Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Pasta met Salami en Artisjokken

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd14 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Suikervrij
Porties: 4 personen
calorieën: 560kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g pasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 200 g salami in plakken en gehalveerd
  • 1 blik artisjokken 400 g, uitgelekt en in plakken gesneden
  • 4 gedroogde tomaten op olie in reepjes
  • 1 theelepel gedroogde munt of dragon
  • 100 g olijven zonder pit

Instructies

  • Bereidingswijze:
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur goudbruin.
  • Bak de gehalveerde plakken salami mee tot ze knapperig zijn.
  • Snijd de artisjokken in plakken en roer deze samen met de tomatenreepjes door het salamimengsel.
  • Breng op smaak met munt of dragon en (versgemalen) peper.
  • Giet de pasta af en verdeel deze over vier borden.
  • Verdeel het salamimengsel en de olijven over de borden en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese of een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 560kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 2.3mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Pasta met Kip, Courgette en Champignons

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Suikervrij
Porties: 4 personen
calorieën: 620kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 g kipfilet in reepjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 g spaghetti
  • 1 courgette in halve plakjes gesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 250 g champignons gehalveerd
  • 125 ml zure room

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de reepjes kip in 5-6 minuten gaar.
  • Haal de kip uit de wok.
  • Verhit de rest van de olie in de wok en fruit hierin de ui op laag vuur tot hij goudgeel is.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Draai het vuur onder de wok hoog, voeg de courgette en de oregano toe aan de ui en bak het geheel al omscheppend 2-3 minuten.
  • Voeg de champignons toe en roerbak het geheel nog 2-3 minuten.
  • Verwarm de kipreepjes 1 minuut mee en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Giet de spaghetti af en meng de zure room erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de gebakken groenten met kip erover en ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 2.1mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Pasta met Geroosterde Bloemkool, Ansjovis en Kaas

Voorbereidingstijd8 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Suikervrij
Porties: 4 personen
calorieën: 520kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 bloemkool ongeveer 800 g, in kleine roosjes
  • 4 takjes tijm blaadjes gerist
  • 300 g pasta schelpjes
  • 30 g verse peterselie fijngehakt
  • 100 g Grana Padano in snippers

Instructies

  • Giet de ansjovisfilets af boven een wok en snijd ze vervolgens in stukjes.
  • Voeg de ansjovis en olijfolie toe aan de wok.
  • Verhit de olie en laat de ansjovis al roerend 'smelten'.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort mee.
  • Meng de bloemkoolroosjes door het mengsel en bak ze 2-3 minuten mee.
  • Voeg de tijm en 100 ml water toe.
  • Laat het geheel afgedekt 15-20 minuten sudderen tot de bloemkool beetgaar is.
  • Voeg indien nodig tussentijds wat extra water toe.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet de pasta af en meng deze met de fijngehakte peterselie door de bloemkool in de wok.
  • Verwarm het gerecht nog kort en breng het op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het gerecht over vier diepe borden en strooi de Grana Padano erover.
  • Druppel eventueel nog wat olijfolie erover.
  • Serveer met veldsla.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 520kcal

Recept afdrukken
No ratings yet

Paddenstoelentaartjes met Marsalasaus

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas, Noten
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 175 g zachte boter
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • 300 ml droge marsala
  • ½ paddenstoelenbouillontablet
  • 600 g paddenstoelenmelange in plakjes
  • 150 g blauwaderkaas bijv. Fourme d'Ambert
  • 50 g verbrokkelde pecannoten
  • 1 eierdooier
  • 37 g rucolasla
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Doe de bloem, 100 g boter, 1 eetlepel rozemarijn en een mespunt zout in een kom.
  • Meng het geheel met je vingertoppen tot het lijkt op grof broodkruim.
  • Voeg 2 eetlepels koud water toe en vorm het geheel met koele handen (of in de keukenmachine) tot een bal.
  • Verpak de deegbal in folie en laat minstens 30 minuten rusten op een koele plek.
  • Breng de marsala aan de kook en los de halve bouillontablet erin op.
  • Laat de saus op middelhoog vuur tot de helft inkoken.
  • Verhit 25 g boter in een grote pan en bak hierin de paddenstoelen met de rest van de rozemarijn al omscheppend.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het deeg uit tot vier rondjes met een doorsnede van 20 centimeter.
  • Leg de rondjes op een bakplaat.
  • Verdeel de blauwaderkaas, paddenstoelen en pecannoten in het midden van de deegrondjes, laat een randje vrij aan de buitenkant.
  • Vouw de buitenkant van het deeg om de vulling, maar laat het midden open.
  • Bestrijk de randjes van het deeg met eidooier en bestrooi eventueel met grof zeezout.
  • Bak de taartjes in de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin.
  • Snijd de rest van de boter in kleine blokjes.
  • Verwarm de saus en roer de boter erdoor met een garde.
  • Blijf roeren tot de boter gesmolten is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg elk taartje op een bord, schep de warme saus eromheen en garneer met rucola.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterd Gehakt met Broccoli en Aardappelschotel

