Wok roll met teryaki honing kip

Wok roll met teryaki honing kip

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 300 gram kip
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 eetlepel(s) amandelen
  • wokolie
  • 400 gram prei
  • woksaus teryaki
  • wok rolls

Instructies

  • Snijd de kipfilet in reepjes, snijd de sla in reepjes en hak de amandelen grof.
  • Wok de kip op hoog vuur in 5 minuten gaar, voeg vervolgens de prei en wok deze 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe.
  • Roer er vervolgens enige eetlepels woksaus door en verwarm het geheel 1 minuut goed door.
  • Verwarm de wokrolls.
  • Verdeel de sla over de wokrolls, schep het teryaki-honingkipmengsel op de sla, strooi de amandelen erover en rol ze op

Wok roll met kip en cashewnoten

Wok roll met kip en cashewnoten

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram kip
  • 400 gram prei
  • 200 gram wortelreepjes
  • woksaus Thaise sweet chili
  • wok rolls
  • 3 eetlepel(s) cashewnoten
  • 3 eetlepel(s) koriander

Instructies

  • Zet een wok op het vuur, voeg wokolie toe, en wok de kipreepjes in 3 minuten op hoog vuur.
  • Wok vervolgens de worteltjes 3 minuten mee, voeg de prei en de woksaus toe en wok alles nog circa 1 minuut.
  • Verwarm de wokrolls aan beide kanten in een koekepan.
  • Hak de cashewnoten en de koriander fijn en voeg toe.

Wok garnalen met rijstsalade

Wok garnalen met rijstsalade

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Oosters
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram rijst basmati
  • wok olie
  • 3 lenteui
  • 400 gram garnalen
  • 600 gram wokgroenten met paprika
  • woksaus Indonesische zoete soja
  • 3 eetlepel(s) koriander
  • 1 limoen

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook met wat ketjap.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
  • Laat de rijst daarna zonder deksel koud worden onder regelmatig omscheppen.
  • Was en snijd de lente-uitjes in schuine plakken.
  • Wok de garnalen in 2 minuten en wok daarna de groenten mee tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg de woksaus toe en laat alles 1 minuut intrekken.
  • Meng in een grote kom de rijst met de lente-uitjes en de koriander.
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil boven de rijst.
  • Breng evt. op smaak met wat zout.

Ajam mie met spinazie 2

Ajam mie met spinazie 2

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Oosters
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de mie toe en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
  • Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de stukjes kip ca. 5 minuten.
  • Voeg de bladspinazie toe en roerbak deze 3 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de boemboe, 2 dl water en een scheutje ketjap toe en roerbak nog 5 minuten.
  • Schep de mie erdoor en laat het goed doorwarmen.
  • Schep de ajam mie op 4 borden.

Notities

Serveertip:

Zet Conimex Kroepoek Naturel en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang de stukjes kip door vleesreepjes of tofu wokreepjes. Voeg met de boemboe een scheutje ketjap en een theelepel sambal toe.

Broodje Oosterse kipfilet

Broodje Oosterse kipfilet

Recept categorieën: Broodjes, Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Oosters
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram kip
  • 200 gram taugé
  • 1 ui
  • sambal manis
  • ijsbergsla
  • pide
  • eventueel Sambasaus

Voor de marinade:

  • arachideolie
  • gembersiroop
  • ketjap manis
  • oestersaus
  • chilisaus
  • 3 teentjes knoflook

Instructies

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Pel en snijd de ui en knoflook in kleine stukjes.
  • Maak een marinade van arachideolie, gembersiroop, ketjap, oestersaus (niet teveel!!), chilisaus, sambal en knoflook.
  • Doe de kipfilet erin en laat 20 minuten marineren.
  • Maak de taugé schoon, was de ijsbergsla en snijd fijn.
  • Snijd de pide.
  • Verhit olie in de wok en doe de kipfilet zonder de marinade in de wok.
  • Als de kip bijna gaar is, voeg de ui toe.
  • Daarna de overgebleven marinade toevoegen.
  • Bak op het laatst de taugé nog even mee.
  • Verdeel de sla over het opengesneden brood en leg hierop de kipfilet met een beetje saus.
  • Voor de liefhebbers: doe een scheutje Sambasaus over het broodje.

