.
Vul de vormpjes tot driekwart met beslag, zodat er ruimte overblijft om te rijzen.
Plaats de gevulde muffinvormpjes in de airfryer en stel de timer in op 14 minuten.
Controleer de muffins na 14 minuten met een in het midden ingestoken houten prikker; als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
Bak ze zo nodig nog 3-4 minuten langer.
Wijnadvies:
Een lichtzoete mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti past perfect bij deze fruitige blauwebessenmuffins.
Calories: 185kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 4g | Vet: 7g | Zout: 0.3g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 9
Knapperige Aardappelkoekjes uit de Airfreyer
Bereidingstijd18 minuten min
Servings: 4
Calories: 225kcal
Author: Cor Klaar
- 4 grote aardappels geschild, geraspt en overtollig vocht eruit geknepen
- 1 grote ui grof gehakt
- 3 tl knoflookpoeder
- 5 el geraspte belegen Goudse kaas
- 1 ei
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Plantaardige oliespray
Meng in een kom de geraspte aardappel, gehakte ui, knoflookpoeder, geraspte kaas, ei, zout en peper.
Knip een stuk bakpapier uit dat op de bodem van het mandje van de airfryer past, zorg ervoor dat de luchtopeningen niet geblokkeerd worden.
Bespuit het bakpapier lichtjes met plantaardige oliespray.
Schep het aardappelmengsel in bergjes op het bakpapier in het mandje van de airfryer.
Doe dit in porties indien nodig.
Stel de airfryer in op 200 °C en bak gedurende 8 minuten.
Schud het mandje als de timer afgaat, stel de timer opnieuw in op 5 minuten en bak de aardappelkoekjes verder tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Haal de koekjes uit de airfryer en serveer ze meteen.
Wijnadvies:
Deze hartige aardappelkoekjes kunnen goed worden vergezeld door een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Calories: 225kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 8g | Vet: 7g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 9
Luchtige Airfryer Pannenkoeken
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 291kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g bloem of vervang door amandelmeel voor een koolhydraatarm alternatief
- 2½ tl bakpoeder
- 1 tl zuiveringszout
- ½ tl zeezout
- 1 el fijne kristalsuiker of vervang door een suikervervanger
- 4 dl volle melk of plantaardige melk
- 1 ei
- 3 el gesmolten boter of plantaardige olie
- Plantaardige oliespray
Klop alle ingrediënten in een mengkom tot een glad beslag.
Laat het mengsel ongeveer 5 minuten rusten.
Bespuit een ondiepe anti-aanbakpan die in de airfryer past met plantaardige oliespray.
Schep een soeplepel beslag per keer in de pan en strijk het zo gelijkmatig mogelijk uit.
Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 3 minuten.
Controleer dan de pannenkoek, draai hem om en bak verder in intervallen van 3 minuten, tot hij volledig gaar is.
Houd de gebakken pannenkoeken warm in een matig-warme oven terwijl je de rest van de pannenkoeken bakt.
Wijnadvies:
Pannenkoeken zijn veelzijdig en gaan goed samen met verschillende dranken, zoals vruchtensap, melk, koffie of thee. Als je wilt genieten van een alcoholische drank bij je pannenkoeken, overweeg dan een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti.
Calories: 291kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 8g | Vet: 11g | Zout: 0.9g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 9
Kleurrijke Brusselse Groenteterrine
Maak indruk met deze kleurrijke Brusselse groenteterrine, perfect als feestelijk voorgerecht of bijgerecht.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd2 uur uur
afkoeltijd12 uur uur
Servings: 6 personen
Calories: 220kcal
Author: Auteur onbekend
Terrinevorm (inhoud 1,5 liter), ingevet
braadslee
Staafmixer of keukenmachine
- 300 g meiraapjes of koolrabi grof geraspt
- 300 g worteltjes grof geraspt
- 300 g gekookte bieten grof geraspt
- 1 mespunt suiker
- 1 tl geraspte mierikswortel
- 2 el citroensap
- Zout en witte peper naar smaak
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el Marsala Italiaanse dessertwijn
- 6 eieren
- 1,5 dl crème fraîche stijfgeklopt
Verpak de geraspte meiraapjes en worteltjes apart in aluminiumfolie en stoom ze ongeveer 10 minuten gaar.
Pureer de bieten en meng ze met een mespuntje suiker, geraspte mierikswortel, zout en 1 eetlepel citroensap.
Pureer de meiraapjes met gemberpoeder, 1 eetlepel citroensap, zout en peper.
Pureer de worteltjes en meng ze met Marsala, zout en peper.
Voeg aan elke puree 2 eieren en 0,5 dl crème fraîche toe en meng goed.
Breng elke puree sterk op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep achtereenvolgens de bietenpuree, meiraappuree en wortelpuree in de ingevette terrinevorm, strijk elke laag glad.
Vul de vorm niet meer dan driekwart.
Plaats de terrine in een braadslee en dek deze af met aluminiumfolie.
Schenk heet water in de braadslee tot net onder de rand van de terrinevorm.
Bak de terrine in de oven in ongeveer 2 uur gaar, tot de bovenkant stevig aanvoelt.
Laat de terrine 1 nacht afkoelen in de koelkast.
Snijd de terrine in plakjes en serveer met een gemengde salade en worteltjes.
Serveer deze terrine met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 8g | Vet: 14g | Zout: 1g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 9
Verfrissende Zalm- en Aspergesalade met Komkommer
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Auteur onbekend
- 500 g groene asperges houtachtige uiteinden afgesneden
- Zout
- 1 komkommer geschild
- 200 g gerookte zalm
- 1 rode grapefruit
- 50 g waterkers
Voor het sausje:
- 2 theelepels Dijonmosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels geknipte kervel
Kook de groene asperges in ruim water met zout in ongeveer 5 minuten gaar.
Laat de asperges uitlekken en snijd ze in schuine stukken van 4 cm.
Schaaf met een dunschiller 8 dunne plakken van de geschilde komkommer.
Rol elke plak komkommer losjes samen met een plak gerookte zalm op, zodat er roosjes ontstaan.
Snijd partjes van de rode grapefruit door ze tussen de vliesjes uit te snijden met een scherp mesje.
Verdeel over 4 borden de waterkers, aspergestukjes, zalm-komkommerroosjes en grapefruitpartjes.
Klop een sausje van de Dijonmosterd, olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper en geknipte kervel.
Druppel het sausje over de salade.
Wijnadvies:
Deze salade gaat uitstekend samen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 12g | Vet: 12g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 9