Recept afdrukken
No ratings yet

Rotelle met Warme Tomaatsalade en Waterkers

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 2 personen
calorieën: 623kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 200 g rotelle ronde pasta
  • 3 sjalotten
  • 4 kleine trostomaten
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 zak waterkers 75 g
  • Versgemalen zwarte peper
  • 100 g pecorino of andere pittige kaas stukje

Instructies

  • Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pel en snijd de sjalotten in vieren.
  • Snijd de trostomaten in vieren, verwijder eventueel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verhit in een pan met dikke bodem 1 eetlepel olijfolie en bak de sjalot zachtjes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de helft van de tomatenblokjes toe en bak ze 1 minuut mee.
  • Verwijder de harde stelen van de waterkers en scheur de waterkers grof.
  • Giet de pasta af en meng het sjalotmengsel met de waterkers door de pasta.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de pasta over twee diepe borden en strooi de rest van de tomatenblokjes erover.
  • Druppel de rest van de olijfolie over de pasta en schaaf met een dunschiller grove krullen kaas over de borden.
  • Maal nog wat grove peper erboven.

Notities

Wijnadvies:

Deze Rotelle met Warme Tomaatsalade en Waterkers past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 623kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 21g | Vet: 30g | Zout: 2.5mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Citroenspaghetti met Zwarte Olijven en Pittige Kaas

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 490kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • ½ citroen
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 g pittige kaas geraspt
  • 50 g zwarte olijven gehalveerd
  • 15 g verse bieslook fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Boen de citroenschil schoon, rasp deze zeer fijn en pers vervolgens de vrucht uit.
  • Meng de citroenrasp en het sap met de crème fraîche en de geraspte kaas.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer 1 eetlepel kookvocht door de citroensaus en giet de spaghetti af.
  • Meng de citroensaus samen met de olijven door de uitgelekte pasta en verwarm alles nog even in de pan.
  • Verdeel de citroenspaghetti over de borden, bestrooi ruim met verse bieslook en serveer direct.
  • Voedingswaarden (per portie):

Notities

Wijnadvies:

Deze romige citroenspaghetti met zwarte olijven en pittige kaas gaat goed samen met een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino.

Nutrition

Calories: 490kcal | koolhydraten: 62g | Protein: 14g | Vet: 19g | Zout: 1.2mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Broccolipuree met Verse Dille

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 180kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 400 g kruimige aardappels geschild en in stukken gesneden
  • 600 g broccoli in roosjes gesneden (inclusief stronk)
  • 65 ml zure room
  • 2 eetlepels verse dille fijngehakt
  • Enkele druppels citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook.
  • Voeg de gesneden aardappels toe en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Voeg de broccoliroosjes en -blokjes de laatste 5 minuten van de kooktijd toe aan de aardappels en kook ze samen beetgaar.
  • Giet de aardappels en broccoli af en stamp ze fijn met een stamppotstamper.
  • Voeg de zure room en verse dille toe aan de puree en roer alles goed door tot een smeuïge consistentie.
  • Breng de puree op smaak met enkele druppels citroensap, zout en peper.
  • Serveer de romige broccolipuree direct als bijgerecht.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige broccolipuree met verse dille past uitstekend bij een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 7g | Vet: 4g | Zout: 0.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Risotto met Kastanjechampignons

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd27 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Rijst
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 590kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 300 g risottorijst
  • 150 ml rode wijn
  • 500 ml bospaddenstoelenbouillon van tablet
  • 250 g kastanjechampignons schoongeborsteld en in stukken gesneden
  • 50 g roomboter
  • 100 g Pecorino Romano kaas geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de gedroogde tijm en risottorijst toe.
  • Roer goed door.
  • Schenk de rode wijn erbij wanneer de rijstkorrels glanzen.
  • Roer goed door.
  • Laat op laag vuur zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen, roer regelmatig door.
  • Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe.
  • Wacht telkens met de volgende scheut totdat het vocht van de vorige scheut helemaal door de rijst is opgenomen.
  • Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 5 minuten op hoog vuur.
  • Schep de gebakken champignons, behalve 2 eetlepels, door de risotto.
  • Laat nog 5-10 minuten koken tot de rijst gaar is.
  • Haal de pan van het vuur en roer de boter en tweederde van de kaas door de risotto.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat 2-5 minuten met de deksel op de pan staan tot de risotto mooi romig is.
  • Verdeel de risotto over vier borden, schep de overgebleven champignons erover en bestrooi met de rest van de kaas en wat (versgemalen) peper.