Spitskool-Brie Ovenschotel

Spitskool-Brie Ovenschotel

Hartige ovenschotel met spitskool, aardappelpuree en romige brie, op smaak gebracht met kruiden en sesamzaad.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Ovenschotel
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 1 spitskool
  • 250 g brie
  • 4 tomaten
  • Basilicum
  • Gember
  • Oregano
  • Sesamzaad

Instructies

  • Snijd de spitskool fijn en roerbak in een wok.
  • Kook de aardappelen en maak er puree van.
  • Snijd de tomaten en brie in plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe een laag spitskool in een ovenschaal, leg er de helft van de brie op en weer een laag spitskool.
  • Leg de tomaat erop 1 en bestrooi met kruiden.
  • Schep hierop de aardappelpuree en strijk glad.
  • Verdeel de rest van de brie erover en strooi er sesamzaad over.
  • Zet de schaal minstens 30 minuten in de oven.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1g | Sugar: 5g

Sambal Goreng Telor (Pittige eieren in kokossaus)

Sambal Goreng Telor (Pittige eieren in kokossaus)

Pittige eieren in een kruidige sambal-tomatensaus met kokos, een smaakvol vegetarisch Indisch gerecht.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 dagen
Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Azië, Indonesië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Kook de eieren hard in 8 minuten, pel en bewaar in warm water.
  • Verhit de wokolie, wok de uien en knoflook op laag vuur.
  • Voeg sambal oelek, suiker en tomatenpuree toe en bak kort mee.
  • Voeg kokend water toe en laat 3 minuten doorkoken.
  • Roer de kokos door de saus en zet het vuur laag.
  • Kerf de eieren in.
  • Voeg de eieren toe en warm 2 minuten mee.
  • Halveer de eieren en schenk de saus erover.

Notities

Serveertip:
Serveer met lente-ui en atjar tjampoer.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 8g

Oester soja woknoedels met zalm en peultjes

Oester soja woknoedels met zalm en peultjes

Heerlijke woknoedels met zalm en peultjes in een Thaise oester soja saus, afgemaakt met krokante kroepoek.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Land van herkomst: Thailand
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 20 gram Conimex Kroepoek Bali 75g kwart zak
  • 600 gram peultjes
  • 1 rode peper
  • 300 gram zalm
  • 1 pak Conimex Wok Noedels
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Oester Soja

Instructies

  • Kook de noedels volgens de verpakking, giet af en spoel koud.
  • Maak de peultjes schoon, snijd de rode peper fijn en de zalm in blokjes.
  • Verhit de wok, voeg olie toe en wok de peultjes met peper 2 minuten.
  • Voeg de zalm toe en roerbak 5 minuten.
  • Schep de noedels erdoor.
  • Schep de woksaus erdoor en verwarm goed.
  • Verdeel over borden en bestrooi met kroepoek.

Notities

VARIATIES
Voor een fijne kruidige knoflooksmaak met koriander kun je de Woksaus Oester Soja vervangen door Woksaus Knoflook Koriander. Groene asperges (in stukjes) zijn een feestelijke vervanger voor de peultjes.
Serveertip:
Serveer met seroendeng of sambal. Vervang peultjes door groene asperges. Gebruik Conimex Woksaus Knoflook Koriander als variatie.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
 

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 8g

Sweet chili garnalen woknoedels

Sweet chili garnalen woknoedels

Zoet-pittige woknoedels met garnalen, paprika en prei in een heerlijke sweet chili saus.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Land van herkomst: Azië, China
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de paprika's in blokjes en de prei en lente-ui in ringen.
  • Kook de noedels volgens de verpakking.
  • Verhit de wokolie, wok de paprika en prei 3 minuten.
  • Voeg de garnalen en sweet chili saus toe en wok tot de garnalen gaar zijn.
  • Voeg de noedels toe en warm alles door.
  • Schep de lente-uitjes, garnalen en woksaus door de noedels en wok 1 minuut.
  • Verdeel over kommen en bestrooi met lente-ui.

Notities

Serveertip:
Serveer met kroepoek. Vervang garnalen door kippendijfilet, verleng de bereidingstijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Riesling.
VARIATIES
Vervang dan de garnalen door kippendijfilet, voor een andere smaakbeleving. Let er wel op dat de bereidingstijd ongeveer 8 minuten wordt verlengt. Snij de kippendijfilet in stukjes en wok eerst de kippendijfilet ca. 3 minuten, en voeg daarna de paprika en prei toe.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 10g

Kokos Bami met kruidige omeletreepjes

Kokos Bami met kruidige omeletreepjes

Heerlijke bami met omeletreepjes, kokos en koriander, een smaakvol vegetarisch gerecht.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Land van herkomst: Azië, Indonesië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de mie volgens de verpakking, giet af en spoel koud.
  • Klop de eieren los met de kruidenmix en koriander.
  • Bak 3 omeletten en snijd in reepjes.
  • Wok de bamigroenten 7 minuten met wok olie en kruidenmix.
  • Schep de mie erdoor.
  • Voeg ketjap manis en seroendeng toe.
  • Schep de omeletreepjes en koriander erdoor.
  • Verdeel over borden en bestrooi met seroendeng.

Notities

Serveertip:
Serveer met Vietnamese slarolletjes vooraf. Vervang koriander door peterselie of bieslook.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Gewürztraminer.
VARIATIES
Je kunt de koriander in deze Kokos bami met kruidige omeletreepjes vervangen door peterselie of bieslook. Maar je kunt ze ook lekker mengen.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 8g