Spaghettitaart
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 gram volkoren spaghetti
- 1 grote ui
- 3 el olijfolie
- 1 pak grove diepvriesspinazie
- zout
- 500 gram kwark
- 2 el paprikapoeder
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 dl melk
- 125 ml crème fraîche
- zwarte peper
- verse Italiaanse kruiden
- 1 zakje geraspte belegen kaas
Zorg dat de spinazie is ontdooid (evt. met behulp van de magnetron).
Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de ui in stukjes en verhit de olijfolie in de pan.
Fruit de uien aan tot ze glazig zijn.
Voeg de ontdooide spinazie toe.
Verhit de spinazie goed met de ui.
Roer ondertussen de kwark en 2 eetlepels paprikapoeder goed door elkaar.
Vermeng in een andere kom de crème fraîche, tomatenpuree met de melk, de verse Italiaanse kruiden, zakje geraspte belegen kaas, peper en zout tot een glad mengsel.
Vul de ovenschaal eerst met de helft van de spaghetti, daarna de kwark er overheen, dan de laag met de spinazie, dan de rest van de spaghetti en als laatste de saus van tomatenpuree en crème fraîche.
De schotel gedurende 40 minuten gaar laten worden.
Lekker met een frisse salade.
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 27
Gevulde paprika’s
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 100 g meergranenrijst
- zout
- 4 paprika’s rood, geel of groen of een combinatie van deze kleuren
- 1½ eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 1 ui gesnipperd
- 300 g rundergehakt
- 2 tomaten ontveld en in stukjes
- 4 bosuitjes in ringetjes
- 3 eetlepel(s) pijnboompitten geroosterd
- vers gemalen peper
- zout
Kook de rijst met zout naar smaak volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Snijd een kapje aan de steelkant van de paprika’s en verwijder de zaadjes.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui op een halfhoog vuur al omscheppend goudgeel en glazig.
Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul.
Schep de tomaten en de bosuitjes erdoor en bak ze kort mee.
Neem de pan van het vuur en schep het mengsel met de pijnboompitten en peper en zout naar smaak door de rijst.
Vul de paprika’s met het mengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal.
Bak de paprika’s in een voorverwarmde oven (190°C) in ± 25 minuten gaar.
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 27
Tomaat en courgette uit de oven
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
wachten50 minuten min
Totale tijd1 uur uur 20 minuten min
Servings: 4
Calories: 175kcal
Author: Cor Klaar
- 400 gram courgette Niet te groot die zijn waterig
- zout
- 50 g pecorino kaas stukje
- 2 sneetjes witbrood oud
- 2 takjes tijm
- 3 takjes peterselie
- peper
- 4 romatomaten
- 2 ½ eetlepel(s) olie
Voorbereiden
Courgettes in plakken snijden en met zout bestrooien.
Courgette ca. 15 minuten laten uitlekken in vergiet (het zout onttrekt vocht uit de courgette).
Intussen korstjes van pecorino snijden en de kaas fijn raspen.
Korstjes van brood afsnijden en brood verkruimelen.
Blaadjes tijm van takjes rissen.
Broodkruim, tijm, 2 eetlepels pecorino en 2 eetlepels olie door elkaar scheppen.
Peterselie erboven fijn knippen, mengsel met peper op smaak brengen.
Tomaten wassen en in plakjes snijden.
Ovenschaal met rest van olie invetten.
Plakjes courgette droogdeppen met keukenpapier.
Helft van courgetteplakjes in ovenschaal leggen.
Plakjes tomaat hierover verdelen.
Rest van pecorino en wat peper erover strooien.
Resterende courgetteplakjes erop leggen en wat peper erover verdelen.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 4.
Broodkruimmengsel over courgette strooien.
Schotel in de oven in ca. 35 minuten gaar en iets bruin laten worden.
Serveren met risotto of tortellini met kaas.
Calories: 175kcal | koolhydraten: 13g | Protein: 8g | Vet: 10g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 27
Gevulde Zoete Puntpaprika's met Pandanrijst en Garnalen
Geniet van deze smaakvolle en kleurrijke gevulde paprika's, perfect voor een lichte en gezonde maaltijd!
