Zelfgemaakte Sweet & Spicy Kip Twister Wrap

Zelfgemaakte Sweet & Spicy Kip Twister Wrap

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Kip, Wraps
Servings: 2 Kip Twister Wraps
Calories: 690kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Saus:

  • 75 gram mayonaise
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 20 gram sriracha
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Sap van 1 partje citroen
  • Verse peterselie fijngehakt
  • Peper en zout naar smaak

KFC Hot Chicken:

Overige ingrediënten:

  • 8 cherrytomaten gehalveerd
  • 2 tortilla's
  • ¼ krop ijsbergsla in reepjes gesneden
  • Sweet chili saus
  • Frituurolie

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een schaaltje tot een gladde saus.
  • Verwarm de tortilla's 10 seconden in de magnetron om ze wat soepeler te maken.
  • Smeer ze in met de zelfgemaakte saus.
  • Beleg met reepjes ijsbergsla en gehalveerde cherrytomaten.
  • Verwarm de friteuse of frituurolie tot 175 graden Celsius.
  • Meng in een diep bord de bloem met de Italiaanse kruidenmix, Hot & Spicy kruidenmix en zout.
  • Klop in een ander schaaltje het ei los samen met de melk.
  • Paneer de kipreepjes dubbel: haal ze eerst door het eimengsel, vervolgens door de bloem, weer door het eimengsel en tot slot nogmaals door de bloem.
  • Frituur de kipreepjes gaar in ongeveer 4 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Leg de gefrituurde KFC Hot Chicken op de tortilla's.
  • Voeg naar smaak wat extra sriracha toe en rol de tortilla's strak op tot wraps.

Notities

Serveer de zelfgemaakte Sweet & Spicy Kip Twister Wraps met extra sweet chili saus aan de zijkant voor een extra kick.

Nutrition

Calories: 690kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 36g | Vet: 42g | Zout: 2.8g | Sugar: 7g

Hemelse Chocolade Swirl Cake

Hemelse Chocolade Swirl Cake

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Cake, Chocolade
Servings: 1 Cake
Calories: 420kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 250 gram kristalsuiker
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 3 theelepels cacao
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel melk
  • 1 vanilleboon
  • ¼ theelepel zout
  • Chocoladekoeken of Kanjers chocoladekoeken

Botercrème:

  • 100 gram roomboter kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • In een mengkom, mix de roomboter en suiker samen.
  • Snijd de vanilleboon doormidden en schraap het merg eruit.
  • Voeg het merg en zout toe aan de kom.
  • Mix gedurende 5 minuten tot een luchtig geheel.
  • Voeg één voor één de eieren toe en meng goed.
  • Voeg dan de gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng tot een glad cakebeslag.
  • Giet een derde van het beslag in de cakevorm bekleed met bakpapier.
  • Neem nog een derde van het beslag uit de kom en doe dit in een aparte schaal.
  • Meng in een klein kommetje de cacao met melk tot goed gemengd.
  • Spatel dit cacaomengsel door het apart gehouden beslag.
  • Giet dit mengsel over het vanillebeslag in de cakevorm.
  • Voeg de rest van het vanillebeslag toe bovenop het cacaobeslag.
  • Strijk het beslag glad.
  • Gebruik de achterkant van een Siliconen Spatel om door het beslag te gaan voor een swirl-effect (wij adviseren vijf krullen).
  • Strijk nogmaals glad.
  • Bak gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Controleer de gaarheid met een satéprikker.
  • Als deze er droog uitkomt, is de cake gaar.
  • Laat de cake volledig afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.
  • Voor de botercrème, klop je de zachte boter in een kom luchtig met een keukenmixer of een stevige garde.
  • Voeg de helft van de poedersuiker toe en klop opnieuw luchtig.
  • Voeg de rest van de poedersuiker toe en klop tot een luchtige crème.
  • De botercrème is klaar wanneer de boter en suiker goed gemengd zijn.
  • Voeg de suiker in twee delen toe om klontjes te voorkomen.
  • De crème moet zacht zijn zonder korrels.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelmond en spuit toeven botercrème op de cake.
  • Maak de cake af door de chocoladekoeken te breken en in de bovenkant te steken.

