Paprika’s gevuld met pestotonijn uit de airfryer

Paprika’s gevuld met pestotonijn uit de airfryer

Recept categorieën: Airfryer, Vis
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 3 blikjes tonijn uit water / uitgelekt
  • 4 rode paprika uitgehold
  • 1 groene paprika in kleine blokjes
  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 2 sjalotjes klein gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 1 rode peper ontzaad en klein gesneden
  • 1 klein potje groene pesto 90 gram
  • 75 gram zwarte olijf plakjes uitgelekt afgewogen
  • 1 klein potje kappertjes uitgelekt, 60 gram
  • 1 blikje ansjovis 46 gram (klein gesneden)
  • 60 gram 30+ kaas geraspte
  • 4 eetlepel(s) Remia fritessaus 5%

eventueel

Instructies

  • Verwarm de airfryer vóór op 180 graden (ik heb het in de Philips XXL gemaakt).
  • Fruit zonder extra toevoeging van olie de ansjovis, ui, knoflook, rode peper en gele en groene paprikablokjes een minuut of twee al roerend aan.
  • Voeg de pesto en de tonijn toe en roerbak even mee.
  • Draai het vuur uit en voeg de fritessaus, kappertjes, en de zwarte olijfplakjes toe.
  • Proef even en voeg eventueel peper en/of zout toe (ik heb het niet gedaan, ik vond de smaak goed genoeg)
  • Doe in de uitgeholde paprika’s een klein beetje geraspte kaas en vul met het tonijnmengsel.
  • Eindig ook met wat geraspte kaas bovenop.
  • Doe de paprika’s in een passende, ovenvaste schaal (ik gebruik gewoon een siliconen taartvorm) en doe de paprika’s met antispatdeksel in de airfryer.
  • Bereid de paprika’s in 15 minuten .

Notities

De vulling is genoeg om 8 paprika’s te vullen maar ik heb er 4 gevuld en de rest van de vulling gebruikt voor op mijn crackers de volgende dag. De punten zijn 3 punten en zijn dus berekend op de vulling, voor 8 personen, de paprika’s zijn 0 punten en dan moet je alleen de kaas nog apart rekenen, dat is voor 15 gram 1 punt (30+)

Sole Isodore

Sole Isodore

(zeetong Isidore)
Recept categorieën: Vis
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 tongen van 250 g
  • ½ fles muscadet
  • paneermeel
  • 125 g boter
  • 2 tomaten
  • 2 sjalotjes
  • zout
  • peper

Instructies

  • Pel en ontpit de tomaten.
  • Snij het vlees in reepjes.
  • Hak de sjalotjes fijn.
  • Zorg dat het donkere vel van de tongen verwijderd is.
  • Zet de oven op 170ºC.
  • Beboter een ovenvaste schaal en leg er de tongen in.
  • Bestrooi met zout en peper en leg er stukjes boter op.
  • Leg er de tomaat en sjalot op.
  • Schenk de wijn erbij en bestrooi met paneermeel.
  • Zet de schaal 20 minuten in de oven.
  • Leg dan opnieuw stukjes boter op de vis en bestrooi opnieuw met paneermeel.
  • Schuif de schaal nog 12 minuten terug in de oven.
  • Serveer direct.

Sole à la Joinville

Sole à la Joinville

(zeetong Joinville)
Recept categorieën: Vis
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Zet de oven op 200ºC.
  • Hak de sjalotjes fijn.
  • Beboter ruim een ovenvaste schaal.
  • Bestrooi met zout en peper en strooi de sjalotjes erin.
  • Leg hierop de tongfilets en bestrooi ze met zout en peper.
  • Besprenkel met de wijn en visfumet en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Breng op het vuur aan de kook en schuif de schaal 10 minuten in de oven.
  • Doe de garnalen in een klein pannetje met de cocgnac en verwarm dit. zachtjes.
  • Als de tongen klaar zijn, leg ze dan, na te zijn uitgelekt, op een voorverwarmde dienschaal en hou ze warm.
  • Zeef het kookvocht en kook het in tot 1/10 deel.
  • Geef er dan de slagroom bij en kook weer in.
  • Klop er, van het vuur af, de garnalenboter door.
  • Geef de verwarmde garnalen over de filets en schenk er de saus over.

Mosselhapje alla Carbonara

Mosselhapje alla Carbonara

Recept categorieën: Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Instructies

  • Kook 50 gr mosselen met aanhangend water in ± 5 minuten gaar.
  • Neem de mosselen uit de schelpen en laat ze uitlekken.
  • Breek de helft van de schelpen doormidden, boen ze schoon en leg ze in een ovenvaste schaal.
  • Klop 2 eieren met 2 eetlepels slagroom, versgemalen peper en wat zout los.
  • Snijd 50 gr magere spekreepjes fijn.
  • Verdeel de mosselen met het eiermengsel, het spek en 3 eetlepels geraspteParmezaanse kaas over de schelpen, leg er kleine klontjes boter op en laat ze onder de hete grill in ± 5 minuten gratineren.

