Recept afdrukken
No ratings yet

Chocoladedruiven met ijs

Aller Hande 1996
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Fruit, IJs, Nagerecht
Porties: 4 personen
calorieën: 520kcal

Ingrediënten

  • 300 g pitloze witte druiven,
  • 4 eetlepel(s) fijne kristalsuiker
  • 150 g pure chocolade
  • 3 eetlepel(s) melk
  • ¾ bak wit chocoladeijs á 1 liter, Carte d'Or,

Instructies

  • VOORBEREIDEN:
  • Druiven wassen, droogdeppen met keukenpapier en in trosjes van 3 á 4 druiven verdelen.
  • Suiker in kommetje doen.
  • Met dunschiller 25 g chocolade in krullen schaven.
  • Rest van chocolade boven steelpan in stukjes breken.
  • Melk toevoegen.
  • Al roerend chocolade op zacht vuur laten smelten.
  • Trosjes druiven eerst in gesmolten chocolade dopen en dan direct door suiker wentelen.
  • Op bord leggen.
  • Tot gebruik in koelkast zetten.
  • BEREIDEN:
  • In midden van vier bordjes met ijsbolletjeslepel 2 bolletjes ijs scheppen.
  • Druiventrosjes er omheen leggen.
  • Chocoladekrullen op ijs leggen.
  • Direct serveren.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 66g | Protein: 6g | Vet: 25g

Recept afdrukken
No ratings yet

Bosvruchtensorbet

Aller Hande 1996
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
Porties: 4 personen
calorieën: 255kcal

Ingrediënten

  • 1 bakje frambozen 150 g,
  • 2 takjes munt zakje á 15 g,
  • ca. 3/4 liter bosvruchtenroomijs bak á 1 liter, AH,
  • 4 deciliter cassis frisdrank,

Instructies

  • Frambozen wassen.
  • Muntblaadjes van takjes nemen.
  • 1/3 Deel van frambozen over glazen verdelen.
  • Met ijsbolletjeslepel bolletjes ijs erop scheppen.
  • Rest van frambozen erover verdelen.
  • Cassis erbij schenken.
  • Garneren met blaadjes munt.

Nutrition

Calories: 255kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 3g | Vet: 9g

Dessert
Recept afdrukken
No ratings yet

Romig Bitterkoekjesijs met Verse Aardbeien

exclusief vriestijd15 minuten
Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 320kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 bitterkoekjes zakje à 250 g
  • 2 eetlepels Amaretto likeur
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • ½ liter vanilleroomijs
  • 250 g aardbeien
  • Slagroom uit spuitbus
  • Bereiding:

Instructies

  • Knip de bitterkoekjes in kleine stukjes boven een kleine schaal.
  • Schep de Amaretto en sinaasappelsap erdoor.
  • Verwarm het mengsel ongeveer 1 minuut op vol vermogen (700 Watt) in de magnetronschaal.
  • Roer opnieuw door en laat iets afkoelen.
  • Laat het ijs onafgedekt in een andere schaal in 1 à 2 minuten op half vermogen (350 Watt) zacht worden.
  • Meng hier vervolgens het bitterkoekjesmengsel doorheen.
  • Zet het ijs in de vriezer en laat het in 1 à 2 uur bevriezen.
  • Bereiden:
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze.
  • Schep met een bolletjeslepel het bitterkoekjesijs in de ijscoupes.
  • Verdeel de aardbeien erover.
  • Garneer met een flinke toef slagroom.

Notities

Wijnadvies:

Geniet van dit heerlijke dessert met een glas Moscato d'Asti, een licht mousserende, zoete witte wijn uit Italië.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 4g | Vet: 16g | Zout: 0.2mg | Sugar: 24g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romig Bitterkoekjesijs met Espresso en Amandel

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: IJs, Nagerecht
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 440kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 zakje Grand Café espresso Douwe Egberts
  • 12 bitterkoekjes pak à 250 g
  • 4 eetlepels amandellikeur
  • 4 eetlepels amandelschaafsel zakje à 45 g
  • 1 beker Italiaans ijs crème Gaffe, 750 ml

Instructies

  • Breng in een pannetje 125 ml water aan de kook.
  • Doe het espressopoeder in een kopje en roer er kokend water doorheen.
  • Halveer de bitterkoekjes en verdeel ze over vier bordjes.
  • Besprenkel de bitterkoekjes met de hete koffie en amandellikeur.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in ongeveer 2 minuten lichtbruin.
  • Schep met een ijsbolletjeslepel op elk bordje 2 bolletjes ijs op de bitterkoekjes.
  • Verdeel het geroosterde amandelschaafsel erover.

