Gevulde Chocoladebollen uit de Airfryer

Gevulde Chocoladebollen uit de Airfryer

Deze heerlijke chocoladebollen met een romige slagroomvulling zijn eenvoudig te maken in de airfryer. Perfect voor een zoete traktatie!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Chocolade, Gebak
Land van herkomst: Internationaal
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Grillplaat of bakplaat
  • slagroomspuit
  • 2 eetlepels
  • pan voor au bain-marie,
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 1,5 dl water
  • Snufje zout
  • 75 g margarine
  • 75 g volkoren bloem
  • 3 eieren
  • Slagroom naar smaak
  • Suiker naar smaak
  • Pure chocolade voor het smelten

Instructies

  • Breng water, zout, en margarine aan de kook in een pan.
  • Voeg in één keer de volkoren bloem toe en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
  • Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren doorheen.
  • Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig in het deeg is opgenomen.
  • Blijf ca.
  • 5 minuten roeren tot het deeg blazen gaat trekken en gaat glanzen.
  • Schep met 2 eetlepels hoopjes deeg op een ingevette grillplaat of bakplaat.
  • Bak de soesjes in een voorverwarmde airfryer op 185°C gedurende 10 minuten.
  • Laat de soesjes afkoelen in de airfryer met de la op een kier.
  • Klop de slagroom met suiker naar smaak.
  • Smelt de pure chocolade au bain marie.
  • Vul de afgekoelde soesjes met slagroom met behulp van een slagroomspuit.
  • Doop de bovenkant van de gevulde soesjes in de gesmolten chocolade.
  • Laat de chocolade opstijven en serveer de chocoladebollen.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Port of een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 4g | Vet: 15g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g

Romige Aardappel Quenelles

Romige Aardappel Quenelles

Deze romige aardappel quenelles zijn een elegant en smaakvol bijgerecht dat perfect past bij lamsbout of andere feestelijke gerechten.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Basisrecept, Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
Feestdagen etc: Kerst, Pasen
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Dikke aardappelpuree
  • Melk naar smaak
  • Klontje boter
  • Nootmuskaat naar smaak
  • 2 tl mierikswortel puree optioneel

Instructies

  • Bereid een dikke aardappelpuree en breng deze op smaak met melk, een klontje boter en wat nootmuskaat.
  • Voeg, indien gewenst, 2 theelepels mierikswortel puree toe voor extra smaak.
  • Gebruik twee eetlepels om quenelles te vormen door de puree tussen de lepels over elkaar heen te schuiven.
  • Vries de quenelles in als je ze later wilt gebruiken, of bak ze direct in de Airfryer of oven.
  • Serveer de quenelles als bijgerecht, bijvoorbeeld samen met lamsbout en spruitjes.

Notities

Combineer met een zachte Merlot.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 3g | Vet: 5g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g

Geroosterde Zweedse Aardappelen met Gesmolten Kaas

Geroosterde Zweedse Aardappelen met Gesmolten Kaas

Deze geroosterde Zweedse aardappelen, doordrenkt met gesmolten boter en bedekt met goudbruine kaas, zijn een smaakvol bijgerecht dat elk diner verrijkt!
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Groenten, Kaas
Land van herkomst: Zweden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 330kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Aardappelen 4 stuks
  • Gesmolten boter ongeveer 50 ml
  • Geraspte kaas 100 g
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en leg ze op een eetlepel.
  • Snijd de aardappelen op verschillende plaatsen tot aan de lepelrand in.
  • Plaats de aardappelen op een ingevet bakblik.
  • Bestrijk de aardappelen royaal met gesmolten boter en besprenkel ze met zout en peper.
  • Bak de aardappelen in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 40 minuten.
  • Bestrooi de aardappelen met geraspte kaas en bak nog eens 8 minuten, totdat de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
  • Serveer warm als bijgerecht.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die de romigheid van de kaas mooi aanvult.

