Fillobladerdeegpie met appel
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 7 vellen fillobladerdeeg pak á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
- 1 zakje walnoten 45 g, Baukje,
- 50 g zachte boter of margarine
- 75 g suiker
- 2 theelepel citroenrasp potje, Baukje,
- 1 ei
- 25 g bloem
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 4 appels Elstar,
- 1 eetlepel citroensap
- poedersuiker uit strooibus
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
VOORBEREIDEN:
(Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
In keukenmachine walnoten fijnmalen. 25 g Boter, 50 g suiker, citroenrasp, ei, bloem en helft van kaneel toevoegen en geheel mengen tot samenhangende massa ontstaat.
Appels schillen, in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden.
Besprenkelen met citroensap.
Rest van suiker en kaneel erover strooien.
In steelpan 15 g boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
Vorm invetten. 1 Vel fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden.
Dun bestrijken met gesmolten boter.
Ander vel deeg in 'stervorm' erop leggen en bestrijken met boter.
Op zelfde wijze nog 3 vellen erop leggen en bestrijken met boter.
Vorm bekleden met deegstapel, hierbij deeg iets over rand van vorm laten hangen.
Walnotenmengsel over deeg verdelen.
Appelmengsel erop scheppen.
Overhangend deeg over vulling terugvouwen.
Tot gebruik pie afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Pie in midden van oven ca. 25 minuten bakken.
Intussen in steelpan rest van boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
2 Vellen fillobladerdeeg uitspreiden op aanrecht en bestrijken met boter.
1 Vel in driehoekjes van ca. 6 x 6 snijden.
Pie uit oven nemen.
Hele vel deeg erop leggen en hoekjes terugvouwen.
Driehoekjes erover strooien.
Pie terugzetten in oven en in nog ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
Pie uit oven nemen en op taartrooster laten afkoelen tot lauwwarm.
(Als u een vorm met losse bodem gebruikt: pie uit vorm nemen.)
Pie bestrooien met poedersuiker en met scherp mes in 4 punten snijden.
Eventueel serveren met vanillevla.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 55
Fillobladerdeegpakketjes met prei
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 8 vellen fillobladerdeeg pak á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
- 2 dunne preien ca. 350 g,
- 75 g boter of margarine
- 2 tomaten
- 8 groene olijven zonder pit
- 150 g zachte geitenkaas Bettinne Blanc,
- zout
- peper
- 4 kerstomaatjes
- 2 takjes verse peterselie zakje á 30 g,
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
VOORBEREIDEN:
(Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
Preien schoonmaken.
Witte gedeelten in lengte halveren (rest van prei wordt niet gebruikt), in reepjes snijden en wassen.
In koekenpan 25 g boter verhitten en preireepjes in ca. 5 minuten al roerend zacht, maar niet bruin laten worden.
In zeef laten uitlekken en laten afkoelen. Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen.
Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Olijven in stukjes snijden.
In kom prei, tomaat en olijven door elkaar scheppen.
Kaas erboven verkruimelen en erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
BEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Bakplaat invetten. In steelpan rest van boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
1 Vel fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden en met kwastje dun bestrijken met gesmolten boter.
Vel in lengte dubbelvouwen en bovenkant dun bestrijken met boter.
Op korte kant van deeglap ca. 1 cm van rand 1/8 deel van preimengsel scheppen.
Rand over vulling vouwen en deeglap tot driehoekje vouwen.
Driehoekje bestrijken met boter.
Op dezelfde manier nog 7 driehoekjes maken.
Driehoekjes op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
Intussen kerstomaatjes wassen en halveren.
Op vier borden elk 2 driehoekjes leggen.
Garneren met kerstomaatjes en toefjes peterselie.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 55
Fillobladerdeeg kaasbakje
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 8 vellen fillobladerdeeg pak á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
- 75 g boter of margarine
- 1 zakje geraspte belegen kaas 150 g, AH,
- 2 plakjes achterham ca. 50 g,
- ¼ zakje verse bieslook á 25 g,
- 6 eieren
- ¾ deciliter koffieroom
- zout
- peper
VOORBEREIDEN:
(Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
Oven voorverwarmen op' 200 °C of gasovenstand 4.
Bakplaat-bekleden met bakpapier.
Soufflébakjes omgekeerd op bakplaat zetten.
In steelpan 50 g boter zachtjes laten smelten, niet bruin laten worden.
Op aanrecht 4 vellen fillobladerdeeg uitspreiden.
Vellen dun bestrijken met gesmolten boter.
Vellen met ingevette kant naar beneden over soufflébakjes leggen en losjes in vorm van bakjes vouwen. Buitenkant van vellen bestrijken met gesmolten boter.
Andere 4 vellen deeg er overheen leggen en bestrijken met gesmolten boter. 25 g
Geraspte kaas erover strooien, zó dat kaas ook aan zijkanten van deegbakjes blijft plakken.
