Klassieke Banofitaart met Romige Karamel en Chocolade
Een onweerstaanbare Banofitaart met banaan, karamel en chocolade, perfect voor feestelijke gelegenheden.
(inclusief kooktijd en wachttijd)3 uur uur 20 minuten min
Servings: 8
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 reep chocolade
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 1 pakje biscuits
- 3 grote bananen
- Slagroom
- 50 g boter
Kook de gecondenseerde melk, met blik en al, 3 uur lang om karamel te maken.
Doe de biscuits in een plastic zak en verkruimel ze door er met een deegroller overheen te gaan.
Smelt de boter en meng deze met de verkruimelde biscuits.
Druk het biscuitmengsel in de bodem van een schaal om een stevige basis te vormen.
Snijd de bananen in stukjes en leg deze op de biscuitbodem zodat de hele bodem bedekt is.
Verdeel de gekookte gecondenseerde melk over de banaanlaag.
Klop de slagroom stijf en smeer deze gelijkmatig over de laag karamel.
Rasp de chocolade en strooi dit over de slagroomlaag.
Zet de taart minimaal 12 uur in de koelkast om stevig te worden en de smaken goed te laten mengen.
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn, zoals een Moscato, past goed bij deze rijke taart.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 4g | Vet: 27g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 2
Deense Citrustaart met Amandelspijs
Deze Deense citrustaart combineert frisse citroen- en limoensmaken met een romige amandelspijslaag en een knapperige harde Wenerdeegkorst. Een feestelijke traktatie die perfect past bij Kerst!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 9
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g kristalsuiker
- 1 ½ dl citroen- of limoensap
- 100 g roomboter
- 3 eetlepels geraspte citroen- of limoenschil
- 4 eieren
- 750 g harde Wenerdeeg
- 100 g amandelspijs in dunne plakjes
- Poedersuiker voor het bestrooien
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng in een pannetje de suiker, citroen- of limoensap, boter en geraspte citroen- of limoenschil aan de kook.
Klop in een aparte kom 3 eieren los.
Giet het kokende suikermengsel al roerend bij de eieren.
Zet het mengsel terug op matig vuur en roer door totdat het dikker wordt.
Laat afkoelen.
Rol het harde Wenerdeeg uit tot twee cirkels van 30 cm en 26 cm diameter.
Bekleed de taartvorm met de grootste deegcirkel en verdeel de plakjes amandelspijs over de bodem.
Schenk het afgekoelde citroenmengsel over de spijs.
Dek de taart af met de kleinere deegcirkel en knijp de randen goed samen.
Gebruik het resterende deeg om hulstblaadjes uit te snijden en plak deze met losgeklopt ei op de taart.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende 40 minuten.
Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Wijnadvies:
Een frisse dessertwijn zoals een Moscato of een Riesling is ideaal om te serveren bij deze citrustaart. Hun lichte zoetheid en fruitige tonen passen perfect bij de citroen- en limoensmaken van de taart.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 7g | Vet: 20g | Zout: 0.3g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 2
Australische Bananentaart met Amandelen en Kruidige Specerijen
Deze Australische bananentaart is een heerlijke combinatie van zachte bananen, frisse citroen en krokante amandelen, met een subtiele kruidige smaak van gember, kaneel en kruidnagel.
Bereidingstijd1 uur uur 10 minuten min
Servings: 8
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 150 g boter
- 150 g suiker
- Geraspte schil van 1 citroen
- 2 eieren
- 200 g bloem
- 50 g maïzena
- 2 afgestreken theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- Snufje gemberpoeder
- Snufje kaneel
- Snufje gemalen kruidnagel
- Scheutje melk indien nodig
- 4 bananen fijn geprakt of in plakjes
- Sap van 1 citroen
- 50 g geschaafde amandelen
- Poedersuiker
Klop de boter en suiker in een kom tot een schuimig mengsel.
Voeg de geraspte citroenschil en eieren toe en roer goed door.
Meng 150 g bloem, maïzena, bakpoeder, zout en specerijen.
Zeef dit geleidelijk bij het boter- en suikermengsel en roer goed.
