Lentegroenten met mie

Lentegroenten met mie

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Mie, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g eiermie
  • 200 g peultjes
  • 3 bosuitjes
  • 1 zakje worteltjes 300 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepel(s) oosterse roerbakolie fles à 250 ml
  • 300 g Thais gekruide varkensreepjes
  • 1 zakje ku yo luk-saus 45 g

Instructies

  • Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Peultjes schoonmaken en in ruitjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in schuine stukjes snijden.
  • Worteltjes in schuine plakjes snijden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • In wok olie verhitten.
  • Knoflook en vlees toevoegen en ca. 3 minuten bakken.
  • Groenten toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
  • Saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Saus toevoegen en mengsel onafgedekt op zacht vuur ca. 5 minuten laten sudderen.

Notities

Serveren met mie.

Loempia’s met bonenrijst

Loempia's met bonenrijst

Snel te maken
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 pakjes groente loempia's à 250 g
  • 1 pak roerbakrijst 250 g
  • 1 teentje knoflook
  • 2 groene paprika's
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepel(s) oosterse roerbakolie 250 ml
  • 1 pakje zwarte bonensaus 100 g
  • 1 potje ketjap-dip 110 g

Instructies

  • Loempia's bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Komkommer wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in plakjes snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Knoflook en paprika ca. 1 minuut roerbakken.
  • Komkommer toevoegen en ca. 3 minuten mee roerbakken.
  • Rijst toevoegen en ca. 2 minuten omscheppend roerbakken.
  • Roerbaksaus toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken.
  • Bonenrijst serveren met loempia's en dipsaus.

Maaltijdsoep met pesto

Maaltijdsoep met pesto

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta, Soep
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • soeppan
  • mes
  • Lepel

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 zak Italiaanse groentemix 400 g
  • 1 zakje verse basilicum 15 g
  • 2 zakken Italiaanse tomatensoep (à 400 ml)
  • 100 g schelpjespasta
  • 6 eetlepel(s) pesto rosso potje
  • 80 g geraspte parmezaanse kaas
  • 1 zak Pan Tostado Italiaans geroosterd brood 160 g

Instructies

  • In soeppan olie verhitten.
  • Groentemix ca. 3 minuten bakken.
  • Basilicum fijnhakken.
  • Soep, 200 ml water en schelpjes toevoegen en op laag vuur in ca. 10 minuten gaar koken, af en toe roeren.
  • Pesto en basilicum door soep roeren.
  • Soep bestrooien met kaas en serveren met Pan Tostado.

Maaltijdsoep met spinazie en kip

Maaltijdsoep met spinazie en kip

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Soep
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • soeppan
  • mes

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 zak roerbakgroentemix 400 g
  • 2 zakken spinazie-gorgonzolasoep a 400 ml
  • 1 schaaltje kipfilet fumé gerookte kipfilet, ca. 190 g
  • 1 bruin stokbrood
  • 75 g smeerbare roomboter kuipje à 250 g

Instructies

  • In soeppan olie verhitten.
  • Groente ca. 3 minuten bakken.
  • Soep toevoegen en tegen de kook aan brengen.
  • Kipfilet in blokjes snijden.
  • Kip aan soep toevoegen en door en door warm laten worden.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met stokbrood en roomboter.

Notities

Serveren met stokbrood en roomboter.

Macaroni met champignon notensaus

Macaroni met champignon notensaus

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g elleboogjesmacaroni
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bak champignons 250 g
  • 1 bak walnoten 100 g
  • 2 eetlepel(s) walnotenolie
  • 2 cups Buitoni Salsa con Funghi gekoelde maaltijden ` 200 g
  • zout
  • peper

Instructies

  • Macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Uien en knoflook pellen en snipperen.
  • Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Walnoten grof hakken.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Ui en knoflook ca. 3 minuten fruiten.
  • Champignons toevoegen en ca. 5 minuten bakken.
  • Saus en gehakte walnoten toevoegen en goed doorwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Macaroni serveren met saus.

Notities

Lekker met tomatensalade.

