Klassieke Banofitaart met Romige Karamel en Chocolade

Klassieke Banofitaart met Romige Karamel en Chocolade

Een onweerstaanbare Banofitaart met banaan, karamel en chocolade, perfect voor feestelijke gelegenheden.
(inclusief kooktijd en wachttijd)3 uur 20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak, Taart
Land van herkomst: Engeland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Moederdag, Verjaardag
Servings: 8
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 reep chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 pakje biscuits
  • 3 grote bananen
  • Slagroom
  • 50 g boter

Instructies

  • Kook de gecondenseerde melk, met blik en al, 3 uur lang om karamel te maken.
  • Doe de biscuits in een plastic zak en verkruimel ze door er met een deegroller overheen te gaan.
  • Smelt de boter en meng deze met de verkruimelde biscuits.
  • Druk het biscuitmengsel in de bodem van een schaal om een stevige basis te vormen.
  • Snijd de bananen in stukjes en leg deze op de biscuitbodem zodat de hele bodem bedekt is.
  • Verdeel de gekookte gecondenseerde melk over de banaanlaag.
  • Klop de slagroom stijf en smeer deze gelijkmatig over de laag karamel.
  • Rasp de chocolade en strooi dit over de slagroomlaag.
  • Zet de taart minimaal 12 uur in de koelkast om stevig te worden en de smaken goed te laten mengen.

Notities

Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn, zoals een Moscato, past goed bij deze rijke taart.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 4g | Vet: 27g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g

Deense Citrustaart met Amandelspijs

Deense Citrustaart met Amandelspijs

Deze Deense citrustaart combineert frisse citroen- en limoensmaken met een romige amandelspijslaag en een knapperige harde Wenerdeegkorst. Een feestelijke traktatie die perfect past bij Kerst!
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: Denemarken
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 9
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Ronde taartvorm (24 cm diameter)
  • Pannetje

Ingrediënten

  • 200 g kristalsuiker
  • 1 ½ dl citroen- of limoensap
  • 100 g roomboter
  • 3 eetlepels geraspte citroen- of limoenschil
  • 4 eieren
  • 750 g harde Wenerdeeg
  • 100 g amandelspijs in dunne plakjes
  • Poedersuiker voor het bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng in een pannetje de suiker, citroen- of limoensap, boter en geraspte citroen- of limoenschil aan de kook.
  • Klop in een aparte kom 3 eieren los.
  • Giet het kokende suikermengsel al roerend bij de eieren.
  • Zet het mengsel terug op matig vuur en roer door totdat het dikker wordt.
  • Laat afkoelen.
  • Rol het harde Wenerdeeg uit tot twee cirkels van 30 cm en 26 cm diameter.
  • Bekleed de taartvorm met de grootste deegcirkel en verdeel de plakjes amandelspijs over de bodem.
  • Schenk het afgekoelde citroenmengsel over de spijs.
  • Dek de taart af met de kleinere deegcirkel en knijp de randen goed samen.
  • Gebruik het resterende deeg om hulstblaadjes uit te snijden en plak deze met losgeklopt ei op de taart.
  • Bak de taart in het midden van de oven gedurende 40 minuten.
  • Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse dessertwijn zoals een Moscato of een Riesling is ideaal om te serveren bij deze citrustaart. Hun lichte zoetheid en fruitige tonen passen perfect bij de citroen- en limoensmaken van de taart.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 7g | Vet: 20g | Zout: 0.3g | Sugar: 35g

Australische Bananentaart met Amandelen en Kruidige Specerijen

Australische Bananentaart met Amandelen en Kruidige Specerijen

Deze Australische bananentaart is een heerlijke combinatie van zachte bananen, frisse citroen en krokante amandelen, met een subtiele kruidige smaak van gember, kaneel en kruidnagel.
Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: Australië
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 8
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 2 eieren
  • 200 g bloem
  • 50 g maïzena
  • 2 afgestreken theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • Snufje gemberpoeder
  • Snufje kaneel
  • Snufje gemalen kruidnagel
  • Scheutje melk indien nodig
  • 4 bananen fijn geprakt of in plakjes
  • Sap van 1 citroen
  • 50 g geschaafde amandelen
  • Poedersuiker