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Voeg een scheutje melk toe als het beslag te stevig is.
Vet de bodem van een springvorm in en doe de helft van het beslag in de vorm.
Bak dit 25 minuten in de oven.
Meng de bananen met citroensap en schep de bananenmassa op de taartbodem.
Bestrooi met amandelschaafsel.
Meng de rest van de bloem door de overgebleven helft van het beslag en rol dit uit tot een lap ter grootte van de vorm.
Leg dit over de bananenlaag en druk de randen aan.
Bak de taart nog 25 minuten.
Bestrooi na het bakken met poedersuiker en laat de taart afkoelen in de vorm.
Wijnadvies:
Serveer deze bananentaart met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Moscato of een dessertwijn. De zoete tonen van de wijn passen goed bij de kruidige en zoete smaken van de taart.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 2
Pittige Gefrituurde Kippenbouten
Ontdek de smaken van deze pittige gefrituurde kippenbouten. Dit Chinese bijgerecht combineert kruidige aroma's met knapperige texturen, perfect voor een feestelijke maaltijd of als smakelijke toevoeging aan je diner.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 4 kippenbouten
- 50 g maïzena
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 eetlepels geraspte sjalot of ui
- 2 eetlepels geraspte verse gemberwortel
- 2 eetlepels gembersap
- 2 theelepels sesamolie
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 3 eetlepels suiker
- 3 eetlepels vijfkruidenpoeder
- 4 uitgeperste of fijngestampte grote teentjes knoflook
- 1 ei
- ¼ theelepel zout
- ½ theelepel peper
- Olie voor het frituren
- Toefjes peterselie voor het garneren
Hak de kippenbouten doormidden.
Snijd elk stuk kip enkele malen diep in en sla ze plat met een hakmes of deegroller.
Marineer de kip 20 minuten in het gembersap en de sherry.
Vermeng de vijfkruidenpoeder met peper, gember, sjalot of ui, knoflook, zout, suiker, lichte sojasaus en sesamolie.
Schenk het mengsel over de kip en laat het een uur marineren, keer elk kwartier om.
Klop het ei los en voeg het aan de marinade toe.
Schep alles goed door elkaar.
Wentel de stukken kip door de maïzena.
Verhit de olie tot 190°C en frituur de kip tot ze mooi bruin is.
Laat de kip uitlekken op keukenpapier.
Serveer de kip warm, gegarneerd met toefjes peterselie.
Wijnadvies:
Een droge Riesling of een lichte Pinot Noir complementeren de kruidige smaken van dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 2
French Toast Rolletjes met Vulling uit de Airfryer
Deze heerlijke French Toast rolletjes gevuld met roomkaas, fruit, of Nutella zijn de perfecte zoete traktatie. Makkelijk te maken en knapperig uit de airfryer!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 8 sneetjes wit casinobrood
- Zachte roomkaas naar smaak
- Fruit naar keuze bijv. aardbeien, kersen, banaan, ananas, peer, in blokjes gesneden
- Nutella of confiture naar smaak
- 2 eieren
- 3 el melk
- 2 el suiker
- 1 theelepel gemalen kaneel
Snijd de korsten van elk sneetje brood en rol het plat met een deegroller.
Plaats 1-2 theelepels van de gekozen vulling (bijv.
roomkaas met aardbeien of Nutella met aardbeien) ongeveer 1 cm van de rand van het brood.
Rol het brood strak op en herhaal dit met de overige sneetjes brood.
Meng in een ondiep bord de eieren en melk goed door elkaar.
Dip elk rolletje goed in het eimengsel zodat het volledig bedekt is.
Plaats de rolletjes in de airfryer en bak ze op 180°C gedurende 6 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Meng in een ondiep bord de suiker met de kaneel.
Rol de gebakken rolletjes door het kaneel-suikermengsel totdat ze volledig bedekt zijn.
