Gegrilde Watermeloen met Mascarpone en Kandijkoek

Gegrilde Watermeloen met Mascarpone en Kandijkoek

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Dessert - Nagerecht, Fruit, Koek
Servings: 5
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 kleine watermeloen
  • 250 gram mascarpone
  • 1 pak kandijkoeken
  • 5 takjes munt

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor tot ongeveer 180 graden Celsius.
  • Als je een gietijzeren rooster hebt, gebruik deze dan.
  • Zorg ervoor dat de kolen zich direct onder de watermeloen bevinden (dit wordt in barbecuetaal "directe hitte" genoemd.
  • "Indirecte hitte" betekent dat je aan het barbecueën bent naast de kolen).
  • Snijd plakken van de watermeloen van ongeveer 2,5 centimeter dik.
  • Gril de watermeloen aan beide zijden tot er grillstrepen ontstaan (laat de watermeloen op dezelfde plek liggen voor het mooiste effect).
  • Grill elke kant maximaal 4 minuten.
  • Roer ondertussen de mascarpone goed door met een siliconen spatel, verkruimel de kandijkoeken en pluk wat topjes van de munt.
  • Snijd de gegrilde watermeloen in mooie porties.
  • Serveer de warme watermeloen met een bolletje mascarpone (gebruik hiervoor een ijslepel), verkruimelde kandijkoeken en de muntblaadjes.

Notities

Een licht mousserende dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij dit verfrissende en smaakvolle dessert. De zoete en fruitige tonen van de wijn zullen de sappigheid van de watermeloen en de romigheid van de mascarpone mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 6g | Vet: 24g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g

Romig Stracciatella IJs

Romig Stracciatella IJs

Geniet van dit zelfgemaakte romige Stracciatella-ijs, gevuld met heerlijk knapperige stukjes pure chocolade. Dit klassieke Italiaanse dessert is perfect voor een zomerse traktatie of een feestelijk nagerecht.
(inclusief koeltijd)1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs, Zuivel
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Bak met koud water
  • Folie
  • fijne zeef
  • IJsmaschine
  • pan met dikke bodem
  • Schone kom
  • Vlamverdeler

Ingrediënten

  • 75 g pure chocolade fijngehakt of grof geraspt
  • 85 g fijne tafelsuiker
  • 85 ml slagroom
  • 170 ml melk
  • 1 klein theelepeltje maïzena
  • 2 eierdooiers
  • Iets minder dan een half vanillestokje

Instructies

  • Snijd het vanillestokje in de lengte open.
  • Breng de melk met het vanillestokje langzaam aan de kook in een steelpan met dikke bodem.
  • Draai het vuur laag en laat de melk 10 minuten zachtjes trekken.
  • Klop in een kom de eierdooiers met de suiker en de maïzena in 5-10 minuten bleek en romig.
  • Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje uit de melk.
  • Zet de kom met het dooiermengsel op een pan met heet water op laag vuur.
  • Giet de hete melk al kloppend in een dun straaltje bij het dooiermengsel.
  • Blijf roeren tot de vla gebonden is.
  • Giet de vanillevla door een fijne zeef in een schone kom om eventuele klontjes te verwijderen.
  • Zet de kom in een bak met koud water en laat de vla onder af en toe roeren afkoelen.
  • Zet de afgekoelde vla, afgedekt met folie, ongeveer 50 minuten in de koelkast om goed koud te worden.
  • Schep de gekoelde vanillevla in een ijsmachine en laat de machine draaien tot het mengsel half bevroren is (10-15 minuten).
  • Klop intussen de slagroom en meng de gesmolten chocolade erdoor.
  • Giet de room, terwijl de ijsmachine draait, langzaam bij de vla.
  • Laat de machine draaien tot het ijs de gewenste stevigheid heeft bereikt (20-25 minuten).
  • Schep het ijs in een diepvriesdoos met deksel en bewaar het tot gebruik in de diepvries.
  • Zet het ijs, als het langer dan 12 uur in de diepvries heeft gestaan, ca.
  • 30 minuten voor het opdienen in de koelkast, zodat het iets zachter kan worden.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti of een frisse Limoncello voor een perfecte combinatie.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g

Sinaasappeltaart met Grand Marnier IJs

Sinaasappeltaart met Grand Marnier IJs

Verwen je gasten met deze verfijnde sinaasappeltaart, geserveerd met huisgemaakt Grand Marnier ijs en een toefje meringue. De perfecte afsluiting van een feestelijk diner, compleet met een vleugje citrus en een vleugje luxe.
inclusief koeltijd2 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc: Kerst, Pasen
Servings: 8
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 500 g bloem
  • 5 g vanillesuiker
  • 100 g eieren
  • 250 g poedersuiker
  • 200 g boter
  • 5 g zout