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd43 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 175 g geraspte belegen kaas
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 800 g vastkokende aardappels in grove stukken
  • 600 g broccoliroosjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien in blokjes
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng het gehakt met het ei, de helft van de geraspte kaas, zout en peper naar smaak.
  • Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig in een ovenschaal.
  • Schep de tomatenblokjes over het gehakt en bestrooi met de resterende kaas.
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 minuten.
  • Kook de aardappels in een pan met water gaar in 15-20 minuten.
  • Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
  • Kook de broccoliroosjes in gezouten water gedurende 5 minuten.
  • Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de rode uien tot ze lichtbruin kleuren.
  • Voeg de knoflook en broccoli toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de geroosterde gehaktschotel met de gebakken broccoli en aardappels.
  • Besprenkel de aardappels voor het serveren met olijfolie en eventueel wat zeezout

Notities

Wijnadvies:

Een fruitige rode wijn zoals een Merlot of Shiraz past goed bij dit gerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kokos-Noedelsoep met Pittige Tofu

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Land van herkomst: Azië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
calorieën: 450kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk
  • 1 bakje boemboe sajoer tjampoer kruidenmix voor groentegerechten
  • 125 g eiermie of andere noedels naar keuze
  • 2 eetlepels olie
  • 250 g Chinese roerbakmix mix van verschillende groenten
  • 180 g pittig gekruide tofu in blokjes
  • 8 gram verse koriander fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Breng in een pan de kokosmelk met 800 ml water aan de kook.
  • Klop de boemboe sajoer tjampoer erdoor met een garde.
  • Kook de mie in de kokosbouillon volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Verhit intussen in een wok de olie en roerbak de groentemix 3 minuten.
  • Voeg de tofu blokjes toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Schep het groente-tofu mengsel door de kokosbouillon en verwarm nog 5 minuten zachtjes.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over diepe borden of kommen en bestrooi met fijngehakte koriander.

Notities

Wijnadvies: Een licht gekoelde Riesling of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij deze Aziatische noedelsoep. Hun verfrissende en fruitige smaken vormen een mooie aanvulling op de romige kokosmelk en pittige tofu.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflook Mosselpannetje met Rauwkost en Stokbrood

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Suikervrij
Porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 kg panklare mosselen
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 1 voorgebakken boulogne stokbrood
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 150 g wortels voor de rauwkost
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Was de mosselen grondig en gooi kapotte exemplaren en schelpen die na een tik niet sluiten weg.
  • Meng de mosselen in een pan met 1 eetlepel crème fraîche en de helft van de bosuitjes.
  • Kook de mosselen afgedekt op hoog vuur gedurende ongeveer 8 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Schud af en toe om.
  • Bak het stokbrood in 6-8 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de rest van de bosuitjes fijner en meng deze met de rest van de crème fraîche, 1 eetlepel mayonaise, geperste knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  • Dit is de knoflooksaus.
  • Meng in een aparte kom de rest van de mayonaise met 1-2 eetlepels water en breng op smaak met zout en peper.
  • Dit is de dressing voor de rauwkost.
  • Snijd de wortels julienne en meng ze met de rest van de bosuitjes.
  • Serveer de mosselen met de knoflooksaus, rauwkostsalade en het afgebakken stokbrood.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zilte smaak van de mosselen en de romigheid van de knoflooksaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Surinaamse Moksi Alesi met Zoutvlees en Garnalen

