Gegrilde Teriyaki Vispakketjes met Rijstsalade
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g snelkookrijst
- 2 rode pepers
- 1 prei
- 500 g kabeljauwfilet 2 schaaltjes à 250 g
- 8 eetlepels teriyaki marinade & saus flesje à 250 ml
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 400 g Thaise roerbakmix
Voorbereiden:
Steek de barbecue aan en laat op temperatuur komen.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Groenten voorbereiden: Maak de rode pepers schoon, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.
Maak de prei schoon en snijd in ringen.
Pakketjes maken:
Leg vier stukken aluminiumfolie (25 x 25 cm) op het werkvlak.
Verdeel de kabeljauwfilet, rode peper en prei over de folie.
Sprenkel 2 eetlepels teriyakisaus over elke portie en vouw de pakketjes goed dicht.
Rijstsalade bereiden:
Laat de rijst uitlekken en afkoelen.
Verhit intussen de olie in de wok en roerbak de Thaise groentemix gedurende 5 minuten.
Schep de gewokte groente door de rijst en breng op smaak met de rest van de teriyakisaus.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Riesling past goed bij dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 28g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 30
Romige Mosselen in Witbiersaus
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 2 kg panklare mosselen
- 2 teentjes knoflook gepeld en geplet
- 50 g kruidenboter
- 300 g panklare prei
- 300 ml witbier
- 1 bruin stokbrood in plakjes gesneden
Spoel de mosselen grondig af onder stromend water.
Gooi kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik niet sluiten weg.
Verwarm de kruidenboter in een grote wok en bak hierin de geplette knoflook en prei gedurende 2 minuten.
Voeg de mosselen toe en schenk het witbier erbij.
Breng het vocht aan de kook en laat de mosselen in 6-8 minuten gaar worden (schelpen moeten openstaan), regelmatig omscheppen.
Maal peper naar smaak over de mosselen.
Schep de mosselen met groenten en vocht in twee diepe borden en serveer met plakjes stokbrood.
Serveer de romige mosselen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling om de smaken goed te complementeren.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 40g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 30
Champignon-peultjesroerbakschotel
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 300 g mienestjes
- 1 ui
- 400 g champignons
- 200 g peultjes
- 3 eetlepel(s) olie
- 1 theelepel sambal
- 175 g Valess roerbakblokjes
- 4 eetlepel(s) ketjap
Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
Ui pellen en in stukjes snijden.
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
Peultjes 2 minuten koken, afgieten en met koud water afspoelen.
In wok olie verhitten.
Ui met sambal 1 minuut roerbakken.
Roerbakblokjes toevoegen en 2 minuten roerbakken.
Champignons en peultjes toevoegen en 4 minuten roerbakken.
Ketjap erdoor roeren.
Wokschotel met zout en peper op smaak brengen.
Met mie serveren
Lekker met casavekroepoek.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 30
Gerookte Haring-aardappelsalade met Groenten
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 400 g Hollandse roerbakmix mix van groenten zoals ui, paprika, prei
- 200 g gerookte haringfilet
- 1000 g aardappelsalade
- 1 eetlepel azijn
- 3 tomaten
- Zout en peper naar smaak
Verhit de zonnebloemolie in een wok of braadpan en bak de groenten gedurende 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
Snijd de gerookte haringfilet in stukjes.
Meng voorzichtig de groenten, haring, aardappelsalade en azijn.
Breng de salade op smaak met zout en peper en schep deze op een schaal.
Snijd de tomaten in plakjes en garneer de salade hiermee.
Serveer deze salade met stokbrood voor een complete maaltijd.
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze salade vanwege de frisse smaken.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 30
Spitskoolschotel uit de oven
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- Vier tot vijf flinke aardappelen vastkokend
- 1 spitskooltje
- 0.5 eetlepel olijfolie
- 300 gram rundergehakt of tartaar
- Cajunkruiden
- 100 gram geraspte kaas
Kook de aardappelen, en snijd ze in plakjes.
Verdeel de spitskool in vieren, verwijder de harde steel, en snijd de kool in dunne snippertjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olijfolie in wok of koekepan, en bak daarin gehakt of tartaar rul. Tijdens het bakken op smaak brengen met de cajunkruiden. Als het vlees gaar is de spitskool toevoegen, het geheel goed dooreen mengen, en al roerend laten bakken tot de kool beetgaar is.
Verdeel het vlees-/groentemengsel in een ingevette ovenschaal, leg daarop de aardappelschijfjes in een gelijkmatige laag.
Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
Schuif de schotel in de oven, en laat gedurende 'n half uur verwarmen, tot de kaas gesmolten en mooi bruin is.
Smakelijk eten!
Als makkelijk en lekker alternatief de aardappelen niet zelf koken, maar een zakje aardappelschijfjes met room en spekjes gebruiken, kant en klaar uit de winkel!
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 30
Thaise viscurry van zuivelonline.nl
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 gram visfilet bijv. kabeljauw, zeebaars of zeewolf
- 1 limoen
- 250 gram champignons
- 4 lente-uitjes
- 1½ eetlepel(s) Thaise groene currypasta
- 1 blik kokosmelk
- 1 eetlepel(s) Thaise vissaus
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 2 eetlepel(s) koriander fijngehakte
- 2 eetlepel(s) basilicum fijngehakt
Snijd de visfilet in stukjes van ca. 4 cm.
Halveer de limoen en pers een helft uit boven de vis; snijd de andere helft in plakjes.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in smalle ringetjes.
Verwarm de currypasta al roerend in een wok of hapjespan.
Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Voeg de limoen en de champignons toe en roer de vis- en de sojasaus erdoor.
Laat het mengsel zachtjes ca. 3 minuten pruttelen.
Lekker met rijst en komkommersalade.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 30
Fryske Tsiis fondu
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 gram Friese nagelkaas
- 500 gram jong belegen Goudse kaas
- 5 deciliter melk
- 1 eetlepel(s) maïzena
- 2 eetlepel(s) Beerenburg
- nootmuskaat
- witte peper uit de molen
- 250 gram droge (hardworst
- 8 bosuitjes
- 12 sneden (ontkorswitbrood in dobbelsteentjes
- 100 gram boter
Neem het vel van de worst en snijd de worst in plakjes.
Snijd bosuitjes in stukjes van ongeveer 2 cm.
Verhit boter in een wok of koekenpan en wacht tot het schuim begint weg te trekken.
Bak de broodblokjes er, onder voortdurend omscheppen, aan alle kanten goudbruin in.
Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
Rasp beide kaassoorten grof.
Breng de melk in de caquelon of andere geschikte pan aan de kook.
Voeg de kaas, onder voortdurend roeren, bij gedeelten toe.
Blijf zo lang roeren tot de kaas is gesmolten.
Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water.
Roer het mengsel samen met Beerenburg door de kaasmassa.
Laat er nog even de kook over komen.
Rasp er een beetje nootmuskaat over en voeg naar smaak wat peper toe.
Roer alles nog eenmaal krachtig door.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 30
Woudbonen & Wortelsoep
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 gram woudboontjes
- 2 winterwortels
- 2 aardappels
- 1 ui
- 2 eetlepel(s) olie
- 2 eetlepel(s) volkorenmeel
- 1 groentenbouillonblokje
- 1 theelepel verse koriander of een paar takjes
- 1 liter water
- verse peper uit de molen
- ¼ theelepel cayennepeper
Zet de bonen een nacht tevoren in de week in ruim water.
Giet het weekvocht weg en zet de bonen op met schoon water en kook ze gaar.
Als de bonen gaar zijn, doe dan het bouillonblokje en de cayennepeper erbij.
Schil de wortels en de aardappelen en rasp ze op een grove rasp.
Voeg dat bij de soep.
Zet er de staafmixer op als de wortels gaar zijn en maak een mooie gladde soep.
Doe de olie in de wok en fruit de ui.
Voeg het meel toe en roer tot het lichtbruin is geworden.
Voeg dan een paar lepels soep toe en roer totdat je een dikke saus hebt gekregen. Doe de saus bij de soep. Voeg tot slot de koriander toe.
Serveren met wat crème fraîche of soja yoghurt, en met geroosterd of bruin brood.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 30
Pud see yoo gai
Roergebakken dikke rijstnoedels met kip
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 150-200 g rijstnoedels grote dikke
- 1 eetlepel(s) sojasaus donker dikke
- 2 eetlepel(s) sojaolie
- 4 tenen knoflook thaise ongepeld, geplet en gehakt
- 250 g kippenvlees in dunne reepjes van 3 cm / veggie: 4 stro-paddenstoelen
- 2 takken spinazie chinese gesneden in 4 cm grote reepjes
- 1 ei / vegan: weglaten
- 1 eetlepel(s) vissaus / veggie: extra sojasaus
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 1 tl kristalsuiker
- ¼ tl witte suiker
Zet een wok op een matig vuur en doe er de sojaolie in en deze 20 sec. verhitten.
Doe de knoflook erin en fruit deze tot hij begint te geuren.
Doe nu de kip erbij en roerbak tot deze verkleurd en voeg dan de spinazie toe en dan alles nog eens 30 sec. roerbakken.
Voeg nu het ei, de vissaus, sojasaus en suiker toe. Roebak nog totdat het ei volledig gaar en droog is.
Doe de gemarineerde rijstnoedels erbij en roerbak alles nog eens 1-2 minuten. Strooi de peper erover en draai het vuur uit.
Serveer het gerecht heet. Breng alles verder op smaak met de 4 traditionele Thaise specerijen.
Noot:
Als u gedroogde rijstnoedels gebruikt moet u deze voor gebruik 2 minuten weken in heet water.
Traditioneel wordt dit gerecht met grote dikke rijstnoedels gemaakt.
Maar geeft het problemen om deze te krijgen dan mag u ook dunnere rijstnoedels gebruiken.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 30
Gai pud met mar mooung
Roergebakken kip met cashewnoten
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 eetlepel(s) sojaolie
- 4 tenen knoflook met velletje, gekneusd en gehakt
- 250 g kippenvlees in dunne reepjes van 3 cm
- 1 eetlepel(s) oestersaus / veggie: paddenstoelensaus
- 1 eetlepel(s) sojasaus dunne zoute
- 1 tl kristalsuiker
- 1 ui in ringen
- 4 lente-uien in stukjes van 4 cm lang
- 2 grote rode chilipepers grote zongedroogde in 3 cm lange dunne reepjes.
- 10-15 cashewnoten geroosterde ongezouten
Zet een wok op een matig vuur en doe er de sojaolie in en deze 30 sec. verhitten.
Doe de knoflook erin en fruit deze tot hij begint te geuren.
Doe de kip erbij en roerbak totdat het 3/4 gaar is.
Doe de oestersaus, dunne zoute sojasaus, suiker, ui, lente-ui en de zongedroogde chilipepers.
Roerbak tot alles gaar is.
Draai het vuur uit en roer er de cashewnoten onder.
Serveer het gerecht heet met gestoomde jasmijn rijst.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 30