Kruidige Mediterrane visstoofpot met zeewolf en sardines
Deze kruidige Mediterrane visstoofpot met zeewolf en sardines is een rijke en geurige maaltijd, op smaak gebracht met saffraan, chili en laurier. Serveer met brood of pasta voor een heerlijke complete maaltijd.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Mediterraan Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 360kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 gedroogde chilipepertjes
- 2 grote uien in ringen gesneden
- 2 laurierblaadjes
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 30 gram verse peterselie fijngeknipt
- 100 gram verse sardinefilets
- 125 milliliter visbouillon van ¼ tablet
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 envelopje saffraan
- 400 gram zeewolffilet
- Snufje nootmuskaat
- Zout en peper naar smaak
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uiringen en knoflook 2-3 minuten op laag vuur.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak deze 1 minuut mee.
Voeg de visbouillon, 2 eetlepels peterselie, saffraan, chilipepertjes en laurierblaadjes toe.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Laat het geheel op laag vuur 15 minuten zachtjes stoven.
Snijd de zeewolffilet in grove stukken.
Dep de sardines droog en leg ze samen met de zeewolf in het stoofvocht tussen de uien.
Dek de braadpan af en stoof de vis 10 minuten zachtjes gaar.
Strooi de resterende peterselie over de stoofpot voor het serveren.
Serveertip:
Serveer deze visstoofpot met vers knapperig brood, pasta of gestoomde broccoli voor een complete Mediterrane maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Vermentino vormt een uitstekende aanvulling op deze visstoofpot. De frisse zuren van de wijn balanceren mooi met de rijke smaken van de vis en kruiden.
Calories: 360kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 38g | Vet: 18g | Zout: 1.3g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 10
Mediterrane visstoofpot met zeewolf
Een smaakvolle Mediterrane visstoofpot met malse zeewolf, gestoofd in een rijke tomatensaus met knoflook en kruiden. Een heerlijk en voedzaam gerecht dat binnen 30 minuten op tafel staat!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Land van herkomst: Mediterraan Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels verse peterselie gesneden
- 1 pak Italiaanse roerbakgroentemix 400 gram
- 1 pak tomatenblokjes met knoflook 390 gram
- 200 milliliter water
- 500 gram zeewolffilet in grove stukken
- Zout en peper naar smaak
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de groenten 3 minuten.
Voeg de tomatenblokjes en 200 milliliter water toe.
Breng op smaak met zout en peper en laat op matig vuur aan de kook komen.
Bestrooi de zeewolffilet met zout en peper.
Leg de vis in de saus en laat 6-8 minuten zachtjes stoven met de deksel schuin op de pan.
Schep het gerecht in kommen en bestrooi met verse peterselie.
Serveer met stevige hompen maïsbrood.
Serveertip:
Serveer met een knapperig stuk stokbrood of een rustiek volkorenbrood om de saus op te dippen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals Pinot Grigio of Verdejo, vormt een mooie aanvulling op dit Mediterrane visstoofpotje. De lichte citrus- en fruittonen van de wijn complementeren de verse smaken van de vis en groenten.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 10
Marokkaanse Pompoen en Groentestoofpot met Kikkererwten
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 400 g pompoen
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien in ringen
- 1 courgette in blokjes
- 1 aubergine in blokjes
- 3 tomaten in partjes
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
- ½ theelepel gemalen komijn djinten
- 1 blik kikkererwten 400 g
- 7½ g verse munt in reepjes
Snijd de pompoen in dikke plakken, verwijder de schil en de pitten, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan.
Voeg de pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en 1 theelepel zout toe.
Stoof de groenten afgedekt op zacht vuur gedurende 20 minuten tot ze zacht zijn, af en toe omscheppen.
Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water in een zeef en laat ze goed uitlekken.
Voeg de kikkererwten toe aan de groenten en laat ze nog 10 minuten zachtjes meestoven.
Breng op smaak met zout en peper.
Strooi de verse munt erover voor het serveren.
Serveer deze smaakvolle stoofpot met couscous of Turks brood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 10
Spaanse Tonijn-Paprika Stoofpot
Marmitako
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 grote uien gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 groene paprika's in kleine blokjes
- 1 eetlepel pikante paprikapoeder
- ½ zakje verse peterselie à 30 g, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes 400 g, uitgelekt
- 750 g vastkokende aardappels bijv. Lady Christl, in blokjes
- 100 ml droge sherry
- 1 visbouillontablet verkruimeld
- 4 tonijnsteaks
Verhit in een braadpan olijfolie en fruit de ui gedurende 5 minuten.
