Verfrissende Sunshine Mocktail met Appel en Aardbei
Geniet van een verfrissende Sunshine Mocktail, een simpele en smakelijke mix van appels en aardbeien. Deze alcoholvrije drank is perfect voor een zonnige dag of een feestelijke gelegenheid. Klaar in een paar minuten en vol van fruitige smaken!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Author: Auteur onbekend
Snijd de appels en aardbeien in stukjes.
Doe alle ingrediënten in de blender.
Blend tot een gladde mix.
Serveer direct en geniet van de frisse smaken.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling, kan goed samengaan met de frisse en zoete smaken van deze mocktail.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 0.5g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 4
Stress Bestrijdende Groene Smoothie
Deze groene smoothie is je geheime wapen tegen stress. Verfrissend en voedzaam, ideaal voor een snelle opkikker. Probeer het nu en voel je be
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 95kcal
Author: Cor Klaar
- 2 stengels selderij
- ½ venkelknol
- 2 koppen Romeinse sla
- ½ ananas geschild
Voeg alle ingrediënten toe aan de blender.
Mix tot een gladde, gelijkmatige smoothie.
Serveer direct voor de beste smaak en voedingswaarde.
Wijnadvies:
Deze smoothie is het beste zonder wijn, maar een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc kan een frisse aanvulling zijn als je de smoothie als onderdeel van een maaltijd serveert.
Calories: 95kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 2g | Vet: 0.5g | Zout: 0.1g | Sugar: 16g
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 4
Verfrissende Strandmocktail
Deze verfrissende strandmocktail zit boordevol gezonde ingrediënten zoals wortel, selderij, komkommer, biet en appel. Perfect om af te koelen op een warme dag, deze mocktail biedt een gezonde en smakelijke boost.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 70kcal
Author: Cor Klaar
- 3 wortelen gewassen en zonder steel en top
- 2 stengels selderij
- ½ komkommer
- ½ kop peterselie
- 1 kleine biet
- 1 kleine appel gewassen en zonder steeltje
Snijd de wortelen, selderij, komkommer, biet en appel in stukjes voor het blenden.
Doe alle ingrediënten in een blender.
Blend alles goed tot een gladde en gelijkmatige mix.
Schenk de strandmocktail in glazen en serveer direct voor een frisse, gezonde drank.
Calories: 70kcal | koolhydraten: 16g | Protein: 2g | Vet: 0.5g | Zout: 0.1g | Sugar: 11g
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 4
Smoothie voor een Stralende Huid
Geniet van deze voedzame smoothie boordevol vitaminen, perfect voor een stralende huid. Met een mix van komkommer, wortel, appel en peterselie, aangevuld met romige kokosmelk of sojamelk, is dit een verfrissende start van je dag.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar
- 1 komkommer
- ½ kop peterselie
- 1 kleine appel gewassen en zonder steel
- 4 wortelen gewassen en zonder steel en top
- ½ kop kokosmelk of sojamelk
Snijd de komkommer, appel en wortelen in stukjes voor het blenden.
Doe de komkommer, peterselie, appel en wortelen in een blender.
Pers de ingrediënten tot een gladde massa.
Voeg ¼ tot ½ kop kokosmelk of sojamelk toe, afhankelijk van de gewenste romigheid.
Meng alles goed tot een gladde smoothie.
Schenk de smoothie in glazen en serveer direct voor een frisse, voedzame drank.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 1.5g | Vet: 3g | Zout: 0.05g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 4
Gevulde Tomaten met Geitenkaas en Tempura Beslag
Deze verfijnde gevulde tomaten met geitenkaas, omhuld door krokant tempura beslag, maken elke speciale gelegenheid bijzonder. Perfect als elegant voorgerecht.
Bereidingstijd2 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 16 pomodori tomaten
- 8 takjes tijm
- 8 tenen knoflook
- Olijfolie
- Peper
- Zeezout
- 250 g geitenkaas
SAUS:
- 1 bos peterselie
- 1 bos waterkers
- 3 dl bouillon
- 40 g boter
- ½ dl olijfolie
- ½ knolselderij
- 1 bos basilicum
TEMPURABESLAG:
- 80 g bloem
- 40 g zetmeel
- 5 g bakpoeder
- IJswater
- Zout
- Instructies:
POMODORI'S:
Halveer de tomaten en verwijder de zaden.
Bedek een bakplaat met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Leg de gehalveerde tomaten met de snijkant naar beneden op de bakplaat.
Bestrooi met gehakte tijm en knoflook, zout en peper, en besprenkel met olijfolie.
Droog de tomaten in een oven van 100°C gedurende ongeveer 2 uur.