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Vlees
Land van herkomst: Suriname
Porties: 4 personen
calorieën: 520kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 225 g Surinaams zoutvlees of vis- of kipfilet
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 3 cm verse gemberwortel fijngehakt
  • 1 theelepel koenjit kurkuma
  • 1 paksoi in dunne repen
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 200 g basmatirijst
  • 500 ml visbouillon van tablet
  • 1 blikje kidneybonen 200 g, uitgelekt
  • 250 g tijgergarnalen

Instructies

  • Snijd het zoutvlees in kleine blokjes.
  • Leg het in een vergiet en spoel het 1 minuut goed af onder koud water.
  • Breng het zoutvlees in een pan met een laag water zachtjes aan de kook en laat het in 20 minuten gaarkoken.
  • Laat het vervolgens uitlekken en dep het droog.
  • Verhit in een pan met antiaanbaklaag de olie en fruit de gesnipperde ui gedurende 1 minuut.
  • Voeg het zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkuma toe en bak dit alles 1 minuut zachtjes mee.
  • Roer de tomatenpuree en rijst erdoor, schenk de visbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het mengsel 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  • Laat het vervolgens afkoelen en zet het afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de rijst met zoutvlees opnieuw op een vlamverdeler.
  • Spoel de kidneybonen af in een vergiet.
  • Schep de garnalen, paksoi en kidneybonen door het rijstmengsel en verwarm het geheel tot de garnalen gaar zijn.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige en kruidige smaken van dit gerech

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 36g | Vet: 16g | Zout: 3.2mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige Minikaassoesjes met Pijnboompitten

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Hapjes, Kaas
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 75 g boter in stukjes
  • 100 g bloem gezeefd
  • 3 eieren M
  • 50 g geraspte pittige kaas
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • Grofgemalen zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Breng in een pan 150 ml water met de blokjes boter en een mespunt zout aan de kook.
  • Voeg zodra de boter gesmolten is de gezeefde bloem in één keer toe.
  • Blijf met een houten lepel roeren tot het deeg als een bal van de bodem van de pan loslaat.
  • Haal de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen.
  • Klop met een mixer de eieren één voor één door het deeg tot het deeg gaat glanzen.
  • Meng de geraspte kaas door het deeg.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Vorm met behulp van 2 natte theelepels kleine bergjes van het deeg op de bakplaat, op enige afstand van elkaar.
  • Verdeel de pijnboompitten over de bovenkant van de deegbergjes en bestrooi met grofgemalen zeezout.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar.
  • Ze laten dan makkelijk los van het bakpapier.
  • Schakel de oven uit en laat de soesjes met de ovendeur op een kier voorzichtig afkoelen.

Notities

Wijnadvies:

Deze hartige minikaassoesjes passen goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigi

Recept afdrukken
No ratings yet

Mexicaanse Tortilla Ovenschotel

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd48 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Tortilla
Land van herkomst: Mexico
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 250 ml kruidenbouillon van tablet
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 1 blik rode kidneybonen 400 g
  • 8 bloemtortilla's
  • 150 g belegen kaas geraspt
  • 125 ml crème fraîche

Instructies

  • Verwarm de helft van de ui en knoflook in 2 eetlepels olie met de helft van de chilipoeder in een pan op laag vuur en fruit ze aan.
  • Voeg de tomatenblokjes met vocht toe en bak kort mee.
  • Schenk de helft van de bouillon erbij en laat het geheel 20 minuten op laag vuur sudderen.
  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak hierin de courgette en paprika 3-4 minuten zachtjes met zout en peper.
  • Haal het groentemengsel uit de pan en bewaar het.
  • Fruit de rest van de ui, knoflook en chilipoeder zachtjes in de overgebleven olie.
  • Voeg de bonen met vocht toe en bak 4-5 minuten.
  • Stamp het bonenmengsel tot een grove puree en voeg de rest van de bouillon toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrijk de tortilla's met de tomatensaus en schep in het midden een streep bonenpuree.
  • Verdeel de courgette, paprika en een beetje kaas erover.
  • Rol de tortilla's op en leg ze in een ovenschaal.
  • Schenk de rest van de tomatensaus erover en verdeel daarna de crème fraîche en rest van de kaas erover.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bak de ovenschotel gedurende 30 minuten, tot hij goudbruin is.

Notities

Serveer deze Mexicaanse tortilla ovenschotel met een verfrissende groene salade en een schijfje limoen voor een extra smaakdimensie.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 30g | Zout: 2mg | Sugar: 4g