Ananas met spek
recept van de hofmeester Zuiderkruis / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- ananas
- doorregen spek ,niet te vet
Stukken ananas van de grootte van een halve vinger in niet te vet doorregen spek wikkelen [één keer rondom].
Met een houten cocktailprikkers vast zetten zodat het spek blijft zitten.
Even in de frituurpan bruinen en bij borrel of apéritif warm opdienen.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 7
Délicieuses au fromage
kaasbolletjes / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- eiwitten
- geraspte gruyere kan eventueel door oude Hollandse vervangen worden
- fijn paneermeel
- frituurvet
Neem op 2 eiwitten 225 gram geraspte gruyere kaas [kan eventueel
door oude Hollandse vervangen worden].
Klop de eiwitten heel stijf en doe er de geraspte kaas bij [géén zout].
Vorm kleine bolletjes ter grootte van een noot en rol ze door heel fijn paneermeel.
Doe ze daarna in het hete frituurvet en geef ze warm.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 7
Croque Madame
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Servings: 14 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 ons geraspte kaas
- 1 lepel boter
- 1 kopje bloem
- 1 kopje melk
- snuifje zout
- beetje nootmuskaat
- 2 eieren.
De boter smelten, bloem er bij, goed doorroeren, dan kokende melk, zout, nootmuskaat en kaas.
Op het gas flink doorroeren totdat het een dikke massa is, die niet meer aan de pan blijft kleven.
Koud laten worden, de eieren één voor één er door roeren, dooiers en wit tegelijkertijd erbij zonder eerst te kloppen.
Rondjes maken van brood, vullen met een lepel, en bakken in de frituurpan [kaas naar onder].
Eiwit stijf kloppen; op ieder rondje een klein torentje eiwit en een beetje fijngehakte peterselie.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 7
Zoete spiraaltjes zonder oven
Servings: 45 Stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 ei
- 1 el suiker
- 1,3 dl melk
- 250 gr bloem
- ½ tl zout
- poedersuiker
- olie om te frituren
Klop het ei met de suiker in een kom en roer de melk erdoor.
Zeef de bloem met het zout en roer alles tot een stevig deeg.
Voeg eventueel nog wat melk toe.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
Snij het deeg in reepjes van 10 x 3 cm.
Maak in de lengte een lange inkeping.
Trek een uiteinde door de inkeping, zodat een dubbele spiraal ontstaat.
Vul een frituurpan voor een derde met olie en verhit de olie tot 180°C.
Bak 3-4 koekjes tegelijk aan beide kanten goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Zeef poedersuiker over de warme koekjes.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 7
Toffeeappels
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 8 Stuks
Calories: 385kcal
Author: Cor Kevenaar
- 3 stevige friszure appels (bijv. Granny Smith)
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 175 g suiker
- 2 el sesamzaad zakje 100 g, geroosterd
- ijsklontjes
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 C.
Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in 8 partjes.
Doe het bakmeel in een kom met het ei, voeg 125 ml water toe en roer met een garde tot een glad beslag.
Doop de partjes appel in het beslag en frituur ze allemaal tegelijk in 2-3 min. goudbruin.
Laat de appels uitlekken op keukenpapier.
Prik aan elk satÚstokje een appelpartje.
Zet een kom met water en ijsklontjes klaar.
Laat in een wok de suiker al roerend smelten, let op dat de gesmolten suiker niet verbrandt.
Neem de pan van het vuur.
Haal de appelpartjes snel een voor een door de gesmolten suiker en dompel ze daarna in een kom met ijswater, zodat de suikerstroop hard wordt.
Haal de appelpartjes uit het water, leg ze op een rooster en bestrooi ze met sesamzaad.
Calories: 385kcal | koolhydraten: 63g | Protein: 5g | Vet: 13g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 7
Gekarameliseerde walnoten
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Cor Kevenaar
- 200 g walnoten gepeld
- 100 g suiker
- frituurolie
Voorbereiden
In pan water aan de kook brengen en hierin walnoten 10 minuten zachtjes laten koken.
Noten laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
Noten over schaal verdelen.
Suiker erover strooien en walnoten er goed door wentelen.
Noten minimaal 2 uur laten staan.
Bereiden
In frituurpan olie verwarmen tot 180 C.
Walnoten in 4-5 porties ca. 2 minuten frituren tot ze goudbruin zijn.
Noten op keukenpapier laten uitlekken.
Warm of koud serveren.
Noten maximaal 2 weken in afgesloten pot bewaren.
