Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel van Allerhande
Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Kevenaar
wok met stoommandje
rollade (opbind)touw
- 2 teentjes knoflook
- 4 cm gemberwortel
- 1 sinaasappel
- 2 theelepels grove mosterd
- 1 eetlepel roerbakolie
- zout
- 1 struikje Shanghai paksoi
- 2 zalmfilets
- versgemalen peper
Knoflook pellen en fijnhakken.
Gemberwortel schillen en fijnhakken.
Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen.
Sinaasappel uitpersen.
Sap met knoflook, gember, mosterd en olie door sinaasappelrasp mengen. Marinade op smaak brengen met zout en peper.
Paksoi in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken.
Zalm met zout en peper bestrooien.
Twee vellen bakpapier van 40 x 60 cm op elkaar leggen, zalm in midden leggen.
Vis bestrijken met helft van marinade, helft van paksoireepjes erover verdelen. Papier tot pakketje dichtvouwen,met naad naar boven zodat vocht niet kan weglekken. Pakketjes dichtbinden met stukje touw.
Op dezelfde manier tweede vispakketje maken.
Stoomrekje in wok plaatsen.
Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen.
Vispakketjes op stoomrekje leggen (pakketjes mogen beslist niet met water in
aanraking komen).
Deksel op wok leggen en vispakketjes in ca. 15 minuten gaar stomen.
Zo nodig tussentijds water bijvullen.
Serveren met gestoomde pandanrijst en oosterse komkommersalade.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 22g | Vet: 25g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 19
Geroosterde paprikaroom met kaasstengels en salade
Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 345kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 rode paprika's
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- zeezout
- versgemalen peper
- ¾ dl olijfolie extra vierge
- 2 blaadjes witte gelatine
- ½ sinaasappel
- 125 ml slagroom
- 50 g parmezaanse kaas stukje
- 1 eetlepel bloem
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 1 zakje verse kervel 15 g
- ½ eetlepel olie om in te vetten
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Paprika's schoonmaken en in vieren snijden.
Op bakplaat leggen en Italiaanse kruiden, zout en peper erover strooien. Besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie.
Paprika ca. 10 cm onder grill schuiven en in ca. 5 minuten gaar roosteren.
Intussen gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten weken.
In keukenmachine paprika pureren.
Breng op smaak met zout en peper.
Sinaasappel uitpersen. 2 eetlepels sap verwarmen.
Gelatine uitknijpen en van vuur af in sap oplossen.
Gelatinemengsel door paprika roeren. Iets laten afkoelen.
Slagroom lobbig kloppen en paprika erdoor spatelen.
Vormpjes invetten en paprikaroom erover verdelen.
In koelkast in ca. 1½ uur laten opstijven.
Intussen oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5.
Kaas raspen.
Bloem zeven en door kaas scheppen.
Bakplaat bekleden met bakpapier en geraspte kaas in repenvan 2 x 25 cm erop scheppen, in ca. 3 minuten goudbruin bakken.
Afkoelen.
Op elk vormpje bordje zetten, keren en paprikaroom op bordjes laten glijden.
In ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.
In keukenmachine basilicum en rest van olijfolie pureren tot fijne groene olie.
In kom 1eetlepel basilicumolie met 1/2eetlepel sinaasappelsap tot dressing kloppen.
Kervel er luchtig door scheppen.
Beetje basilicumolie op paprikaroom druppelen.
Kervelsalade ernaast scheppen en kaasrepen ertegenaan.
Calories: 345kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 7g | Vet: 32g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 19
Geroosterde appel met koriandersorbet
Allerhande 2002
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Author: Cor Kevenaar
diepvriesbak
grill
ijsbolletjeslepel
- 3 appels stevige bv Granny Smith
- 1 zakje verse koriander 15 g
- ½ eetlepel appelstroop
- 3 eetlepels poedersuiker
Appels wassen en 2 appels in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden.
Stukjes in open diepvriesbak in diepvries in ca. 1 uur bijna laten bevriezen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Van appel klokhuis eruit steken en in 8 dunne plakken snijden.
Bakplaat bekleden met bakpapier en plakken naast elkaar erop leggen.
Bakplaat ca. 10 cm onder grill schuiven en appel 2 à 3 minuten roosteren.
Plakken bestrijken met appelstroop en in nog 1 à 2 minuten bruin roosteren.
Uit grill direct bestuiven met poedersuiker.
In kommetje 2 eetlepels poedersuiker oplossen in 2 eetlepels water.
In keukenmachine stukjes appel met koriander en suikersiroop tot sorbet pureren. .
Plakken appel op vier borden leggen
Met ijsbolletjeslepel bolletjes koriandersorbet ernaast scheppen.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 19g | Protein: 0g | Vet: 0g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 19
Eenpersoons appel spijstaartjes
Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 590kcal
Author: Cor Kevenaar
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries
- 100 g amandelspijs
- 3 el appelsap
- 2 appels Elstar
- 1 tl kaneel
- 1 el suiker
- 45 gr amandelschaafsel
- 50 g boter koude
- bloem om te bestuiven
Oven voorverwarmen op 180 ºC.
