Authentieke Franse Knoflooksoep – Tourain Blanchi
Een klassieke Franse knoflooksoep, rijk van smaak en verwarmend. Perfect voor koude dagen, geserveerd met geroosterd brood en gesmolten Gruyère kaas.
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 2 eetlepels ganzenvet of reuzel
- 6 teentjes knoflook gehakt
- 2 grote uien gesnipperd
- 1 eetlepel bloem
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- Zout en peper naar smaak
- 2 eieren gesplitst
- Enkele druppels azijn
- 4 sneetjes geroosterd volkorenbrood
- Geraspte Gruyère kaas
Verhit het ganzenvet in een grote soeppan op laag vuur.
Voeg de gesnipperde ui en gehakte knoflook toe en fruit dit gedurende 10 minuten zonder te laten kleuren.
Strooi de bloem over het ui-knoflookmengsel en roer goed door.
Voeg 1 liter water, tijm, laurier, zout en peper toe.
Breng aan de kook en laat de soep 40 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de eiwitten door de soep terwijl je blijft roeren.
Meng de eidooiers met enkele druppels azijn en voeg dit toe aan de soep (niet meer laten koken).
Verdeel de geroosterde sneetjes volkorenbrood over de soepkommen.
Bestrooi het brood met geraspte Gruyère kaas.
Schenk de hete soep over het brood en de kaas.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer deze knoflooksoep met extra geroosterd brood en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige Côtes du Rhône past uitstekend bij deze knoflooksoep.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 98
Verse Huisgemaakte Pasta: Authentiek Italiaans Genot
Zelfgemaakte pasta is een echte traktatie! Met verse eieren en bloem maak je fluweelzachte, smaakvolle pasta die elk gerecht naar een hoger niveau tilt.
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 330kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g bloem + extra voor het bestuiven
- 1 theelepel zout afgestreken
- 4 eieren
Maak een kuiltje in de bloem op een schoon werkoppervlak.
Breek de eieren in het kuiltje en meng ze geleidelijk door de bloem met je handen.
Voeg langzaam meer bloem toe en meng tot een soepel deeg ontstaat.
Voeg indien nodig een beetje water toe als het deeg te droog is, of extra bloem als het te plakkerig is.
Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het glad en elastisch is.
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Verdeel het deeg in kleinere porties en rol het uit met een deegroller of pastamachine tot dunne lappen.
Snijd of draai het deeg in de gewenste pastavormen (bijv.
tagliatelle, spaghetti of ravioli).
Leg de pasta uitgespreid op een met bloem bestoven oppervlak om plakken te voorkomen.
Tips voor Variaties:
Voeg tomatenpuree, spinazie of inktvisinkt toe voor kleur en extra smaak. Gebruik volkorenmeel voor een gezondere variant.
Pasta Koken:
Kook de pasta in een grote pan met ruim water (1 liter per 100 g pasta). Voeg zout toe aan het kokende water. Kook de pasta 2-4 minuten (verse pasta heeft een kortere kooktijd). Giet de pasta af wanneer deze ‘al dente’ is en meng met saus of olijfolie om plakken te voorkomen.
Serveertip:
Serveer de pasta direct met je favoriete saus, zoals een klassieke tomatensaus, romige Alfredo, of simpelweg met goede olijfolie, Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Chianti past perfect bij verse pasta.
Calories: 330kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 12g | Vet: 5g | Zout: 1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 98
Aardappelen in Romige Peterseliesaus
Een eenvoudig en heerlijk bijgerecht van aardappelen in een romige peterseliesaus. Perfect bij vlees- of visgerechten, of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
kookpan
Vuurvast schoteltje
mes
- 500 gram koude gekookte aardappelen
- 20 gram bloem
- 30 gram boter
- ½ - 1 liter melk
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- Zout
Bereid de peterseliesaus volgens een basisrecept.
Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes.
Leg de aardappelschijfjes in een vuurvast schoteltje.
Giet de peterseliesaus over de aardappelen.
Verwarm het schoteltje op laag vuur totdat de aardappelen goed warm zijn.
Serveer het gerecht warm als bijgerecht.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die goed samengaat met de romige peterseliesaus en aardappelen.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 98