Lekker als snack of garnering.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 8g | Vet: 40g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 7
Gefrituurde wontons
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 40kcal
Author: Cor Kevenaar
- 300 g half-om-halfgehakt
- 1 bosuitje in ringetjes
- 50 g shii-takes fijngehakt
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 2 cm verse gemberwortel geraspt
- ½ eetlepel droge sherry
- 4½ eetlepel sojasaus licht
- ½ eetlepel sesamolie
- 5 vellen filodeeg diepvries, ontdooid
- 1 eetlepel azijn
- frituurolie
Voorbereiden
In kom gehakt, bosui, shii-takes, knoflook, gember, sherry,½ eetlepel sojasaus, sesamolie en zout en peper naar smaak mengen.
Filodeegvellen openvouwen en als stapel in 9 vierkanten snijden.
Op elk vierkantje 1 volle theelepel gehaktmengsel scheppen, randjes van vierkantjes met water bestrijken en vierkantjes diagonaal geplooid dichtvouwen.
Op een met bloem bestoven schaal leggen en afdekken met schone theedoek.
In schaaltje rest van sojasaus met azijn door elkaar roeren.
Bereiden
Frituurolie verhitten tot 190 C.
Bloem van wontons vegen.
In frituurolie wontons met 5 tegelijk in 1-2 minuten mooi bruin frituren.
In vergiet bekleed met keukenpapier laten uitlekken.
Sojadipsausje erbij serveren.
Calories: 40kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 2g | Vet: 3g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 7
Kibbeling met kappertjessaus
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 bakje wortelrauwkost à 150 g
- 4 eetlepels sladressing yoghurt
- ½ zakje peterselie verse à 30 g
- 8 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels kappertjes potje
- 1 zak Vlaamse frites diepvries 750 g
- 2 schaaltjes Italiaanse kibbeling (à ca. 225 g
Frituurvet verhitten tot 180 °C.
Wortelrauwkost mengen met dressing.
Peterselie fijn knippen.
Mayonaise mengen met kappertjes en peterselie.
Op smaak brengen met peper en zout.
In frituurpan volgens gebruiksaanwijzing frieten bakken.
Kibbeling verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
Kibbeling serveren met saus, friet en rauwkost.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 7
Kip met mozzarella
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande
- 300 g kipfilet
- 2 eetlepel(s) kipkruiden strooibusje, à 40 g
- 4 plakjes rauwe ham serrano ham
- 1 bolletje mozzarella kaas, 125 g
- ½ zak Vlaamse frites a 1000 g
- 1 zak gemengde sla 200 g
- 3 tomaten
- eetlepel(s) sladressing naturel met fijne kruiden, fles à 450 ml
- olie of vet om te frituren
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Frituurolie of -vet verhitten tot 190 °C.
Kipfilet in 4 stukken snijden en bestrooien met kipkruiden.
Stukken filet omwikkelen met ham en in ovenschaal leggen.
Kipfilets ca. 25 minuten in oven bakken.
Mozzarella in plakjes snijden.
Laatste 10 minuten mozzarellaplakjes over kip in oven verdelen.
Intussen in frituurpan volgens gebruiksaanwijzing frites bakken.
Tomaten wassen en in plakjes snijden.
Sla en tomaten mengen met dressing.
Kip serveren met frites en salade.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 7
Kabeljauw met aardappeltjes
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 ui wit
- 3 stengels bleekselderij
- 2 schaaltjes kabeljauwfilet ca. 200 g
- zout
- peper
- 4 eetlepels kruidenboter
- 2 bakje wortelrauwkost à 150 g
- 1 zak pommes parisiennes diepvries, à 450 g
- olie of vet om te frituren
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Frituurolie of -vet verhitten tot 180 °C.
Ui pellen en snipperen.
Bleekselderij schoonmaken, en in reepjes snijden.
Kabeljauwfilet bestrooien met zout en peper.
In koekenpan 2 eetlepels kruidenboter verhitten.
Ui en beekselderij ca. 2 minuten fruiten.
Wortelrauwkost erdoor mengen.
Nog ca. 3 minuten verhitten.
Op smaak brengen met zout en peper.
Groentemengsel op bakplaat leggen.
Vis in vier porties erop leggen en resterende kruidenboter erover verdelen.
Vis ca. 15 minuten in midden van oven gaar grilleren.
Intussen pommes parisiennes bereiden in frituurpan volgens gebruiksaanwijzing.
Vis en groente met schuimspaan van bakplaat op bord scheppen.
Serveren met pommes parisiennes.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 7