Serveer de rolletjes met een kommetje stroop om te dippen, of met een toefje slagroom en een bolletje ijs voor een extra zoete traktatie.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 0.4g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 2
Groene Aspergequiche met Ham en Magere Kaas
Een heerlijke, lichte quiche gevuld met groene asperges, ham en magere kaas. Perfect voor een lunch of diner, gemaakt in de airfryer!
(inclusief rusttijd deeg)3 uur uur
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
Ingrediënten deeg:
- 250 g patentbloem
- 100 g deegmargarine
- 5 g gist gedroogd
- 5 g zout
- 5 g basterdsuiker
- 100 g melk
- 1 ei
Ingrediënten vulling:
- 250 g groene asperges
- 250 g magere hamblokjes
- 1 ui fijngesneden
- 500 g magere kaas 0%
- 2 eieren
- Bieslook gesneden ter garnering
Snijd de ingrediënten voor de vulling fijn en meng deze goed door elkaar.
Zet het mengsel in de koelkast.
Maak een zetdeeg door de bloem, margarine, gist, zout, basterdsuiker, melk en het ei te mengen tot een mooi deeg.
Laat het deeg enkele uren rusten in de koelkast.
Bestrijk de quichevorm met olie of margarine.
Rol het deeg uit tot een ronde plak die iets groter is dan de quichevorm.
Bekleed de quichevorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in om luchtbellen te voorkomen.
Haal de vulling uit de koelkast en verdeel deze gelijkmatig over de taartbodem.
Strijk de vulling glad.
Garneer de quiche met enkele overgebleven asperges.
Bak de quiche 40 minuten in de airfryer op 150°C.
Bestrooi de quiche na het bakken met gesneden bieslook en serveer warm.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 2
Romige Zalmquiche uit de Airfryer
Een heerlijke zalmquiche uit de Airfryer: krokante korst met een zachte, romige vulling van zalm en bosuitjes.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 150 g zalmfilet in blokjes
- ½ eetlepel citroensap
- Versgemalen zwarte peper
- 100 g bloem
- 50 g koude boter in blokjes
- 2 eieren + 1 dooier
- 3 eetlepels slagroom
- 1 bosuitje in stukken van 1 cm
- Kleine lage taartvorm van 15 cm, ingevet
Verwarm de Airfryer voor op 180°C.
Meng de zalmblokjes met het citroensap, zout en peper naar smaak.
Laat even staan.
Meng in een kom de bloem met de koude boter, eidooier en ½ eetlepel koud water tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap van 18 cm.
Bekleed de taartvorm met het deeg, druk het goed aan de rand aan en snijd het overtollige deeg weg.
Klop de eieren los met de slagroom, mosterd, zout en peper.
Schenk dit mengsel in de taartbodem.
Leg de zalmblokjes en bosuitjes gelijkmatig over de vulling.
Zet de taartvorm in het mandje van de Airfryer en bak de quiche 20 minuten goudbruin en gaar.
Wijnadvies:
Verfrissende Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 2
Zelfgemaakte Pretzels uit de Airfryer
Heerlijke zelfgemaakte pretzels
Perfect voor elk moment van de dag
Makkelijk te maken en in te vriezen
Geniet van de warme, knapperige pretzels rechtstreeks uit de airfryer
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 10
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g gezeefde bloem
- 7 g bakpoeder
- 1 zakje gedroogde gist
- 4 el suiker
- 3 tl zout
- 1 geklutste eidooier
- 2 dl warm water
Meng de bloem, gist, 2 theelepels zout, suiker, bakpoeder en warm water in een kom tot een glad deeg.
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en rol ze op tot bollen.
Laat de bollen 10 minuten rusten.
Rol elke bol in drie fasen uit tot slierten ter dikte van een potlood, met pauzes van 10 minuten tussen elke fase.
Vorm de slierten tot krakelingen (pretzels) en bestrijk ze met de geklutste eidooier.
Bestrooi de pretzels met de resterende theelepel zout.
Bak de pretzels 7 minuten op 180 graden in een voorverwarmde Airfryer.