In oven deegbakjes in ca. 15 minuten bruin en knapperig bakken.
Deegbakjes van soufflébakjes nemen en omgekeerd op bakplaat zetten. 25 g Kaas erin strooien.
In oven deegbakjes nog ca. 5 minuten bakken.
Deegbakjes uit oven nemen en op taartrooster helemaal laten afkoelen.
Tot gebruik in grote, goed afsluitbare trommel bewaren.
BEREIDEN:
Ham in dunne reepjes snijden.
Bieslook in stukjes van ca. 1 cm knippen.
In kom eieren loskloppen met koffieroom, zout en peper.
Rest van kaas erdoor roeren. In (koeken)pan rest van boter smelten.
Eiermengsel toevoegen en al roerend op zacht vuur langzaam laten stollen tot eiermengsel gaar is en mooi glanst.
Deegbakjes op vier borden zetten.
Roerei erin scheppen.
Hamreepjes en bieslook erover strooien.
Direct serveren.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 55
Engelse kwarktaart uit de oven van Allerhande
Aller Hande 1997
Recept categorieën: Taart
Servings: 10 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
springvorm Ø22 cm
Pannetje
- 1 pak bosvruchtenmix diepvries, 300 g, Frosta,
- 150 g volkorenbiscuit
- 75 g boter of margarine
- 3 eieren
- 300 g verse roomkaas
- 200 g magere kwark
- 125 g witte basterdsuiker
- 1 eetlepel citroenrasp Baukje,
- 2 blaadje(s) witte gelatine
- ½ dl bosvruchten limonadesiroop
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten,
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Vorm invetten. Biscuitjes in keukenmachine verkruimelen.
In pan op laag vuur boter smelten.
Door biscuitkruimels scheppen.
Biscuitmengsel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel aandrukken.
Boven twee kommen eieren splitsen.
In kom dooiers met suiker, roomkaas, kwark en citroenrasp tot glad mengsel kloppen.
In andere kom eiwitten stijfkloppen en door roomkaasmengsel scheppen.
Helft van bosvruchten door roomkaasmengsel scheppen.
Mengsel in vorm scheppen en gladstrijken. In midden van oven taart in ca. 1 uur en 15 minuten gaar bakken. Taart in vorm laten afkoelen.
In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
In pannetje 2 eetlepels water aan kook brengen.
Gelatine goed uitknijpen.
Van vuur af al roerend gelatine in heet water oplossen.
Siroop en rest van bosvruchten erdoor scheppen.
Bosvruchtengelei in ca. 15 minuten lobbig laten worden.
Bosvruchtengelei over taart schenken.
Taart in koelkast ca. 3 uur laten opstijven.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 55
Spaanse Empanada's
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 eetlepel olie
- 250 g rundergehakt
- 1 zak panklare spitskool 250 g
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 eetlepels chilisaus
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 eetlepel gemalen kokos zakje á 125 g, AH
- Zout
- Peper
- 2 blikken croissantdeeg á 240 g, Danerolles
- 1 ei
- 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
Verhit olie in een pan.
Bak het gehakt in ongeveer 5 minuten rul.
Voeg de panklare spitskool toe en bak al omscheppend nog ca.
5 minuten.
Voeg komijnpoeder, chilisaus, gembersiroop en gemalen kokos toe aan het kool-gehaktmengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat het mengsel afkoelen.
Vet een bakplaat in.
Rol het croissantdeeg uit.
Steek met een glas of uitsteekvormpje 40 lapjes uit het deeg.
Klop het ei los in een kopje en bestrijk de rand van de deeglapjes ermee.
Schep het kool-gehaktmengsel op de ene helft van de deeglapjes.
Vouw de andere helft van het deeg over de vulling en druk goed dicht om empanada's te vormen.
Leg de empanada's op de ingevette bakplaat.
Bak de empanada's in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer deze smakelijke Spaanse empanada's als warme hapjes op een feestelijke borrel of als bijgerecht bij een tapasavond.
- Je kunt naar smaak variëren met de vulling, bijvoorbeeld door toevoeging van groenten of kruiden.
- Serveer de empanada's warm voor de beste smaakbeleving.
Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Verdejo of een lichte rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 55
Eiersoufflé
AllerHande juli 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 6 eieren
- 1 zakje verse bieslook 25 g
- 4 eetlepel(s) crème fraîche
- 200 g geraspte jonge kaas
- zout
- witte peper
- 1 eetlepel(s) olie om in te vetten
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Souffléschaal invetten met olie.
Boven twee kommen eieren splitsen.
Bieslook fijn knippen boven eierdooiers, crème fraîche en geraspte kaas erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Eiwitten met mespunt zout stijfkloppen en voorzichtig door kaasmengsel spatelen.
