Sinaasappeltaart van Auteur onbekend

Sinaasappeltaart van Auteur onbekend

Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • Taartvorm Ø 24 cm ingevet
  • steunvulling bv droge peulvruchten

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels schoongeboend
  • 200 g bloem gezeefd
  • 50 g cacao
  • 200 g boter koude / in blokjes
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 6 eieren
  • 1 citroen

Instructies

  • Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn.
  • Meng in de keukenmachine de bloem, cacao en sinaasappelrasp met 125 g boter, 100 g suiker en 1 ei tot een samenhangend deeg.
  • Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200 º C.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Bekleed de taartvorm ermee.
  • Leg bakpapier over het deeg en leg de steunvulling erop.
  • Dit voorkomt dat de bodem gaat rijzen.
  • Bak de taartbodem in 25 minuten lichtbruin.
  • Pers 1 sinaasappel en de citroen uit.
  • Snijd de geraspte sinaasappel in 6 plakken, halveer die en verwijder schil en pitten.
  • Smelt in een pan de rest van de boter.
  • Klop in de keukenmachine 5 eieren en het citrussap met 100 g suiker en een mespunt zout
  • schuimig.
  • Schenk, terwijl de machine draait, de boter erbij.
  • Neem de taartvorm uit de oven, gooi steunvulling en bakpapier weg.
  • Schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de sinaasappelschillen erover.
  • Bak de taart in 30 minuten gaar.

Rijke Chocoladetaart met Crème Fraîche en Bladerdeeg

Rijke Chocoladetaart met Crème Fraîche en Bladerdeeg

Deze rijke chocoladetaart met een romige vulling van crème fraîche en couverture chocolade op een krokante bladerdeegbodem is de perfecte afsluiting van elke feestelijke maaltijd. De zijdezachte textuur en diepe chocoladesmaak maken deze taart onweerstaanbaar!
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Chocolade, Gebak, Taart
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Kerst, Pasen, Valentijnsdag, Verjaardag
Servings: 1 taart
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
  • Bereid het bladerdeeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rol het bladerdeeg uit met het meegeleverde bakpapier en leg het in een taartvorm.
  • Druk het deeg goed aan en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Bak het bladerdeeg in het midden van de oven in ca.
  • 15 minuten goudbruin.
  • Laat het kort rusten.
  • Verwarm ondertussen de melk, crème fraîche en suiker in een steelpan tot het kookpunt.
  • Voeg de couverture chocolade toe en roer tot een glad mengsel.
  • Haal van het vuur en voeg de eierdooiers toe, roer opnieuw tot alles goed gemengd is.
  • Giet de chocoladevulling op de bladerdeegbodem.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 160°C en bak de taart nog eens 10 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de taart volledig afkoelen zodat de crème kan opstijven.
  • Snijd en serveer.

Notities

Het eiwit kan met suiker heel goed tot schuim worden geklopt en als decoratie dienen.
Wijnadvies:
Serveer met een rijke dessertwijn zoals een Banyuls of een rode port.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g

Preiquiche met Roquefort

Preiquiche met Roquefort

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Kaas
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 540kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol vers quiche- & taartdeeg 300 g
  • 3 prei gehalveerd in de lengte en in stukken van 8-10 cm
  • 250 g mascarpone
  • 140 g roquefort verkruimeld
  • 6 eieren
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)
  • Een beetje verse tijm om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
  • Rol het deeg uit, haal het bakpapier eraf en leg het in de ingevette taartvorm.
  • (Als alternatief kan het deeg met het meegeleverde bakpapier direct in de vorm worden gelegd, dan is invetten niet nodig.
  • )
  • Klop de eieren, mascarpone, roquefort, nootmuskaat, peper en zout los in een kom en giet het mengsel over de bodem.
  • Leg de prei met de platte kant op de vulling.
  • Vul de quiche met de overgebleven stukken prei en bestrooi met peper en tijmblaadjes.
  • Bestrijk de prei met olijfolie.
  • Bestrijk de rand van de quiche met geklutst ei en bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 35 minuten, of tot de quiche goudbruin en gaar is.
  • Bestrooi de quiche na het bakken met verse tijm.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van de mascarpone en de pittige smaak van de roquefort.