Lasagne met spinazie en gerookte kip

Lasagne met spinazie en gerookte kip

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Pasta
Land van herkomst: Italië
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 pak spinazie deelblokjesdiepvries, 450 g
  • 1 schaaltje gerookte kipfilet ca. 200 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g gorgonzola blauwaderkaas
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • ½ l halfvolle melk
  • 200 g lasagnebladen pak à 250 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • In pan spinazie volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • Knoflook boven spinazie uitpersen.
  • Kaas in stukjes snijden.
  • Helft van kaas, kipreepjes, zout en peper door spinazie roeren.
  • Boter in steelpan smelten.
  • Bloem erdoor roeren tot bal ontstaat.
  • Helft van melk toevoegen en aan de kook brengen.
  • Met garde bloemmengsel er stevig doorkloppen, blijven kloppen tot alle klontjes zijn opgelost.
  • Rest van melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In ovenschaal dun laagje saus schenken.
  • Met lasagnebladen afdekken.
  • Achtereenvolgens 2 lagen spinaziemengsel met lasagneblad afwisselen.
  • Rest van kaas door saus roeren.
  • Saus over lasagne schenken.
  • Schotel in midden van oven in 30 minuten gaarbakken.

Lauwwarme andijviesalade met rookworst

Lauwwarme andijviesalade met rookworst

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
Land van herkomst: Griekenland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • mes
  • 2 Koekenpannen
  • schilmes,
  • vier borden

Ingrediënten

  • 350 g andijvie verse
  • 1 rookworst 250 g
  • 8 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pak aardappelschijfjes 700 g
  • 1 rode paprika
  • 1 appels
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 theelepel mosterd
  • mespunt suiker

Instructies

  • Andijvie in reepjes snijden, wassen en goed laten uitlekken.
  • Rookworst 15 minuten in heet water verwarmen.
  • In 2 koekenpannen 4 eetlepels olie verhitten en aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing bakken.
  • Paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
  • Andijvie, paprika en appel over vier borden verdelen.
  • Van 4 eetlepels olie, azijn, mosterd en suiker dressing roeren, op smaak brengen met zout en peper en over andijvie sprenkelen.
  • Rookworst in plakjes snijden, met aardappelschijfjes mengen en over andijvie verdelen.

Notities

Lekker met pistolets.

Kippenlevers met perzik

Kippenlevers met perzik

Snel te maken
Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak notenrijst 250 g
  • 1 schaaltje kippenlevers ca. 425 g
  • 2 uien
  • 1 groene paprika
  • 1 blik halve perziken op sap of verse perziken /a820 g
  • 50 g boter of margarine
  • zeezout fijn gemaken
  • peper

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In andere pan kippenlevers ca. 1 minuut koken in ruim water.
  • Kippenlevers in vergiet afspoelen en laten uitlekken.
  • Uien pellen en snipperen.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Perziken laten uitlekken.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Hierin ui en paprika ca. 3 minuten bakken.
  • Kippenlevers toevoegen en meebakken.
  • Intussen perziken in vieren snijden.
  • Perziken toevoegen en ca. 2 minuten meeverwarmen.
  • Op smaak brengen met zeezout en peper.
  • Kippenleverschotel serveren met rijst.

Knapperige ei spinazietaart

Knapperige ei spinazietaart

Recept categorieën: Ei, Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak fillobladerdeeg diepvries, 225 g
  • 6 eieren
  • 1 pak spinazie deelblokjes, 450 g
  • 2 tomaten
  • 4 eetlepel(s) vloeibare margarine
  • 1 pakje roomkaas met kruiden 125 g

Instructies

  • Fillodeeg op kamertemperatuur laten ontdooien.
  • Helft eieren in ca. 7 minuten hard koken, pellen en in plakjes snijden.
  • Spinazie in magnetron laten ontdooien en in zeef vocht eruit drukken.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Tomaten in kleine blokjes snijden.
  • Fillodeeg uit verpakking nemen en uitvouwen.
  • Met kwastje 3 vellen bestrijken met margarine, op elkaar in vorm leggen.
  • Dit 2 keer herhalen, telkens iets verspringen.
  • Rest van eieren loskloppen met roomkaas, zout en peper.
  • Spinazie met roomkaasmengsel en tomaat mengen.
  • Helft van mengsel in vorm leggen, eiplakjes erover verdelen.
  • Rest van spinaziemengsel in vorm leggen.
  • Laatste vel fillodeeg in stukjes scheuren en over taart strooien.
  • Taart in ca. 45 minuten goudbruin bakken.

Kwark met mango en noten

Kwark met mango en noten

Snel te maken
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Zuivel
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • hakmes
  • mes
  • vier grote ijscoupes

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango
  • ½ bakje noten ongezouten gemengde à 150 g
  • 1 beker magere kwark 500 g
  • 3 eetlepels sinaasappelmarmelade

Instructies

  • Mango schillen en vruchtvlees in stukjes snijden.
  • Noten in stukjes hakken.
  • Kwark mengen met marmelade, noten en grootste deel van mango.
  • Mengsel in vier grote ijscoupes scheppen en garneren met rest van mangostukjes.