Italiaanse maaltijdsalade van Allerhande
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g farfalle pasta
- 2 doosjes cherrytomaatjes à 250 g
- ½ ui
- 2 bol mozzarella kaas, à 125 g
- 50 g groene olijven zonder pit
- 6 tomaten zongedroogde op olie
- ½ dl bread dipping olijfolie fles à 250 ml
- zout
- peper versgemalen
Farfalle beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
In vergiet afgieten en afspoelen onder koud stromend water.
Tomaatjes wassen en halveren.
Ui pellen en snipperen.
Mozzarella in blokjes snijden.
Olijven halveren.
Zongedroogde tomaten in reepjes snijden.
Farfalle vermengen met twee soorten tomaat, ui, mozzarella, olijven en olijfolie.
Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met focacciabrood, besprenkeld met Bread Dipping.
Variatietip:
In plaats van bread dipping olie, kunt u olijfolie extra vierge zonder kruiden
gebruiken, of wat gedroogde of verse Italiaanse kruiden door de olie roeren.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 27
Kaas-havermoutpannenkoekjes
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 225 g havermout naturel pak à 500 g Quaker
- 75 g bloem
- 75 g gemalen oude kaas zakje à 150 g
- 3 eieren middel
- 2 deciliter halfvolle melk
- zout
- peper
- 2 schaaltjes broccoliroosjes à 300 g
- 75 g boter of margarine
In kom havermout, bloem en kaas mengen.
Eieren splitsen.
Dooiers met melk loskloppen en zout en peper naar smaak toevoegen.
Dooiermengsel door havermoutmengsel roeren.
Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door havermoutmengsel spatelen.
Broccoli beetgaar koken in ca. 5 minuten.
Klontje boter verhitten in koekenpan.
Ca. 3 kleine bergjes beslag in pan scheppen, zonodig even plat drukken met bolle kant van lepel.
Pannenkoekjes bakken tot bovenkant droog is, keren en goudbruin bakken.
Op warme schaal scheppen.
Op dezelfde manier rest van pannenkoekjes bakken.
Over vier borden verdelen en serveren met broccoli.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 27
Kabeljauwcurry
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g basmatirijst
- 1 ui
- 2 gele paprika's
- 250 g peultjes
- 2 schaaltjes kabeljauwfilet à ca. 225 g
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 eetlepel(s) groene Thaise currypasta potje à 225 g
- 1 blikje kokosmelk 400 ml
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Ui pellen en snipperen.
Paprika's wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
Peultjes schoonmaken.
Kabeljauwfilet in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
In pan olie verhitten.
Kabeljauw in ca. 3 minuten bruin bakken.
Uit pan scheppen en warmhouden.
In bakvet ui en paprika 3 minuten bakken.
Currypasta, kokosmelk en peultjes toevoegen en geheel aan de kook brengen.
Ca. 5 minuten laten sudderen, op smaak brengen met zout.
Laatste minuut kabeljauw meeverwarmen (niet meer roeren).
Serveren met rijst.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 27
Penne met rundvlees en venkel
Snel te maken.
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 vleestomaten
- 2 venkelknollen
- 300 g penne rigate zak à 500 g
- 4 eetlepels vloeibare margarine
- 1 schaal runderreepjes ca. 400 g
- 2 theelepel aardappelzetmeel
- 100 g gorgonzola blauwaderkaas
Water koken.
Vleestomaten kruislings insnijden en onderdompelen in kokend water.
Velletjes verwijderen en tomaten in stukjes snijden.
Harde delen van venkel verwijderen.
Venkel wassen en in plakjes snijden.
Penne koken volgens aanwijzing op verpakking.
In tussentijd helft margarine in pan verhitten, tomaten, venkel en zout toevoegen. Venkel in 15 minuten met deksel op pan gaarsmoren.
In koekenpan rest van margarine verhitten.
Runderreepjes bestrooien met peper en bruin en gaar bakken.
Aardappelzetmeel losroeren met 1 eetlepel water en door venkelmengsel roeren.
Gorgonzola toevoegen en laten smelten.
Pasta op borden scheppen.
Venkelmengsel erover verdelen en runderreepjes er bovenop leggen.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 27
Romige Aardappelsalade met Gerookte Kip en Korianderdressing
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 575kcal
Author: Albert Heijn / Aller hande
- 1 kg aardappels met rode schil
- 125 ml crème fraîche
- 2 eetlepels mayonaise
- ½ citroen geraspt en geperst
- 1 theelepel scherpe mosterd
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 zakje verse koriander 15 g, fijngesneden
- ½ theelepel suiker
- 150 g rucola
- 2 gerookte kipfilets ca. 250 g
- 4 eetlepels gepelde pistachenootjes
Boen de aardappels schoon en kook ze ongeschild in een pan met gezouten water gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
Giet de aardappels af en laat ze iets afkoelen.