Nutrition

Calories: 540kcal | koolhydraten: 21g | Protein: 22g | Vet: 40g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Herfstige Appeltaart met Amandelvulling

Herfstige Appeltaart met Amandelvulling

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Taart
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 3 appels Elstar/Jonagold, dun gesneden
  • 120 g suiker
  • 120 g roomboter
  • 120 g amandelmeel
  • 2-3 tl gemalen kaneel
  • 2 el suiker
  • 2 eieren
  • 2 el abrikozenjam
  • 1 el water
  • 1 el boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
  • Rol het deeg uit en leg het in een ingevette taartvorm van Ø 24 cm (je kunt ook het bakpapier gebruiken dat bij het deeg zit; invetten is dan niet nodig).
  • Klop de zachte boter met een handmixer op hoge snelheid tot het luchtig is.
  • Voeg de eieren en een deel van de suiker toe terwijl je blijft kloppen.
  • Voeg vervolgens de rest van de suiker en het amandelmeel toe en mix op lage snelheid tot alles goed gemengd is.
  • Giet het mengsel over de bodem van het deeg.
  • Meng de appelschijfjes met kaneel en suiker en bedek de vulling dakpansgewijs van buiten naar binnen.
  • Bestrijk de rand van het deeg met geklutst ei en bak de taart in het midden van de oven gedurende 35-40 minuten, of tot de vulling stevig is en het deeg goudbruin is.
  • Verwarm de abrikozenjam met water en bestrijk de warme taart ermee na het bakken.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur.

Notities

Wijnadvies:

Een lichtzoete wijn zoals een Riesling of een fruitige rosé past goed bij deze appeltaart met amandelvulling.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 7g | Vet: 22g | Sugar: 28g

Rabarbertaart met custard en siroop

Rabarbertaart met custard en siroop

Een heerlijke rabarbertaart met een romige custardvulling en een glanzende sirooplaag. Perfect voor bij de koffie of als feestelijk dessert.
Bereidingstijd1 uur
afkoelen30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8 punten
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 3 rabarberstelen schuin in dunne plakjes gesneden
  • 4 eetlepels suiker
  • Een paar slierten rabarber voor decoratie
  • Een beetje tuinkers voor decoratie

Voor de custard:

  • 135 ml melk
  • 135 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • 20 g maïzena
  • 3 eidooiers
  • 1 vanillestokje merg eruit geschraapt
  • 1 kaneelstokje

Voor de siroop:

  • 125 ml water
  • 80 g suiker
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de verpakking.
  • Rol het deeg uit en leg het in een ingevette taartvorm (of gebruik het meegeleverde bakpapier).
  • Versterk de rand met het overhangende deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Week de rabarberplakjes 15 minuten in een kom met 4 eetlepels suiker.

Custard maken:

  • Verwarm in een pan de vanille, helft van de melk, slagroom en het kaneelstokje langzaam tot het kookpunt.
  • Meng in een kom de overige melk met de eidooiers, suiker en maïzena.
  • Verwijder het kaneelstokje uit het roommengsel en giet het hete mengsel al kloppend in een dun straaltje bij de eidooiermix.
  • Giet het mengsel terug in de pan en breng al roerend aan de kook.
  • Laat 2 minuten doorkoken en giet de custard op een bord.
  • Dek af met plasticfolie en laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Taart samenstellen:

  • Klop de afgekoelde custard los en verdeel het over de deegbodem.
  • Beleg de custard met de geweekte rabarberplakjes.
  • Bestrijk de rand van het deeg met ei en bak de taart in het midden van de oven in ca.
  • 30 minuten goudbruin.

Siroop maken:

  • Breng in een pan het water, de suiker en het citroensap aan de kook.
  • Gebruik een kwast om de siroop over de warme taart te strijken.

Afwerking:

  • Decoreer de taart voor het serveren met slierten rabarber en wat tuinkers.

Notities

Serveertip:
Serveer deze rabarbertaart met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom voor extra luxe.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Riesling Spätlese, past uitstekend bij de zoet-zure smaken van de rabarber en de romige custard.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 33g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 22g

Zomerse tiramisutaart met aardbeien en limoncello

Zomerse tiramisutaart met aardbeien en limoncello

Een frisse zomerse tiramisutaart met een luchtige mascarponevulling, verse aardbeien en een vleugje limoncello. Het perfecte dessert voor warme dagen!
Bereidingstijd1 uur 20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Taart
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 6
Calories: 360kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 500 g aardbeien in vieren gesneden
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml limoncello optioneel
  • 100 g roomboter
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee.
  • Laat de randen iets over de rand van de vorm hangen.
  • Klop de roomboter met een handmixer los.
  • Voeg de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix dit op hoge snelheid gedurende 15 minuten.
  • Voeg één ei toe en mix goed door.
  • Voeg daarna het tweede ei toe en klop het geheel nog 1 minuut op de hoogste stand.
  • Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel door het mengsel tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de taartvorm en bestrijk de randen van het deeg met het geklutste ei.
  • Bak de taart onderin de oven in circa 50 minuten gaar.
  • Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Snijd na het afkoelen de bovenkant van de bodem af, zodat deze vlak is.
  • Bestrijk de taartbodem met limoncello.
  • Meng de mascarpone met de poedersuiker tot een romige vulling en smeer deze gelijkmatig over de bodem.
  • Garneer de taart met verse aardbeien en serveer.