Notities

Wijnadvies:

Dit romige dessert met bitterkoekjes en amandelen past goed bij een glas Vin Santo, een zoete, Italiaanse dessertwijn.

Nutrition

Calories: 440kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 25g | Zout: 0.4mg | Sugar: 22g

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeienijscoupe met Witte Chocoladesaus

Recept categorieën: Chocolade, Fruit, IJs, Nagerecht
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 100 g witte chocoladereep
  • 4 eetlepels melk
  • ½ eetlepel poedersuiker
  • 4 ijswafels
  • 1 liter aardbeienijs

Instructies

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Halveer eventuele grote aardbeien.
  • Breek de witte chocolade in stukjes en doe deze in een pan met dikke bodem.
  • Voeg de melk toe aan de pan met chocolade.
  • Verwarm het geheel al roerend op zacht vuur totdat er een gladde saus ontstaat.
  • Schep de poedersuiker door een zeefje en bestuif hiermee de ijswafels.
  • Schep bolletjes aardbeienijs in de ijscoupes met een ijsbolletjeslepel.
  • Verdeel de aardbeien over het ijs.
  • Schenk de warme chocoladesaus over de aardbeien.
  • Steek de ijswafels in het ijs en serveer direct.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeienijs met Honing-Amandelsaus

Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • ½ liter aardbeienroomijs
  • 45 g garneeramandelen
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels Pernod
  • 100 g aardbeien

Instructies

  • Haal het aardbeienroomijs uit de diepvries.
  • Hak de garneeramandelen grof.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin gedurende ongeveer 2 minuten.
  • Laat de geroosterde amandelen afkoelen op een bord.
  • Smelt de boter in dezelfde koekenpan op laag vuur.
  • Roer de honing en Pernod erdoorheen.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Roer de geroosterde amandelen door de saus.
  • Was de aardbeien en laat ze uitlekken.
  • Schep in vier glazen elk 2 bolletjes aardbeienroomijs.
  • Schenk de saus over het ijs.
  • Garneer met de geroosterde amandelen en de aardbeien.
  • Serveer direct.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeien met Groene Peper Saus en Bladerdeegdriehoekjes

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Porties: 4
calorieën: 370kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 eierdooier
  • 200 g suiker
  • 1 kg aardbeien
  • 100 ml sinaasappellikeur
  • ½ eetlepel groene peperkorrels
  • ½ liter roomijs
  • Slagroom uit spuitbus
  • 2 takjes munt

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
  • Laat de plakjes bladerdeeg in ongeveer 5 minuten ontdooien.
  • Snijd de plakjes diagonaal doormidden en leg ze op een bakplaat.
  • Klop de eierdooier los en bestrijk de bladerdeegdriehoekjes dun met de losgeklopte eierdooier.
  • Strooi er 2 eetlepels suiker over.
  • Bak de driehoekjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat ze afkoelen.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Breng de helft van de aardbeien met 100 ml water en de helft van de suiker aan de kook in een pan en laat het op hoog vuur ongeveer 1 minuut goed doorkoken.
  • Pureer de aardbeien tot een gladde saus in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Zeef de saus boven een kom.
  • Smelt de resterende suiker in een pan met dikke bodem op matig hoog vuur tot het lichtbruin kleurt, blijf roeren.
  • Voeg al roerend de aardbeiensaus en sinaasappellikeur toe.
  • Blijf roeren tot alle gestolde stukjes zijn opgelost.
  • Roer de groene peperkorrels erdoor.
  • Laat het mengsel afkoelen.

BEREIDEN:

  • Halveer de rest van de aardbeien.
  • Verdeel de saus over het midden van vier borden.
  • Leg de aardbeien als een ring rond de saus.
  • Leg de onderste helften van de bladerdeegdriehoekjes in de saus.
  • Schep een bolletje roomijs op de onderste helften.
  • Leg de bovenste helften schuin op de roomijsbolletjes.
  • Garneer met toefjes slagroom en een blaadje munt.

Notities

Serveer dit heerlijke dessert direct na het bereiden voor een feestelijke afsluiting van de maaltijd.

Nutrition

Calories: 370kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.2mg | Sugar: 45g