Mengsel in soufflévorm scheppen en in oven zetten.
Soufflé in midden van oven in 30 à 40 minuten laten rijzen en goudbruin bakken.
Ovendeur voorzichtig openen en soufflé direct serveren.
Serveren met een stevige salade en bruin stokbrood
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 55
Eieren in een potje 3
AllerHande april 2003
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- ½ zakje verse bieslook à 20 g
- ½ zakje verse basilicum à 15 g
- 8 eetlepel(s) slagroom
- 4 grote eieren L
- 4 eetlepel(s) geraspte belegen kaas
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Boven kommetje bieslook heel fijn knippen.
Blaadjes basilicum op elkaar leggen, in de lengte oprollen tot 'sigaartje' en in dunne reepjes knippen.
In elk souffléschaaltje 1 eetlepel slagroom scheppen.
Helft van verse kruiden over schaaltjes verdelen.
Zout en peper erover strooien.
Boven elk schaaltje 1 ei breken.
Op elk ei weer 1 eetlepel slagroom scheppen.
Rest van bieslook en basilicum erover verdelen.
Kaas, zout en peper over schaaltjes strooien.
Braadslede (of grote ovenschaal) tot helft vullen met heet water.
Schaaltjes in braadslede zetten.
Braadslede op rooster in midden van oven zetten en eieren in ca. 15 minuten laten stollen.
Serveren met in repen gesneden geroosterd witbrood.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 55
Curry ei pasteitje
Aller Hande 1997
Servings: 12 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 ei
- ½ kleine ui
- ½ eetlepel(s) olie
- 1 eetlepel(s) milde currypasta Patak's,
- 1 doos minipasteibakjes 12 stuks, Jos Poel!,
- 2 eetlepel(s) crème fraîche bekertje á 125 ml, AH,
- 2 takjes koriander zakje á 15 g
Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2.
Ei in ca. 10 minuten hard koken.
Intussen ui pellen en snipperen.
In pan olie verhitten en ui ca. 3 minuten bakken.
Currypasta en crème fraîche erdoor scheppen en afgedekt ca. 3 minuten op laag vuur verwarmen.
Pasteitjes in midden van oven ca. 5 minuten verwarmen.
Ei onder koud water afspoelen, pellen en in stukjes snijden.
Ei door curry scheppen en nog ca. 1 minuut meewarmen.
Koriander erboven in stukjes knippen.
Eiermengsel in pasteitjes scheppen en warm serveren
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 55
Citroentaart 4
Allerhande maart 2002
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 175 g patentbloem
- 125 g en 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- mespunt zout
- 100 g boter of margarine
- 1 eierdooier
- 2 citroenen
- 3 eieren M
- 75 ml slagroom
- 175 g poedersuiker
- 1 eetlepel(s) bloem om te bestuiven
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
In kom patentbloem, 2 eetlepels basterdsuiker en zout mengen.
Boter, eierdooier en 1 eetlepel water toevoegen en snel tot samenhangende deegbal kneden.
Deegbal afgedekt ca. 30 minuten in koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
Deeg uitrollen tot ronde lap, ca. 3 cm groter dan vorm.
Vorm invetten en met deeg bekleden.
Bakpapier (ca. 30 x 30 cm) op deeg leggen en vullen met blindbakvulling.
Taartbodem in ca. 15 minuten lichtbruin en stevig bakken.
Blindbakvulling en papier verwijderen en taartbodem nog ca. 10 minuten laten bakken.
Van 1 schoongeboende citroen schil raspen.
Beide citroenen uitpersen.
In kom eieren loskloppen met 125 g basterdsuiker.
Citroensap, citroenrasp en slagroom erdoor roeren.
Ei-citroenmengsel voorzichtig in taartbodem schenken.
Taart terugschuiven en citroenvulling in ca. 30 minuten stevig laten worden.
Laten afkoelen en afdekken met dikke laag poedersuiker.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 55
Ciabattapizza
AllerHande april 2003
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 zak groentemix aubergine bleekselderij en tomaat diepvries
- 1 ciabatta voorgebakken brood
- ½ fles sun dried tomato sauce à 180 ml
- 1 blik tonijn naturel uitgelekt
- 1 bol mozzarella kaas, in plakken
Oven voorverwarmen op 225 °C.
In wok of grote braadpan olie verhitten.
Groenten (bevroren) 5 minuten bakken, regelmatig omscheppen.
Intussen ciabatta diagonaal doormidden snijden en overlangs halveren.
Ciabattahelften besmeren met tomatensaus en op rooster leggen.
Groenten op ciabatta scheppen.
Tonijn en mozzarella over groenten verdelen.
Bestrooien met grofgemalen zwarte peper.
Rooster in oven schuiven en ciabatta's ca. 5 minuten bakken, tot brood knapperig en mozzarella gesmolten is.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 55