Broccoli en Mozzarella Pizza
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g panklare broccoliroosjes
- ½ pak mix voor pizzabodem 450 g
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 bol mozzarella kaas in plakken
- 4 zongedroogde tomaten in olie in reepjes gesneden
- ½ eetlepel Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 225°C.
Halveer de broccoliroosjes in de lengte.
Kook de broccoli in ruim water met een ½ theelepel zout gedurende 2 minuten tot ze beetgaar zijn.
Spoel de broccoli af onder koud stromend water in een vergiet.
Dep de broccoli droog met keukenpapier.
Bereid het pizzadeeg met 1 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol deze uit tot dunne, ronde lappen op een met bloem bestoven aanrecht.
Leg de deeglappen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze dun met olie.
Verdeel de plakjes mozzarella over het deeg en leg de broccoli en zongedroogde tomaten ertussen.
Bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak.
Besprenkel met de resterende olie.
Bak de pizza's in het midden van de oven gedurende 15 minuten, of tot ze knapperig bruin en gaar zijn.
Serveer met een frisse tomatensalade. Als wijnadvies past een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti goed bij deze pizza.
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 13
Italiaanse Pizza met Ham en Artisjok
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 100 g Coppa di Parma Italiaanse ham
- 2 pizza's met kaas en tomaat diepvries
- 1 blik artisjokharten 400 g, uitgelekt
- 2 handjes rucola sla
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de Coppa di Parma gelijkmatig over de pizza's.
Snijd de artisjokharten in vieren en verdeel ze over de pizza's.
Bak de pizza's gedurende 10 minuten af in de voorverwarmde oven, of volg de instructies op de verpakking.
Beleg de pizza's voor het serveren met een dun laagje rucola.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico past uitstekend bij deze pizza met ham en artisjok en vult de smaken mooi aan.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 13
Geroosterde Groentesalade met Quinoa en Citroen-Dille Dressing
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 gram quinoa ongekookt
- 2 courgettes in plakjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 1 rode ui in dunne ringen
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 50 gram gemengde sla naar keuze
- 1 avocado in plakjes
- 50 gram feta kaas verkruimeld
- Voor de Citroen-Dille Dressing:
- 4 eetlepels olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 2 eetlepels verse dille fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
Laat het daarna afkoelen.
Leg de courgettes, rode paprika, gele paprika en rode ui op een bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Rooster in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de groenten zacht en licht gebruind zijn.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de citroen-dille dressing in een kleine kom.
Zet opzij.
Doe de afgekoelde quinoa in een grote mengkom.
Voeg de geroosterde groenten, gemengde sla, avocado en verkruimelde feta toe.
Schep voorzichtig om.
Verdeel de salade over de borden en besprenkel met de citroen-dille dressing.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de citroenachtige smaken van de dressing en de geroosterde groenten.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 9g | Vet: 21g | Zout: 0.9g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 13
Citroen-Parelhoenpakketjes in Filodeeg
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 398kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 citroen
- 4 parelhoenfilets
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 ml gevogeltefond
- ½ pakje filodeeg diepvries, ontdooid
- 4 blaadjes verse basilicum
- 4 plakjes jambon d'Ardennes Ardenner ham
Snijd een kwart van de citroen in kleine stukjes en pers de rest uit.
Marineer de parelhoenfilets in het citroensap en laat ze 10 minuten marineren.
Haal de parelhoen uit de marinade en wrijf ze in met zout en peper.
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de filets rondom lichtbruin.
Voeg de citroenstukjes, gevogeltefond, zout en peper naar smaak toe.
Laat de parelhoen met het deksel schuin op de pan in 7-8 minuten op zeer laag vuur gaarstoven.
Laat het vervolgens afkoelen in het stoofvocht.
Leg op een werkvlak 4 vellen filodeeg uit.
Leg in het midden van elk vel een blaadje basilicum en een plakje ham.
Dep de parelhoenfilets droog met keukenpapier en leg ze op de ham.
Vouw het filodeeg als een pakketje dicht en leg het met de vouwnaad naar beneden op een bakplaat.
Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk de filopakketjes met de resterende olie.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pakketjes in 20-25 minuten knapperig.
