Tagliatelle met ratatouille

Tagliatelle met ratatouille

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak tagliatelle verde pasta 250 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zak ratatouille-groentemix 400 g
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden doosje à 6 g
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 1 duopakje hamreepjes ca. 250 g
  • 2 zakjes mozzarella kaas à 125 g

Instructies

  • Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Ratatouillemix ca. 5 minuten bakken.
  • Kruiden en tomatenblokjes toevoegen en geheel ca. 10 minuten zachtjes verwarmen.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Hamreepjes door groentesaus mengen.
  • Mozzarella in plakjes snijden.
  • Ratatouillemengsel mengen met tagliatelle en in ovenschaal overdoen.
  • Mozzarella over schotel verdelen.
  • Onder grill kaas in ca. 3 minuten laten smelten.

Spinazieschnitzel met kruidenkrieltjes

Spinazieschnitzel met kruidenkrieltjes

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 duopak krieltjes aardappeltjes 700 g
  • 8 tomaten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 schaaltjes Tivall spinazieschnitzels met Goudse kaas à 2 stuks
  • 4 eetlepels Italiaanse kruidenmix diepvries doosje à 50 g

Instructies

  • Grill voorverwarmen op de hoogste stand.
  • Krieltjes in pan met water in ca. 5 minuten gaarkoken.
  • Tomaten wassen en inkruisen, bestrooien met zout en peper, besprenkelen met 1 eetlepel olie en in ovenschaal zetten.
  • Tomaten onder grill in ca. 10 minuten grillen, halverwege omkeren en nogmaals besprenkelen met 1 eetlepel olie.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en op matig vuur spinazieschnitzels onder af en toe keren in ca. 5 minuten gaar bakken.
  • Kruiden door krieltjes scheppen.
  • Schnitzels serveren met krieltjes en gegrilde tomaten.

Rijstwafel met appel en geitenkaas

Rijstwafel met appel en geitenkaas

snel te maken en slank
Recept categorieën: Fruit, Kaas, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • grill
  • schilmes,

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 snack à jacks apple rijstwafels met appelsmaak pak à 191 g
  • 100 g zachte geitenkaas bijvoorbeeld Bettine Blanc
  • 4 theelepel vloeibare bloemenhoning pot à 450 g
  • 12 sprietjes bieslook verse zakje à 25 g

Instructies

  • Grill voorverwarmen.
  • Appel schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen.
  • Appel in dunne plakjes snijden en besprenkelen met citroensap.
  • Wafels beleggen met appel.
  • Geitenkaas verbrokkelen en op appel leggen.
  • Honing erover druppelen.
  • Wafels ca. 2 minuten onder hete grill plaatsen.
  • Garneren met bieslook en versgemalen zwarte peper.

Kipspiesen met satésaus

Kipspiesen met satésaus

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 schaaltje kipfilet ca. 350 g
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 1 blik sperziebonen 850 g
  • ½ emmer kant-en-klare satésaus à 500 g

Instructies

  • Satéprikkers in water leggen.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Kipfilets in lange dunne repen snijden en in de lengte al zigzaggend aan prikkers rijgen.
  • Kip met 2 eetlepels olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en aardappelschijfjes goudbruin bakken.
  • Sperziebonen 5 minuten verwarmen.
  • Sateetjes vlak onder grill leggen en in 5 tot 7 minuten gaar en bruin grillen,
  • halverwege keren.
  • Satésaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Sateetjes serveren met saus, gebakken aardappelschijfjes en sperziebonen.

Gegratineerde vijgen

Gegratineerde vijgen

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Marokko
Servings: 6 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • grill

Ingrediënten

  • citroen
  • rietsuiker
  • slagroom
  • boter
  • donkere rum
  • 24 verse blauwe vijgen
  • 18 lange vingers

Instructies

  • Smelt 3 eetlepels rietsuiker in een flinke klont boter tot het begint te kleuren.
  • Voeg 12 gepelde en verkruimelde vijgen toe die begoten zijn met het sap van een halve citroen en flambeer de vruchten met een glaasje donkere rum.
  • Vermeng ze vervolgens met de verkruimelde lange vingers en verdeel het mengsel in 6 met boter ingevette ovenschaaltjes.
  • Snijd de overgebleven vijgen in gelijke helften, voeg ze toe en strooi er opnieuw rietsuiker overheen.
  • Zet het geheel onder de grill.
  • Garneer de 6 schaaltjes met enkele toefjes slagroom en dien ze direct op.

