Krokante Bladerdeeghapjes met Geitenkaas, Walnoten en Honing
Deze krokante bladerdeeghapjes met romige geitenkaas, knapperige walnoten en een vleugje zoete honing zijn perfect voor bij de borrel of als feestelijk tussendoortje. Ideaal om te delen tijdens feestdagen of gezellige bijeenkomsten!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 14 stuks
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
verpakking.
Snijd het bladerdeeg in ca.
28 vierkantjes.
Meng de geitenkaas met de honing en walnoten (bewaar een beetje walnoten voor de garnering).
Leg op ieder vierkantje een beetje van de vulling en bestrijk de deegranden met eigeel.
Leg een tweede vierkantje deeg op de vulling en druk de randen aan met een vork om de hapjes te sluiten.
Bestrijk alle hapjes met eigeel en bestrooi ze met de overgebleven gehakte walnoten.
Bak de geitenkaashapjes in het midden van de oven gedurende 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 16
Bladerdeeghapjes met Tomaat-Olijventapenade
Deze heerlijke bladerdeeghapjes gevuld met een smaakvolle tapenade van tomaat en olijven zijn perfect voor elke borrel of feestje. Gemakkelijk te maken en ideaal om te serveren als hartige snack!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 14 Hapjes
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en snijd het in 28 vierkantjes van 6 x 6 cm.
Snijd de gedroogde tomaten en olijven heel fijn en meng deze goed door elkaar om een tapenade te maken.
Leg op elk vierkantje bladerdeeg het uiteinde van een houten stokje (maak deze van tevoren nat).
Schep een beetje van het tomaten-olijvenmengsel in het midden van elk vierkantje.
Bestrijk de randen van het deeg met eigeel en leg er een tweede vierkantje bladerdeeg op.
Druk de randen aan met een vork om de hapjes te sluiten.
Bestrijk de bovenkant van de hapjes met eigeel.
Bak de hapjes in het midden van de oven gedurende ca.
15 minuten tot ze goudbruin zijn.
bekijk alle hapjes tussen de recepten.
Vervang het ei door water voor veganistische hapjes
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een rosé.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.7g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 16
Krokante Krakelingen met Kaneelsuiker
Heerlijke krokante krakelingen gemaakt van bladerdeeg, bestrooid met een zoete kaneelsuiker. Perfect voor bij de koffie, als tussendoortje of voor feestelijke gelegenheden. Eenvoudig te maken en altijd een succes!
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 grote krakelingen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 190°C).
Neem het deeg uit de verpakking en snijd de rol, terwijl deze nog opgerold is, in 2 cm brede stroken.
Rol de stroken uit en verwijder het bakpapier.
Leg 3 stroken deeg op elkaar en druk ze goed aan.
Vorm van het samengevoegde deeg een krakeling en leg deze op het met bakpapier beklede bakplaat.
Meng het eigeel met de melk en bestrijk de krakelingen hiermee.
Meng de rietsuiker met kaneel en strooi dit over de krakelingen.
Laat de krakelingen 10 minuten rusten op de bakplaat.
Bak de krakelingen vervolgens 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato of een licht mousserende wijn.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 0.4g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 16
Kaasbroodjes met Romige Kaasragout
Geniet van deze heerlijke kaasbroodjes gevuld met romige kaasragout. Perfect als hartig tussendoortje, bij de lunch of tijdens een picknick. De combinatie van knapperig bladerdeeg en smeuïge vulling maakt dit een echte traktatie!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 stuks
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 25 g boter
- 30 g bloem
- 175 ml bouillon
- 100 g oude kaas geraspt
- ½ eetlepel mosterd
- 1 eigeel om te bestrijken
- Peper gemalen naar smaak
- Geraspte oude kaas voor garnering
- Sesamzaadjes optioneel
Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte in 4 stukken van 12x20 cm.
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe.
Laat de bloem garen, maar zorg ervoor dat deze niet bruin wordt.
Giet langzaam de bouillon erbij en blijf roeren tot het mengsel een dikke, gladde massa wordt.
Voeg de geraspte oude kaas en de mosterd toe, en breng de ragout op smaak met peper.
Laat de ragout afkoelen.
Doe de afgekoelde ragout in een spuitzak en spuit een strook ragout over de lengte van elk stuk bladerdeeg.
Bestrijk de randen van het deeg met eigeel en vouw het deeg dubbel om de ragout te omsluiten.
Bestrijk de bovenkant van de deegpakketjes met eigeel en bestrooi ze met geraspte kaas en eventueel sesamzaadjes.
Bak de kaasbroodjes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
serveer de kaasbroodjes lauwwarm met een groene salade.