Bereidingstijd44 minuten min
Servings: 3
Calories: 400kcal
Author: Cor Kevenaar
- 200 g pandanrijst pak à 400 g
- 4 zoete puntpaprika's
- 2 zoete uien net à 750 g
- 1 teentje knoflook
- 2 groene paprika's
- 4 eetlepels olie
- 250 g roze garnalen
- 1 theelepel gemalen koriander
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Halveer de zoete puntpaprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Pel en snipper de uien en knoflook fijn.
Was de groene paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een kleine koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes.
Voeg de garnalen en groene paprika toe aan de pan en bak kort mee.
Meng de gekookte rijst met de garnalen, groenten en gemalen koriander.
Vul de zoete puntpaprika's met het rijstmengsel en besprenkel met de resterende olie.
Leg de gevulde paprika's en eventueel het restant van de vulling in een ingevette ovenschaal en bak ze gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Verdeel de gevulde paprika's over vier borden en serveer met de rest van de vulling.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zoete puntpaprika's en de zachte smaak van de garnalen.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 27
Tagliatelle met Kabeljauw en Tomaten
Deze tagliatelle met kabeljauw en tomaten is een smaakvolle combinatie van zachte kabeljauw, hartige olijven, zoete semi-gedroogde tomaten en knapperige suikerpeultjes. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en staat binnen 30 minuten op tafel, waardoor het perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 460kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g tagliatelle pasta
- 400 g kabeljauwfilet diepvries
- 320 ml semi-gedroogde tomaten in olie met kruiden
- 240 g zwarte olijven in plakjes
- 450 g suikerpeultjes diepvries
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in.
Kook de tagliatelle pasta volgens de instructies op de verpakking.
Leg de kabeljauwfilets in de ingevette ovenschaal en verdeel de semi-gedroogde tomaten en plakjes zwarte olijven eroverheen.
Bak de kabeljauwfilets in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot de vis gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt.
Verhit ondertussen een beetje olie in een pan en roerbak de suikerpeultjes tot ze beetgaar zijn.
Giet de gekookte tagliatelle af en verdeel het over vier borden.
Schep de gebakken kabeljauwfilets, tomaten, olijven en suikerpeultjes over de tagliatelle.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke Italiaanse maaltijd!
Wijnadvies:
Een droge Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio is een goede keuze.
Calories: 460kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 27
Geroosterde Roodbaars met Basilicum
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 schaaltjes roodbaarsfilet ca. 250 g per stuk
- 1 bakje kerstomaatjes
- 3 eetlepels diepvries basilicum doosje à 50 g
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
- 700 g broccoli
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrooi de roodbaarsfilets met zout en peper en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Halveer de kerstomaatjes en leg ze rondom de vis.
Bestrooi de vis en tomaatjes met de diepvries basilicum en druppel er 2 eetlepels olijfolie overheen.
Verhit de resterende olijfolie in een braadpan en bak de aardappelschijfjes volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak de broccoli schoon, verdeel het in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar.
Zet de ovenschaal met de vis in de oven en bak de vis in 10 minuten gaar.
Serveer de geroosterde roodbaars met de gebakken aardappelschijfjes en gekookte broccoli.
Garneer de vis eventueel met wat extra verse basilicumblaadjes voor een mooie presentatie.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de delicate smaak van de roodbaars en de verse basilicum.
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 27
Aspergetaart 2
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 5 vellen fillobladerdeeg diepvries
- 100 g Hollandse geitenkaas
- 1 kg witte asperges
- 25 g boter
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 125 ml slagroom
- 3 eieren
- versgemalen vierseizoenenpeper
Fillodeeg in verpakking in 2 uur laten ontdooien.
Geitenkaas ontkorsten en raspen.
Asperges schillen en in ca. 15 min. beetgaar koken.
Afgieten en in vergiet goed laten uitlekken.
Oven voorverwarmen op 200 °C. (In magnetron) boter smelten.
Fillodeeg voorzichtig uitvouwen en vellen met boter bestrijken.
Ingevette ovenschaal of quichevorm losjes met deeg bekleden.
In keukenmachine of met staafmixer basilicum met slagroom pureren.
Eieren, kaas en zout en peper naar smaak erdoor mengen.