SAUS:
Kook de peterselie en waterkers gedurende 4 minuten, laat uitlekken en pureer met de helft van de bouillon.
Verwarm de rest van de bouillon, voeg de puree toe, breng aan de kook en monteer met boter en olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper.
KAAS:
Verdeel de geitenkaas in 32 gelijke stukken.
TEMPURABESLAG:
Meng bloem, zetmeel, bakpoeder en zout in een kom en roer er ijswater onder tot een niet te dik beslag ontstaat.
MONTAGE:
Plaats een stuk geitenkaas op elke gehalveerde tomaat en vouw de tomaat om de kaas.
Haal de gevulde tomaten door het beslag en frituur ze in olie op 180°C.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de saus en de knolselderij in een beetje water en boter.
Serveer de gefrituurde tomaten op de saus en garneer met een takje basilicum.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past uitstekend bij deze gevulde tomaten met geitenkaas.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 30g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 4
Speculaasparfait met Sinaasappel en Mango
Een heerlijke speculaasparfait, perfect voor de feestdagen. Combineer de rijke smaken van chocolade, sinaasappel, en mango voor een verfrissend dessert dat je gasten zeker zal verrassen!
Servings: 1 personen
Calories: 750kcal
Author: Cor Klaar
Au bain marie set
huishoudfolie
Ringen (10 stuks)
- 110 g bittere chocolade
- 110 g speculaas
- 4 dl slagroom
- 3 eierdooiers
- 2 eieren
- 40 g witte basterdsuiker
- 3 handsinaasappels
- 75 g witte basterdsuiker
- 1 rijpe mango
- Poedersuiker
- ¾ dl slagroom
- 1½ eetlepel suiker
- Mint
Bekleed een natgemaakte plaat met huishoudfolie en zet er 10 ringen op.
Smelt de chocolade au bain marie en smeer 10 strips half in met chocolade.
Zet de strips in de ringen (chocoladekant onder) en plaats ze koud weg.
Rol de speculaas fijn.
Klop de slagroom stijf.
Vermeng de eierdooiers met de eieren en de suiker.
Klop het geheel au bain marie op tot het mengsel dik wordt (niet warmer dan 75 ºC).
Klop dit mengsel koud en spatel de slagroom en speculaas erdoor.
Vul de ringen half met het mengsel en zet ze in de diepvries.
Snijd 6 stukken schil van de sinaasappels en snijd deze zonder het wit in zeer dunne reepjes (zestes).
Breng 0,7 dl water met suiker aan de kook en voeg de zestes toe.
Kook ze goed door.
Snijd segmenten uit de sinaasappels.
Snijd het vruchtvlees van de mango en blend dit met de poedersuiker tot een coulis.
Verdun eventueel met water.
Klop de slagroom stijf.
Zet de parfait op een koud bord.
Schep de mangocoulis op de parfait.
Spuit een toef slagroom op het bord.
Leg de sinaasappelsegmenten erbij.
Garneer met mint.
Wijnadvies:
Serveer met een zoete witte wijn zoals een Sauternes of een mousserende wijn zoals Prosecco.
Calories: 750kcal | koolhydraten: 85g | Protein: 10g | Vet: 45g | Zout: 0.3g | Sugar: 70g
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 4
Amandel Crème Brûlée met Amandelijs en Amandelstengel
Een verfijnd dessert van amandel crème brûlée, vergezeld van zelfgemaakt amandelijs en een knapperige amandelstengel.
(inclusief afkoelen en invriezen)2 uur uur
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
Bain-marie
Bakmat
scherp mes
Crème Brûlée:
- 0,5 liter melk
- 0,5 liter room
- 200 gram eigeel gepasteuriseerd
- 100 gram witte basterdsuiker
- 100 gram amandelspijs
- 0,5 dl amandelmelk
- 0,5 dl amaretto
- 100 gram geschaafde amandelen
- 1 vanillestokje
- 100 gram rietsuiker
Amandelijs:
- 0,5 liter melk
- 0,5 dl amandelmelk
- 100 gram amandelspijs
- 100 gram amandelpasta
- 150 gram eigeel gepasteuriseerd
- 100 gram suiker
- 1 vanillestokje
- 3 dl room
- 200 gram pure chocolade
- 200 gram Mycryo
Amandelschuim:
- 100 gram eiwit gepasteuriseerd
- 70 gram suiker
- 50 gram amandelpoeder
Amandelstengel:
- 50 gram amandelpoeder
- 50 gram florentinemix
- 25 gram eiwit gepasteuriseerd
- 8 bladerdeegvellen
Amaretto Karamelsaus:
- 150 gram suiker
- 1 dl room
- 1 dl amaretto
- 75 gram boter
Afwerking:
- 2 bosjes atsinacress
- 100 gram rietsuiker voor afbranden
Crème Brûlée:
Meng melk, room, basterdsuiker, amandelmelk en amaretto in een blender en verwarm tot het kookpunt.
