Lentegroenten met mie
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 g eiermie
- 200 g peultjes
- 3 bosuitjes
- 1 zakje worteltjes 300 g
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepel(s) oosterse roerbakolie fles à 250 ml
- 300 g Thais gekruide varkensreepjes
- 1 zakje ku yo luk-saus 45 g
Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Peultjes schoonmaken en in ruitjes snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in schuine stukjes snijden.
Worteltjes in schuine plakjes snijden.
Knoflook pellen en snipperen.
In wok olie verhitten.
Knoflook en vlees toevoegen en ca. 3 minuten bakken.
Groenten toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
Saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Saus toevoegen en mengsel onafgedekt op zacht vuur ca. 5 minuten laten sudderen.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 54
Loempia's met bonenrijst
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 pakjes groente loempia's à 250 g
- 1 pak roerbakrijst 250 g
- 1 teentje knoflook
- 2 groene paprika's
- 1 komkommer
- 2 eetlepel(s) oosterse roerbakolie 250 ml
- 1 pakje zwarte bonensaus 100 g
- 1 potje ketjap-dip 110 g
Loempia's bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Knoflook pellen en snipperen.
Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
Komkommer wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in plakjes snijden.
In wok olie verhitten.
Knoflook en paprika ca. 1 minuut roerbakken.
Komkommer toevoegen en ca. 3 minuten mee roerbakken.
Rijst toevoegen en ca. 2 minuten omscheppend roerbakken.
Roerbaksaus toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken.
Bonenrijst serveren met loempia's en dipsaus.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 54
Maaltijdsoep met pesto
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 zak Italiaanse groentemix 400 g
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 2 zakken Italiaanse tomatensoep (à 400 ml)
- 100 g schelpjespasta
- 6 eetlepel(s) pesto rosso potje
- 80 g geraspte parmezaanse kaas
- 1 zak Pan Tostado Italiaans geroosterd brood 160 g
In soeppan olie verhitten.
Groentemix ca. 3 minuten bakken.
Basilicum fijnhakken.
Soep, 200 ml water en schelpjes toevoegen en op laag vuur in ca. 10 minuten gaar koken, af en toe roeren.
Pesto en basilicum door soep roeren.
Soep bestrooien met kaas en serveren met Pan Tostado.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 54
Maaltijdsoep met spinazie en kip
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 zak roerbakgroentemix 400 g
- 2 zakken spinazie-gorgonzolasoep a 400 ml
- 1 schaaltje kipfilet fumé gerookte kipfilet, ca. 190 g
- 1 bruin stokbrood
- 75 g smeerbare roomboter kuipje à 250 g
In soeppan olie verhitten.
Groente ca. 3 minuten bakken.
Soep toevoegen en tegen de kook aan brengen.
Kipfilet in blokjes snijden.
Kip aan soep toevoegen en door en door warm laten worden.
Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met stokbrood en roomboter.
Serveren met stokbrood en roomboter.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 54
Macaroni met champignon notensaus
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 300 g elleboogjesmacaroni
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 bak champignons 250 g
- 1 bak walnoten 100 g
- 2 eetlepel(s) walnotenolie
- 2 cups Buitoni Salsa con Funghi gekoelde maaltijden ` 200 g
- zout
- peper
Macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing.
Uien en knoflook pellen en snipperen.
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
Walnoten grof hakken.
In braadpan olie verhitten.
Ui en knoflook ca. 3 minuten fruiten.
Champignons toevoegen en ca. 5 minuten bakken.
Saus en gehakte walnoten toevoegen en goed doorwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Macaroni serveren met saus.
Lekker met tomatensalade.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 54
Lasagne met spinazie en gerookte kip
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 pak spinazie deelblokjesdiepvries, 450 g
- 1 schaaltje gerookte kipfilet ca. 200 g
- 2 teentjes knoflook
- 150 g gorgonzola blauwaderkaas
- 50 g boter
- 50 g bloem
- ½ l halfvolle melk
- 200 g lasagnebladen pak à 250 g
Oven voorverwarmen op 200°C.
In pan spinazie volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
Kipfilet in reepjes snijden.
Knoflook boven spinazie uitpersen.
Kaas in stukjes snijden.