Wijnadvies:
Een licht bier zoals een Duitse pilsner past perfect bij deze knapperige pretzels.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 3g | Vet: 1g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 2
Verse Pizza met Zelfgemaakte Bodem uit de Airfryer
Deze versgebakken pizza, gemaakt met zelfgemaakt deeg en belegd met verse groenten en buffelmozzarella, is een heerlijke en snelle maaltijd. Perfect gebakken in de airfryer, geniet van een knapperige korst en smakelijke toppings!
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- Half pak Koopmans wit broodmix
- 140 ml warm water
- Klein stukje boter
- Scheutje olijfolie
- 1 ui gesneden
- 1 puntpaprika, gesneden
- Champignons gesneden
- Verse knoflook geperst
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Buffelmozzarella in stukken gescheurd
- Sambal naar smaak
- Italiaanse kruiden naar smaak
- Knoflook vers of poeder naar smaak
Bereiding van het deeg:
Meng in een kom het half pak wit broodmix van Koopmans met 140 ml warm water, een klein stukje boter, een scheutje olijfolie, sambal, Italiaanse kruiden en knoflook (vers of poeder).
Kneed dit mengsel tot een soepele bal deeg.
Dek het deeg af met plasticfolie en zet het op een warme plaats om te rijzen.
Voorbereiding van de toppings:
Vorming van de pizzabodems:
Nadat het deeg is gerezen, verdeel het in twee gelijke delen en rol ze uit tot pizzabodems.
Bestrijk de bodems met tomatenpuree en verdeel de buffelmozzarella en verse knoflook erover.
Strooi de gesneden ui, paprika en champignons gelijkmatig over de bodems.
Bakken in de airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 190°C.
Leg de pizza's op de grillplaat of in de grillpan accessoire van de airfryer.
Bak de pizza's gedurende 9-10 minuten totdat de korst knapperig is en de kaas gesmolten en licht goudbruin is.
Serveren:
Haal de pizza's uit de airfryer, snijd ze in stukken en serveer direct.
Geniet van je zelfgemaakte, versgebakken pizza!
Wijnadvies:
Combineer deze pizza met een glas frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Sangiovese, die goed passen bij de smaken van de groenten en mozzarella.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 2
Pizza Salami en Champignons uit de Airfryer
Deze versgebakken pizza, gemaakt met zelfgemaakt deeg en belegd met verse groenten en buffelmozzarella, is een heerlijke en snelle maaltijd. Perfect gebakken in de airfryer, geniet van een knapperige korst en smakelijke toppings!
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- Half pak Koopmans wit broodmix
- 140 ml warm water
- Klein stukje boter
- Scheutje olijfolie
- 1 ui gesneden
- 1 puntpaprika, gesneden
- Champignons gesneden
- Verse knoflook geperst
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Buffelmozzarella in stukken gescheurd
- Sambal naar smaak
- Italiaanse kruiden naar smaak
- Knoflook vers of poeder naar smaak
Bereiding van het deeg:
Meng in een kom het half pak wit broodmix van Koopmans met 140 ml warm water, een klein stukje boter, een scheutje olijfolie, sambal, Italiaanse kruiden en knoflook (vers of poeder).
Kneed dit mengsel tot een soepele bal deeg.
Dek het deeg af met plasticfolie en zet het op een warme plaats om te rijzen.
Voorbereiding van de toppings:
Vorming van de pizzabodems:
Nadat het deeg is gerezen, verdeel het in twee gelijke delen en rol ze uit tot pizzabodems.
Bestrijk de bodems met tomatenpuree en verdeel de buffelmozzarella en verse knoflook erover.
Strooi de gesneden ui, paprika en champignons gelijkmatig over de bodems.
Bakken in de airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 190°C.
Leg de pizza's op de grillplaat of in de grillpan accessoire van de airfryer.
Bak de pizza's gedurende 9-10 minuten totdat de korst knapperig is en de kaas gesmolten en licht goudbruin is.
Serveren:
Haal de pizza's uit de airfryer, snijd ze in stukken en serveer direct.
Geniet van je zelfgemaakte, versgebakken pizza!
Wijnadvies:
Combineer deze pizza met een glas frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Sangiovese, die goed passen bij de smaken van de groenten en mozzarella.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 2