Mengsel op deegbodem schenken en asperges met kopjes om en om erin leggen.
Taart in oven in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken.
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 27
Aardappelschotel met blauwe kaas en walnoten
Een aantrekkelijke vegetarische ovenschotel met aardappels, walnoten en blauwe kaas. Serveer hem met een groene salade of met groene gekookte groente (broccoli, sperziebonen, peulen etc.).
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 kg aardappels
- zout
- 2 uien
- 250 g grotchampignons
- 50 g gepelde walnoten
- 2 eetlepel boter
- 200 g blauwe kaas
- 1,25 deciliter slagroom
Schil en was de aardappels.
Snijd ze in schijfjes en kook ze in weinig water met zout in ca. 10 minuten beetgaar.
Giet ze af en laat ze iets afkoelen.
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Hak de walnoten fijn.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit de uiringen.
Bak de champignons ca. 3 minuten mee. Verbrokkel de blauwe kaas en schep deze van het vuur af erdoor.
Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes.
Verdeel het champignon- kaasmengsel en de noten erover.
Leg de rest van de aardappelschijfjes erop en schenk de slagroom erover.
Laat het gerecht, afgedekt, in de oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin worden.
Lekker met Bleekselderijsalade
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 27
Romige Aardappelgratin met Gerookte Kip en Bleekselderij
Deze romige aardappelgratin met gerookte kip, bleekselderij en een krokante topping van cornflakes is een heerlijk, hartig gerecht. Perfect voor een feestelijke maaltijd of als stevig hoofdgerecht op koude dagen!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
- 800 gram aardappelschijfjes voorgekookt
- 4 takjes peterselie fijngehakt
- ½ stronk bleekselderij in stukjes van 3 cm
- 30 gram cornflakes verkruimeld
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Nootmuskaat naar smaak
- 400 gram gerookte kipfilet in reepjes
- ¼ liter kookroom
- 75 gram geraspte kaas
- 40 gram boter of margarine
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenschaal in met wat zachte boter.
Hak de peterselie fijn, snijd de bleekselderij in stukjes van 3 cm, en hak de knoflook fijn.
Verkruimel de cornflakes.
Kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor in de magnetron op 600W.
Leg de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs in rijen in de ovenschaal.
Strooi de helft van de peterselie, wat zout, peper en nootmuskaat erover, en sprenkel 1/3 van de kookroom erover.
Verdeel de bleekselderij en kipfiletreepjes gelijkmatig over de laag aardappels en sprenkel hierover de helft van de resterende kookroom.
Schik dakpansgewijs de rest van de aardappelplakjes bovenop.
Bestrooi met zout, peper en nootmuskaat, en sprenkel de resterende kookroom erover.
Meng de knoflook, verkruimelde cornflakes en geraspte kaas, en dek de gratin hiermee af.
Leg hier en daar een klontje boter.
Bak het gerecht 30 minuten in de oven tot het goudbruin en gaar is.
Als je een combimagnetron gebruikt, schakel de oven op 200°C en de magnetron op 300W, dan wordt de bereidingstijd 15 minuten.
Wijnadvies:
Serveer met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een licht gekoelde rosé.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 28g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 27
Aardappel Boerenkool Ovenschotel met Slavinken
Calories:
Author: Cor Klaar
Kook de aardappels gaar en voeg de boerenkool toe.
Giet alles af en stamp er een smeuïge boerenkoolstamppot van.
Voeg af en toe wat melk toe tot de gewenste structuur is bereikt.
Bak de slavinken in een beetje boter rondom mooi bruin.
Voeg, zodra de slavinken lichtbruin zijn, de ui en de champignons toe.
Bak ook deze mee.
Blus af met ongeveer 1 dl water en haal de pan van het vuur zodra het water is verdampt.
Snijd de slavinken over de lengte door.
Verwarm de oven voor op ongeveer 175 ºC.
Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de boerenkoolstamppot over de bodem van de ovenschaal.
Leg de halve slavinken bovenop de boerenkoolstamppot.
Verdeel de Aardappel Anders Bacon Ui over de slavinken.
Zet de ovenschaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer de heerlijke Aardappel Boerenkool Ovenschotel met Slavinken als een hartige en smaakvolle maaltijd. Eet smakelijk!
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 27