Instructies

  • Klop de boter en suiker in een kom tot een schuimig mengsel.
  • Voeg de geraspte citroenschil en eieren toe en roer goed door.
  • Meng 150 g bloem, maïzena, bakpoeder, zout en specerijen.
  • Zeef dit geleidelijk bij het boter- en suikermengsel en roer goed.
  • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Voeg een scheutje melk toe als het beslag te stevig is.
  • Vet de bodem van een springvorm in en doe de helft van het beslag in de vorm.
  • Bak dit 25 minuten in de oven.
  • Meng de bananen met citroensap en schep de bananenmassa op de taartbodem.
  • Bestrooi met amandelschaafsel.
  • Meng de rest van de bloem door de overgebleven helft van het beslag en rol dit uit tot een lap ter grootte van de vorm.
  • Leg dit over de bananenlaag en druk de randen aan.
  • Bak de taart nog 25 minuten.
  • Bestrooi na het bakken met poedersuiker en laat de taart afkoelen in de vorm.

Notities

Wijnadvies:
Serveer deze bananentaart met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Moscato of een dessertwijn. De zoete tonen van de wijn passen goed bij de kruidige en zoete smaken van de taart.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 25g

Pittige Gefrituurde Kippenbouten

Pittige Gefrituurde Kippenbouten

Ontdek de smaken van deze pittige gefrituurde kippenbouten. Dit Chinese bijgerecht combineert kruidige aroma's met knapperige texturen, perfect voor een feestelijke maaltijd of als smakelijke toevoeging aan je diner.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Hapjes, Kip, Vlees
Land van herkomst: China
Jaargetijde:: Herfst
Dieët: Halal, Kosjer
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 50 g maïzena
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 eetlepels geraspte sjalot of ui
  • 2 eetlepels geraspte verse gemberwortel
  • 2 eetlepels gembersap
  • 2 theelepels sesamolie
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels vijfkruidenpoeder
  • 4 uitgeperste of fijngestampte grote teentjes knoflook
  • 1 ei
  • ¼ theelepel zout
  • ½ theelepel peper
  • Olie voor het frituren
  • Toefjes peterselie voor het garneren

Instructies

  • Hak de kippenbouten doormidden.
  • Snijd elk stuk kip enkele malen diep in en sla ze plat met een hakmes of deegroller.
  • Marineer de kip 20 minuten in het gembersap en de sherry.
  • Vermeng de vijfkruidenpoeder met peper, gember, sjalot of ui, knoflook, zout, suiker, lichte sojasaus en sesamolie.
  • Schenk het mengsel over de kip en laat het een uur marineren, keer elk kwartier om.
  • Klop het ei los en voeg het aan de marinade toe.
  • Schep alles goed door elkaar.
  • Wentel de stukken kip door de maïzena.
  • Verhit de olie tot 190°C en frituur de kip tot ze mooi bruin is.
  • Laat de kip uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de kip warm, gegarneerd met toefjes peterselie.

Notities

Wijnadvies:

Een droge Riesling of een lichte Pinot Noir complementeren de kruidige smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

French Toast Rolletjes met Vulling uit de Airfryer

French Toast Rolletjes met Vulling uit de Airfryer

Deze heerlijke French Toast rolletjes gevuld met roomkaas, fruit, of Nutella zijn de perfecte zoete traktatie. Makkelijk te maken en knapperig uit de airfryer!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 8 sneetjes wit casinobrood
  • Zachte roomkaas naar smaak
  • Fruit naar keuze bijv. aardbeien, kersen, banaan, ananas, peer, in blokjes gesneden
  • Nutella of confiture naar smaak
  • 2 eieren
  • 3 el melk
  • 2 el suiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel

Instructies

  • Snijd de korsten van elk sneetje brood en rol het plat met een deegroller.
  • Plaats 1-2 theelepels van de gekozen vulling (bijv.
  • roomkaas met aardbeien of Nutella met aardbeien) ongeveer 1 cm van de rand van het brood.
  • Rol het brood strak op en herhaal dit met de overige sneetjes brood.
  • Meng in een ondiep bord de eieren en melk goed door elkaar.
  • Dip elk rolletje goed in het eimengsel zodat het volledig bedekt is.
  • Plaats de rolletjes in de airfryer en bak ze op 180°C gedurende 6 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Meng in een ondiep bord de suiker met de kaneel.
  • Rol de gebakken rolletjes door het kaneel-suikermengsel totdat ze volledig bedekt zijn.
  • Serveer de rolletjes met een kommetje stroop om te dippen, of met een toefje slagroom en een bolletje ijs voor een extra zoete traktatie.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 0.4g | Sugar: 20g

