Zachte Schaaldieren Royale met Romige Textuur

Zachte Schaaldieren Royale met Romige Textuur

Een fluweelzachte royale van schaaldieren zoals garnalen, krab of kreeft, langzaam gegaard in de oven voor een delicate en verfijnde smaak.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g schaaldierenvlees bijv. garnalen, krab of kreeft, fijngehakt
  • ½ dl slagroom
  • 1 el bechamelsaus
  • 2 eieren 1 heel, 1 losgeklopt
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet de bakvormpjes in met boter.
  • Stamp het schaaldierenvlees fijn in een vijzel samen met de slagroom.
  • Voeg de bechamelsaus en het losgeklopte ei toe aan het schaaldiermengsel.
  • Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  • Passeer het mengsel door een zeef voor een gladde textuur.
  • Giet het mengsel in de ingevette bakvormpjes.
  • Plaats de bakvormpjes in een bakblik en vul het bakblik met heet water tot halverwege de vormpjes (au bain-marie).
  • Bak de royales 40 tot 45 minuten in de oven, tot ze stevig zijn.
  • Laat de royales buiten de au bain-marie afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

Notities

Serveertip:
Serveer met een paar druppels citroensap en verse kruiden voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne past perfect bij dit gerecht. De romige textuur van de schaaldieren royale wordt mooi gecompenseerd door de volle smaak van de Chardonnay.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 12g | Vet: 14g | Zout: 0.8g | Sugar: 0g

Romige Rijstcrème Royale met Amandelen

Romige Rijstcrème Royale met Amandelen

Een fluweelzachte rijstcrème royale met een subtiele amandelsmaak, zacht gegaard au bain-marie voor een elegante en verfijnde textuur.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Noten, Rijst
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • ½ dl rijst
  • 2 el melk
  • 6 amandelen fijngehakt
  • 2 eidooiers
  • Snufje zout

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
  • Passeer de afgekoelde rijst door een zeef om een fijne textuur te krijgen.
  • Stamp de amandelen fijn in de melk totdat een gladde amandelmelk ontstaat.
  • Klop de eidooiers los en meng ze goed met de gepasseerde rijst en de amandelmelk.
  • Voeg een snufje zout toe aan het mengsel en passeer het geheel nogmaals door een zeef.
  • Giet het mengsel in beboterde bakvormpjes.
  • Plaats de bakvormpjes in een bakblik en vul het bakblik met heet water tot halverwege de vormpjes (au bain-marie).
  • Bak de royales 40 tot 45 minuten in de oven, tot ze stevig zijn.
  • Laat buiten de bain-marie afkoelen voordat je de royales voorzichtig uit de vormpjes stort.

Notities

Serveertip:
Serveer met een vleugje kaneel en een paar geroosterde amandelschaafjes voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Muscat uit de Elzas vormt een perfecte aanvulling op dit dessert. De rijke smaken van de rijstcrème en de amandelen worden mooi gebalanceerd door de zoete tonen van de Muscat.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 6g | Vet: 9g | Zout: 0.3g | Sugar: 3g

Luchtige walnootmuffins

Luchtige walnootmuffins

Heerlijke luchtige muffins met knapperige walnoten. Perfect voor bij de koffie, als tussendoortje of voor een feestelijke gelegenheid!
Bereidingstijd25 minuten
Land van herkomst: Duitsland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 12 muffins
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Mix voor muffins
  • 100 g boter gesmolten
  • 1 ei
  • 1 dl water
  • 100 g walnoten grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet de muffinvormpjes naast elkaar op een bakblik.
  • Doe de muffinmix samen met de gesmolten boter, het ei en 1 dl water in een kom.
  • Klop met een mixer volgens de aanwijzingen op de verpakking een egaal beslag.
  • Schep de grof gehakte walnoten door het beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 17 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Laat de muffins afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Notities

Serveertip:
Serveer met een klodder slagroom of een snufje kaneel voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti uit Italië vormt een heerlijke aanvulling op de rijke smaak van deze walnootmuffins.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.3g | Sugar: 10g

Plaattaart met Groene Asperges, Gorgonzola en Rode Ui

Plaattaart met Groene Asperges, Gorgonzola en Rode Ui

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Italië
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 1 rode ui in dunne partjes
  • 3-4 eetlepels mascarpone
  • 100 g groene asperges in de lengte doorgesneden
  • 70 g Gorgonzola of andere blauwschimmelkaas verkruimeld
  • 1 lente-ui fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik.
  • Verdeel de rode ui en groene asperges over het deeg.
  • Schep de mascarpone en Gorgonzola gelijkmatig over de pizza.
  • Bak de plaattaart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten is.
  • Bestrooi voor het serveren met fijngesneden lente-ui.

Notities

Je kunt een restje kaas gebruiken om te raspen in plaats van Gorgonzola.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze plaattaart met groene asperges, Gorgonzola en rode ui.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 11g | Vet: 20g | Sugar: 2g

Nutella Pizzarol

Nutella Pizzarol

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Pizza, Taart
Land van herkomst: Italië
Servings: 4
Calories: 440kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C en rooster de hazelnoten gedurende 8 minuten.
  • Laat ze afkoelen en plet ze vervolgens met de onderkant van een steelpan.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 220°C en haal het pizzadeeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakblik.
  • Smeer langs één lange rand van het pizzadeeg een dikke laag Nutella van ongeveer 4 cm breed.
  • Rol de rand op tot je de Nutella niet meer ziet en druk het deeg aan zodat de Nutella opgesloten zit in het deeg.
  • Bak de pizza gedurende ongeveer 12-15 minuten, tot de rand en de pizza lichtbruin zijn maar nog niet keihard.
  • Haal de pizza uit de oven en smeer de rest van de Nutella over de bodem.
  • Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en poedersuiker.