Of neem de broodjes mee naar school of werk of stop ze in de picknickmand.
Meng 2 eetlepels mosterd en 2 eetlepels crème fraîche
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1.3g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 16
Zoete Schuimrollen met Bladerdeeg en Suiker
Zoete schuimrollen brengen je terug naar je kindertijd met hun luchtige schuim en knapperige bladerdeeg. Vul ze met je favoriete smaken zoals aardbei, chocolade, of klassiek met gele room, en geniet van een nostalgische traktatie.
Servings: 6 rollen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 200 g suiker
- 80 g poedersuiker
- 80 ml water
- 1 ei
- Beetje olie om de bakrollen in te vetten
Bereid het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het bladerdeeg in de lengte in 2,5 cm brede stroken.
Wikkel de deegstroken kruislings overlappend om de ingevette metalen bakrollen.
Leg de deegrollen met het deegeinde onderop op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bak de schuimrollen in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat de schuimrollen kort afkoelen zodat ze gemakkelijker loslaten van de metalen rollen.
Meng water en fijne kristalsuiker en kook dit mengsel gedurende 2-3 minuten.
Klop het eiwit in een mengkom stijf en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe, terwijl je blijft roeren.
Giet de hete suiker langzaam bij het schuim terwijl je op middelmatige snelheid roert.
Verhoog daarna de snelheid tot het schuim een vaste massa is.
Vul de afgekoelde bladerdeegrolletjes met het nog lauwwarme schuim met behulp van een spuitzak.
Voor extra zoetigheid kun je de schuimrollen voor het serveren met poedersuiker bestrooien.
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een licht mousserende wijn.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 16
Pizzavlecht Tricolore met Pesto, Mozzarella en Gedroogde Tomaat
Deze kleurrijke pizzavlecht met pesto, mozzarella en gedroogde tomaten is perfect als bijgerecht bij soep, salade of een barbecue. De combinatie van smaken en het unieke vlechtpatroon maken het een echte blikvanger op tafel.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
- 1 eetlepel ricotta
- 1-2 eetlepels basilicumpesto
- 1 bol mozzarella
- 1 potje gedroogde tomaten in olie
Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte).
Rol het pizzadeeg direct uit de koelkast af en leg het op een bakplaat.
Meng de pesto met de ricotta in een kom.
Snijd de mozzarella en de gedroogde tomaten in reepjes.
Snijd het deeg in de lengte in drie gelijke stroken.
Beleg één strook met het pesto-ricottamengsel, één strook met mozzarella en één strook met gedroogde tomaten.
Rol de stroken in de lengte op.
Vlecht de drie gevulde deegstroken samen tot een grote vlecht en bestuif deze licht met bloem.
Bak de vlecht in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten tot deze goudbruin en krokant is.
de gevulde vlecht is heerlijk bij soep, salade of barbecue!
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een verfrissende rosé.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1.4g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 16
Yoghurt - citroentaart
Deze verfrissende yoghurt-citroentaart met een krokante bodem en romige vulling is perfect voor zomerse dagen. De combinatie van citroen en munt geeft een heerlijke, lichte smaak die iedereen zal waarderen.
(inclusief koeltijd)4 uur uur
Servings: 8 stukjes
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 2 citroenen bij voorkeur biologisch
- 6 blaadjes gelatine
- 500 g yoghurt
- 50 g poedersuiker
- 100 ml slagroom opgeklopt
- 100 g suiker
- 100 ml water
- Boter om in te vetten
- 500 g bakbonen voor blindbakken
- Munt of citroenmelisse voor decoratie
en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
Versterk de rand met overgebleven deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
Leg bakpapier over het deeg en vul de vorm met gedroogde linzen voor blindbakken.
Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C gedurende 25 minuten tot deze goudbruin is.
Haal de linzen en het bakpapier van de taartbodem en laat deze afkoelen.
Laat de gelatine weken in koud water.
Rasp de schil van 1 citroen en pers deze uit.
Warm 4 eetlepels yoghurt op en meng de uitgeknepen gelatine erdoor.
Roer het citroensap, de citroenrasp, poedersuiker en het gelatine-yoghurtmengsel door de rest van de yoghurt.
Spatel de opgeklopte slagroom door het yoghurtmengsel en giet het over de afgekoelde taartbodem.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de tweede citroen in schijfjes.
Kook 100 ml water met 100 g suiker en laat de citroenschijfjes ongeveer 5 minuten in het kokende water sudderen.
Laat ze uitlekken en leg ze op de taart.
Decoreer met citroenmelisse of munt.
in plaats van citroen kun je ook limoen gebruiken.
