Bladerdeeghapjes met Tomaat-Olijventapenade

Bladerdeeghapjes met Tomaat-Olijventapenade

Deze heerlijke bladerdeeghapjes gevuld met een smaakvolle tapenade van tomaat en olijven zijn perfect voor elke borrel of feestje. Gemakkelijk te maken en ideaal om te serveren als hartige snack!
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 14 Hapjes
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en snijd het in 28 vierkantjes van 6 x 6 cm.
  • Snijd de gedroogde tomaten en olijven heel fijn en meng deze goed door elkaar om een tapenade te maken.
  • Leg op elk vierkantje bladerdeeg het uiteinde van een houten stokje (maak deze van tevoren nat).
  • Schep een beetje van het tomaten-olijvenmengsel in het midden van elk vierkantje.
  • Bestrijk de randen van het deeg met eigeel en leg er een tweede vierkantje bladerdeeg op.
  • Druk de randen aan met een vork om de hapjes te sluiten.
  • Bestrijk de bovenkant van de hapjes met eigeel.
  • Bak de hapjes in het midden van de oven gedurende ca.
  • 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Notities

bekijk alle hapjes tussen de recepten.
Vervang het ei door water voor veganistische hapjes
 
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een rosé.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.7g | Sugar: 1g

Krokante Krakelingen met Kaneelsuiker

Krokante Krakelingen met Kaneelsuiker

Heerlijke krokante krakelingen gemaakt van bladerdeeg, bestrooid met een zoete kaneelsuiker. Perfect voor bij de koffie, als tussendoortje of voor feestelijke gelegenheden. Eenvoudig te maken en altijd een succes!
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Koek
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Kerst, Sinterklaas, Verjaardag
Servings: 4 grote krakelingen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 190°C).
  • Neem het deeg uit de verpakking en snijd de rol, terwijl deze nog opgerold is, in 2 cm brede stroken.
  • Rol de stroken uit en verwijder het bakpapier.
  • Leg 3 stroken deeg op elkaar en druk ze goed aan.
  • Vorm van het samengevoegde deeg een krakeling en leg deze op het met bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng het eigeel met de melk en bestrijk de krakelingen hiermee.
  • Meng de rietsuiker met kaneel en strooi dit over de krakelingen.
  • Laat de krakelingen 10 minuten rusten op de bakplaat.
  • Bak de krakelingen vervolgens 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato of een licht mousserende wijn.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 0.4g | Sugar: 12g

Kaasbroodjes met Romige Kaasragout

Kaasbroodjes met Romige Kaasragout

Geniet van deze heerlijke kaasbroodjes gevuld met romige kaasragout. Perfect als hartig tussendoortje, bij de lunch of tijdens een picknick. De combinatie van knapperig bladerdeeg en smeuïge vulling maakt dit een echte traktatie!
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4 stuks
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 30 g bloem
  • 175 ml bouillon
  • 100 g oude kaas geraspt
  • ½ eetlepel mosterd
  • 1 eigeel om te bestrijken
  • Peper gemalen naar smaak
  • Geraspte oude kaas voor garnering
  • Sesamzaadjes optioneel

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte in 4 stukken van 12x20 cm.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe.
  • Laat de bloem garen, maar zorg ervoor dat deze niet bruin wordt.
  • Giet langzaam de bouillon erbij en blijf roeren tot het mengsel een dikke, gladde massa wordt.
  • Voeg de geraspte oude kaas en de mosterd toe, en breng de ragout op smaak met peper.
  • Laat de ragout afkoelen.
  • Doe de afgekoelde ragout in een spuitzak en spuit een strook ragout over de lengte van elk stuk bladerdeeg.
  • Bestrijk de randen van het deeg met eigeel en vouw het deeg dubbel om de ragout te omsluiten.
  • Bestrijk de bovenkant van de deegpakketjes met eigeel en bestrooi ze met geraspte kaas en eventueel sesamzaadjes.
  • Bak de kaasbroodjes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities

serveer de kaasbroodjes lauwwarm met een groene salade.
Of neem de broodjes mee naar school of werk of stop ze in de picknickmand.
Meng 2 eetlepels mosterd en 2 eetlepels crème fraîche
 
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1.3g | Sugar: 2g

Zoete Schuimrollen met Bladerdeeg en Suiker

Zoete Schuimrollen met Bladerdeeg en Suiker

Zoete schuimrollen brengen je terug naar je kindertijd met hun luchtige schuim en knapperige bladerdeeg. Vul ze met je favoriete smaken zoals aardbei, chocolade, of klassiek met gele room, en geniet van een nostalgische traktatie.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Kerst, Picknick, Sinterklaas
Servings: 6 rollen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 200 g suiker
  • 80 g poedersuiker
  • 80 ml water
  • 1 ei
  • Beetje olie om de bakrollen in te vetten