Wijnadvies:
Dit gerecht komt goed tot zijn recht met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Calories: 398kcal | koolhydraten: 19g | Protein: 29g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 13
Paddenstoelentaartjes met Marsalasaus
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 g bloem
- 175 g zachte boter
- 2 eetlepels rozemarijn
- 300 ml droge marsala
- ½ paddenstoelenbouillontablet
- 600 g paddenstoelenmelange in plakjes
- 150 g blauwaderkaas bijv. Fourme d'Ambert
- 50 g verbrokkelde pecannoten
- 1 eierdooier
- 37 g rucolasla
- Zout en peper naar smaak
Doe de bloem, 100 g boter, 1 eetlepel rozemarijn en een mespunt zout in een kom.
Meng het geheel met je vingertoppen tot het lijkt op grof broodkruim.
Voeg 2 eetlepels koud water toe en vorm het geheel met koele handen (of in de keukenmachine) tot een bal.
Verpak de deegbal in folie en laat minstens 30 minuten rusten op een koele plek.
Breng de marsala aan de kook en los de halve bouillontablet erin op.
Laat de saus op middelhoog vuur tot de helft inkoken.
Verhit 25 g boter in een grote pan en bak hierin de paddenstoelen met de rest van de rozemarijn al omscheppend.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het deeg uit tot vier rondjes met een doorsnede van 20 centimeter.
Leg de rondjes op een bakplaat.
Verdeel de blauwaderkaas, paddenstoelen en pecannoten in het midden van de deegrondjes, laat een randje vrij aan de buitenkant.
Vouw de buitenkant van het deeg om de vulling, maar laat het midden open.
Bestrijk de randjes van het deeg met eidooier en bestrooi eventueel met grof zeezout.
Bak de taartjes in de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin.
Snijd de rest van de boter in kleine blokjes.
Verwarm de saus en roer de boter erdoor met een garde.
Blijf roeren tot de boter gesmolten is.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg elk taartje op een bord, schep de warme saus eromheen en garneer met rucola.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 13
Hartige Minikaassoesjes met Pijnboompitten
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 75 g boter in stukjes
- 100 g bloem gezeefd
- 3 eieren M
- 50 g geraspte pittige kaas
- 3 eetlepels pijnboompitten
- Grofgemalen zeezout
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng in een pan 150 ml water met de blokjes boter en een mespunt zout aan de kook.
Voeg zodra de boter gesmolten is de gezeefde bloem in één keer toe.
Blijf met een houten lepel roeren tot het deeg als een bal van de bodem van de pan loslaat.
Haal de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen.
Klop met een mixer de eieren één voor één door het deeg tot het deeg gaat glanzen.
Meng de geraspte kaas door het deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm met behulp van 2 natte theelepels kleine bergjes van het deeg op de bakplaat, op enige afstand van elkaar.
Verdeel de pijnboompitten over de bovenkant van de deegbergjes en bestrooi met grofgemalen zeezout.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar.
Ze laten dan makkelijk los van het bakpapier.
Schakel de oven uit en laat de soesjes met de ovendeur op een kier voorzichtig afkoelen.
Wijnadvies:
Deze hartige minikaassoesjes passen goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigi
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 13
Luchtige Maanzaad Scones met Aardbeienjam en Mascarpone
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels suiker
- 25 g boter
- 75 ml karnemelk plus extra om te bestrijken
- 1 ei losgeklopt (gebruik de helft)
- 1 eetlepel maanzaad
- Aardbeienjam voor het serveren
- 125 g mascarpone voor het serveren
Verwarm de oven voor op 225°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met suiker en een mespunt zout.
Wrijf de boter met je vingertoppen door het meelmengsel totdat er een kruimelige massa ontstaat.
Voeg de karnemelk en de helft van het losgeklopte ei toe aan het mengsel (de andere helft van het ei wordt niet gebruikt).
Voeg het maanzaad toe en kneed alles tot een soepel deeg.
Voeg indien nodig een beetje extra bakmeel toe als het deeg te vochtig is.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van ongeveer 2 cm dik.
Steek met een uitsteekvorm 6 cirkels uit het deeg.