Voor de vulling:

  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 120 g crème fraîche
  • 120 g sinaasappelsap
  • Rasp van 2 sinaasappels
  • 200 g suiker

Voor de meringue:

  • 125 g eiwit
  • 250 g suiker
  • 100 g water

Voor het ijs:

  • 1 liter melk
  • 175 g suiker
  • 100 g eidooiers
  • 1 dl Grand Marnier
  • 2,5 dl room
  • Voor de garnering:
  • Spinsuiker
  • Mintblaadjes
  • Oranjesnippers

Instructies

Voor het deeg:

  • Meng de boter, poedersuiker, vanillesuiker, zout en eieren tot een homogeen deeg.
  • Laat het deeg opstijven in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en bekleed ronde taartvormpjes ermee.
  • Bak de taartjes blind door ze te bedekken met bakpapier en bakbonen.
  • Verwijder na 15 minuten de bakbonen en het bakpapier en bak de taartjes nog eens 5 minuten tot ze lichtbruin zijn.

Voor de vulling:

  • Meng de eieren, eidooier, suiker, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en crème fraîche tot een glad mengsel.
  • Giet dit in de afgekoelde taartbodems.
  • Bak de taartjes in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende 20-25 minuten, of tot de vulling stevig is.

Voor de meringue:

  • Kook de suiker met water tot het een temperatuur van 121°C bereikt (gebruik een suikerthermometer).
  • Klop de eiwitten tot stijve pieken en voeg geleidelijk de hete suikersiroop toe terwijl je blijft kloppen.
  • Blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld en glanzend is.

Voor het ijs:

  • Verhit de melk samen met de suiker tot 80°C.
  • Meng dit met de eidooiers en roer goed door.
  • Voeg de Grand Marnier en room toe, en draai het mengsel in een ijsmachine tot romig ijs.

Afwerking:

  • Spuit de meringue op de afgekoelde taartjes en brand deze lichtjes af met een gasbrander.
  • Plaats een bolletje Grand Marnier ijs naast de taartjes.
  • Maak spinsuiker door gesmolten suiker met een vork rond een pollepel te draaien en plaats dit op het ijs.
  • Garneer de taartjes en ijs met mintblaadjes en oranjesnippers.
  • Strooi eventueel wat poedersuiker over het geheel voor een feestelijk effect.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glaasje Grand Marnier of een dessertwijn zoals Sauternes.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 85g | Protein: 10g | Vet: 25g | Sugar: 70g

Fris Peren Sorbetijs

Fris Peren Sorbetijs

Dit frisse peren sorbetijs is een heerlijke, lichte traktatie voor warme zomerdagen. Met slechts een paar ingrediënten maak je in korte tijd een verfrissend en fruitig dessert.
Fris Peren Sorbetijs45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, IJs
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stevige peren geschild
  • 45 g suiker
  • 1 dl water
  • 0,5 eetlepel citroensap

Instructies

  • Schil de peren en pureer het vruchtvlees met de staafmixer tot een gladde puree.
  • Breng 1 dl water met de suiker aan de kook en laat het koken tot de suiker volledig is opgelost.
  • Laat de suikersiroop iets afkoelen.
  • Roer het citroensap en de afgekoelde suikersiroop door de perenpuree.
  • Giet het mengsel in de ijsmachine en laat het ongeveer 35 minuten draaien tot het ijs is.
  • Plaats het ijs na bereiding in de ijsmachine nog een half uur in de vriezer om goed op te stijven voor het serveren.

Notities

Wijnadvies:
Dit lichte en verfrissende perensorbetijs gaat goed samen met een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een ijskoude prosecco voor een extra feestelijke touch.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 18g

Terschellingse Cranberryspoom met Cointreau

Terschellingse Cranberryspoom met Cointreau

Deze verfrissende Terschellingse cranberryspoom met een vleugje Cointreau is perfect als feestelijk dessert of tussengerecht. Serveer het met mousserende wijn voor een luxe touch!
(inclusief tijd in de ijsmachine)45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Dranken, Fruit
Land van herkomst: Friesland, Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Oud & Nieuw
Servings: 10
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 200 g cranberry's
  • 115 g basterdsuiker
  • 1 dl grapefruitsap
  • ½ dl mousserende witte wijn
  • 10 cc Cointreau

Garnering:

