Andijvie met aardappel en spekjes

Andijvie met aardappel en spekjes

Recept categorieën: Groenten, Stamppot, Vlees
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 50 gram cashewnoten
  • 1 paprika
  • 50 gram boter
  • 4 tartaartjes
  • 125 gram spek magere / reepjes
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 800 gram andijvie panklare
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Hak de cashewnoten grof.
  • Snipper de paprika.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de tartaartjes rondom bruin en gaar.
  • In een droge wok de spekjes 1 minuut op een hoog vuur bakken.
  • Voeg de olie toe en verhit de olie.
  • Doe de parika bij de spekjes en roerbak 5 minuten.
  • Voeg de andijvie in gedeelten toe en roerbakken tot de andijvie geslonken is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de tartaartjes uit de pan en hou ze warm.
  • Schenk 2 kopjes water bij het bakvet van de tartaartjes en roer de aanbaksels los.
  • Verdeel de aardappels, tartaartjes en jus over 4 borden.
  • Schep de andijvie ernaast en bestrooi met de cashewnoten.

Notities

Wijnadvies: León Marzot Tempranillo

Romige spinazierisotto met gorgonzola

Romige spinazierisotto met gorgonzola

Romige spinazierisotto met de hartige smaak van gorgonzola en Parmezaanse kaas.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Rijst
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2 personen
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • pan met dikke bodem

Ingrediënten

  • 50 gram geraspte kaas bijv. grana padano
  • 100 gram gorgonzola in stukjes
  • 300 ml kruidenbouillon van tablet of poeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 gram panklare spinazie
  • 200 gram rijst zak à 500 gram
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 ml witte wijn
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem.
  • Fruit de ui en rijst 2-3 minuten zachtjes tot de rijstkorrels glanzen.
  • Schenk de wijn erbij en laat vrijwel verdampen op matig vuur.
  • Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst 15 minuten zachtjes koken.
  • Roer regelmatig en voeg steeds bouillon toe als de vorige scheut is opgenomen.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en laat de spinazie al omscheppend slinken.
  • Schep de gorgonzola en de helft van de geraspte kaas door de risotto en laat smelten.
  • Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de risotto afgedekt 5 minuten staan.
  • Schep de risotto in diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.

Notities

Serveertip:
Lekker met een tomatensalade. Gebruik 'gormas' (gorgonzola en mascarpone) voor een extra smeuïge en milde smaak.
Wijnadvies:
Hardys Bin 14 Colombard/Chardonnay.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 5g

Rendang Vlees met Conimex Boemboe

Rendang Vlees met Conimex Boemboe

Bereid de lekkerste Indonesische magere runderlapjes met Conimex Boemboe Rendang Vlees. Serveer met witte rijst voor nasi putih of kleefrijst voor katupek en lamang.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 10 minuten
Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Rundvlees
Land van herkomst: Azië, Indonesië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit de Conimex Wok Olie in een wok en bak het rundvlees bruin.
  • Voeg de Conimex Boemboe Rendang Vlees en water toe.
  • Breng al roerend aan de kook en doe het deksel op de pan.
  • Laat 50 minuten sudderen op laag vuur.
  • Haal het deksel van de pan en laat 10 minuten inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.

Notities

erveertip:
  • Serveer met witte rijst (nasi putih) of kleefrijst (katupek en lamang).
  • Zet Conimex Sambal op tafel voor de liefhebbers.
Variaties:
  • Voeg santen en rode pepers toe voor een rijkere smaak.
  • Voeg taugé toe vlak voor het serveren.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals Beaujolais.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 5g

Teriyaki Kip met Spinazie en Noedels

Teriyaki Kip met Spinazie en Noedels

Een heerlijk pittig-zoete kip teriyaki met spinazie en noedels, op smaak gebracht met Conimex Woksaus Teriyaki Honing.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Land van herkomst: Azië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zak Conimex Kroepoek groot naturel
  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Teriyaki Honing
  • 2 uien
  • 250 gram kip
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 500 gram verse spinazie
  • 0.5 rode peper