Voeg knoflook en paprikablokjes toe en bak 2 minuten mee.
Voeg paprikapoeder, peterselie en tomatenblokjes toe en bak nog 2-3 minuten zachtjes.
Meng de aardappelblokjes door het paprikamengsel.
Schenk de sherry, voeg het verkruimelde bouillontablet en 250 ml water toe en breng aan de kook.
Draai het vuur lager en laat het geheel onafgedekt 15 minuten stoven tot de aardappel bijna gaar is.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de tonijn in blokjes en leg deze in de saus.
Leg het deksel op de pan en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes stoven (niet meer laten koken) tot de vis gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies:
Serveer deze Marmitako met een gemengde groene salade en brood om in de saus te dippen.
Wijnadvies
Een droge Spaanse witte wijn zoals een Albariño past uitstekend bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 10
Mediterrane Maccheroni met Gestooft Groenten
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 670kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui in dunne partjes
- 1 teentje knoflook in plakjes
- 1 aubergine in blokjes
- 1 rode paprika in grove stukken
- 1 blik tomatenblokjes 400 g, uitgelekt
- 2 theelepels rode-wijnazijn
- 1 eetlepel kappertjes
- 250 g maccheroni 2-kleurige pasta
- 100 g Hollandse harde geitenkaas
Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de rode ui en knoflook gedurende 3 minuten.
Voeg de aubergine en rode paprika toe en roerbak nog 5 minuten.
Schenk de tomatenblokjes in de pan en laat de groenten met het deksel schuin op de pan nog 15 minuten zachtjes stoven.
Breng op smaak met rode-wijnazijn, kappertjes, zout, peper en eventueel een beetje suiker.
Kook de maccheroni volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Verdeel de maccheroni over twee platte borden en schep de gestoofde groenten erop.
Rasp de geitenkaas fijn over de pasta en groenten.
Serveertip:
Serveer deze mediterrane maccheroni met gestoofde groenten met een groene salade en knapperig brood voor een heerlijke Italiaanse maaltijd.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico past goed bij deze Mediterrane maccheroni met gestoofde groenten. De fruitige en kruidige tonen van de wijn vullen de smaken van de tomatensaus en de geroosterde groenten perfect aan.
Calories: 670kcal | koolhydraten: 85g | Protein: 22g | Vet: 26g | Zout: 1.8g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 10
Authentieke Gehaktballen
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 sneetjes oud witbrood
- 4 eetlepels melk
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 ei
- 1 mespunt versgeraspte nootmuskaat
- 2 eetlepels bloem
- 50 g boter
- Zout en peper naar smaak
Snijd de korstjes van het brood, leg het brood in een diep bord en giet de melk erover.
Doe het gehakt in een kom en breek het ei erboven.
Voeg de versgeraspte nootmuskaat en zout en peper naar smaak toe.
Knijp de sneetjes brood uit en verkruimel boven het gehakt.
Kneed het gehakt tot een egale massa waarin geen stukje brood meer te zien is.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en vorm met natte handen ballen van.
Strooi de bloem op een plat bord.
Wentel de ballen door de bloem.
Verhit de boter in een braadpan en bak de ballen op hoog vuur gedurende 3 minuten aan, draai ze regelmatig om met een houten spatel zodat ze gelijkmatig bruin worden.
Voeg een scheutje water toe en leg de deksel schuin op de pan.
Bak de ballen op laag vuur gedurende 25 minuten gaar.
Neem de gehaktballen uit de pan.
Voeg 100 ml water toe aan het braadvet en roer de aanbaksels los.
Serveer de gehaktballen met de jus.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon vormt een uitstekende aanvulling op de smaak van de gehaktballen. De fruitige tonen en het milde zuur van de wijn zullen de hartige smaken van het gerecht versterken.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 10
Kruidige Kip Piri Piri met Olijvenaardappelpuree
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 50 g ontbijtspek in reepjes gesneden
- 100 ml olijfolie
- 500 g kipfilethaasjes gekruid met piri piri kruiden
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 400 g Italiaanse groentemix bijv. paprika, courgette, ui
- 1100 g verse aardappelpuree
- 50 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- Zout en peper naar smaak
Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes gedurende 2 minuten.