Satéletters van kipfilet

Satéletters van kipfilet

AllerHande november 2003 Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hapjes, Kip
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 schaaltje kipfilethaasjes ca. 8 stuks
  • 1 eetlepel(s) olie
  • ½ potje kant-en-klare satésaus 265 ml

Instructies

  • Satéstokjes in hoog glas met water 10 minuten laten weken.
  • Intussen kipfilethaasjes in de lengte doormidden snijden en in kom door olie wentelen.
  • Kiprepen als grote letters 'S' aan satéstokjes rijgen.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Satésaus volgens gebruiksaanwijzing op verpakking verwarmen.
  • Ovengrill voorverwarmen of grillpan verhitten.
  • Satéletters in 3-4 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
  • Serveren met satésaus.

Romige Auberginekaviaar met Paprika en Feta

Romige Auberginekaviaar met Paprika en Feta

Een verfijnd hapje van romige auberginekaviaar met geroosterde paprika, knapperige walnoten en zoute feta, perfect om te serveren met brood of crackers.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Amuse, Hapjes, Kaas, Noten, Voorgerechten
Land van herkomst: Midden Oosten
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 10 stuks
Calories: 110kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines ca. 800 g
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 60 g walnoten fijngehakt
  • 75 g feta in kleine blokjes
  • 10 g verse peterselie fijngehakt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 4 teentjes knoflook gepeld
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Prik de aubergines op enkele plaatsen in met een vork.
  • Plaats de aubergines en paprika’s ongeveer 15 cm onder de hete grill.
  • Rooster de groenten tot het vruchtvlees van de aubergines zacht is en de schil zwartgeblakerd.
  • (Paprika’s 10-15 minuten, aubergines ca.
  • 20 minuten.
  • )
  • Keer de groenten regelmatig tijdens het grillen.
  • Leg de geroosterde paprika’s op een schaal en dek deze af.
  • Laat ze ongeveer 10 minuten staan.
  • Laat de aubergines iets afkoelen.
  • Hak intussen de walnoten fijn, snijd de feta in kleine blokjes en knip de peterselie fijn.
  • Trek met een scherp mesje de schil van de paprika’s en aubergines.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, en snijd de paprika’s in kleine stukjes.
  • Pureer het vruchtvlees van de aubergines kort in een keukenmachine.
  • Pers de knoflook uit boven het auberginemengsel.
  • Voeg, terwijl de keukenmachine draait, beetje bij beetje de olijfolie toe.
  • Meng het citroensap, de rode wijnazijn, paprika, walnoten, feta en driekwart van de peterselie door het auberginemengsel.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Schep de auberginekaviaar in een schaal en bestrooi met de resterende peterselie.
  • Serveer met warme shoarmabroodjes, sesamcrackers of geroosterd stokbrood.

Notities

Serveertip:
Garneer met extra walnoten en een scheutje olijfolie voor een verfijnde presentatie.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Viognier, die goed past bij de romige en geroosterde smaken.

Nutrition

Calories: 110kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 3g | Vet: 9g | Zout: 0.4g | Sugar: 1g

Gebakken Appelpartjes met Vanilleroomijs en Wijnsiroop

Gebakken Appelpartjes met Vanilleroomijs en Wijnsiroop

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Brunch, Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak, IJs
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 stevige Elstar appels
  • 200 ml droge witte wijn
  • 3 eetlepels appel diksap
  • 4 speculaasjes
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 25 g roomboter
  • 0,5 liter vanilleroomijs