Instructies

  • Bereid het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het bladerdeeg in de lengte in 2,5 cm brede stroken.
  • Wikkel de deegstroken kruislings overlappend om de ingevette metalen bakrollen.
  • Leg de deegrollen met het deegeinde onderop op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
  • Bak de schuimrollen in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de schuimrollen kort afkoelen zodat ze gemakkelijker loslaten van de metalen rollen.
  • Meng water en fijne kristalsuiker en kook dit mengsel gedurende 2-3 minuten.
  • Klop het eiwit in een mengkom stijf en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe, terwijl je blijft roeren.
  • Giet de hete suiker langzaam bij het schuim terwijl je op middelmatige snelheid roert.
  • Verhoog daarna de snelheid tot het schuim een vaste massa is.
  • Vul de afgekoelde bladerdeegrolletjes met het nog lauwwarme schuim met behulp van een spuitzak.
  • Voor extra zoetigheid kun je de schuimrollen voor het serveren met poedersuiker bestrooien.

Video

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een licht mousserende wijn.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g

Rode Bieten Quiche met Feta en Amandelen

Rode Bieten Quiche met Feta en Amandelen

Deze kleurrijke rode bieten quiche met romige feta en knapperige amandelen is een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Perfect voor een gezellige lunch, brunch of als hoofdgerecht.
Bereidingstijd1 uur
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
  • 400 g rode bieten gekookt, geschild en in partjes gesneden
  • 3 eieren
  • 125 g crème fraîche
  • Peper naar smaak
  • 1 mespunt geraspte nootmuskaat
  • 1 mespunt komijnzaad
  • 75 g amandelen grof gehakt
  • 100 g feta in kleine blokjes
  • ½ prei in fijne ringen gesneden
  • Boter voor het invetten van de vorm
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
  • Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
  • Versterk de rand met overgebleven deeg.
  • Meng de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en komijnzaad.
  • Verdeel het grootste deel van de amandelen, prei en feta over de bodem.
  • Giet hier het eimengsel over en leg de rode bieten in een cirkel over het mengsel.
  • Verdeel de rest van de amandelen, prei en feta in het midden van de quiche.
  • Bak de quiche onderin de oven op 190°C gedurende ongeveer 45 minuten tot deze goudbruin en gaar is.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 25g | Zout: 1.4g | Sugar: 5g

Quiche met Wortel, Lente-ui en Spiegelei

Quiche met Wortel, Lente-ui en Spiegelei

Deze kleurrijke quiche met dunne plakjes wortel, lente-ui en een perfect gebakken spiegelei is een ware blikvanger op tafel. De romige vulling en de knapperige korst maken het een heerlijk en voedzaam gerecht voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Brunch, Ei, Hartige taart, Hoofdgerechten, Lunch
Land van herkomst: Frankrijk
Feestdagen etc: Moederdag, Picknick, Verjaardag
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
  • 4 grote wortels geborsteld en met de kaasschaaf in dunne plakjes gesneden
  • 2 lente-uien in ringetjes gesneden
  • 4 eieren
  • 200 g slagroom
  • 1 eetlepel olie om te bakken
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1 mespunt geraspte nootmuskaat
  • Boter voor het invetten van de quichevorm
  • 1 bosje bieslook fijngehakt

Instructies

  • Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng in een kom de eieren met de slagroom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Vet de quichevorm in.
  • Rol het deeg af, bestuif het met een beetje bloem, draai het deeg om en verwijder het bakpapier.
  • Steek met een kleine ronde steker cirkels uit de rand van het deeg.
  • Leg het overige deeg in de vorm en versterk de rand met de uitgestoken deegcirkels.
  • Verdeel de wortelplakjes en lente-ui over de deegbodem.
  • Giet het eimengsel erover en leg de deegcirkels langs de rand van de quiche.
  • Bak de quiche onderin de oven op 200°C gedurende ongeveer 45 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
  • Verhit ondertussen de olie in een pan en bak een spiegelei.
  • Leg het spiegelei in het midden van de quiche na het bakken.
  • Bestrooi de quiche met fijngehakte bieslook voor het serveren.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 28g | Zout: 1.4g | Sugar: 5g

Pizzavlecht Tricolore met Pesto, Mozzarella en Gedroogde Tomaat

Pizzavlecht Tricolore met Pesto, Mozzarella en Gedroogde Tomaat

Deze kleurrijke pizzavlecht met pesto, mozzarella en gedroogde tomaten is perfect als bijgerecht bij soep, salade of een barbecue. De combinatie van smaken en het unieke vlechtpatroon maken het een echte blikvanger op tafel.
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Brunch, Groenten, Lunch, Pizza, Snack
Land van herkomst: Italië
Feestdagen etc: Picknick, Verjaardag
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
  • 1 eetlepel ricotta
  • 1-2 eetlepels basilicumpesto
  • 1 bol mozzarella
  • 1 potje gedroogde tomaten in olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte).
  • Rol het pizzadeeg direct uit de koelkast af en leg het op een bakplaat.
  • Meng de pesto met de ricotta in een kom.
  • Snijd de mozzarella en de gedroogde tomaten in reepjes.
  • Snijd het deeg in de lengte in drie gelijke stroken.
  • Beleg één strook met het pesto-ricottamengsel, één strook met mozzarella en één strook met gedroogde tomaten.
  • Rol de stroken in de lengte op.
  • Vlecht de drie gevulde deegstroken samen tot een grote vlecht en bestuif deze licht met bloem.
  • Bak de vlecht in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten tot deze goudbruin en krokant is.