Ribollita I

Ribollita I

een stevige bonensoep met schiacciata, pizzabrood
Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Italië
Servings: 6
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 blik gepelde tomaten á 400 gr
  • 2 eetlepel(s) peterselie fijngesneden
  • 2 eetlepel(s) basilicum fijngesneden
  • zout peper

voor de afwerking:

  • 6 grof brood dunne plakken
  • 2 grote uien in dunne ringen
  • 4 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Laat de bonen 1 nacht in ruim water weken.
  • Zet ze de volgende dag met het weekwater op en laat ze op zacht vuur 1¼ uur koken.
  • Verhit de olie en bak de ui en de knoflook hierin ± 5 minuten.
  • Voeg de bleekselderij, prei, wortels, kool en spinazie toe en bak ze even omscheppend mee.
  • Voeg de tomaten met het vocht, de peterselie, de basilicum, zout en peper toe.
  • Schenk er ± 1½ liter water bij, breng de soep aan de kook en laat haar op zacht vuur ± 2 uur koken.
  • Pureer * de helft van de bonen en roer de puree samen met de hele bonen door de soep.
  • Breng de soep met zout en peper op smaak en laat haar 1 nacht staan.
  • Bedek de volgende dag de bodem van een schaal met plakken pizzabrood en schenk er de bonensoep over.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Leg de ringen ui op de soep, schenk er de olijfolie over en zet de ribollita ±15 minuten in de oven tot de uien mooi bruin zijn.
  • Deze soep kunt u ook met witte bonen uit blik maken.
  • Kies hiervoor de Italiaanse witte bonen (cannellini) die te koop zijn in delicatessenwinkels.
  • Laat ze goed uitlekken en voeg de bonen op het laatste moment aan de soep toe.

Notities

Toscanen zijn dol op bonen. Voor de bereiding van hun witte bonen wordt
alleen de allerbeste olijfolie gebruikt. Ribollita maakt u van een restje stevige
witte bonensoep. Schiacciata, een krokant pizzabrood waarin verse kruiden
worden verwerkt, smaakt er verrukkelijk bij.
Ribollita gegratineerde Toscaanse bonensoep

Gegrilde hamlapjes met roergebakken taugé

Gegrilde hamlapjes met roergebakken taugé

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Varkensvlees
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 21/2 cm gemberwortel
  • 2 eetlepels fijngehakt korianderblad
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • ½ eetlepel oestersaus
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • 4 hamlapjes á 100 gr
  • 1 rode peper
  • ½ eetlepel oosterse roerbakolie Royal Mail
  • 280 gram taugé
  • 3 bosuitjes

Instructies

  • Pel de knoflook en schil de gemberwortel.
  • Hak de knoflook met de gemberwortel, de koriander, de sojasaus, de honing,
  • de oestersaus, de olie en wat peper in een keukenmachine of met een staafmixer fijn en marineer het vlees minstens 30 minuten in dit mengsel.
  • Maak intussen het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd de rest in ringetjes.
  • Was de taugé en snipper de bosuitjes.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Leg het vlees in een ovenvaste schaal en laat het onder de hete grill in ± 20 minuten bruin en gaar worden; keer het vlees tussentijds eenmaal.
  • Verhit 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de roerbakolie in een ruime pan of wok en bak de peper met de bosuitjes al omscheppend 3 minuten.
  • Voeg de taugé toe en bak die 2 minuten mee.
  • Serveer de groenten bij het vlees.
  • Lekker met pandanrijst.

Chorizo al vino

Chorizo al vino

(chorizo in rode wijn)
Recept categorieën: Hapjes, Tapas, Warme hapjes
Land van herkomst: Italië
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 chorizoworst bijv. Stegeman of een aantal kleine chorizoworstjes
  • ½ liter robuuste rode wijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de chorizo in stukjes van 2 à 3 cm dik, leg ze in een ovenvaste schaal en giet de wijn erover.
  • Braad de worstjes ca. 40 minuten in de hete oven zodat ze bruin en knapperig zijn en de wijn grotendeels is verdampt.
  • Serveer de worstjes heet.

Veau farci aux herbes

Veau farci aux herbes

(kalfsvlees gevuld met kruiden)
Recept categorieën: Kalfsvlees, Vlees
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 800 g kalfsborst
  • 600 g kalfsschenkel
  • 200 g kalfsschouder
  • 75 g gerookt borstspek
  • 60 g kalfsniervet
  • 200 g mie de pain
  • 1 kalfsbot
  • 400 g gevogelte-afval
  • 1 deciliter slagroom
  • 3 eieren
  • ½ deciliter bouillon
  • 150 g champignons
  • 40 g kappertjes
  • 4 lente-uitjes
  • bieslook
  • 2 takjes dragon
  • peterselie
  • 65 g boter
  • 200 g zuring
  • zout
  • peper
  • 2 meiraapjes
  • 4 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 preien
  • ¼ knolselderij
  • 1 bouquet garni
  • 2 uien
  • 2 kruidnagels
  • grof zout
  • 30 g bloem
  • tijmpoeder
  • 1 deciliter madera

