Komkommerrolletjes met garnalen
Servings: 10 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 komkommer
- 1 bakje roomkaas naturel a 185 gr
- 100 gram garnalen
- verse koriander
- 1 rode paprika in dunne reepjes
- 1 eetlepel honing
- 1 limoen
- peper en zout
Snijd de komkommer over de lengte in dunne plakken met kaasschaaf of mandoline.
Dep de komkommer droog met een keukenpapiertje.
Besmeer een zijde met wat roomkaas en bestrooi met peper en zout.
Leg een paar reepjes paprika, een garnaal aan een zijde en een paar blaadjes koriander.
Rol de komkommer strak op.
Rasp de limoen en pers uit.
Schep de honing door de limoenrasp en sap.
Zet de komkommer rolletjes met de garnaal naar boven op een bordje.
Druppel er wat van het limoen honing mengsel over.
Steek de rolletjes eventueel vast een prikker.
Receptenplein.nl
Home / of / Pagina 5
Zalmrolletjes met komkommer
Calories:
Author: Cor Klaar
- 150 gram kruidenroomkaas
- 100 gram gerookte zalm sandwichplakken
- 30 gram pijnboompitten geroosterd
- 1 komkommer
- Snufje zwarte peper
- Eventueel
- 1 eetl olijfolie of water
Doe de pijnboompitten in een plastic zakje en sla er een paar keer op met bijvoorbeeld een deegroller zodat ze grof gekruimeld zijn.
Roer de stukjes pijnboompit door de roomkaas.
Als de roomkaas hier erg dik en niet meer goed smeerbaar van word, kun je een eetlepel water of olijfolie toevoegen.
Snijd de komkommer door de lengte doormidden.
Schaaf er met de kaasschaaf lange dunne plakken van af.
Snijd de plakken zalm in de lengte doormidden.
Als je geen sandwichplakken zalm gebruikt snijd je de zalm even breed als de komkommer slierten.
Bestrooi de zalm met een snufje peper.
Leg een stuk komkommer er op en snijd op de juiste maat.
Besmeer met het roomkaas mengsel.
Rol de zalm met komkommer voorzichtig op.
Je kunt ze direct serveren maar ook afgedekt in de koelkast bewaren.
In plaats van kruiden roomkaas kun je ook naturel roomkaas gebruike
Receptenplein.nl
Home / of / Pagina 5
Gezonde Turkse linzensoep met yoghurt
Servings: 6 kommen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 400 gram rode linzen
- Twee uien
- 6 teentjes knoflook
- Halve rode peper
- Klont roomboter
- 2 eetlepel(s) tomatenpuree
- Turkse yoghurt
- 6 tl paprikapoeder
- 6 tl gemalen komijnzaad
- 2 blokjes groentebouillon
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie
- Eventueel
- brood om er bij te serveren
Zet de waterkoker aan met water voor zes mokken.
Snijd de knoflook, ui en de halve peper fijn, hoe fijner hoe beter.
Bak eerst de ui totdat deze glazig wordt en voeg dan de peper en knoflook toe.
Bak dit even mee totdat de kleur goed is, kijk uit dat de ui en knoflook niet aanbrandt, want dan krijgt het een bittere smaak. Als dit goed is, voeg je zes mokken water toe.
Voeg de paprikapoeder, de bouillonblokjes en de linzen toe als het water kookt.
Doe een deksel op de pan en laat het drie kwartier koken, wel af en toe even doorroeren.
Na veertig minuten verwarm je de roomboter en doe je hier het komijnzaad bij, totdat je het gaat ruiken.
Nadat je de tomatenpuree er door hebt geroerd kun je dit aan de soep toevoegen.
Roer het er langzaam doorheen. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.
De linzen worden tijdens het koken wel zacht, maar blijven nog wel in hun eigen vorm.
Om er een gladde soep van te maken zet je de staafmixer er even op, of doe je de soep in een blender.
Als de Turkse linzensoep in een kom zit, doe je er een paar lepels Turkse yoghurt op.
Dit smelt lekker weg in de soep en geeft een heerlijke smaak.
Strooi er eventueel nog wat peper of paprikapoeder over.
Dit recept voor Turkse linzensoep is voor vijf á zes goede kommen soep.
Met een broodje erbij om te dippen of met iets lekkers als kruidenkaas erop, heb je hier een hele maaltijd aan!