Bladerdeegplakjes op met bloem bestoven werkvlak laten ontdooien.
Amandelspijs met appelsap los prakken met vork.
Appels schillen en in 4 parten snijden.
Klokhuis verwijderen, parten in dunne schijfjes snijden.
Deegplakjes met deegroller wat dunner uitrollen.
Uit elk plakje deeg met rond schoteltje een cirkel snijden.
Rondjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen,deegbodem met vork inprikken.
Spijs over bodems verdelen, deegrand (ca. 1 cm) vrijlaten.
Appelschijfjes over deegcirkels verdelen.
Amandelschaafsel erover verdelen.
Bestrooien met kaneel en suiker.
Boter in vlokjes over appeltaartjes verdelen.
Appeltaartjes in midden van oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar bakken.
Taartjes warm of lauwwarm opdienen, serveren met een bolletje roomijs.
Maak op dezelfde manier taartjes met in waaiervorm gesneden halve peren.
Calories: 590kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 8g | Vet: 44g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 19
Zwitserse worteltjestaart
AllerHande 1997
Bereidingstijd2 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 410kcal
Author: Cor Kevenaar
- 75 g blanke amandelen
- 1 sinaasappel
- 300 g worteltjes
- 3 eieren
- 150 g boter of margarine
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel koekkruiden Baukje,
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- poedersuiker
- ½ eetlepel bloem om in te vetten
- ½ eetlepel bloem om te bestuiven
Oven voorverwarmen op 175 C of gasovenstand 3.
In keukenmachine amandelen fijnmalen.
Schil van sinaasappel onder koud stromend water schoonboenen.
Met citroentrekker of scherp mesje enkele mooie slierten van schil snijden en in bakje met koud water leggen.
Rest van schil er dun afraspen.
Halve sinaasappel uitpersen.
Worteltjes schoonmaken en (in keukenmachine) fijnraspen.
Eieren splitsen. Bodem van vorm bekleden met bakpapier.
Vorm invetten en met bloem bestuiven.
In kom boter met basterdsuiker, sinaasappelrasp en koekkruiden in ca. 5 minuten tot romig mengsel kloppen.
Dooiers één voor één erdoor kloppen.
2 Eetlepels sinaasappelsap erdoor kloppen.
Zelfrijzend bakmeel met bakpoeder in gedeelten luchtig erdoor scheppen.
In andere kom eiwitten stijf kloppen.
Amandelen en geraspte wortel door eiwitten scheppen.
Alles door elkaar scheppen.
Beslag in vorm scheppen.
In midden van oven taart ca. 45 minuten bakken.
Oven terugschakelen naar 150° C of gasovenstand 2 en taart in nog ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Taart ca. 20 minuten in oven af laten koelen.
Vorm verwijderen en taart op rooster verder af laten koelen.
Taart op schaal zetten en dik met poedersuiker bestrooien.
Sinaasappelschil met keukenpapier droogdeppen en taart hiermee garneren.
Calories: 410kcal | koolhydraten: 44g | Protein: 7g | Vet: 23g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 19
Patésoesjestoren met balsamicosiroop
Voorbereidingstijd26 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 75 g roomboter
- zout
- 90 g bloem gezeefd
- 3 eieren
- 1 dl balsamicoazijn
- 1 dl rode port
- 150 g bruinebasterdsuiker
- 125 ml slagroom
- 250 g roompaté zonder vetrandjes
- 25 g gepelde pistachenoten fijngehakt
Oven voorverwarmen op 225 °C.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
In pan met dikke bodem 1½ dl water met boter en ½ theelepel zout aan de kook brengen.
Bloem in een keer toevoegen en met houten lepel roeren tot deeg van pan loslaat. Van vuur af eieren een voor een erdoor kloppen.
Blijven kloppen tot deeg blazen gaat trekken en mooi glanst.
Deeg overdoen in spuitzak met glad mondstuk en op bakplaat 32 toefjes deeg met ca. 2 cm tussenruimte spuiten. In oven soesjes ca. 10 minuten bakken.
Oven terugschakelen op 175 °C en soesjes in nog 15 minuten gaar bakken.
Soesjes aan onderkant inknippen en in uitgeschakelde oven ca. 3 minuten laten uitdampen.
Op taartrooster laten afkoelen.
Intussen in pan azijn, port en suiker aan de kook brengen.
Suiker al roerend oplossen en mengsel ca.5 minuten zachtjes inkoken tot stroperige saus.
Laten afkoelen. In kom slagroom bijna stijfkloppen.
Paté en zout naar smaak toevoegen en met mixer tot luchtige massa kloppen.
Overdoen in spuitzak.
Elk soesje vullen met patéroom.
Op schaal soesjes tot piramide opstapelen en balsamicosiroop van bovenaf gelijkmatig over soesjes gieten.