Instructies

  • Kook de noedels volgens de verpakking, spoel koud en laat uitlekken.
  • Snijd de kip in stukjes, hak de peper fijn en snipper de uien.
  • Verwarm de wok, voeg olie toe en wok de peper, ui en kip 3 minuten.
  • Voeg de spinazie in porties toe en wok tot geslonken.
  • Schep de noedels erdoor en roerbak warm.
  • Roer de Conimex woksaus Teriyaki Honing erdoor en verwarm goed.
  • Verkruimel kroepoek erover en schep door.
  • Verdeel over borden en serveer met de rest van de kroepoek.

Notities

Serveertip:
  • Conimex Gebakken Uitjes als topping.
Variaties:
  • Vervang Teriyaki saus door Lemongrass Chili saus.
  • Laat de rode peper weg bij gebruik van Lemongrass Chili saus.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 10g

Sweet & Sour Woknoedels met Kip, Broccoli en Seroendeng

Sweet & Sour Woknoedels met Kip, Broccoli en Seroendeng

Een zalig oosters gerecht van woknoedels met kip, broccoli en seroendeng, op smaak gebracht met Conimex Woksaus Sweet & Sour.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Land van herkomst: Azië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de broccoli in roosjes en kook 2 minuten in kokend water.
  • Snijd de kip in reepjes en de ui in halve ringen.
  • Kook de noedels volgens de verpakking.
  • Verhit de olie in een wok en wok de ui en broccoli 3 minuten.
  • Voeg de kip toe en roerbak 5 minuten.
  • Schep de noedels erdoor.
  • Roer de Conimex woksaus Sweet & Sour erdoor.
  • Verwarm goed door.
  • Verdeel over borden en strooi de seroendeng erover.

Notities

Serveertip:
  • Serveer met rauwe rode ui voor extra pit.
Variaties:
  • Vervang Sweet & Sour saus door Teriyaki Honing saus.
Wijnadvies:
  • Een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 400kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 12g | Zout: 2g | Sugar: 10g

Tropische Rijstschotel: Ajam Paniki met Mango en Sajoer Boontjes

Tropische Rijstschotel: Ajam Paniki met Mango en Sajoer Boontjes

Een exotische rijstschotel met malse kip in een zoetzure Ajam Paniki saus, frisse mango en knapperige sajoer boontjes.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Rijst
Land van herkomst: Azië, Indonesië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de rijst volgens de verpakking, spoel koud en laat uitlekken.
  • Snijd de sperziebonen en kip in blokjes.
  • Verhit 2 el olie in een hapjespan en roerbak de boontjes 2 minuten.
  • Voeg boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml water toe, laat 10 minuten garen.
  • Schil de mango en snijd in blokjes.
  • Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de kip 5 minuten.
  • Voeg boemboe Ajam Paniki en 200 ml water toe, laat 5 minuten koken.
  • Voeg de mango toe en warm 1 minuut mee.
  • Schep de rijst, sajoer boontjes en ajam paniki met mango op borden.

Notities

Serveertip:
  • Maak het gerecht extra lekker met Conimex Kroepoek Naturel en Conimex Sambal Badjak.
Variaties:
  • Gebruik sugar snaps of snijbonen in plaats van sperziebonen.
Wijnadvies:
  • Een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 6030g | Protein: 10g | Vet: 2g | Zout: 15g

Oosterse Bami Goreng met Kipsaté en Paksoi

Oosterse Bami Goreng met Kipsaté en Paksoi

Een heerlijke bami goreng met malse kipsaté, knapperige paksoi en een smaakvolle satésaus.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 dagen
Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Noedels
Land van herkomst: Azië, Indonesië
Servings: 4
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de mie volgens de verpakking, spoel koud en laat uitlekken.
  • Meng de bami goreng mix met 100 ml kokend water en laat 10 minuten wellen.
  • Snijd de kip in blokjes, meng met 1 el olie, ketjap asin en eventueel peper.
  • Rijg de kip aan satéstokjes.
  • Snijd de paksoi en knoflook.
  • Rooster de satéstokjes 5 minuten in een grillpan, houd warm onder folie.
  • Wok de paksoi en knoflook 3 minuten.
  • Roer de gewelde mix erdoor en bak kort mee.
  • Schep de mie erdoor en verwarm goed.
  • Voeg gebakken uitjes toe.
  • Verwarm de satésaus.
  • Verdeel de bami over borden, leg de kipsaté ernaast en schep er satésaus bij.

