Captains dinner
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 350 gram krieltjes voorgekookte
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 400 gram kapucijners uit pot
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 200 gram zilveruitjes uit pot
- 4 karbonades
- 50 gram boter
- 200 gram augurken
- 1 pot piccalilly
Bloemkool
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Snijd de bloemkool in roosjes.
Kook de bloemkool in circa 6 minuten beetgaar en giet af.
Captains dinner
Pel en snijd de ui in ringen.
Giet de kapucijners af en spoel schoon.
Verhit een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten uit.
Voeg de uien en de kapucijners toe en bak circa 4 minuten mee.
Roer de Amsterdamse uien erdoorheen.
Karbonades
Bestrooi de karbonades met een beetje zout en peper en snijd de karbonades aan de vetrand in.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de karbonades in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.
Voeg als de karbonades bijna klaar zijn de boter toe en laat de boter smelten.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 63
Cannellonis à la Bolognaise en chorizo
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 3 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak cannallonis
- 250 gram half om half gehakt
- ½ chorizoworst in kleine stukjes
- 1 st ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 2 eetlepel(s) gezeefde tomaat
- 1 pot pastasaus met basilicum
- 1 bol mozzarella in stukjes gesneden
- zout
- peper
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng het gehakt, de chorizo, de ui, knoflook en de gezeefde tomaat goed door elkaar.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Vul de cannallonis met het gehaktmengsel.
Het makkelijks gaat dit met behulp van een spuitzak.
Leg de gevulde cannallonis in een ovenschaal.
Bedek met de pastasaus en de stukjes mozzerella.
Zet de schaal in de oven en laat 25 minuten garen.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 63
Cajunkip met bleekselderij en druiven
naar een recept van Rudolph van Veen
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
Krieltjes uit de oven
- 600 gram krieltjes voorgekookte
- olijfolie om in te bakken
Gebakken bleekselderij
- 4 stengels bleekselderij
- 1 tros blauwe druiven zonder pit
- ½ bos(jes) platte peterselie
- 1 citroen
Cajunkip
- 1 rode ui
- 2 tl cajunkruiden
- 1 rode paprika
- 400 gram kipfilet
Krieltjes uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met olie en bestrooi met een beetje versgemalen peper.
Hussel alles goed door.
Bak de krieltjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.
Gebakken bleekselderij
Verwijder de harde draden van de bleekselderij.
Snijd de bleekselderij in grove stukjes.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bleekselderij circa 5 minuten.
Halveer de druiven en bak circa 3 minuten met de bleekselderij mee.
Pluk en hak de peterselie fijn.
Roer de peterselie door de bleekselderij en de druiven.
Rasp de schil van de citroen boven de pan en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Cajunkip
Pel en snipper de ui.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de cajunkruiden circa 2 minuten.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Voeg de paprika en de kipfilet toe en bak in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
Verdeel de krieltjes, groente en de kipfilet over borden.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 63
Aardappelgratin met Gerookt Spek en Emmentaler
Deze aardappelgratin met gerookt spek en geraspte Emmentaler kaas is een heerlijk hartig gerecht, perfect voor koude dagen. Het romige aardappelgerecht krijgt extra smaak door de spekjes en tijm. Ideaal als bijgerecht of hoofdgerecht!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 250 gram aardappels
- 70 gram gerookte spekjes
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 1 theelepel tijm
- 35 cl kookroom
- 50 gram geraspte Emmentaler kaas
- Zout en peper naar smaak
Zet alle ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
Pel en snipper de knoflook.
Meng in een ovenschaal de aardappelschijfjes, het gerookte spek, de knoflook, tijm en kookroom.
Breng op smaak met zout en peper.
Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en laat het gerecht gedurende 30 minuten garen.
Bestrooi de aardappelgratin met de geraspte Emmentaler kaas en laat deze nog ongeveer 15 minuten gratineren in de oven, totdat de kaas goudbruin en krokant is.
Let op dat de kaas niet verbrandt.
Verdeel de aardappelgratin over de borden en serveer direct.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 18g | Vet: 24g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 63
Kipvleugels uit de oven
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
Zet alle ingrediënten klaar.
Verwarm de oven voor op 200°.
Pel en snipper de knoflook.
Leg de kipvleugels in een ovenschaal.
Bestrooi met de Provençaalse kruiden, wat zout, de piment d'espelette.
Verkruimel de laurierblaadjes over de kipvleugels.
Verdeel de knoflook over de schaal. Besprenkel ruim met olijfolie.
Zet de schaal in de oven en laat een half uurtje bakken.
Haal de schaal uit de oven en verdeel de kipvleugels over de borden.
Serveer met frietjes en b.v. een groene salade.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 63
Gevulde kippenpoten
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 kippenpoten
- 250 gram champignons
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 2 tenen knoflook
- 2 sjalotjes of 1 grote
- peterselie
- ½ bakje roomkaas met knoflook
- 10 cl witte wijn
- olijfolie
- zout
- peper
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de sjalotten en knoflook.
Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
Snijd de peterselie fijn.
Verwarm de oven voor op 210°c
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook.
Voeg de spekjes en de champignons toe en laat deze rustig bakken gedurende 10 minuten.
