Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Zoete Crêpentaart met Gember

Crêpes au gingembre
Geniet van een kruidige en verrassende smaak met deze Crêpes au gingembre, een zoete en gevulde flensjestaart met gember. Hier is de vernieuwde versie van het recept.
Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 4 deciliter melk
  • 75 g suiker
  • Een snufje zout
  • 2 eieren
  • 200 g gember
  • Boter
  • 2 deciliter gembersiroop
  • Poedersuiker
  • 25 g djahé gemberpoeder

Instructies

  • Maak van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke wijze beslag.
  • Voeg aan dit beslag de fijngehakte gember toe en bak dunne flensjes.
  • Rol ze op en schik ze op een schotel.
  • Besprenkel de flensjes met gembersiroop en bestrooi ze met een mengsel van gezeefde poedersuiker en gemberpoeder (djahé).

Notities

  • Varieer door de gember te vervangen door sukadesnippers en gebruik in plaats van siroop notenlikeur.
  • Probeer de gember te vervangen door stukjes gedroogde, geweekte abrikoos.
  • Gebruik in plaats van siroop bessenjam en bestrooi met greinsuiker.
  • Geniet van deze smaakvolle Crêpes au gingembre, perfect voor liefhebbers van kruidige lekkernijen!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Zoete Crêpes au Convent met Peer

Crêpes au convent
Geniet van een hemelse traktatie met deze Crêpes au convent, zoete en gevulde vruchtenflensjes. Hier is de vernieuwde versie van het recept,
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 deciliter melk
  • Een snufje zout
  • 3 eieren
  • 3 rijpe peren Doyenne
  • Citroensap
  • Boter
  • Poedersuiker

Instructies

  • Maak van gezeefde bloem, melk, zout en eieren op de gebruikelijke wijze een beslag voor niet al te dunne flensjes.
  • Snijd ondertussen een paar mooie peren in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
  • Laat de peren even staan.
  • Doe een lepel beslag in de hete pan, verdeel een drietal plakjes peer over het flensje, bak het flensje af en serveer het zo heet mogelijk, bestrooid met poedersuiker.

Notities

Varieer de vulling door de flensjes te vullen met gehalveerde, gesmoorde champignons en laat de poedersuiker weg.
Probeer de flensjes te vullen met flinters bigarreaux of gehalveerde verse kersen.
Geniet van deze heerlijke Crêpes au Convent met peer, perfect voor een zoete verleiding!

Recept afdrukken
No ratings yet

Blintzes

Geniet van deze hartige, gevulde vleesnoedels bekend als Blintzes, met dit heerlijke recept. Hier is de vernieuwde versie,
Bereidingstijd1 minuut
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Israel
Porties: 4
calorieën: 320kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 3 dl melk
  • Een snufje zout
  • 2 eetlepels slaolie
  • 100 g bloem
  • Boter
  • 1 ui
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 ei
  • 50 g gaar vlees
  • 2 dl tomatensaus

Instructies

  • Meng de eieren, melk, zout en slaolie en klop tot een homogeen mengsel.
  • Roer langzaam de bloem erdoor.
  • Bak van dit beslag op de gebruikelijke wijze eenzijdig flensjes.
  • Stapel ze op een schotel of doek.
  • Voeg een lepel vulling toe aan elk flensje (bijvoorbeeld ui, vlees, ketchup en ei tot een dikke pasta maken), rol ze op en bak ze goudbruin in een hete oven.
  • Serveer de Blintzes met tomatensaus.

Notities

  • Varieer met vullingen zoals kwark met ei en citroensap voor een frisse variant.
  • Probeer een vulling van bosbessencompote met cornflakes voor een zoete twist.
Geniet van deze heerlijke Blintzes als een smakelijke en hartige traktatie!

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 1.5mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelpannenkoekjes

Geniet van deze hartige aardappelpannenkoekjes, een heerlijk gerecht dat traditioneel is in Nederland. Hier is het vernieuwde recept
Recept categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerechten, Pannenkoeken
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1,5 kg aardappels
  • ½ liter melk
  • 50 g boter
  • Een snufje zout nootmuskaat, peper
  • 6 eidooiers
  • 6 eiwitten
  • Ruim boter
  • Optioneel:
  • sla

Instructies

  • Kook de aardappelen en pureer ze vervolgens met wat melk.
  • Meng de puree met gesmolten boter, zout, peper, nootmuskaat en de eidooiers.
  • Na grondig roeren, spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor.
  • Vorm kleine, smalle en dunne pannenkoekjes van het mengsel.
  • Bak de pannenkoekjes goudgeel in ruim boter in een koekenpan met dikke bodem.
  • Serveer de aardappelpannenkoekjes eventueel met sla.

Notities

  • Varieer door de helft van de aardappelen te vervangen door stukjes appel voor een zoet accent.
  • Voeg aan de aardappelpuree flinters ham en blokjes kaas toe voor een hartigere variant.
Geniet van deze heerlijke aardappelpannenkoekjes als bijgerecht of als hoofdmaaltijd!