Nutrition

Calories: 330kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Kipspiesen met satésaus

Kipspiesen met satésaus

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 schaaltje kipfilet ca. 350 g
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 1 blik sperziebonen 850 g
  • ½ emmer kant-en-klare satésaus à 500 g

Instructies

  • Satéprikkers in water leggen.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Kipfilets in lange dunne repen snijden en in de lengte al zigzaggend aan prikkers rijgen.
  • Kip met 2 eetlepels olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en aardappelschijfjes goudbruin bakken.
  • Sperziebonen 5 minuten verwarmen.
  • Sateetjes vlak onder grill leggen en in 5 tot 7 minuten gaar en bruin grillen,
  • halverwege keren.
  • Satésaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Sateetjes serveren met saus, gebakken aardappelschijfjes en sperziebonen.

Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu

Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 1 blok tofu naturel
  • 5 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 centimeter gemberwortel verse
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 6 eetlepel ketjap manis
  • 1 zak roerbakmix 400 g
  • 50 g gebakken uitjes

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tofu in plakken van 1 cm dik snijden en droogdeppen met keukenpapier.
  • Gemberwortel schillen en fijn raspen.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten.
  • Tofu aan elke kant ca. 3 minuten bakken.
  • Sambal en 4 eetlepels ketjap aan tofu toevoegen en op laag vuur laten staan.
  • In wok rest van olie verwarmen en roerbakmix en gember ca. 5 minuten roerbakken.
  • Gekookte rijst en rest van ketjap toevoegen en door en door warm laten worden.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Ketjaprijst over vier borden verdelen.
  • Plakken tofu erop leggen en bestrooien met gebakken uitjes.

Notities

Lekker met atjar.

Kalfsschnitzel met courgette

Kalfsschnitzel met courgette

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 2 courgettes ca. 600 g
  • 4 ongepaneerde kalfsschnitzels ca. 400 g
  • zout
  • peper
  • 8 plakken Parmaham ca. 70 g
  • 8 salieblaadjes uit zakje Italiaanse kruidenmix à 20 g
  • 75 ml culinesse knijpfles à 500 ml
  • 2 eetlepel(s) witte-wijnazijn

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Courgettes wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Schnitzels in 2 plakken snijden, bestrooien met zout en peper.
  • Schnitzels omwikkelen met ham.
  • Hierop salieblaadjes schuin met cocktailprikker vastzetten.
  • In koekenpan 50 ml culinesse verhitten.
  • Schnitzels met saliekant naar beneden ca. 2 minuten bakken, keren en ca. 2 minuten bakken.
  • Intussen in braadpan rest van culinesse verhitten.
  • Courgette in ca. 5 minuten bakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Schnitzels uit pan nemen.
  • Azijn en 2 eetlepels water aan braadvet toevoegen en aanbaksels losroeren.

Notities

Schnitzels serveren met rijst, courgette en jus.

Kalkoenfilet tandoori

Kalkoenfilet tandoori

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: India
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eetlepel(s) Griekse yoghurt beker à 150 ml
  • 5 eetlepel(s) Indiase kerriepasta Tandoori pot à 312 g
  • 2 schaaltjes kalkoenfilet à ca. 200 g
  • 2 komkommers
  • 2 vleestomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pak naanbrood met knoflook en koriander 280 g

Instructies

  • Meng 3 eetlepels yoghurt door kerriepasta.
  • Kalkoenfilet in plakjes snijden en besmeren met kerriepastamengsel.
  • Afgedekt ca. 10 minuten laten marineren.
  • Komkommer wassen en met kaasschaaf in plakjes schaven.
  • Komkommer bestrooien met zout en peper.
  • Tomaten wassen en in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in
  • reepjes snijden.
  • Tomaten en komkommer door elkaar scheppen.
  • Knoflook erboven uitpersen en rest van yoghurt erdoor scheppen.
  • Naanbrood verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Grillpan verhitten en kalkoenfilet in ca. 5 minuten roosteren, halverwege keren.

Notities

Kalkoenfilet serveren met naanbrood en salade