Voeg de roomkaas toe en meng deze goed met het champignonmengsel.
Voeg dan de fijngesneden peterselie toe.
Maak met behulp van een paar vingers het vel los van de kippenpoten.
Zorg ervoor dat het vel niet scheurt!
Vul de ruimte tussen het vel en het kippenvlees met een deel van het champignonmengsel.
Bind de poten dicht met keukentouw zodat het mengsel er niet uit kan lopen tijdens het bakken.
Leg de poten in een ovenschaal en bedek met de rest van het champignonmengsel.
Giet de witte wijn erover.
Zet de schaal in de oven en bak gedurende 35 minuten.
Keer halverwege de kooktijd de poten om.
Verdeel de poten met de saus over de borden en geef er bv. haricots verts bij.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 63
Gegratineerde aardappel met een spiesje van scampi's en chorizo
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- boter
- 1 teentje knoflook
- 225 gram aardappelschijfjes voorgekookte
- piment d'espelette
- zout
- 150 ml crème fraîche
- 50 ml melk
- 1 el olijfolie
- 8 scampi's
- 4 plakjes chorizo
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel het teentje knoflook.
Pel de garnalen.
Rijg aan elke houten spies een scampi, dan een plakje chorizo en eindig weer met een scampi.
Verwarm de oven voor op 200°c
Vet een ovenschaal in met wat boter.
Wrijf deze daarna in met de knolookteen.
Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem van de schaal.
Strooi hier wat piment d'espelette over en wat zout.
Leg hier nog een laagje aardappelschijfjes over.
Strooi hierover weer wat piment d'espelette en wat zout.
Meng in een kommetje de crème fraîche en de melk.
Roer dit goed door elkaar en giet over de aardappelschijfjes.
Zet in de oven en bak deze ongeveer 30 minuten.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spiesen.
Haal de gratin uit de oven.
Verdeel de gratin en de spiezen over de borden.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 63
Gratin van courgette en aardappel
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
Zet alle ingrediënten klaar.
Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes.
Was de courgette en snijd deze ook in plakjes.
Pel de teen knoflook.
Verwarm de oven voor op 180°.
Beboter een ovenschaal.
Prik de teen knoflook aan een vork en wrijf de beboterde schaal in.
Leg de schijfjes aardappel en courgette afwisselend in de schaal.
Giet de bouillon erover.
Voeg wat zout, peper en tijm toe
Sprenkel de olijfolie over het mengsel.
Verdeel een paar klontjes boter over de aardappel en courgette.
Verdeel de geraspte emmentaler over het gerecht.
Zet de schaal in de oven en laat een minuut of 35 bakken.
Haal de schaal uit de oven en verdeel de Parmezaanse kaas over het gerecht.
Zet terug in de oven en laat gratineren.
Haal de schaal uit de oven zodra de kaas gesmolten is.
Verdeel de gratin over de borden.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 63
Gegratineerde kalfsschnitzel op zijn Parijs
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 kalfsschnitzels
- 2 plakjes achterham
- 10 cl kalfsfond
- 5 cl cognac
- 15 cl crème fraîche
- 100 gram geraspte gruyère
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
- 1 klontje boter
- zout peper
Zet alle ingrediënten klaar.
Strooi wat zout en peper op de schnitzels en leg er de plak ham op.
Vouw ze dubbel.
Verhit in een koekenpan 1 el olie en een flinke klont boter.
Bak de schnitzels 2 minuten aan beide kanten.
Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
Dek af met een stukje aluminiumfolie.
Verhit de oven voor op 200°c
Gooi het vet uit de pan weg.
Schraap de eventuele aanbaksels los met een houten lepel en blus af met de cognac.
Voeg de crème fraîche toe en het kalfsfond.
Roer dit goed door elkaar.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Giet in 2 kleine ovenschaaltjes een beetje saus.
Leg hierop de kalfsschnitzels en bedek met de rest van de saus.
Strooi hier de 2 soorten kaas over.
Zet de schaaltjes in de oven en laat het gerecht gratineren in 10 à 15 minuten.
Serveer met een pasta naar keuze.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 63
Kipvleugels gegrild in de oven
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 kipvleugels
- 2 tenen knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl kurkuma
- 5 cl ketchup
- 5 cl sojasaus
- 1½ eetlepel(s) olijfolie
- 2½ cl witte wijnazijn
- citroensap
- 1½ eetlepel(s) rietsuiker
- 2½ cl whisky
- 1 tabasco
- voorgekookte krieltjes
- zout
- peper
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de knoflook.
Meng in een ruime kom: de knoflook, olijfolie, ketchup, sojasaus, komijn. koriander, kurkuma, witte wijnazijn, citroensap, rietsuiker, whisky, tabasco, zout, peper.
Voeg de kipvleugels toe.
Meng goed door elkaar.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220°.
Leg de kipvleugels op een bakplaat bedekt met een vel bakpapier.
Bak de kipvleugels in 30 minuten.
Keer de vleugels regelmatig en bestrijk regelmatig met de marinade.
Bak intussen de krieltjes in wat boter met een scheutje olijfolie.
Verdeel over de borden en geef er bbq-saus bij.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 63