Notities

Serveer deze Nutella pizzarol als een heerlijk dessert of als zoete traktatie bij de koffie.

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Port past goed bij deze Nutella pizzarol.

Nutrition

Calories: 440kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 6g | Vet: 24g | Sugar: 30g

Knapperige Oreokoekjes Flammkuchen met Romige Kwark en Karamel

Knapperige Oreokoekjes Flammkuchen met Romige Kwark en Karamel

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Taart
Land van herkomst: Duitsland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 6
Calories: 340kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met behulp van het meegeleverde bakpapier uit op het bakblik.
  • Vouw de randen van het deeg ca.
  • 1 cm naar binnen en druk ze stevig aan.
  • Meng in een kom de kwark, zure room, vanillesuiker en poedersuiker tot een romige crème.
  • Verdeel de crème gelijkmatig over het deeg, tot aan de rand.
  • Bestrooi met de gehakte Oreokoekjes.
  • Bak de Flammkuchen onderin de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of tot het deeg knapperig is.
  • Serveer de Flammkuchen met karamelsaus naar smaak.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn, zoals een Riesling Spätlese, past goed bij dit gerecht vanwege de romige en zoete smaken van de kwark, karamel en Oreokoekjes.

Nutrition

Calories: 340kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 6g | Vet: 16g | Zout: 0.4g | Sugar: 22g

Flammkuchen met Gekarameliseerde Peren en Veenbessenjam

Flammkuchen met Gekarameliseerde Peren en Veenbessenjam

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Duitsland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 2 - 3 peren geschild en in 12 partjes gesneden
  • 150 g kwark
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 g veenbessenjam
  • 10 g amandelen geroosterd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Rol het flammkuchendeeg uit op het bakblik en vouw de randen ca.
  • 1 cm naar binnen.
  • Druk stevig aan.
  • Besprenkel de perenpartjes met citroensap.
  • Karameliseer 2 eetlepels suiker in een droge, hete pan.
  • Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de peren erdoorheen.
  • Meng in een kom de kwark, eieren, vanillesuiker en 2 eetlepels suiker.
  • Bestrijk het flammkuchendeeg gelijkmatig met het kwarkmengsel.
  • Verdeel vervolgens de gekarameliseerde peren gelijkmatig over het deeg.
  • Bak de flammkuchen in 15 - 20 minuten knapperig in de voorverwarmde oven.
  • Garneer voor het serveren met veenbessenjam en geroosterde amandelen.
  • Serveer de flammkuchen warm of koud.

Notities

Wijnadvies:

Een lichtzoete witte wijn, zoals een Gewürztraminer, past goed bij de zoete en fruitige smaken van de gekarameliseerde peren en veenbessenjam.

Nutrition

Calories: 310kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 10g | Vet: 14g | Zout: 0.4g | Sugar: 18g

Flammkuchen Deluxe met Geitenkaas, Hazelnoten en Honing

Flammkuchen Deluxe met Geitenkaas, Hazelnoten en Honing

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Kaas
Land van herkomst: Duitsland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 125 g crème fraîche
  • 140 g geitenkaas in dunne plakjes gesneden
  • ½ kleine rode ui in dunne ringen gesneden
  • 25 g hazelnoten grof gehakt
  • 1-2 eetlepels honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op het bakblik.
  • Vouw de rand van het deeg ongeveer 1 cm naar binnen en druk het stevig aan.
  • Bestrijk het deeg tot aan de rand met de crème fraîche.
  • Beleg gelijkmatig met plakjes geitenkaas en rode ui.
  • Strooi de gehakte hazelnoten erover.
  • Bak in de onderste helft van de oven gedurende 15-20 minuten, tot het deeg knapperig is.
  • Besprenkel voor het serveren met honing.

Notities

Je kunt ook andere kaassoorten en noten gebruiken, zoals camembert en walnoten.
Serveer deze flammkuchen met een frisse witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio, om de rijke smaken te complementeren.

Hemelse Bananen Flammkuchen met Chocoladesaus

Hemelse Bananen Flammkuchen met Chocoladesaus

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Land van herkomst: Duitsland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 6
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 4 bananen geschild en dun in de lengte gesneden
  • 160 g kwark
  • 80 g zure room
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 hazelnoten grof gehakt
  • Chocoladesaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op het bakblik.
  • Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen en druk stevig aan.
  • Meng de kwark, zure room, poedersuiker en vanillesuiker en bestrijk het deeg ermee, tot aan de rand.
  • Bak de flammkuchen in het onderste gedeelte van de oven gedurende ongeveer 10 minuten voor.
  • Beleg gelijkmatig met plakjes banaan en gehakte hazelnoten, en bak nog eens 5 minuten in de oven tot het knapperig is.
  • Besprenkel voor het serveren met chocoladesaus.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g

Kersen-Marsepein Flammkuchen

Kersen-Marsepein Flammkuchen

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd19 minuten
Land van herkomst: Duitsland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 200 g kersen ontpit
  • 150 g crème fraîche
  • 150 g marsepein geraspt
  • 75 g poedersuiker
  • 12 walnoten grof gehakt
  • 1 theelepel limoenschil liefst biologisch

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op het bakblik.
  • Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen en druk stevig aan.
  • Meng de crème fraîche met de limoenschil en de poedersuiker en bestrijk het deeg ermee, tot aan de rand.
  • Beleg gelijkmatig met kersen en gehakte walnoten, en bestrooi met de geraspte marsepein.
  • Bak in het onderste gedeelte van de oven gedurende 15-20 minuten tot het knapperig is.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 7g | Vet: 18g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g