Leg de deegcirkels op de bakplaat, bestrijk ze met een beetje karnemelk en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, tot ze gaar en lichtbruin zijn.
Serveer de scones lauwwarm of koud met aardbeienjam en mascarpone.
Serveertip:
Geniet van deze luchtige maanzaad scones als heerlijk ontbijt of als lekkere traktatie bij de thee.
Wijnadvies:
Deze maanzaad scones passen goed bij een kopje Earl Grey thee of een glas mousserende wijn, zoals een Prosecco. De frisse en lichtzoete smaken van de scones combineren goed met de aromatische tonen van de thee of de verfrissende bubbels van de wijn.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.3g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 13
Mediterrane Lamskoteletjes uit de Oven
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd6 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 8 lamskoteletjes
- 2 romatomaten in dikke plakken
- 3 takjes rozemarijn
- 1 teentje knoflook zeer fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Dep de lamskoteletjes droog, bestrooi ze met zout en peper en laat ze even op kamertemperatuur komen.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak het vlees op hoog vuur in 1 minuut aan elke kant bruin en leg het vervolgens op de bakplaat.
Leg op elk kotelet een plak tomaat en een takje rozemarijn, en verdeel de fijngehakte knoflook erover.
Bestrooi de tomaat met zout en peper en druppel er wat olie over.
Schuif de bakplaat in de oven en laat het vlees in 4-5 minuten gaar worden (het vlees mag rosé zijn).
Serveer deze heerlijke lamskoteletjes met couscous en groene boontjes voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een goed wijnadvies bij dit gerecht is een stevige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot. De volle smaken van de wijn complementeren de kruidige rozemarijn en de sappige tomaten perfect.
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 13
Kwarkbroodjes met Boerenkaas en Rozenbotteljam
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
rijzen30 minuten min
Servings: 12 broodjes
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 sinaasappel schoongeboend
- 350 g bloem
- 50 g witte basterdsuiker
- 1 zakje gedroogde gist 7 g
- 3 eieren losgeklopt
- 100 g magere kwark
- 50 g roomboter op kamertemperatuur
- 100 g rozijnen
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 g boerenkaas in plakjes
- 4 eetlepels rozenbotteljam
Rasp de schil van de sinaasappel.
Zeef de bloem met 1 theelepel zout boven een kom en roer de suiker en gist erdoor.
Voeg ook de eieren, kwark en roomboter toe en kneed er met een mixer een soepel deeg van.
Kneed de rozijnen en de sinaasappelrasp door het deeg en vorm er een bal van.
Laat de bal in de kom, afgedekt met een vochtige doek, op kamertemperatuur 30 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in twaalf stukken en rol er bolletjes van.
Leg de bolletjes op een ingevette bakplaat en laat ze onder de vochtige doek in 45 minuten rijzen tot ze twee keer zo groot zijn.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de kwarkbroodjes in 20-25 minuten gaar.
Laat ze afkoelen op de bakplaat en beleg ze met boerenkaas en een lepeltje jam.
Varieer door de helft van de rozijnen te vervangen door stukjes sukade of ongezouten amandelen, hazelnoten of walnoten.
Deze kwarkbroodjes zijn heerlijk bij het ontbijt of als snack tussendoor. Geniet ervan met een kopje thee of koffie.
Wijnadvies :
Als je een lichte wijn wilt serveren, kies dan voor een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 13
Kruidige Kaaskoekjes met Kerrie
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- 25 g geraspte oude kaas
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels bloem
- 1 eierdooier losgeklopt
- 16 ongezouten cashewnoten
Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op een werkvlak.
Meng in een kom de geraspte kaas met kerriepoeder.
Bestrijk twee plakjes bladerdeeg dun met olijfolie en verdeel de kaasmix er gelijkmatig overheen (laat de randen vrij).
Leg de andere plakjes bladerdeeg er bovenop en rol beide deegstapels iets uit op een met bloem bestoven werkblad, zodat de kaas stevig in het deeg wordt gedrukt.
Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met losgeklopte eierdooier en snijd elk stapeltje in 8 rechthoekjes.
Leg de deegstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in elk stukje een cashewnoot.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen voordat je ze serveert.
Bewaar de afgekoelde koekjes luchtdicht tot gebruik.
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 13