Pistachenoten erover strooien.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 19
Miniwraps met gegrilde groenten
Servings: 12 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 kleine rode paprika
- 1 zakje stoneleeks
- 1 eetlepel olie
- 1 schaaltje aspergetips 100 g
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 4 bloemtortilla's doorsnede 25 cm
- ½ zakje waterkers a 75 g
- 1 bakje Thousand Island dressing 100 g
Paprika in dunne reepjes snijden en kromme uiteinden eraf snijden.
Van stoneleeks puntjes afsnijden en stoneleeks in stukken van 8 cm snijden.
Grillpan verhitten tot gloeiend heet en dun bestrijken met olie.
Aspergetips,paprika en stoneleeks in ca. 2 minuten mooi bruin en gaar roosteren, af en toe keren.
Groenten in lage schaal scheppen, zout en peper erover strooien en laten afkoelen. Met behulp van klein bordje of kommetje uit elke tortilla drie rondjes met een
doorsnede van ca. 10 cm snijden.
In midden van elk tortillarondje reepjes groenten en takje waterkers leggen.
Beetje dressing erover sprenkelen.
Onderkant iets over vulling vouwen en zijkanten ook over vulling vouwen. Onderkanten omwikkelen met stukje bakpapier of aluminiumfolie.
bereidingstijd 20 minuten
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 19
Minifocaccia met olijven
Servings: 16 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 125 g witbroodmix
- 25 g zwarte olijven zonder pit fijngehakt
- 2 takjes rozemarijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 g groene olijven zonder pit in plakjes
- zeezout
- bloem om te bestuiven
In kom broodmix met ¾ dl lauw water en zwarte
olijven tot elastisch deeg kneden volgens
aanwijzing op verpakking. Deeg afgedekt op warme
plaats ca. 40 minuten laten rijzen. Daarna oven
voorverwarmen op 225 °C. Rozemarijnnaaldjes van
takjes rissen. Bakplaat bekleden met bakpapier.
Deeg in 16 gelijke balletjes verdelen. Aanrecht
bestuiven met bloem en deeg heel dun uitrollen tot
rondjes van ca. 5 cm. Rondjes op bakplaat leggen
en dun bestrijken met olie. Plakjes groene olijven
erop leggen. Zout en rozemarijn erover strooien.
In midden van oven focaccia's in ca. 8 minuten
knapperig en iets bruin bakken. Op rooster laten
afkoelen.
Mandje vol: Leuk als bijgerechtje voor op een buffet, maak dan meteen een grotere hoeveelheid voor een hele mand vol focaccia's.
Gebruik bijvoorbeeld het hele pak broodmix (500g) en bak de focaccia's in vier keer.
Je kunt de focaccia's ook wat groter maken.
10 Voorbereidingstijd,
60 bereidingstijd
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 19
Knapperige kaasstengels met noten
Servings: 16 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries,
- ontdooid
- 50 g geitenkaas zachte(bettinne blanc),
- fijnverkruimeld
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
- 50 g walnoten of gepelde pistachenootjes,
- fijngehakt
- 1 ei losgeklopt
- 2 theelepels tijm
- zeezout
- bloem om te bestuiven
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
2 Plakjes bladerdeeg dun bestrijken met olie en geitenkaas en kwart van nootjes erover verdelen.
Andere plakjes erop leggen en elk stapeltje op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lange lappen van ca. 25 cm.
Lappen in lengte elk in 8 repen van ca. 2 cm breed snijden.
Repen op bakplaat leggen en bestrijken met ei.
Rest van nootjes, tijm en zout erover strooien en goed aandrukken.
In midden van oven stengels in ca. 15 minuten knapperig bruin bakken.
Laten afkoelen.
Stengels serveren in wijde hoge glazen.
Minder vet: Gebruik voor minder vette kaasstengels deeg voor hartige taart in plaats van bladerdeeg en maak dan een topping van geitenkaas met fijngehakte Italiaanse kruiden, heel fijngesneden gedroogde tomaatjes en zwarte olijven.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 19
Tomaatjes uit de oven gevuld met mozzarella
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 8 kleine mozzarellabolletjes kaas, bakje a 125 g
- 8 Tasty Tom tomaten of 8 cherry trostomaten
- ½ bakje verse rode pesto a 100 g
Oven voorverwarmen op 175°C. Mozzarellabolletjes op keukenpapier laten uitlekken.
Van tomaatjes kapjes met kroontjes afsnijden, kroontjes laten zitten.
Van onderkant van tomaatjes flinterdunne stukjes afsnijden, zodat tomaatjes blijven staan.
Met theelepel tomaatjes uithollen.
Mozzarellabolletjes door pesto rollen en in elk tomaatje bolletje mozzarella stoppen.
Kapjes er weer opzetten.
Tomaatjes op bakplaat met bakpapier zetten en in oven ca. 10 minuten verwarmen tot mozzarella zacht wordt.
Tomaatjes op schaal zetten en warm serveren.
10 Voorbereidingstijd
bereidingstijd 10 minuten
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 19