Notities

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Ruby Port past goed bij deze rijke cake.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 5g | Vet: 25g | Zout: 0.4g | Sugar: 28g

Zelfgemaakte Pizzabroodjes

Zelfgemaakte Pizzabroodjes

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Pizza, Tussendoortje
Calories: 400kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Ingrediënten voor de Pizzasaus:

  • 120 gram tomatenpuree
  • 3 tomaten
  • 2 eetlepels Italiaanse kruidenmix
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot
  • Zout en peper naar smaak

Ingrediënten voor de Pizzabroodjes:

  • 1 afgebakken ciabatta
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 4 plakken salami
  • 1 handvol zwarte olijven
  • ¼ groene paprika in blokjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de pitjes.
  • Snijd ze vervolgens in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een sauspan.
  • Voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe en fruit ze 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak nog een minuut door.
  • Voeg de gesneden tomaten, Italiaanse kruidenmix, suiker, zout en peper toe aan de saus.
  • Laat het geheel 5 minuten pruttelen tot je een dikke tomatensaus krijgt.
  • Halveer de afgebakken ciabatta over de lengte.
  • Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de ciabatta-helften.
  • Bestrooi de saus met geraspte mozzarella en beleg met plakjes salami, olijven en blokjes paprika.
  • Bak de pizzabroodjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas gesmolten is en de broodjes knapperig zijn.
  • Serveer de pizzabroodjes warm en geniet ervan!

Notities

Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese of een fruitige rosé past goed bij deze smaakvolle pizzabroodjes. De levendige fruittonen van de wijn vullen de hartige en kruidige smaken van de pizza perfect aan.

Nutrition

Calories: 400kcal

Gevulde Springrolls met Biefstuk

Gevulde Springrolls met Biefstuk

Geniet van onze vernieuwde versie van de klassieke Springrolls met Biefstuk! Deze springrolls zijn niet alleen heerlijk en gezond, maar ook perfect om te delen tijdens een gezellig diner. Zet alle ingrediënten apart op tafel en laat je gasten hun eigen springrolls samenstellen.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Rundvlees, Tussendoortje
Servings: 6 Springrolls
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 280 gram biefstuk van goede kwaliteit
  • 150 gram voorgekookte udon noedels
  • 25 gram julienne gesneden winterpeen
  • 6 rijstvellen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 bosuien in dunne reepjes gesneden
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • ½ baby romaine sla
  • ½ theelepel chilivlokken
  • ½ theelepel gemalen witte peper
  • ¼ theelepel baking soda
  • ¼ theelepel zout

Instructies

  • Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen.
  • Was de bosui en snijd deze in dunne reepjes.
  • Snijd de biefstuk in dunne repen.
  • Marineer met chilivlokken, zout, peper, baking soda, maïzena en zonnebloemolie.
  • Bak kort in een hete pan tot het vlees bruin is.
  • Haal uit de pan en bak vervolgens de ui en knoflook gedurende 1 minuut.
  • Voeg het vlees weer toe aan de pan samen met de bosui, bruine suiker en sojasaus.
  • Bak nog 1 minuut en haal van het vuur.
  • Verwarm de udon noedels volgens de instructies op de verpakking.
  • Week één voor één de rijstvellen gedurende 30 seconden in water.
  • Haal uit het water en leg op een schoon oppervlak.
  • Beleg elk vel met een blaadje baby romaine sla, julienne gesneden peen, udon noedels en een paar plakjes biefstuk.
  • Rol strak op zoals getoond in de video en serveer met extra sojasaus.

Notities

Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij deze springrolls met biefstuk.

Kruidnoten Witte Chocolade Blondies

Kruidnoten Witte Chocolade Blondies

Ontdek deze heerlijke twist op traditionele blondies met een feestelijk vleugje kruidnoten. Een verrukkelijke lekkernij voor de feestdagen waar iedereen van zal genieten!
Recept categorieën: Chocolade, Cupcakes / Muffins
Servings: 12 Kruidnoten Blondies
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram witte chocolade
  • 135 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram roomboter + extra om in te vetten
  • 2 eieren
  • 2 handjes kruidnoten
  • 1 vanilleboon
  • ¼ theelepel zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 165°C.
  • Vet de brownie-vorm in met wat roomboter en bedek met bakpapier.
  • Smelt in een pan de roomboter samen met 150 gram witte chocolade op een laag vuur.
  • Roer regelmatig tot alles gesmolten en glad is.
  • Haal van het vuur en laat even afkoelen.
  • Snijd de vanilleboon doormidden en schraap het merg eruit.
  • Klop in een mengkom de eieren, lichtbruine basterdsuiker, vanillemerg en zout luchtig met een garde.
  • Voeg geleidelijk het gesmolten chocolademengsel toe en meng goed.
  • Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en spatel door het beslag.
  • Hak de overige witte chocolade in grove stukken en voeg deze samen met de kruidnoten toe aan het beslag.
  • Spatel voorzichtig door.
  • Giet het beslag in de voorbereide brownie-vorm en strijk glad.
  • Bak gedurende 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en een tandenstoker er schoon uitkomt.
  • Laat de kruidnoten witte chocolade blondies afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze in minimaal twaalf stukken snijdt.
  • Serveer en geniet!

Notities

Wijnadvies:
Een glas Muscat wijn vormt een mooie aanvulling op de zoete en kruidige smaken van de kruidnoten en witte chocolade in deze blondies.