Groene Aspergequiche met Ham en Magere Kaas

Groene Aspergequiche met Ham en Magere Kaas

Een heerlijke, lichte quiche gevuld met groene asperges, ham en magere kaas. Perfect voor een lunch of diner, gemaakt in de airfryer!
(inclusief rusttijd deeg)3 uur
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Ingrediënten deeg:

  • 250 g patentbloem
  • 100 g deegmargarine
  • 5 g gist gedroogd
  • 5 g zout
  • 5 g basterdsuiker
  • 100 g melk
  • 1 ei

Ingrediënten vulling:

  • 250 g groene asperges
  • 250 g magere hamblokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 500 g magere kaas 0%
  • 2 eieren
  • Bieslook gesneden ter garnering

Instructies

  • Snijd de ingrediënten voor de vulling fijn en meng deze goed door elkaar.
  • Zet het mengsel in de koelkast.
  • Maak een zetdeeg door de bloem, margarine, gist, zout, basterdsuiker, melk en het ei te mengen tot een mooi deeg.
  • Laat het deeg enkele uren rusten in de koelkast.
  • Bestrijk de quichevorm met olie of margarine.
  • Rol het deeg uit tot een ronde plak die iets groter is dan de quichevorm.
  • Bekleed de quichevorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in om luchtbellen te voorkomen.
  • Haal de vulling uit de koelkast en verdeel deze gelijkmatig over de taartbodem.
  • Strijk de vulling glad.
  • Garneer de quiche met enkele overgebleven asperges.
  • Bak de quiche 40 minuten in de airfryer op 150°C.
  • Bestrooi de quiche na het bakken met gesneden bieslook en serveer warm.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Romige Zalmquiche uit de Airfryer

Romige Zalmquiche uit de Airfryer

Een heerlijke zalmquiche uit de Airfryer: krokante korst met een zachte, romige vulling van zalm en bosuitjes.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g zalmfilet in blokjes
  • ½ eetlepel citroensap
  • Versgemalen zwarte peper
  • 100 g bloem
  • 50 g koude boter in blokjes
  • 2 eieren + 1 dooier
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1 bosuitje in stukken van 1 cm
  • Kleine lage taartvorm van 15 cm, ingevet

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 180°C.
  • Meng de zalmblokjes met het citroensap, zout en peper naar smaak.
  • Laat even staan.
  • Meng in een kom de bloem met de koude boter, eidooier en ½ eetlepel koud water tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap van 18 cm.
  • Bekleed de taartvorm met het deeg, druk het goed aan de rand aan en snijd het overtollige deeg weg.
  • Klop de eieren los met de slagroom, mosterd, zout en peper.
  • Schenk dit mengsel in de taartbodem.
  • Leg de zalmblokjes en bosuitjes gelijkmatig over de vulling.
  • Zet de taartvorm in het mandje van de Airfryer en bak de quiche 20 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Wijnadvies:
Verfrissende Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Zelfgemaakte Pretzels uit de Airfryer

Zelfgemaakte Pretzels uit de Airfryer

Heerlijke zelfgemaakte pretzels Perfect voor elk moment van de dag Makkelijk te maken en in te vriezen Geniet van de warme, knapperige pretzels rechtstreeks uit de airfryer
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Brood, Snack, Tussendoortje
Land van herkomst: Duitsland
Servings: 10
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 400 g gezeefde bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 4 el suiker
  • 3 tl zout
  • 1 geklutste eidooier
  • 2 dl warm water

Instructies

  • Meng de bloem, gist, 2 theelepels zout, suiker, bakpoeder en warm water in een kom tot een glad deeg.
  • Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en rol ze op tot bollen.
  • Laat de bollen 10 minuten rusten.
  • Rol elke bol in drie fasen uit tot slierten ter dikte van een potlood, met pauzes van 10 minuten tussen elke fase.
  • Vorm de slierten tot krakelingen (pretzels) en bestrijk ze met de geklutste eidooier.
  • Bestrooi de pretzels met de resterende theelepel zout.
  • Bak de pretzels 7 minuten op 180 graden in een voorverwarmde Airfryer.