Notities

Serveertip:
Voor een alcoholvrije variant kun je de limoncello weglaten of vervangen door sinaasappelsap. Garneer met extra verse muntblaadjes voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een frisse dessertwijn, zoals Moscato d'Asti, sluit perfect aan bij de romige mascarpone, het zoete van de aardbeien en het vleugje limoncello.

Nutrition

Calories: 360kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 6g | Vet: 19g | Zout: 0.6g | Sugar: 25g

Rood fruit cheesecake met romige vulling

Rood fruit cheesecake met romige vulling

Een heerlijke cheesecake met een romige roomkaasvulling en een topping van vers rood fruit. Perfect als feestelijk dessert of bij de koffie.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Taart
Land van herkomst: America
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 6 punten
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 400 g roomkaas
  • 120 g suiker
  • 2 eieren
  • 80 g bramen
  • 80 g frambozen
  • 80 g aardbeien in vieren gesneden
  • 50 g rode bessen
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)
  • Poedersuiker voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee.
  • Laat de randen iets over de rand van de vorm hangen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Klop met een mixer de suiker, eieren en roomkaas tot een glad en romig mengsel.
  • Giet de roomkaasvulling over de deegbodem en strijk glad.
  • Bestrijk de randen van het deeg met het geklutste ei.
  • Bak de cheesecake onderin de oven gedurende 30-35 minuten tot hij stevig is.
  • Bedek de taart met aluminiumfolie als deze te snel kleurt.
  • Laat de cheesecake volledig afkoelen.
  • Beleg de bovenkant met het rood fruit en bestrooi met poedersuiker vlak voor het serveren.

Notities

Serveertip:
Serveer de cheesecake met een extra toef slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een luxe touch.
Wijnadvies:
Een glas mousserende wijn, zoals Prosecco of Moscato d’Asti, past perfect bij de frisse smaak van het rood fruit en de romige vulling van de cheesecake.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 6g | Vet: 20g | Zout: 0.4g | Sugar: 18g

Broccoliquiche met brie en cashewnoten

Broccoliquiche met brie en cashewnoten

Een smakelijke quiche met romige brie, knapperige cashewnoten en verse broccoli. Perfect als hoofdgerecht of lunch, met een frisse salade erbij.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten, Noten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 6
Calories: 360kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 500 g broccoli in roosjes
  • 250 ml slagroom
  • 200 g roombrie in plakken gesneden
  • 70 g ongezouten cashewnoten
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)
  • Peper en zout naar smaak
  • Extra cashewnoten om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee.
  • Laat het deeg iets over de rand hangen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Kook de broccoli 3-4 minuten beetgaar in lichtgezouten water.
  • Laat goed uitlekken en verdeel de roosjes over de deegbodem.
  • Strooi de cashewnoten over de broccoli.
  • Klop in een mengkom de slagroom en eieren los.
  • Breng op smaak met peper en zout en giet het mengsel over de broccoli en cashewnoten.
  • Bestrijk de randen van het deeg met het geklutste ei.
  • Bak de quiche in het midden van de oven gedurende 40 minuten.
  • Beleg de quiche de laatste 5 minuten met de plakjes brie en bak nog even door tot de kaas is gesmolten.
  • Bestrooi de quiche na het bakken met extra cashewnoten en serveer warm.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade van gemengde sla, komkommer en een vinaigrette voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle, romige Chardonnay past perfect bij de zachte smaak van de brie en de nootachtige crunch van de cashewnoten.

Nutrition

Calories: 360kcal | koolhydraten: 16g | Protein: 13g | Vet: 27g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g

Klassieke Franse kersenclafoutis

Klassieke Franse kersenclafoutis

Een klassieke Franse kersenclafoutis met een luchtige vulling en een heerlijk krokante bodem, perfect als zomers dessert.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 1 rol quiche- & taartdeeg 300 g

Voor de vulling:

  • 500 g ontpitte kersen
  • 2 eetlepels suiker
  • 175 ml melk
  • 100 g suiker
  • 100 g bloem
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 ei om te bestrijken
  • Poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte).
  • Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier.
  • Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee.
  • Laat het deeg iets over de randen hangen.
  • Meng de kersen met 2 eetlepels suiker en zet apart.
  • Klop de suiker, eidooier, vanillemerg en eieren met een handmixer op de hoogste stand gedurende 8 minuten.
  • Voeg beetje bij beetje de bloem toe en klop op middelhoge snelheid.
  • Giet de slagroom en melk erbij en meng tot een glad beslag.
  • Verdeel de kersen over de taartbodem en giet het beslag erover.
  • Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei.
  • Bak de clafoutis 25 minuten in het midden van de oven tot hij goudbruin en stevig is.
  • Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Notities

Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs of een lepel slagroom.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais of Bourgogne.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 24g