Receptenplein.nl
Home / of / Pagina 5
Verse pindasaus (vegan)
Calories:
Author: Cor Klaar
- 6 flinke eetlepels pindakaas
- 10 takjes koriander
- 2 Spaanse pepers zaadlijsten verwijderd
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel(s) tamari sojasaus
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) kokosbloesemsuiker
- stukje gember van 2cm
- sap van 1 limoen
Mix alle ingrediënten met behulp van een keukenmachine of staafmixer tot een lobbige saus.
Eventueel kun je wat water toevoegen als je de saus te dik vindt.
Voeg dan naar smaak wat extra tamari of ketjap manis toe als je de smaak wat flauw vindt.
Dit is het. Zelfgemaakte verse pindasaus!
Receptenplein.nl
Home / of / Pagina 5
Jalapeno kip met roomkaas
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 gram kip
- 100 gram monchou
- jalapeno potje van Santa Maria
- 50 gram geraspte kaas
- 2 plakjes ontbijtspek uitgebakken
Oven:
Verwarm de oven op 200 graden en bak de schotel gaar in ongeveer 30-40 minuten.
Als laatste zodra de schotel uit de oven of airfryer komt, leg je er wat stukjes uitgebakken spek overheen.
Mocht je de jalapenos net als mij iets te heet vinden, dan haal je deze er op je bord gewoon weer vanaf. Dan heb je wel de smaak ervan, maar niet een mond die in de fik staat
Receptenplein.nl
Home / of / Pagina 5
Paprika-tomatensoep
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rode paprika
- 250 gram tomatenblokjes zonder zout
- cayennepeper
- 1 bosuitje of 6 sprieten bieslook
- 5 zwarte olijven zonder pit
Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
Kook de paprika in de tomatenblokjes met 50 ml water in 5 minuten gaar.
Was de bosui of het bieslook en knip het in ringetjes.
Hak de olijven in stukjes.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en warm het weer even door.
Verdeel de soep over 2 kommen en strooi er de bosui en de stukjes olijf over.
Receptenplein.nl
Home / of / Pagina 5
Chocoladepasta met avocado en banaan
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 rijpe avocado
- 1 rijpe banaan
- 3 volle tl cacaopoeder cacaopoeder zonder suiker gebruiken
- 3 tl vloeibare zoetstof
- 1 tl kaneel
Receptenplein.nl
Home / of / Pagina 5
Gezonde chocoladepasta met kikkererwten
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 360 gram kikkererwten
- 4 el cacaopoeder *Cacaopoeder zonder suiker gebruiken.
- 4 tl zoetstof
- 1 eetlepel honing
- ½ tl kaneel
Receptenplein.nl
Home / of / Pagina 5
Taboulehsalade met lamskoteletjes en doperwtenguacamole
Totale tijd2 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Voor de taboulehsalade:
- 3 eetlepels olijfolie
- 250 gram aubergine in blokjes
- 300 gram grove bulghur natuurvoedingswinkel
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels munt
- 2 to maten in blokjes fijngesneden
- 1 bosje lente-uitjes in dunne ringen
- zout
- peper
- 100 gram zwarte olijven
Voor de doperwtenguacamole:
- 300 gram doperwten gedopte diepvries
- 1 kleine ui
- 2 tomaten
- 1 rood pepertje vers
- zout
- 25 gram verse koriander
- 2 eetlepels limoensap
Taboulehsalade:
Verhit 1 eetlepel olie en bak de aubergine +- 5 minuten.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Schenk in een pan zoveel kokend water over de bulghur dat die 21/2 cm onder staat. Breng de bulghur met de deksel op de pan aan de kook en kook ze in 15-20 minuten zachtjes gaar.
Laat de bulghur dan in +- 1 uur afkoelen.
Vermeng de afgekoelde bulghur met de aubergine, 2 eetlepels olie, het citroensap, de munt, tomaten, lente-uitjes, zout, peper en olijven.
Lamskoteletjes:
Verhit de grill of grillplaat.
Wrijf de lamskoteletjes in met knoflook, zout, peper en olie en rooster ze onder de grill of op de grillplaat aan beide zijden +- 4 minuten.
Receptenplein.nl
Home / of / Pagina 5
Aardbeiensaus
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 gram Aardbeien
- 1 à 2 eetlepel(s) citroensap
- 30 gram poedersuiker
Receptenplein.nl
Home / of / Pagina 5