In een grote kom, klop crème fraîche, mayonaise, 3 eetlepels citroensap, citroenrasp, mosterd, knoflook en fijngesneden koriander tot een romige dressing.
Breng op smaak met zout, peper en suiker.
Snijd de gekookte aardappels in plakjes en doe ze terug in de pan.
Meng voorzichtig met de dressing en laat de salade minstens 1 uur op een koele plek staan, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Bekleed een grote schaal met rucola.
Schep de aardappelsalade erop.
Snijd de gerookte kipfilets schuin in plakjes en rangschik ze op de salade.
Strooi de gepelde pistachenootjes eroverheen.
Wijnadvies:
Deze romige aardappelsalade met gerookte kip en korianderdressing gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé. De frisse en romige smaken van de salade worden mooi gebalanceerd door de lichte zuurgraad en fruitigheid van de wijn.
Calories: 575kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 27
Gegrilde Kabeljauw met Aromatische Tomatensaus
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g romatomaten
- 3 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- ½ kaneelstokje
- Zout
- 1 citroen
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel gemalen komijn djinten
- Peper
- 600 g kabeljauwfilet
Ontvel de tomaten en verwijder eventueel de zaadjes.
Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Pel de knoflook en snijd in plakjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de knoflook zachtjes tot de plakjes licht kleuren.
Voeg de tomaten, het kaneelstokje en een mespunt zout toe.
Laat de tomaten op laag vuur in circa 30 minuten inkoken tot een vrij dikke saus.
Halveer de citroen.
Pers één helft uit en snijd van de andere helft 4 plakjes.
Meng het citroensap met de rest van de olie, paprikapoeder, komijn en een mespunt peper.
Bestrijk de kabeljauwfilets rondom met dit mengsel.
Verhit de grillpan op matig vuur als de tomatensaus bijna klaar is.
Rooster de kabeljauw in circa 4 minuten lichtbruin en net gaar; keer de vis halverwege voorzichtig om.
Neem het kaneelstokje uit de saus.
Bestrooi de vis licht met zout en leg op vier borden.
Schep de saus naast de vis en leg een plakje citroen op de vis.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 32g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 27
Gebakken Appelpartjes met Vanilleroomijs en Wijnsiroop
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 3 stevige Elstar appels
- 200 ml droge witte wijn
- 3 eetlepels appel diksap
- 4 speculaasjes
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 25 g roomboter
- 0,5 liter vanilleroomijs
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels elk in 8 partjes.
Breng in een pan de wijn met het diksap aan de kook.
Voeg de appelpartjes toe en laat ze in ongeveer 8 minuten tegen de kook aan gaar worden.
Neem de appelpartjes met een schuimspaan uit de pan, laat ze even boven de pan uitlekken en leg ze op een bord.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Kook het appelkookvocht op hoog vuur in ongeveer 5 minuten in tot een stroperige saus en laat iets afkoelen.
Verkruimel de speculaasjes fijn.
Leg de appelpartjes in een cirkel op vier ovenvaste bordjes of schaaltjes.
Strooi de verkruimelde speculaasjes en de bruine suiker over de appelpartjes.
Verdeel de boter in kleine vlokjes over de appelpartjes.
Schuif de bordjes met twee tegelijk onder de hete grill en laat de suiker in ongeveer 2 minuten smelten.
Schep met een ijsbolletjeslepel een grote bol vanilleroomijs op de gegratineerde appelpartjes.
Schep de wijnsiroop over het gerecht.
Wijnadvies:
Serveer dit dessert met een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Eiswein.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 2g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 27
Citroentaart
Aller Hande 1997
Bereidingstijd1 uur uur
wachttijd30 minuten min
Servings: 6 personen
Calories: 315kcal
Author: Cor Kevenaar
- 5 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, Koopmans,
- 3 citroenen
- 4 eieren
- 100 g witte basterdsuiker
- 5 eetlepel(s) bloem
- 4 dl melk
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
Bladerdeegplakjes in ca. 5 minuten laten ontdooien.
Vorm invetten.
Aanrecht met 1 eetlepel bloem bestuiven.
Bladerdeegplakjes op elkaar leggen en tot ronde lap van ca. 30 cm uitrollen.
Vorm met deeg bekleden en bodem met vork inprikken. In koelkast ca. 30 minuten laten rusten.
Intussen citroenen onder koud stromend water goed schoonboenen.
Schil eraf raspen.
Citroenen uitpersen.
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Taartbodem in midden van oven ca. 10 minuten bakken.