Voeg de gekruide kipfilethaasjes toe en bak ze rondom bruin gedurende ongeveer 4 minuten.
Roer de tomatenblokjes en de Italiaanse groentemix door het mengsel in de pan.
Laat het gerecht afgedekt ongeveer 8 minuten sudderen op matig vuur, af en toe roerend.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm intussen de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
Roer de gehalveerde olijven en de rest van de olijfolie door de warme puree.
Verdeel de olijvenaardappelpuree over vier borden en leg de kip piri piri er bovenop.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde Portugese Vinho Verde past perfect bij dit pittige gerecht. De frisheid van de wijn en de lichte tinteling zorgen voor een mooie balans met de kruidige kip en de romige aardappelpuree.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 28g | Vet: 39g | Zout: 2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 10
Kruidige Kip in Tomatensaus met Aubergine
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g kipmedaillons
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 kaneelstokjes
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 2 uien fijngesnipperd
- 1 aubergine in blokjes
- 125 ml crème fraîche
Bestrooi de kipmedaillons met een snufje zout en peper.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en braad de kip aan beide kanten goudbruin.
Voeg de fijngesneden knoflook en kaneelstokjes toe en fruit kort mee.
Schenk de tomatenblokjes erbij en breng de kip op smaak met oregano, zout en peper.
Laat de kip afgedekt op laag vuur 30 minuten sudderen.
In een hapjespan fruit je de gesnipperde ui 5 minuten in de resterende olie.
Voeg de blokjes aubergine toe en bak deze al omscheppend mee.
Roer de crème fraîche erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Laat de aubergine op laag vuur afgedekt 20 minuten smoren.
Schep de kip met tomatensaus op vier borden en serveer de aubergine ernaast.
Serveer deze kruidige kip in tomatensaus met aubergine met een bijgerecht van wilde & witte rijst voor een volledige maaltijd. Garneer eventueel met wat verse kruiden zoals peterselie of basilicum.
Wijnadvies:
Als drankje past een glas rode wijn zoals een Merlot goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 10
Romige Kip Cordon Bleu met Sperziebonen en Spekjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 680kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 800 g panklare aardappels
- 500 g gebroken sperziebonen
- 3 eetlepels boter
- 2 schaaltjes voorgegaarde kip cordon bleu elk à 2 stuks
- 125 g gerookte spekblokjes
- 125 g champignons gesneden
- 15 g verse peterselie fijngehakt
Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing in 18 minuten gaar.
Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verwarm in een ruime koekenpan 2 eetlepels boter en bak de kip cordon bleu in 5 minuten goudbruin, halverwege omdraaien.
Bak in een braadpan de spekblokjes in de resterende boter gedurende 3 minuten.
Voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten mee.
Schep de sperziebonen erdoor en verwarm het geheel goed.
Breng op smaak met zout en peper, en bestrooi met peterselie.
Verdeel de kip cordon bleu over vier borden en schep de aardappels en het sperziebonenmengsel ernaast.
Serveer deze romige kip cordon bleu met een frisse groene salade en een glas droge witte wijn voor een complete maaltijd.
Calories: 680kcal | koolhydraten: 52g | Protein: 35g | Vet: 38g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 10
Mediterrane Kikkererwtensoep met Worstjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 3 eetlepels olijfolie
- 6 Catalaanse braadworstjes
- 1 grote ui grof gesnipperd
- 2 kippenbouillontabletten verkruimeld
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 1 blik kikkererwten 400 g, uitgelekt
- 50 g groene olijven grof gesneden
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de worstjes op matig vuur in 10-15 minuten rondom bruin en gaar.
Haal de worstjes uit de pan.
Bak de gesnipperde ui in het achtergebleven bakvet gedurende 5 minuten zachtjes.
Verkruimel de bouillontabletten boven de pan met ui.
Voeg de tomatenblokjes en 750 ml water toe en breng het geheel aan de kook.
Snijd de worstjes in plakjes.
Roer de kikkererwten, plakjes worst en olijven door de soep en laat het nog even zachtjes pruttelen.
Schep de soep in vier grote kommen.
Wijnadvies:
Deze stevige en kruidige soep past goed bij een Spaanse rode wijn zoals een Rioja of een Priorat. Als je liever wit wilt, probeer dan een Verdejo of Albariño. Serveer de wijn op kamertemperatuur voor de rode wijn en licht gekoeld voor de witte wijn.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 22g | Vet: 32g | Zout: 2.3g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 10