Notities

Wijnadvies:
Een licht bier zoals een Duitse pilsner past perfect bij deze knapperige pretzels.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 3g | Vet: 1g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Verse Pizza met Zelfgemaakte Bodem uit de Airfryer

Verse Pizza met Zelfgemaakte Bodem uit de Airfryer

Deze versgebakken pizza, gemaakt met zelfgemaakt deeg en belegd met verse groenten en buffelmozzarella, is een heerlijke en snelle maaltijd. Perfect gebakken in de airfryer, geniet van een knapperige korst en smakelijke toppings!
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Italië
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Half pak Koopmans wit broodmix
  • 140 ml warm water
  • Klein stukje boter
  • Scheutje olijfolie
  • 1 ui gesneden
  • 1 puntpaprika, gesneden
  • Champignons gesneden
  • Verse knoflook geperst
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Buffelmozzarella in stukken gescheurd
  • Sambal naar smaak
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Knoflook vers of poeder naar smaak

Instructies

Bereiding van het deeg:

  • Meng in een kom het half pak wit broodmix van Koopmans met 140 ml warm water, een klein stukje boter, een scheutje olijfolie, sambal, Italiaanse kruiden en knoflook (vers of poeder).
  • Kneed dit mengsel tot een soepele bal deeg.
  • Dek het deeg af met plasticfolie en zet het op een warme plaats om te rijzen.

Voorbereiding van de toppings:

  • Terwijl het deeg rijst, snijd de ui, puntpaprika en champignons.
  • Pers de verse knoflook.

Vorming van de pizzabodems:

  • Nadat het deeg is gerezen, verdeel het in twee gelijke delen en rol ze uit tot pizzabodems.
  • Bestrijk de bodems met tomatenpuree en verdeel de buffelmozzarella en verse knoflook erover.
  • Strooi de gesneden ui, paprika en champignons gelijkmatig over de bodems.

Bakken in de airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 190°C.
  • Leg de pizza's op de grillplaat of in de grillpan accessoire van de airfryer.
  • Bak de pizza's gedurende 9-10 minuten totdat de korst knapperig is en de kaas gesmolten en licht goudbruin is.

Serveren:

  • Haal de pizza's uit de airfryer, snijd ze in stukken en serveer direct.
  • Geniet van je zelfgemaakte, versgebakken pizza!

Notities

Wijnadvies:
Combineer deze pizza met een glas frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Sangiovese, die goed passen bij de smaken van de groenten en mozzarella.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 4g

Pizza Salami en Champignons uit de Airfryer

Pizza Salami en Champignons uit de Airfryer

Deze versgebakken pizza, gemaakt met zelfgemaakt deeg en belegd met verse groenten en buffelmozzarella, is een heerlijke en snelle maaltijd. Perfect gebakken in de airfryer, geniet van een knapperige korst en smakelijke toppings!
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Italië
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Half pak Koopmans wit broodmix
  • 140 ml warm water
  • Klein stukje boter
  • Scheutje olijfolie
  • 1 ui gesneden
  • 1 puntpaprika, gesneden
  • Champignons gesneden
  • Verse knoflook geperst
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Buffelmozzarella in stukken gescheurd
  • Sambal naar smaak
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Knoflook vers of poeder naar smaak

Instructies

Bereiding van het deeg:

  • Meng in een kom het half pak wit broodmix van Koopmans met 140 ml warm water, een klein stukje boter, een scheutje olijfolie, sambal, Italiaanse kruiden en knoflook (vers of poeder).
  • Kneed dit mengsel tot een soepele bal deeg.
  • Dek het deeg af met plasticfolie en zet het op een warme plaats om te rijzen.

Voorbereiding van de toppings:

  • Terwijl het deeg rijst, snijd de ui, puntpaprika en champignons.
  • Pers de verse knoflook.

Vorming van de pizzabodems:

  • Nadat het deeg is gerezen, verdeel het in twee gelijke delen en rol ze uit tot pizzabodems.
  • Bestrijk de bodems met tomatenpuree en verdeel de buffelmozzarella en verse knoflook erover.
  • Strooi de gesneden ui, paprika en champignons gelijkmatig over de bodems.

Bakken in de airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 190°C.
  • Leg de pizza's op de grillplaat of in de grillpan accessoire van de airfryer.
  • Bak de pizza's gedurende 9-10 minuten totdat de korst knapperig is en de kaas gesmolten en licht goudbruin is.

Serveren:

  • Haal de pizza's uit de airfryer, snijd ze in stukken en serveer direct.
  • Geniet van je zelfgemaakte, versgebakken pizza!

Notities

Wijnadvies:
Combineer deze pizza met een glas frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Sangiovese, die goed passen bij de smaken van de groenten en mozzarella.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 4g