Taart uit oven nemen en ca. 5 minuten laten afkoelen.
Oven terugschakelen naar 200 °C of gasovenstand 4.
Intussen boven twee kommen eieren splitsen.
In kom eierdooiers met suiker en rest van bloem door elkaar kloppen.
In pan melk aan de kook brengen.
Pan van vuur nemen en warme melk scheutje voor scheutje door eiermengsel kloppen.
Citroenrasp en -sap door eiermengsel roeren.
Mengsel terug doen in pan en op laag vuur al roerend verwarmen, tot mengsel dik gebonden is.
Citroencrème in taartbodem schenken.
Taart in midden van oven ca. 20 minuten bakken.
Intussen helft van eiwitten stijfkloppen (rest wordt niet gebruikt).
Eiwit over taart uitstrijken.
Taart weer terugzetten in oven en eiwit in ca. 5 minuten bruin laten kleuren.
Taart uit oven nemen en in vorm laten afkoelen.
Calories: 315kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 7g | Vet: 16g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 27
Broccoli omelet met zalm
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 middelgrote vastkokende aardappel
- 300 g broccoli
- zout
- 1 sjalotje
- ½ kropje eikebladsla
- 2 eetlepel(s) geraspte mierikswortel Khne,
- 4 eetlepel(s) zure room
- 4 plakjes licht roggebrood
- 1 eetlepel(s) olie
- 200 g gerookte zalm á 100 g, AH,
- 4 eieren
- ⅛ liter slagroom
- peper
VOORBEREIDEN:
Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden.
Broccoli schoonmaken, kleine roosjes van stronk snijden (stronk wordt niet gebruikt) en wassen.
In pan met ruim water en zout aardappelblokjes in ca. 3 minuten beetgaar koken.
Overdoen in vergiet en onder koud stromend water afspoelen.
Broccoli op zelfde manier koken en afspoelen.
Sjalotje pellen en snipperen.
Sla wassen en in vergiet goed laten uitlekken.
In kommetje mierikswortel en zure room door elkaar roeren.
Sneetjes roggebrood diagonaal halveren.
BEREIDEN:
In koekenpan olie verhitten.
Aardappelblokjes al omscheppend in ca. 3 minuten lichtbruin bakken.
Sjalot en broccoli erdoor scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Intussen 1/4 deel van zalm in dunne reepjes snijden.
Eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
Zalmreepjes erdoor scheppen.
Eiermengsel over groente schenken.
Mengsel afgedekt in ca. 4 minuten zachtjes laten stollen.
Omelet op deksel keren en onderkant nog ca. 2 minuten bakken.
Omelet in 8 punten snijden.
Sla over vier -borden verdelen.
Omeletpunten erop leggen.
Rest van zalmplakjes losjes dubbelgevouwen en met sneetjes roggebrood naast omeletpunten leggen. Mierikswortelsaus half over zalm scheppen.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 27
Stilton en Tijm Sherry Gelei met Rucola Salade
+1 uur opstijven in de koelkast30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 260kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 blaadjes witte gelatine
- 150 ml medium droge sherry
- ½ zakje verse tijm ongeveer 7-8 gram
- Zout
- 150 g Blue Stilton kaas
- 2 zakjes rucola sla ongeveer 60 g
- ½ bakje Franse sladressing ongeveer 50 g
Week de gelatineblaadjes ca.
5 minuten in koud water.
Verwarm de sherry in een pan met de verse tijm tot net onder het kookpunt.
Laat de sherry ongeveer 5 minuten inkoken.
Verwijder vervolgens de takjes tijm en breng op smaak met een snufje zout.
Knijp de geweekte gelatine goed uit en los deze al roerend op in de hete sherry.
Haal van het vuur zodra de gelatine is opgelost.
Bekleed een schaaltje met plasticfolie en giet hierin de sherry.
Laat het geheel afkoelen en zet het dan minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Leg een plank op het schaaltje, keer het om en laat de gelei uit het schaaltje glijden.
Verwijder de folie en snijd de gelei in plakken van ½ cm dik.
Snijd de plakken vervolgens in dunne repen en daarna in blokjes.
Snijd de Stilton kaas in dunne plakjes.
Verdeel de rucola over vier bordjes en besprenkel met de Franse sladressing.
Leg de plakjes Stilton kaas op de rucola en verdeel de blokjes gelei eromheen.
Wijnadvies:
Deze Stilton en Tijm Sherry Gelei gaat uitstekend samen met een droge sherry, zoals een Fino of Manzanilla. De complexe smaken van de sherry zullen de kaas en de tijmgelei mooi aanvullen.
Calories: 260kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 12g | Vet: 19g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 27