Notities

Serveertip:
  • Aziatische garnalendip als voorgerecht.
  • Ananassalade met vanille-ijs als nagerecht.
Variaties:
  • Vervang paksoi door spitskool of Chinese kool.
  • Bestrooi de bami met koriander of peterselie.
Wijnadvies:
  • Een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g

Vegetarische Curry Noedels met Babymaïs en Cashewnoten

Vegetarische Curry Noedels met Babymaïs en Cashewnoten

Een kruidige en snelle noedelmaaltijd met babymaïs, wortel, prei en cashewnoten, op smaak gebracht met Conimex Curry Lemongrass & Chili wokpasta.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Land van herkomst: Azië, Fusion, Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en halveer de maïs.
  • Hak de cashewnoten en koriander fijn.
  • Verhit de wokolie in een wok en wok de wortel en prei 3 minuten.
  • Voeg de babymaïs toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de wokpasta en noedels toe, meng en verwarm.
  • Verdeel de noedels over borden en bestrooi met cashewnoten en koriander.

Notities

Serveertip:
  • Serveer met Conimex Cassave Kroepoek.
Variaties:
  • Voeg kip, kalkoen of gehakt toe voor een niet-vegetarische variant.
  • Gebruik 20 gram cashewnoten bij een niet-vegetarische variant.
Wijnadvies:
  • Een droge witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 8g

Exotische Viscurry met Ananas: Lemongrass & Chili

Exotische Viscurry met Ananas: Lemongrass & Chili

Een geurige viscurry met kabeljauw, ananas en een pittige Lemongrass & Chili wokpasta, geserveerd met rijst.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Azië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bosje lenteui
  • 130 gram Conimex Wok Paste Curry Lemongrass & Chili
  • 150 gram rijst
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 200 gram Chinese kool
  • 200 gram verse ananasstukjes
  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 3 tomaten
  • Conimex Gebakken Uitjes optioneel

Instructies

  • Kook de rijst volgens de verpakking en laat uitlekken.
  • Snijd de lenteui, tomaten, kool en vis.
  • Dep de vis en ananas droog.
  • Wok de vis 2 minuten.
  • Voeg lenteui, tomaat, kool en ananas toe, roerbak 3 minuten.
  • Laat overtollig vocht verdampen.
  • Zet het vuur laag, voeg de wokpasta toe en meng goed.
  • Verdeel de rijst en viscurry over borden.

Notities

Serveertip:
  • Serveer met Conimex Gebakken Uitjes.
Variaties:
  • Vervang kabeljauw door garnalen of tofu.
Wijnadvies:
  • Een droge witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 10g

Noedelwok met Paddenstoelen en Cashew

Noedelwok met Paddenstoelen en Cashew

Een smaakvolle noedelwok met paddenstoelen en cashewnoten, snel en makkelijk te bereiden.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Land van herkomst: China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 doosje kastanjechampignons 250 gram
  • 1 doosje oesterzwammen 150 gram
  • 1 pak Chinese eiermie 250 gram
  • 1 doosje sugar snaps 200 gram
  • 100 gram cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 4 eetlepels zoete sojasaus

Instructies

  • Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
  • Verhit de olie in een wok, pers de knoflook erboven uit en roerbak 1 minuut.
  • Schep de paddenstoelen en sugar snaps erbij en roerbak 5 minuten.
  • Roer de sojasaus erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de mie en het groentemengsel over vier borden.
  • Bestrooi met cashewnoten.

Notities

Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g