Notities

Serveer deze romige risotto met kastanjechampignons als hoofdgerecht met een frisse groene salade aan de zijde.

Wijnadvies:

Voor deze romige risotto met kastanjechampignons zou een mooie droge witte wijn goed passen. Een Chardonnay met een lichte houtlagering kan goed samengaan met de romigheid van de risotto en de aardse smaken van de champignons. Een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc kunnen ook goede keuzes zijn vanwege hun frisheid en fruitige tonen die het gerecht mooi aanvullen. Als je liever rood drinkt, kan een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir ook goed werken, vooral als je de voorkeur geeft aan rode wijn. 

Nutrition

Calories: 590kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 17g | Vet: 26g | Zout: 1.8mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse Rijstsalade met Peulvruchten

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4 personen
calorieën: 330kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g basmatirijst
  • 225 g tuinbonen diepvries
  • 225 g tuinerwten of jonge kapucijners diepvries
  • 200 g peultjes gehalveerd
  • 30 g verse peterselie
  • 15 g verse munt
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 citroen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 stengels bleekselderij in plakjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat deze in een slaschaal afkoelen.
  • Kook de bevroren tuinbonen, erwten en peultjes in ruim kokend water met zout gedurende 3 minuten beetgaar.
  • Voeg na 1 minuut de peultjes toe.
  • Spoel de peulvruchten in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken.
  • Dubbel dop de tuinbonen door het stugge grijze velletje open te scheuren en het felgroene boontje eruit te wippen.
  • Gooi de velletjes weg.
  • Snijd de peterselie en munt fijn.
  • Knip de tuinkers van het bedje los.
  • Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
  • Meng het citroensap en -rasp met de olijfolie door de rijst.
  • Schep de peulvruchten, bleekselderij, tuinkers, peterselie en munt door de rijst.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat de salade minstens 30 minuten intrekken.

Notities

Wijnadvies:

Deze frisse rijstsalade met peulvruchten past goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.

Nutrition

Calories: 330kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 9g | Vet: 14g | Zout: 0.8mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Preisoep met Gerookte Zalm

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 220kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 kruimige aardappels in blokjes gesneden
  • 150 g prei in ringen gesneden
  • 1 eetlepel tijm
  • 750 ml kippenbouillon van tablet
  • 50 ml slagroom
  • 100 g gerookte zalm in reepjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook.
  • Voeg de blokjes aardappel, prei en tijm toe.
  • Laat het geheel zachtjes koken gedurende 15 minuten.
  • Pureer de soep voorzichtig met een staafmixer of in een keukenmachine tot een glad mengsel.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden.
  • Schenk een scheutje slagroom in elke kom soep en roer even kort met een lepel zodat de slagroom als een halve cirkel zichtbaar wordt.
  • Leg de reepjes gerookte zalm in de soep.
  • Serveer de romige preisoep met vers brood of stokbrood.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige preisoep en versterkt de smaak van de gerookte zalm.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 10g | Vet: 12g | Zout: 1.5mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Broccoli en Mozzarella Pizza

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 300 g panklare broccoliroosjes
  • ½ pak mix voor pizzabodem 450 g
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 bol mozzarella kaas in plakken
  • 4 zongedroogde tomaten in olie in reepjes gesneden
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Halveer de broccoliroosjes in de lengte.
  • Kook de broccoli in ruim water met een ½ theelepel zout gedurende 2 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Spoel de broccoli af onder koud stromend water in een vergiet.
  • Dep de broccoli droog met keukenpapier.
  • Bereid het pizzadeeg met 1 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verdeel het deeg in 2 stukken en rol deze uit tot dunne, ronde lappen op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Leg de deeglappen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze dun met olie.
  • Verdeel de plakjes mozzarella over het deeg en leg de broccoli en zongedroogde tomaten ertussen.
  • Bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak.
  • Besprenkel met de resterende olie.
  • Bak de pizza's in het midden van de oven gedurende 15 minuten, of tot ze knapperig bruin en gaar zijn.

