Verfrissende Sunshine Mocktail met Appel en Aardbei

Verfrissende Sunshine Mocktail met Appel en Aardbei

Geniet van een verfrissende Sunshine Mocktail, een simpele en smakelijke mix van appels en aardbeien. Deze alcoholvrije drank is perfect voor een zonnige dag of een feestelijke gelegenheid. Klaar in een paar minuten en vol van fruitige smaken!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken, Mocktail
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 6 aardbeien

Instructies

  • Snijd de appels en aardbeien in stukjes.
  • Doe alle ingrediënten in de blender.
  • Blend tot een gladde mix.
  • Serveer direct en geniet van de frisse smaken.

Notities

Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling, kan goed samengaan met de frisse en zoete smaken van deze mocktail.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 0.5g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 15g

Stress Bestrijdende Groene Smoothie

Stress Bestrijdende Groene Smoothie

Deze groene smoothie is je geheime wapen tegen stress. Verfrissend en voedzaam, ideaal voor een snelle opkikker. Probeer het nu en voel je be
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Koude Dranken, Smoothies
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4 personen
Calories: 95kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stengels selderij
  • ½ venkelknol
  • 2 koppen Romeinse sla
  • ½ ananas geschild

Instructies

  • Voeg alle ingrediënten toe aan de blender.
  • Mix tot een gladde, gelijkmatige smoothie.
  • Serveer direct voor de beste smaak en voedingswaarde.

Notities

Wijnadvies:
Deze smoothie is het beste zonder wijn, maar een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc kan een frisse aanvulling zijn als je de smoothie als onderdeel van een maaltijd serveert.

Nutrition

Calories: 95kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 2g | Vet: 0.5g | Zout: 0.1g | Sugar: 16g

Verfrissende Strandmocktail

Verfrissende Strandmocktail

Deze verfrissende strandmocktail zit boordevol gezonde ingrediënten zoals wortel, selderij, komkommer, biet en appel. Perfect om af te koelen op een warme dag, deze mocktail biedt een gezonde en smakelijke boost.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Mocktail
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 70kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 wortelen gewassen en zonder steel en top
  • 2 stengels selderij
  • ½ komkommer
  • ½ kop peterselie
  • 1 kleine biet
  • 1 kleine appel gewassen en zonder steeltje

Instructies

  • Snijd de wortelen, selderij, komkommer, biet en appel in stukjes voor het blenden.
  • Doe alle ingrediënten in een blender.
  • Blend alles goed tot een gladde en gelijkmatige mix.
  • Schenk de strandmocktail in glazen en serveer direct voor een frisse, gezonde drank.

Nutrition

Calories: 70kcal | koolhydraten: 16g | Protein: 2g | Vet: 0.5g | Zout: 0.1g | Sugar: 11g

Smoothie voor een Stralende Huid

Smoothie voor een Stralende Huid

Geniet van deze voedzame smoothie boordevol vitaminen, perfect voor een stralende huid. Met een mix van komkommer, wortel, appel en peterselie, aangevuld met romige kokosmelk of sojamelk, is dit een verfrissende start van je dag.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dranken, Smoothies
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • ½ kop peterselie
  • 1 kleine appel gewassen en zonder steel
  • 4 wortelen gewassen en zonder steel en top
  • ½ kop kokosmelk of sojamelk

Instructies

  • Snijd de komkommer, appel en wortelen in stukjes voor het blenden.
  • Doe de komkommer, peterselie, appel en wortelen in een blender.
  • Pers de ingrediënten tot een gladde massa.
  • Voeg ¼ tot ½ kop kokosmelk of sojamelk toe, afhankelijk van de gewenste romigheid.
  • Meng alles goed tot een gladde smoothie.
  • Schenk de smoothie in glazen en serveer direct voor een frisse, voedzame drank.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 1.5g | Vet: 3g | Zout: 0.05g | Sugar: 8g

Gevulde Tomaten met Geitenkaas en Tempura Beslag

Gevulde Tomaten met Geitenkaas en Tempura Beslag

Deze verfijnde gevulde tomaten met geitenkaas, omhuld door krokant tempura beslag, maken elke speciale gelegenheid bijzonder. Perfect als elegant voorgerecht.
Bereidingstijd2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 16 pomodori tomaten
  • 8 takjes tijm
  • 8 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zeezout
  • 250 g geitenkaas

SAUS:

  • 1 bos peterselie
  • 1 bos waterkers
  • 3 dl bouillon
  • 40 g boter
  • ½ dl olijfolie
  • ½ knolselderij
  • 1 bos basilicum

TEMPURABESLAG:

  • 80 g bloem
  • 40 g zetmeel
  • 5 g bakpoeder
  • IJswater
  • Zout
  • Instructies:

Instructies

POMODORI'S:

  • Halveer de tomaten en verwijder de zaden.
  • Bedek een bakplaat met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Leg de gehalveerde tomaten met de snijkant naar beneden op de bakplaat.
  • Bestrooi met gehakte tijm en knoflook, zout en peper, en besprenkel met olijfolie.
  • Droog de tomaten in een oven van 100°C gedurende ongeveer 2 uur.