Feestelijke Kerstster met Nutella en Speculoos

Feestelijke Kerstster met Nutella en Speculoos

Een heerlijke Kerstster gevuld met Nutella en speculoos, perfect voor de feestdagen.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Brood, Chocolade, Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 1 Kerstster
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 6 speculooskoekjes
  • 4 eetlepels speculoospasta
  • 4 eetlepels hazelnootpasta
  • 2 grote plakken vers bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 eetlepel poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg een rond bord op de plakken bladerdeeg en snijd er een cirkel uit.
  • Bewaar één cirkel in de koelkast.
  • Besmeer een van de cirkels met speculoospasta en verkruimel de speculooskoekjes erover.
  • Zet deze cirkel kort in de koelkast en haal de andere plak bladerdeeg eruit.
  • Besmeer de tweede cirkel met hazelnootpasta en leg beide cirkels op elkaar, met de besmeerde kanten tegen elkaar aan.
  • Plaats een glas (ongeveer 7 cm breed) in het midden als leidraad en snijd het deeg zestien keer in vanaf het glas naar buiten toe.
  • Draai de stroken twee keer naar buiten en druk de uiteinden aan elkaar.
  • Bestrijk de Kerstster met het geklutste ei en bak 23 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de Kerstster afkoelen en bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte zoete wijn zoals een Moscato d'Asti past perfect bij de romige textuur van de Nutella en de warme kruidige tonen van speculoos.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 180g | Sugar: 15g

Smoky BBQ Chicken Ciabatta Sandwich

Smoky BBQ Chicken Ciabatta Sandwich

Dit BBQ Chicken Broodje is een ware smaaksensatie! Als liefhebbers van BBQ Chicken, hebben we een nieuwe twist gegeven aan dit favoriete gerecht. BBQ Chicken op een knapperig broodje. Deze moet je echt proeven, want het is echt heerlijk eten!
Recept categorieën: Barbecue, Broodjes, Kip
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 10 eetlepels barbecuesaus geen mayonaisebasis
  • 4 kippendijen
  • 2 handjes maïs
  • 1 ½ theelepel Tex Mex kruidenmix
  • 1 afgebakken ciabatta
  • ½ rode paprika
  • ½ rode ui
  • Olijfolie
  • Peterselie
  • Zout

Instructies

  • Oven voorverwarmd op 200 graden Celsius
  • Snijd de afgebakken ciabatta open en verdeel de barbecuesaus gelijkmatig over de broodjes met behulp van een handige siliconen spatel.
  • Bestrooi de ingesmeerde broodjes met maïskorrels.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes en verdeel ze over de broodjes.
  • Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Leg de uienringen op de broodjes en breng op smaak met een snufje zout.
  • Snijd de kippendijen in kleine reepjes.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de kip.
  • Breng de kip op smaak met de Tex Mex kruidenmix terwijl deze bakt.
  • Bak de kip tot bijna gaar en verdeel het vervolgens over de broodjes.
  • Bestrooi de BBQ Chicken Broodjes met geraspte mozzarella en plaats ze in de voorverwarmde oven.
  • Bak de BBQ Chicken Broodjes gedurende 10 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is en de broodjes knapperig zijn.
  • Serveer de broodjes met wat fijngehakte peterselie voor een heerlijke finishing touch.

Notities

Geniet van deze verrukkelijke BBQ Chicken Broodjes als een smaakvolle en eenvoudige maaltijd!

Kruidige Kippeling Broodjes

Kruidige Kippeling Broodjes

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Kip, Tussendoortje
Servings: 4 broodjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1000 gram kippendijfilet
  • 100 gram aioli of knoflookdip
  • 100 gram ijsbergsla
  • 80 gram paneermeel
  • 35 gram Kippetje Kruidenmix
  • 4 afbakbroodjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder optioneel
  • 1 tomaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor en bak de afbakbroodjes af volgens de instructies op de verpakking.
  • Houd de oven aan op 190 graden Celsius.
  • Snijd de kippendijfilets in drie tot vier stukken en breng ze op smaak met een derde van de Kippetje Kruidenmix.
  • Voeg olijfolie toe en meng goed.
  • Doe paneermeel in een diepe schaal en voeg de rest van de Kippetje Kruidenmix toe.
  • Meng goed (voeg eventueel paprikapoeder toe voor een mooie kleur, maar dit is optioneel en niet nodig voor de smaak).
  • Wentel de gekruide kipstukken door het paneermeelmengsel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gekruide kippendijen over de bakplaat, zorg ervoor dat ze elkaar nauwelijks raken.
  • Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de tomaat in plakken.
  • Snijd de afbakbroodjes open en besmeer ze met aioli.
  • Beleg de broodjes met gesneden ijsbergsla en plakken tomaat.
  • Leg de gebakken kippeling op de broodjes.