Wijnadvies:
Serveer met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 16
Frisse Citroentaart met Frambozen en Munt
Deze verfrissende citroentaart met een romige vulling en een topping van verse frambozen en munt is perfect voor een zomerse brunch of als een heerlijke afsluiter van een diner. De combinatie van citroen en frambozen zorgt voor een perfecte balans tussen zoet en zuur.
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 8 stukjes
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- Citroensap naar smaak
- 250 g crème fraîche
- 100 g poedersuiker
- 3 eieren
- 2 eidooiers
- 1 snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- Boter om in te vetten
- 500 g gedroogde linzen voor blindbakken
Voor de garnering:
- 100 g frambozen
- 2 eetlepels suiker
- 5 blaadjes munt
Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
Versterk de rand met overgebleven deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
Leg bakpapier over het deeg en vul de vorm met gedroogde linzen voor blindbakken.
Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C gedurende 25 minuten tot deze goudbruin is.
Haal de linzen en het bakpapier van de taartbodem en laat deze afkoelen.
Meng in een kom het citroensap, sinaasappelsap, crème fraîche, poedersuiker, eieren, eidooiers, zout en vanillesuiker tot een gladde massa.
Giet de vulling over de afgekoelde taartbodem.
Bak de taart op 180°C gedurende ongeveer 30 minuten tot de vulling stolt.
Laat de taart afkoelen en garneer deze met verse frambozen, muntblaadjes en suiker.
Een verfrissende garnituur maak je door de kandijsuiker te mengen met de mint (in de staafmixer). De frambozen kun je vervangen door een ander seizoensfruit.
Wijnadvies:
Serveer met een mousserende wijn zoals een Prosecco of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 16g | Zout: 0.4g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 16
Romige Paddenstoelentaart met Bladerdeeg
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 rollen vers bladerdeeg bijvoorbeeld Tante Fanny
- 500 g champignons schoongemaakt en in vieren gesneden
- 1 bosui in fijne ringetjes gesneden
- 1 eetlepel koolzaadolie
- 250 g ham in reepjes gesneden
- 7 tomaten in plakjes gesneden
- Gemalen peper en zout
- Gemalen nootmuskaat
- ½ theelepel komijnzaad
- 1 theelepel marjolein
- 2 eieren
- 70 g crème fraîche
- 60 g geraspte kaas
- Verse peterselie fijngehakt
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
Verhit de olie in een pan en fruit de bosui samen met de champignons.
Voeg de ham en tomaten toe en bak kort mee.
Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat, komijnzaad en marjolein.
Bekleed een springvorm van ongeveer 30 cm doorsnede met het uitgerolde bladerdeeg.
Vorm een rand van 2 cm hoog.
Verdeel de gebakken ingrediënten gelijkmatig over het deeg.
Meng de eidooiers met de crème fraîche en geraspte kaas.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet dit mengsel over de ingrediënten in de vorm.
Leg de overgebleven bladerdeegstrookjes over het mengsel en bestrijk met geklutst ei.
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten op het onderste rek, tot deze goudbruin is.
Garneer met verse peterselie en serveer warm.
Als je nog resten bladerdeeg over hebt, kun je kaasstokken of deegstokken met kaas, basilicum en zeezout maken! Je kunt ook pakketjes van beleg of ham in bladerdeeg maken en 15 minuten in de oven bakken.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze romige paddenstoelentaart. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de champignons en ham mooi aan.
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 16
Kleurrijke Pizza met Diverse Groenten en Kazen
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol vers pizzadeeg 400 g of alternatief 1 rol vers spelt-pizzadeeg (400 g)
- 200 ml crème fraîche
- 1 mozzarella bol in fijne blokjes gesneden
- 200 g spinazie gewassen en gedroogd
- 1 rode ui in dunne ringen gesneden
- 125 g geitenkaas verkruimeld
- 20 groene olijven ontpit
- ½ bakje champignons in plakjes gesneden
- 10 cherrytomaatjes gehalveerd
- Peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C).
Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Smeer het pizzadeeg gelijkmatig in met crème fraîche.
Verdeel de rode ui, champignons, en gehalveerde cherrytomaatjes over de pizza.
Leg vervolgens de spinazie erop en verdeel de geitenkaas, mozzarella en groene olijven er gelijkmatig overheen.
Kruid de pizza met peper en zout naar smaak.
Bak de pizza in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten is.
Haal de pizza uit de oven en laat deze kort afkoelen voordat je hem in punten snijdt.
Garneer de pizza eventueel met vers gehakte kruiden zoals basilicum en oregano voor een extra Italiaans tintje.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot of Sangiovese past goed bij de diversiteit aan smaken op deze pizza.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 18g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 16