Notities

Serveer met een frisse tomatensalade. Als wijnadvies past een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti goed bij deze pizza.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige Aziatische Noedelsalade

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd4 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noedels, Salade
Land van herkomst: Azië
Porties: 4 personen
calorieën: 450kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 pak zachte woknoedels 2 x 150g
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 100 g slamelange met mosterdblad
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 rode paprika's in reepjes gesneden
  • 200 g gerookte kipfilet in plakken gesneden
  • 100 g cashewnoten
  • 1 bakje rucolacress

Instructies

  • Breng water aan de kook in een pan.
  • Doe de woknoedels in een zeef en hang deze 1-2 minuten in het hete water om ze op te warmen.
  • Doe de gewarmde woknoedels in een grote schaal en schep ze om met de Japanse sojasaus.
  • Meng de slamelange met mosterdblad in een andere kom met sesamolie en citroensap.
  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Meng de gewassen groenten met de noedels in de schaal.
  • Voeg de reepjes rode paprika, plakjes gerookte kipfilet, cashewnoten en rucolacress toe aan de schaal en schep alles goed door elkaar.
  • Serveer de pittige Aziatische noedelsalade direct.

Notities

Wijnadvies:

Een licht gekoelde, fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de pittige Aziatische smaken van deze noedelsalade.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta Tonijnsalade met Sperziebonen

AllerHande 2006
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 410kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 250 g pipe rigate pasta
  • 500 g sperziebonen
  • ½ eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2 blikjes tonijn op water à 185 g, uitgelekt
  • 100 g zwarte olijven zonder pit fijngesneden
  • 2 eieren hardgekookt
  • 1 blikje ansjovisfilets 46 g

Instructies

  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim water met een beetje zout.
  • Spoel ze vervolgens af onder koud stromend water in een vergiet, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven.
  • Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, knoflook, zout en peper.
  • Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor.
  • Voeg de sperziebonen en zwarte olijven toe aan de pastasalade en meng voorzichtig.
  • Snijd de hardgekookte eieren in achten en leg ze samen met de ansjovisfilets op de salade.

Notities

Wijnadvies:

Een droge, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de tonijn en de frisse smaak van de salade.

Nutrition

Calories: 410kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 16g | Zout: 1.6mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle Salade met Grapefruit en Geitenkaas

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Land van herkomst: Mediterraan
Porties: 4 personen
calorieën: 280kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • ½ pak diepvries suikerpeultjes à 450 g
  • 150 g verse tagliatelle
  • 1 rode grapefruit
  • 200 g zachte geitenkaas bijvoorbeeld Bettine Blanc, verkruimeld
  • 2 eetlepels zure room
  • 30 g grofgesneden rucolasla

Instructies

  • Breng in een pan water met 1 theelepel zout aan de kook.
  • Kook de suikerpeultjes 3 minuten, schep ze uit de pan met een schuimspaan en spoel ze af onder koud water in een vergiet.
  • Kook vervolgens de tagliatelle beetgaar in dezelfde pan.
  • Spoel af onder koud water in een vergiet.
  • Snijd de grapefruit dik schillen.
  • Snijd de partjes grapefruit tussen de vliesjes uit.
  • Houd de helft van de geitenkaas apart.
  • Smelt de rest van de geitenkaas in een steelpan met de zure room.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de saus door de pasta en schep de peultjes, grapefruit en rucola erdoor.
  • Strooi de rest van de geitenkaas eroverheen.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zure grapefruit en romige geitenkaas.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 14g | Zout: 0.9mg | Sugar: 8g