Meng een deel van dit mengsel met de eidooiers en voeg het terug aan de blender.
Verwarm tot 80°C.
Snijd de amandelspijs in kleine stukjes en voeg toe aan het mengsel.
Rooster het amandelschaafsel in een oven op 180°C gedurende 10 minuten.
Meng het door het crème brûlée mengsel.
Giet de crème in ramekins en bak in een oven op 90°C gedurende 35 minuten.
Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Amandelschuim:
Klop het eiwit en suiker tot 40°C boven een bain-marie.
Klop koud en taai onder de machine.
Voeg amandelpoeder toe en spuit cirkels op een bakmat.
Bak in een oven op 90°C gedurende 60 minuten.
Amandelijs:
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Doe melk, amandelmelk, amandelspijs, amandelpasta, eidooiers, suiker en vanillemerg in een blender.
Verwarm tot 80°C.
Voeg room toe, laat afkoelen en draai in een ijsmachine.
Vul de vormen, vries in, en bedek de bevroren ijsjes met gesmolten chocolade en Mycryo.
Vries opnieuw in.
Amandelstengel:
Meng amandelpoeder met eiwit en florentinemix.
Bestrijk bladerdeeg dun met amandelmassa en snijd repen van 5 cm breed.
Bak in een oven op 190°C gedurende 15 minuten en laat afkoelen.
Amaretto Karamelsaus:
Karameliseer suiker op laag vuur.
Breng room en amaretto aan de kook en blus de karamel ermee af.
Roer boter erdoor en laat afkoelen.
Afwerking:
Bestrooi de crème brûlée met rietsuiker en brand deze af voor een krokant laagje.
Plaats de crème brûlée op borden en trek amaretto-karamelstrepen erlangs.
Zet twee amandelijsjes op de karamel en leg de amandelstengel erop.
Garneer met atsinacress.
Serveer met een zoete dessertwijn zoals Sauternes of een Amaretto likeur.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 45g | Zout: 0.5g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 4
Havermoutpannenkoeken met Banaan
Heerlijke en gezonde havermoutpannenkoeken, perfect voor ontbijt of lunch.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kopje havermout
- 1 banaan
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- Een snufje zout
Doe de havermout, banaan, eieren, bakpoeder en een snufje zout in een blender.
Voeg optioneel een scheutje vanille-extract en een snufje kaneel toe voor extra smaak.
Mix tot een glad beslag.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje boter of olie toe.
Giet kleine hoeveelheden beslag in de pan om kleine pannenkoekjes te maken.
Bak de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
Herhaal tot al het beslag is gebruikt.
Serveer direct met je favoriete toppings, zoals vers fruit, Griekse yoghurt of een scheutje ahornsiroop.
Voeg een handje noten of zaden toe aan de pannenkoeken voor extra crunch.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 6g | Vet: 5g | Zout: 0.3g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 4
Smootthy
Servings: 1 persoon
Calories:
Author: Auteur onbekend
- 100 g diepvries vruchten rode niet ontdooid
- 1 banaan
- 1 kopje ijskoude melk
Eventueel:
- suiker of zoetstof voor de lijners
De niet ontdooide vruchten in de blender kieperen, de banaan pellen en in stukken breken en bijvoegen.
Daarna de ijskoude melk toevoegen en de zoetstof of de suiker.
Eventjes op de ijscrusher duwen en daarna nog een paar seconden op volle kracht de blender laten draaien, direct serveren.
Lekker in een brede en hoge beker met een paar rietjes.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 4
Slaapmutsje
Dit sap is goed voor een heerlijke nachtrust.
In bananen en sla zitten stoffen die ervoor kunnen zorgen dat u goed inslaapt.
Kamille is een rustgevend kruid.
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
- 1 zakje kamillethee
- 100 g ijsbergsla
- 1 banaan
- ½ citroen het sap hier van
Leg het theezakje 10 minuten in 150 ml gekookt water.
Haal vervolgens het theezakje uit het water.
Snij de banaan in stukken en doe deze in de blender.
Voeg de sla toe en maal het geheel glad.
Voeg dan het citroensap en de thee toe en mix het geheel kort glad.
Drink de sap direct op.
Variatie: neem i.p.v. Kamille Vatathee.
Om de werking nog sterker te maken kunt u thee maken van het slaapmutsje of 10 homeopathische druppels van het slaapmutsje toevoegen.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 4