Instructies

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels elk in 8 partjes.
  • Breng in een pan de wijn met het diksap aan de kook.
  • Voeg de appelpartjes toe en laat ze in ongeveer 8 minuten tegen de kook aan gaar worden.
  • Neem de appelpartjes met een schuimspaan uit de pan, laat ze even boven de pan uitlekken en leg ze op een bord.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Kook het appelkookvocht op hoog vuur in ongeveer 5 minuten in tot een stroperige saus en laat iets afkoelen.
  • Verkruimel de speculaasjes fijn.
  • Leg de appelpartjes in een cirkel op vier ovenvaste bordjes of schaaltjes.
  • Strooi de verkruimelde speculaasjes en de bruine suiker over de appelpartjes.
  • Verdeel de boter in kleine vlokjes over de appelpartjes.
  • Schuif de bordjes met twee tegelijk onder de hete grill en laat de suiker in ongeveer 2 minuten smelten.
  • Schep met een ijsbolletjeslepel een grote bol vanilleroomijs op de gegratineerde appelpartjes.
  • Schep de wijnsiroop over het gerecht.

Notities

Wijnadvies:

Serveer dit dessert met een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Eiswein.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 2g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 35g

Gambaspiezen met knoflook

Gambaspiezen met knoflook

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 pakjes gamba's á 200 g, diepvries, NovaMare,
  • ¾ voorgebakken ciabatta á 225 g, AH,
  • 1 ½ citroen
  • 5 eetlepel(s) olijfolie)olie,
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 gedroogde chilipepertjes (zakje á 10 g, Silvo),
  • zout
  • 3 takjes peterselie zakje á 30 g,

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Gamba's in ca. 2 uur volgens gebruiksaanwijzing op verpakking laten ontdooien.
  • Van ciabatta 8 sneetjes snijden.
  • Sneetjes halveren.
  • Schil van citroen onder koud water goed schoonboenen.
  • Van halve citroen schil afraspen.
  • Andere citroen halveren.
  • Elke helft in 4 partjes snijden.
  • Olie in kommetje schenken.
  • Knoflook pellen en boven olie uitpersen.
  • Citroenrasp erdoor heen roeren.
  • Chilipepertjes erboven verkruimelen.
  • Op smaak brengen met zout.

BEREIDEN:

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Aan 4 spiezen achtereenvolgens ca. 1/2 cm uit elkaar gamba, blokje brood, gamba, partje citroen, blokje brood en gamba steken.
  • Andere 4 spiezen op zelfde wijze maken, maar dan eerste gamba achterwege laten.
  • Knoflookolie boven kom door zeef schenken.
  • Spiezen met helft van olie bestrijken.
  • Spiezen ca. 10 cm onder grill in ca. 6 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
  • Door rest van olie nog 1 eetlepel citroensap roeren.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Op vier borden elk 2 spiezen leggen.
  • Besprenkelen met oliedressing.

Escargots onder aardappelpuree

Escargots onder aardappelpuree

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Slakken, Vlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • keukenpapier
  • 4 ovenschaaltjes á inhoud ca. 1 1/2 dl
  • grill
  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 1 blik escargots netto 212 g, Chantifrais,
  • ½ bakje kastanjechampignons á 250 g,
  • 4 stoneleeks
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 2 dl vleesfond á 380 ml, AH,
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 dl melk
  • ½ zakje aardappelpuree garni Maggi,
  • zout
  • versgemalen zwarte peper,

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • In zeef escargots laten uitlekken.
  • Champignons met keukenpapier schoonvegen en halveren.
  • Stoneleeks schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • In hapjespan boter verhitten.
  • Champignons toevoegen en ca. 5 minuten al omscheppend zachtjes bakken.
  • Escargots, fond en kruiden toevoegen en onafgedekt ca. 5 minuten op hoog vuur laten inkoken.
  • Intussen melk met 1 1/2 dl water aan de kook brengen.
  • Pureepoeder toevoegen en tot smeuïg mengsel roeren.
  • Stoneleeks aan escargotsmengsel toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Escargotsmengsel met vocht over schaaltjes verdelen.
  • Laagje aardappelpuree van ca. 2 cm erop scheppen.
  • Bovenkant met bolle kant van natgemaakte eetlepel gladstrijken.
  • Schaaltjes ca. 10 cm onder hete grill plaatsen en in ca. 3 á 5 minuten goudbruin bakken.