Notities

Serveer de kruidige kippeling broodjes direct en geniet ervan!

Wijnadvies:

De kruidige smaak van de kippeling en de romige textuur van de aioli vragen om een lichte en fruitige witte wijn om te compenseren. Een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio zou goed passen bij dit gerecht. Hun frisse tonen zullen de smaken mooi aanvullen zonder te overheersen.

Big Mac Geïnspireerde Burrito

Big Mac Geïnspireerde Burrito

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Rundvlees, Tortilla
Land van herkomst: America, Mexico
Servings: 4 Burrito's
Calories: 700kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt
  • 150 gram cheddar geraspte
  • 4 handenvol frietjes
  • 4 extra grote tortilla's
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 augurken
  • 1 ½ eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • ½ rode ui
  • ¼ krop ijsbergsla
  • Peper
  • Zout

Voor de Big Mac Saus:

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels piccalilly
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 snufje Hot & Spicy Kruidenmix
  • 1 theelepel natuurazijn
  • 1 theelepel suiker
  • ½ rode ui geraspt
  • ½ theelepel zout

Instructies

Voorbereiding van de Big Mac Saus:

  • Snijd de rode ui fijn en meng deze met de mayonaise, piccalilly, tomatenketchup, Hot & Spicy Kruidenmix, natuurazijn, suiker en zout in een schaal.
  • Zet apart.
  • Snijd ook de rode ui voor de burrito's fijn, samen met de augurken en ijsbergsla.
  • Bak de frietjes volgens de instructies op de verpakking.
  • Terwijl de frietjes bakken, bak je het gehakt rul in een pan tot het bruin is.
  • Voeg ketchup, mosterd, peper, zout en worcestersaus toe voor smaak.
  • Leg de tortilla's op je werkblad en verdeel het gehakt horizontaal in het midden van de tortilla's (laat de zijkanten vrij).
  • Bestrooi met geraspte cheddar, augurk, rode ui, ijsbergsla, een flinke lepel Big Mac Saus, gebakken frietjes en nog meer cheddar.
  • Vouw eerst de zijkanten van de tortilla's naar binnen en rol vervolgens strak op tot een burrito.
  • Verwarm een droge koekenpan en bak de Big Mac geïnspireerde burrito's kort aan beide zijden tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

Notities

Serveer de burrito's warm en geniet van deze smaakvolle Big Mac variatie!
De intense en hartige smaken van deze Big Mac geïnspireerde burrito's vragen om een frisse en fruitige wijn om te compenseren. Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige Rosé zou goed samengaan met dit gerecht. Hun levendige smaken zullen de verschillende ingrediënten mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 700kcal

Smoky Tex-Mex Feestmaal

Smoky Tex-Mex Feestmaal

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 750 gram kippendijfilets in dunne repen gesneden
  • 5 theelepels Tex-Mex kruidenmix
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 handvol geraspte cheddar
  • 1 handvol geraspte mozzarella
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ groene paprika
  • ½ oranje paprika
  • 125 milliliter zure room
  • 12 kleine tortilla's
  • 2 limoenen
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • Platbladige peterselie

Tomatensalsa

  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel olijfolie extra vierge
  • 1 vleestomaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng de kippendijrepen met Tex-Mex kruidenmix, honing en olijfolie in een kom tot de kip gelijkmatig bedekt is met de kruidenmix.
  • Verspreid de gekruide kip gelijkmatig over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Snijd de paprika's in reepjes en voeg ze toe aan de bakplaat met de gekruide kip.
  • Meng alles goed door elkaar zodat de kruiden en groenten gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak gedurende 20 minuten.
  • Bereid intussen de tomatensalsa door de vleestomaat in blokjes te snijden en te mengen met fijngesneden rode ui, rode wijnazijn, extra vierge olijfolie en gehakte platbladige peterselie.
  • Snijd de limoenen in partjes en de avocado in plakjes.
  • Pluk wat blaadjes platbladige peterselie en pel de rode ui en snijd deze in halve ringen.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verwijder overtollig vocht.
  • Bestrooi de Tex-Mex mix met geraspte cheddar en mozzarella.
  • Zet de bakplaat nog 3 minuten terug in de oven om de kaas te laten smelten.

Notities

Serveer de Tex-Mex feestmaal op tafel, gegarneerd met limoenpartjes, plakjes avocado, rode uienringen, tomatensalsa, klodders zure room, platbladige peterselie en kleine tortilla's (optioneel kort verwarmd).
 
De smaken van de Tex-Mex feestmaal vragen om een levendige en fruitige wijn om ze aan te vullen. Een gekoelde Zinfandel of een fruitige Rosé past hier perfect bij. Hun verfrissende karakter en fruitige tonen vormen een geweldige aanvulling op de kruidige en hartige smaken van het gerecht.

Nutrition

Calories: 450kcal