Notities

de gevulde vlecht is heerlijk bij soep, salade of barbecue!
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een verfrissende rosé.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1.4g | Sugar: 2g

Breekpizza met Roomkaas en Verse Kruiden

Breekpizza met Roomkaas en Verse Kruiden

Deze breekpizza met roomkaas en verse kruiden is perfect als bijgerecht bij soep, salade of een barbecue. De krokante korst en romige vulling maken het een onweerstaanbare traktatie die iedereen zelf kan afbreken.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Lunch, Pizza, Snack
Land van herkomst: Italië
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2-3 teentjes knoflook
  • Gemengde verse kruiden naar smaak gewassen en fijngehakt
  • 100 g roomkaas
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Geraspte nootmuskaat naar smaak
  • Boter om in te vetten en te fruiten
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 g boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
  • Fruit de knoflook aan in een beetje boter en olijfolie en laat het afkoelen.
  • Meng in de keukenmachine de rest van de boter met de roomkaas, verse kruiden, specerijen en de afgekoelde knoflook tot een glad geheel.
  • Rol het pizzadeeg direct uit de koelkast af en smeer het in met het kruidenmengsel.
  • Snijd het deeg in de breedte van de bakvorm in stroken.
  • Vouw de deegstroken als een harmonica op en leg ze in de ingevette bakvorm.
  • Bak de breekpizza in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten goudbruin.
  • Laat de breekpizza afkoelen en breek daarna stukken af om te serveren.

Notities

de breekpizza is heerlijk bij soep, salade of barbecue!
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 8g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Yoghurt – citroentaart

Yoghurt - citroentaart

Deze verfrissende yoghurt-citroentaart met een krokante bodem en romige vulling is perfect voor zomerse dagen. De combinatie van citroen en munt geeft een heerlijke, lichte smaak die iedereen zal waarderen.
(inclusief koeltijd)4 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak, Taart, Zuivel
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Moederdag, Picknick, Verjaardag
Servings: 8 stukjes
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 citroenen bij voorkeur biologisch
  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 g yoghurt
  • 50 g poedersuiker
  • 100 ml slagroom opgeklopt
  • 100 g suiker
  • 100 ml water
  • Boter om in te vetten
  • 500 g bakbonen voor blindbakken
  • Munt of citroenmelisse voor decoratie

Instructies

  • en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
  • Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
  • Versterk de rand met overgebleven deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
  • Leg bakpapier over het deeg en vul de vorm met gedroogde linzen voor blindbakken.
  • Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C gedurende 25 minuten tot deze goudbruin is.
  • Haal de linzen en het bakpapier van de taartbodem en laat deze afkoelen.
  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Rasp de schil van 1 citroen en pers deze uit.
  • Warm 4 eetlepels yoghurt op en meng de uitgeknepen gelatine erdoor.
  • Roer het citroensap, de citroenrasp, poedersuiker en het gelatine-yoghurtmengsel door de rest van de yoghurt.
  • Spatel de opgeklopte slagroom door het yoghurtmengsel en giet het over de afgekoelde taartbodem.
  • Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd de tweede citroen in schijfjes.
  • Kook 100 ml water met 100 g suiker en laat de citroenschijfjes ongeveer 5 minuten in het kokende water sudderen.
  • Laat ze uitlekken en leg ze op de taart.
  • Decoreer met citroenmelisse of munt.

Notities

in plaats van citroen kun je ook limoen gebruiken.
Wijnadvies:
Serveer met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 28g

Quiche met Courgette, Tomaat en Roomkaas

Quiche met Courgette, Tomaat en Roomkaas

Een smaakvolle quiche met courgette, tomaat en romige roomkaas, perfect voor een gezellige lunch of brunch. Deze quiche is eenvoudig te bereiden en zit boordevol verse groenten en smaakvolle kruiden.
Bereidingstijd1 uur
Land van herkomst: Frankrijk
Feestdagen etc: Moederdag, Picknick, Verjaardag
Servings: 1 Quich
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
  • 1 kleine courgette in de lengte in dunne plakken gesneden
  • 3 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 250 g roomkaas
  • 3 eieren
  • Peterselie naar smaak gehakt
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Boter om in te vetten

Instructies

  • Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng de roomkaas, eieren en gehakte peterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  • Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
  • Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
  • Versterk de rand met overgebleven deeg.
  • Leg de gesneden ui, courgette en tomaten op de bodem van de quiche en giet het roomkaasmengsel erover.
  • Bak de quiche onderin de oven op 190°C gedurende ongeveer 45 minuten tot hij goudbruin en gaar is.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 10g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g