Instructies

  • Snij de kalfsborst in een rechthoek en snij het open voor te vullen.
  • Maak eerst een bouillon.
  • Doe het gevogelte-afval samen met de kalfsschenkel en het kalfsbot in een pan en geef er 3 l water bij.
  • Schil een ui en piqueer met de kruidnagels.
  • Schil de knoflook.
  • Voeg deze bij de bouillon.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Schil ondertussen de meiraapjes, en een wortel, maak de preien schoon.
  • Als de bouillon aan de kook komt, schuim hem dan af, voeg er de groenten bij en laat hem 2½ uur zachtjes trekken.
  • Geef er halverwege wat zout bij.
  • Maak intussen de vulling.
  • Draai het schoudervlees en het niervet 2 keer door de vleesmolen met de fijnste plaat.
  • Doe de bouillon in een pannetje, breng hem aan de kook en voeg de mie de pain erbij.
  • Roer met een houten lepel op zacht vuur zodat het droogt.
  • Kook twee eieren in een pannetje met water gedurende tien minuten.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in kleine brunoise.
  • Smelt de boter in een pannetje en sauteer hierin de stukjes champignon gedurende 6 minuten.
  • Was de zuring, haal de harde delen weg en hak ze grof.
  • Voeg ze bij de champignons en laat ze onder roeren smelten.
  • Verwarm totdat alle vocht verdampt is.
  • Schil de lente-uitjes en hak ze fijn.
  • Was en hak dragon, bieslook en peterselie.
  • Voeg nu bij het gemalen vlees, mie de pain, het laatste ei, de slagroom, kapertjes, lente-uitjes, het mengsel van champignons en zuring en de gehakte kruiden.
  • Pel de hardgekookte eieren en hak ze fijn of wrijf ze door een zeef.
  • Voeg ze bij de rest van de farce.
  • Geef er nog zout en peper bij en meng totdat er een homogene farce ontstaat.
  • Vul de opening in de kalfsborst met dit mengsel en naai de kalfsborst dicht.
  • Als de bouillon klaar is, halen we alle vaste elementen eruit, we leggen de gevulde kalfsborst in een pan, schenken er ruim bouillon over, brengen deze aan de kook en laten hem 1½ uur zachtjes koken.
  • 40 minuten voor het einde van de kooktijd maken we de saus.
  • Snij het spek in zeer dunne juliënne.
  • Schil een ui en hak die fijn.
  • Schil een wortel en snij hem in hele kleine brunoise.
  • Smelt de boter in een pan, voeg er de juliënne spek bij, de ui en wortel en geef er wat tijmpoeder over.
  • Laat even flink sauteren en geef er dan de bloem bij.
  • Laat deze kleur krijgen.
  • Geef er dan 3 dl van de bouillon bij en laat het 20 minuten op zacht vuur koken.
  • Druk de saus door een zeef.
  • Geef er zout en peper bij en de madera, laat ze nog 2 minuten koken.
  • Laat de kalfsborst uitlekken.
  • Leg hem op een ovenvaste schaal, geef er de saus over en schuif hem in een oven van 250 ºC.
  • Laat de saus die het vlees bedekt wat caramelliseren en arroseer het vlees af en toe met saus.
  • Als het klaar is, leg dan het vlees op een voorverwarmde schaal en serveer.

Dadels met geitenkaas

Dadels met geitenkaas

Recept categorieën: Bijgerecht, Hapjes, Kaas, Warme hapjes
Servings: 24 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 24 dadels
  • 150 gram geitenkaas
  • 24 plakjes gerookt ontbijtspek niet gerold

Eventueel:

  • honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de dadels overlangs open en haal indien nodig de pit eruit. Vul de dadels met stukjes geitenkaas.
  • Schep als de dadels van zichzelf niet erg zoet zijn een halve theelepel honing over elke dadel.
  • Rol de gevulde dadels in de plakjes ontbijtspek.
  • Doe de dadels in een ovenvaste schaal en zet ze ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven en serveer ze warm.

Cabillaud à la Flamand

Cabillaud à la Flamand

Vlaamse kabeljauw
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Zet de oven op 170 graden C,
  • schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Was wat kervel en bieslook, hak die fijn, ongeveer een eetlepel van elk.
  • Schil de citroen en snij die in plakjes.
  • Beboter een ovenvaste schaal en leg hierin de moten vis, geef er zout en peper bij en schenk de wijn er bij.
  • Leg er de schijfjes citroen op, de gehakte sjalot, de kruiden en een stukje boter.
  • Schuif de schaal in de oven en laat ze daar 20 minuten.
  • Verkruimel de beschuit.
  • Leg de moten vis op een voorverwarmde schaal.
  • Geef de beschuitkruimels bij het kookvocht, breng dit even aan de kook en meng alles goed.
  • Schenk de saus over de vis en serveer meteen.