Helft van kaas, kipreepjes, zout en peper door spinazie roeren.
Boter in steelpan smelten.
Bloem erdoor roeren tot bal ontstaat.
Helft van melk toevoegen en aan de kook brengen.
Met garde bloemmengsel er stevig doorkloppen, blijven kloppen tot alle klontjes zijn opgelost.
Rest van melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
In ovenschaal dun laagje saus schenken.
Met lasagnebladen afdekken.
Achtereenvolgens 2 lagen spinaziemengsel met lasagneblad afwisselen.
Rest van kaas door saus roeren.
Saus over lasagne schenken.
Schotel in midden van oven in 30 minuten gaarbakken.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 54
Lauwwarme andijviesalade met rookworst
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
mes
2 Koekenpannen
schilmes,
vier borden
- 350 g andijvie verse
- 1 rookworst 250 g
- 8 eetlepels zonnebloemolie
- 1 pak aardappelschijfjes 700 g
- 1 rode paprika
- 1 appels
- 1 eetlepel azijn
- 2 theelepel mosterd
- mespunt suiker
Andijvie in reepjes snijden, wassen en goed laten uitlekken.
Rookworst 15 minuten in heet water verwarmen.
In 2 koekenpannen 4 eetlepels olie verhitten en aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing bakken.
Paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
Andijvie, paprika en appel over vier borden verdelen.
Van 4 eetlepels olie, azijn, mosterd en suiker dressing roeren, op smaak brengen met zout en peper en over andijvie sprenkelen.
Rookworst in plakjes snijden, met aardappelschijfjes mengen en over andijvie verdelen.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 54
Kippenlevers met perzik
Snel te maken
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 pak notenrijst 250 g
- 1 schaaltje kippenlevers ca. 425 g
- 2 uien
- 1 groene paprika
- 1 blik halve perziken op sap of verse perziken /a820 g
- 50 g boter of margarine
- zeezout fijn gemaken
- peper
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
In andere pan kippenlevers ca. 1 minuut koken in ruim water.
Kippenlevers in vergiet afspoelen en laten uitlekken.
Uien pellen en snipperen.
Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
Perziken laten uitlekken.
In braadpan boter verhitten.
Hierin ui en paprika ca. 3 minuten bakken.
Kippenlevers toevoegen en meebakken.
Intussen perziken in vieren snijden.
Perziken toevoegen en ca. 2 minuten meeverwarmen.
Op smaak brengen met zeezout en peper.
Kippenleverschotel serveren met rijst.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 54
Knapperige ei spinazietaart
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 pak fillobladerdeeg diepvries, 225 g
- 6 eieren
- 1 pak spinazie deelblokjes, 450 g
- 2 tomaten
- 4 eetlepel(s) vloeibare margarine
- 1 pakje roomkaas met kruiden 125 g
Fillodeeg op kamertemperatuur laten ontdooien.
Helft eieren in ca. 7 minuten hard koken, pellen en in plakjes snijden.
Spinazie in magnetron laten ontdooien en in zeef vocht eruit drukken.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Tomaten in kleine blokjes snijden.
Fillodeeg uit verpakking nemen en uitvouwen.
Met kwastje 3 vellen bestrijken met margarine, op elkaar in vorm leggen.
Dit 2 keer herhalen, telkens iets verspringen.
Rest van eieren loskloppen met roomkaas, zout en peper.
Spinazie met roomkaasmengsel en tomaat mengen.
Helft van mengsel in vorm leggen, eiplakjes erover verdelen.
Rest van spinaziemengsel in vorm leggen.
Laatste vel fillodeeg in stukjes scheuren en over taart strooien.
Taart in ca. 45 minuten goudbruin bakken.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 54
Kwark met mango en noten
Snel te maken
Calories:
Author: Cor Kevenaar
hakmes
mes
vier grote ijscoupes
- 1 rijpe mango
- ½ bakje noten ongezouten gemengde à 150 g
- 1 beker magere kwark 500 g
- 3 eetlepels sinaasappelmarmelade
Mango schillen en vruchtvlees in stukjes snijden.
Noten in stukjes hakken.
Kwark mengen met marmelade, noten en grootste deel van mango.
Mengsel in vier grote ijscoupes scheppen en garneren met rest van mangostukjes.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 54