SAUS:

  • Kook de peterselie en waterkers gedurende 4 minuten, laat uitlekken en pureer met de helft van de bouillon.
  • Verwarm de rest van de bouillon, voeg de puree toe, breng aan de kook en monteer met boter en olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en peper.

KNOLSELDERIJ:

  • Snijd de knolselderij in plakken van ½ cm en steek er 32 rondjes uit met een diameter van 3 cm.
  • Blancheer deze in kokend water met zout en spoel ze koud.

KAAS:

  • Verdeel de geitenkaas in 32 gelijke stukken.
  • TEMPURABESLAG:
  • Meng bloem, zetmeel, bakpoeder en zout in een kom en roer er ijswater onder tot een niet te dik beslag ontstaat.

MONTAGE:

  • Plaats een stuk geitenkaas op elke gehalveerde tomaat en vouw de tomaat om de kaas.
  • Haal de gevulde tomaten door het beslag en frituur ze in olie op 180°C.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de saus en de knolselderij in een beetje water en boter.
  • Serveer de gefrituurde tomaten op de saus en garneer met een takje basilicum.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past uitstekend bij deze gevulde tomaten met geitenkaas.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 30g | Zout: 1g | Sugar: 5g

Speculaasparfait met Sinaasappel en Mango

Speculaasparfait met Sinaasappel en Mango

Een heerlijke speculaasparfait, perfect voor de feestdagen. Combineer de rijke smaken van chocolade, sinaasappel, en mango voor een verfrissend dessert dat je gasten zeker zal verrassen!
+ invriestijd1 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak, IJs
Feestdagen etc: Kerst, Sinterklaas
Servings: 1 personen
Calories: 750kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 110 g bittere chocolade
  • 110 g speculaas
  • 4 dl slagroom
  • 3 eierdooiers
  • 2 eieren
  • 40 g witte basterdsuiker
  • 3 handsinaasappels
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 1 rijpe mango
  • Poedersuiker
  • ¾ dl slagroom
  • eetlepel suiker
  • Mint

Instructies

  • Bekleed een natgemaakte plaat met huishoudfolie en zet er 10 ringen op.
  • Smelt de chocolade au bain marie en smeer 10 strips half in met chocolade.
  • Zet de strips in de ringen (chocoladekant onder) en plaats ze koud weg.
  • Rol de speculaas fijn.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Vermeng de eierdooiers met de eieren en de suiker.
  • Klop het geheel au bain marie op tot het mengsel dik wordt (niet warmer dan 75 ºC).
  • Klop dit mengsel koud en spatel de slagroom en speculaas erdoor.
  • Vul de ringen half met het mengsel en zet ze in de diepvries.
  • Snijd 6 stukken schil van de sinaasappels en snijd deze zonder het wit in zeer dunne reepjes (zestes).
  • Breng 0,7 dl water met suiker aan de kook en voeg de zestes toe.
  • Kook ze goed door.
  • Snijd segmenten uit de sinaasappels.
  • Snijd het vruchtvlees van de mango en blend dit met de poedersuiker tot een coulis.
  • Verdun eventueel met water.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Zet de parfait op een koud bord.
  • Schep de mangocoulis op de parfait.
  • Spuit een toef slagroom op het bord.
  • Leg de sinaasappelsegmenten erbij.
  • Garneer met mint.

Notities

 
Wijnadvies:
Serveer met een zoete witte wijn zoals een Sauternes of een mousserende wijn zoals Prosecco.

Nutrition

Calories: 750kcal | koolhydraten: 85g | Protein: 10g | Vet: 45g | Zout: 0.3g | Sugar: 70g

Amandel Crème Brûlée met Amandelijs en Amandelstengel

Amandel Crème Brûlée met Amandelijs en Amandelstengel

Een verfijnd dessert van amandel crème brûlée, vergezeld van zelfgemaakt amandelijs en een knapperige amandelstengel.
(inclusief afkoelen en invriezen)2 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Noten
Land van herkomst: Internationaal
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Crème Brûlée:

  • 0,5 liter melk
  • 0,5 liter room
  • 200 gram eigeel gepasteuriseerd
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram amandelspijs
  • 0,5 dl amandelmelk
  • 0,5 dl amaretto
  • 100 gram geschaafde amandelen
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram rietsuiker

Amandelijs:

  • 0,5 liter melk
  • 0,5 dl amandelmelk
  • 100 gram amandelspijs
  • 100 gram amandelpasta
  • 150 gram eigeel gepasteuriseerd
  • 100 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 dl room
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram Mycryo

Amandelschuim:

  • 100 gram eiwit gepasteuriseerd
  • 70 gram suiker
  • 50 gram amandelpoeder

Amandelstengel:

  • 50 gram amandelpoeder
  • 50 gram florentinemix
  • 25 gram eiwit gepasteuriseerd
  • 8 bladerdeegvellen

Amaretto Karamelsaus:

  • 150 gram suiker
  • 1 dl room
  • 1 dl amaretto
  • 75 gram boter

Afwerking:

