Frisse citroenyoghurt met hazelnoten en frambozen
Een fris en verfijnd dessert van hazelnoot-citroenyoghurt met verse frambozen, perfect voor een feestelijk tintje of een lichte afsluiting van de maaltijd.
Bereidingstijd15 minuten min
koeltijd1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 95 g fijngehakte hazelnoten
- 1 citroen
- 600 ml vanilleslagroomyoghurt
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g verse frambozen
Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de helft van de citroen uit.
Meng in een kom de vanilleslagroomyoghurt met de citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, vanillesuiker en de geroosterde hazelnoten.
Dek de kom af en zet de yoghurt minstens 1 uur in de koelkast om de smaken te laten ontwikkelen.
Was de frambozen voorzichtig in een zeef en laat ze goed uitlekken.
Schep de hazelnoot-citroenyoghurt in vier schaaltjes en verdeel de frambozen erover.
Garneer met wat extra geraspte citroenschil.
Serveertip:
Serveer met een extra topping van geroosterde hazelnoten voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een licht mousserende Moscato d’Asti voegt een feestelijk tintje toe aan dit dessert. De zoete, fruitige tonen van de wijn combineren perfect met de frisse citroen en frambozen.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 6g | Vet: 15g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / citruspers / Pagina 5
Frambozensmoothie met Citroensorbetijs
Deze frisse frambozensmoothie met citroensorbetijs is een heerlijke en verfrissende traktatie voor warme dagen, perfect als dessert of tussendoortje.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
citruspers
Vier wijde glazen
- ½ citroen schoongeboend
- 500 ml ijskoude fruitdrank appel/framboos
- 300 g bevroren frambozen
- 4 bollen citroensorbetijs
Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf.
Pers de citroen uit en vang het sap op.
Schenk de fruitdrank in een blender en voeg de citroenrasp, het citroensap en de bevroren frambozen toe.
Houd vier frambozen apart voor garnering.
Pureer de ingrediënten in de blender tot een dikke en gladde smoothie.
Schenk de smoothie in vier wijde glazen.
Schep in elk glas een bolletje citroensorbetijs en leg een framboos op elk bolletje ijs.
Serveertip:
Serveer de smoothie direct, zodat het sorbetijs mooi intact blijft en de smoothie zijn frisheid behoudt.
Wijnadvies:
Combineer deze smoothie met een lichte en mousserende wijn zoals Prosecco. De sprankelende bubbels vormen een feestelijke aanvulling op de fruitige en frisse tonen van de smoothie.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 1g | Vet: 2g | Zout: 0.1g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / citruspers / Pagina 5
Sinaasappelboter Ontbijtplakken met Aardbeien
Een heerlijk fris en fruitig ontbijt met romige sinaasappelboter en zoete aardbeien. Perfect voor een feestelijke start van de dag.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
- 1 duivekaterbrood of ander wit brood in 4 dikke plakken gesneden
- 50 g roomboter op kamertemperatuur
- 1 sinaasappel
- 1 bakje aardbeien gewassen en in stukjes gesneden
- Poedersuiker naar smaak
- 4 blaadjes munt voor garnering
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
Was de sinaasappel en rasp de schil.
Snijd de sinaasappel doormidden en pers een beetje sap uit.
Klop de zachte boter op de laagste stand luchtig met een mixer.
Voeg poedersuiker en sinaasappelsap toe en meng goed.
Klop vervolgens op een hogere snelheid tot de boter luchtig en romig is.
Besmeer de dikke plakken brood met de sinaasappelbotercrème.
Verdeel de stukjes aardbeien over de boter.
Garneer elk broodje met een blaadje munt en bestrooi eventueel met extra poedersuiker.
Serveer direct voor een feestelijk en smaakvol ontbijt.
Serveertip:
Serveer met een glaasje vers geperste sinaasappelsap of een kopje thee voor een compleet ontbijt.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies, ideaal te combineren met een frisse mocktail of jus d’orange.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 4g | Vet: 9g | Zout: 0.3g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / citruspers / Pagina 5
Sprankelende Champagnesorbet met Citroen
Een verfijnd en verfrissend dessert met de luxe smaak van champagne en een vleugje citroen. Perfect voor speciale gelegenheden en feestelijke diners!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 fles demi-sec champagne of andere sprankelende wijn
- 200 g fijne kristalsuiker
- 1,5 dl mineraalwater
- Sap van 1 citroen
Verwarm de suiker met 2 dl water in een steelpan totdat de suiker volledig is opgelost.
Roer constant en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Voeg 4 dl champagne, mineraalwater en het verse citroensap toe aan de afgekoelde suikersiroop.
Giet het mengsel in een ijsmachine en draai er sorbetijs van volgens de instructies van de machine.
Schep het sorbetijs in mooie glazen als bolletjes.
Vul de glazen af met een royale hoeveelheid champagne.
Serveer direct en geniet van dit luxe dessert.
Serveertip:
Serveer de Champagnesorbet in gekoelde glazen en garneer met een schijfje citroen of een muntblaadje voor een extra feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:
Deze sorbet wordt perfect aangevuld met een glas demi-sec champagne of een mousserende wijn met een lichtzoete ondertoon.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 0.5g | Zout: 0.01g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / citruspers / Pagina 5
Verfijnde Appelsorbet met Calvados
Geniet van deze frisse appelsorbet met een vleugje calvados. Een perfect verfijnd dessert voor feestelijke gelegenheden of als lichte afsluiter van een diner.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar
- 125-150 g fijne kristalsuiker
- 2 citroenen
- 4 sappige groene appels Granny Smith
- Een scheutje calvados appelbrandewijn
Breng de suiker met 3/4 dl water aan de kook in een steelpan.
Roer tot de suiker volledig is opgelost en laat het stroopje vervolgens afkoelen.
Pers de citroenen uit en meet 0,7 dl sap af.
Was de appels, dep ze droog en snijd ze in vieren.
Verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Pureer de appels, het suikerstroopje en het citroensap in een keukenmachine tot een glad mengsel.
Wrijf het mengsel door een fijne puntzeef voor een zijdezachte textuur.
Giet het mengsel in een ijsmachine en draai er ijs van volgens de instructies van de machine.
Schep een bolletje ijs in een glas.
Voeg een vleugje calvados toe voor een extra verfijnde smaak.
Garneer met een schijfje appel en serveer direct.
Serveertip:
Serveer de appelsorbet in gekoelde glazen en garneer met een schijfje appel of een takje munt voor een elegante presentatie.
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een zoete Riesling of een licht mousserende cider past perfect bij deze frisse appelsorbet.
Calories: 160kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 0.5g | Vet: 0.1g | Zout: 0.01g | Sugar: 32g
Receptenplein.nl
Home / citruspers / Pagina 5