  • 2 bosjes atsinacress
  • 100 gram rietsuiker voor afbranden

Instructies

Crème Brûlée:

  • Meng melk, room, basterdsuiker, amandelmelk en amaretto in een blender en verwarm tot het kookpunt.
  • Meng een deel van dit mengsel met de eidooiers en voeg het terug aan de blender.
  • Verwarm tot 80°C.
  • Snijd de amandelspijs in kleine stukjes en voeg toe aan het mengsel.
  • Rooster het amandelschaafsel in een oven op 180°C gedurende 10 minuten.
  • Meng het door het crème brûlée mengsel.
  • Giet de crème in ramekins en bak in een oven op 90°C gedurende 35 minuten.
  • Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Amandelschuim:

  • Klop het eiwit en suiker tot 40°C boven een bain-marie.
  • Klop koud en taai onder de machine.
  • Voeg amandelpoeder toe en spuit cirkels op een bakmat.
  • Bak in een oven op 90°C gedurende 60 minuten.

Amandelijs:

  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Doe melk, amandelmelk, amandelspijs, amandelpasta, eidooiers, suiker en vanillemerg in een blender.
  • Verwarm tot 80°C.
  • Voeg room toe, laat afkoelen en draai in een ijsmachine.
  • Vul de vormen, vries in, en bedek de bevroren ijsjes met gesmolten chocolade en Mycryo.
  • Vries opnieuw in.

Amandelstengel:

  • Meng amandelpoeder met eiwit en florentinemix.
  • Bestrijk bladerdeeg dun met amandelmassa en snijd repen van 5 cm breed.
  • Bak in een oven op 190°C gedurende 15 minuten en laat afkoelen.

Amaretto Karamelsaus:

  • Karameliseer suiker op laag vuur.
  • Breng room en amaretto aan de kook en blus de karamel ermee af.
  • Roer boter erdoor en laat afkoelen.

Afwerking:

  • Bestrooi de crème brûlée met rietsuiker en brand deze af voor een krokant laagje.
  • Plaats de crème brûlée op borden en trek amaretto-karamelstrepen erlangs.
  • Zet twee amandelijsjes op de karamel en leg de amandelstengel erop.
  • Garneer met atsinacress.

Notities

Serveer met een zoete dessertwijn zoals Sauternes of een Amaretto likeur.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 45g | Zout: 0.5g | Sugar: 35g

Havermoutpannenkoeken met Banaan

Havermoutpannenkoeken met Banaan

Heerlijke en gezonde havermoutpannenkoeken, perfect voor ontbijt of lunch.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Lunch, Ontbijt, Pannenkoeken
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 kopje havermout
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout

Optioneel:

  • Vanille-extract
  • Kaneel

Instructies

  • Doe de havermout, banaan, eieren, bakpoeder en een snufje zout in een blender.
  • Voeg optioneel een scheutje vanille-extract en een snufje kaneel toe voor extra smaak.
  • Mix tot een glad beslag.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje boter of olie toe.
  • Giet kleine hoeveelheden beslag in de pan om kleine pannenkoekjes te maken.
  • Bak de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
  • Herhaal tot al het beslag is gebruikt.
  • Serveer direct met je favoriete toppings, zoals vers fruit, Griekse yoghurt of een scheutje ahornsiroop.

Notities

Voeg een handje noten of zaden toe aan de pannenkoeken voor extra crunch.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 6g | Vet: 5g | Zout: 0.3g | Sugar: 6g

Smootthy

Smootthy

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Koude Dranken
Land van herkomst: België
Servings: 1 persoon
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g diepvries vruchten rode niet ontdooid
  • 1 banaan
  • 1 kopje ijskoude melk

Eventueel:

  • suiker of zoetstof voor de lijners

Instructies

  • De niet ontdooide vruchten in de blender kieperen, de banaan pellen en in stukken breken en bijvoegen.
  • Daarna de ijskoude melk toevoegen en de zoetstof of de suiker.
  • Eventjes op de ijscrusher duwen en daarna nog een paar seconden op volle kracht de blender laten draaien, direct serveren.

Notities

Lekker in een brede en hoge beker met een paar rietjes.

Slaapmutsje

Slaapmutsje

Dit sap is goed voor een heerlijke nachtrust. In bananen en sla zitten stoffen die ervoor kunnen zorgen dat u goed inslaapt. Kamille is een rustgevend kruid.
Recept categorieën: Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje kamillethee
  • 100 g ijsbergsla
  • 1 banaan
  • ½ citroen het sap hier van

Instructies

  • Leg het theezakje 10 minuten in 150 ml gekookt water.
  • Haal vervolgens het theezakje uit het water.
  • Snij de banaan in stukken en doe deze in de blender.
  • Voeg de sla toe en maal het geheel glad.
  • Voeg dan het citroensap en de thee toe en mix het geheel kort glad.
  • Drink de sap direct op.

Notities

Variatie: neem i.p.v. Kamille Vatathee.
Om de werking nog sterker te maken kunt u thee maken van het slaapmutsje of 10 homeopathische druppels van het slaapmutsje toevoegen.