  • 30 cranberry's
  • 50 g suiker

Instructies

  • Verwarm de cranberry's, basterdsuiker en grapefruitsap op laag vuur in een steelpan totdat de suiker is opgelost.
  • Laat de cranberry's ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
  • Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het in een keukenmachine tot een glad geheel.
  • Zeef de puree boven een kom om zoveel mogelijk sap te verkrijgen en roer de Cointreau erdoor.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Schep het cranberrymengsel in de ijsmachine en laat het ongeveer 30 minuten draaien tot het stevig is.
  • Breng 1 dl water met 50 g suiker aan de kook.
  • Kook de cocktailprikkers 1 minuut en laat ze afkoelen in het suikerwater.
  • Prik 3 cranberry's aan elke cocktailprikker en schuif ze naar het midden.
  • Schep in elke champagneflûte een bolletje cranberry-ijs en schenk er mousserende wijn overheen.

Notities

Wijnadvies:
Serveer deze cranberryspoom met een droge mousserende wijn zoals een Cava of een Champagne. De frisheid van de wijn past perfect bij de zoetzure smaak van de cranberry's.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 0.5g | Vet: 0g | Zout: 18g

Winterdessert met Gemberijs, Appelnougatine en Frangipane

Winterdessert met Gemberijs, Appelnougatine en Frangipane

Een winters dessert dat warme smaken van gember en appel combineert met knapperige nougatine en fris gemberijs. Een perfect einde aan een feestelijk diner.
Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd2 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 750kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de gember-appelbol:

  • 250 g bloem
  • ¼ dl lauwe melk
  • 15 g gist
  • 5 g zout
  • 1 ei
  • 50 g gember
  • 1 Granny Smith appel
  • Kaneel
  • Poedersuiker
  • Gemberpoeder

Voor de appelnougatine:

  • 4 appels
  • Voor het sabledeeg:
  • 125 g boter
  • 60 g poedersuiker
  • Zout naar smaak
  • 20 g ei
  • 70 g amandelpoeder
  • 130 g bloem

Voor de frangipane:

  • 125 g boter
  • 100 g amandelpoeder
  • 75 g suiker
  • 100 g eieren
  • 25 g amandelspijs
  • 38 g bloem

Voor de nougatine:

  • 200 g suiker
  • 100 g glucose
  • 100 g amandelen

Voor het gemberijs:

  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl melk
  • ½ dl gembersiroop
  • 100 g suiker
  • 50 g glucose
  • 80 g eidooier
  • 2 dl room

Voor de garnering:

  • Poedersuiker
  • Muntblaadjes

Instructies

Gember-Appelbol:

  • Meng de melk met de gist en voeg bloem en ei toe.
  • Roer tot een homogene massa.
  • Hak de gember fijn en snijd de appel in brunoise.
  • Meng beide met zout door het beslag en laat onder een vochtige doek rijzen.
  • Snijd de gefermenteerde deegbollen in kleine stukjes en frituur ze tot ze goudbruin zijn.
  • Meng de gebakken bollen met kaneel, poedersuiker en gemberpoeder.

Appelnougatine:

  • Snijd de appels in dunne plakken en droog ze in de oven op lage temperatuur tot ze knapperig zijn.

Sabledeeg:

  • Klop de boter luchtig en voeg poedersuiker, zout, amandelpoeder en ei toe.
  • Meng goed.
  • Voeg de bloem toe en kneed tot een glad deeg.
  • Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en steek cirkels van 10 cm uit.
  • Bak ze af op 190 graden Celsius gedurende 15 minuten.

Frangipane:

  • Klop de boter luchtig en voeg suiker, amandelpoeder, amandelspijs, eieren en bloem toe.
  • Laat het mengsel 20 minuten rusten.

Nougatine:

  • Rooster de amandelen in de oven op 180 graden Celsius gedurende 5 minuten.
  • Karameliseer de suiker met glucose en roer de warme amandelen erdoor.
  • Giet het mengsel op een siliconenmat en rol het dun uit.
  • Steek cirkels van 8 cm uit en laat ze afkoelen.

Gemberijs:

  • Verhit kokosmelk, melk, suiker en glucose tot het kookpunt.
  • Voeg eidooiers en gembersiroop toe en verwarm tot 85 graden Celsius.
  • Voeg de room toe en laat afkoelen.
  • Draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs.

Serveren:

  • Plaats een diep bordje op een vierkant bord.
  • Leg de gefrituurde deegbol in het diepe bord.
  • Zet het appeltaartje ervoor en leg er een bol gemberijs op.
  • Plaats de nougatine op het ijs en garneer met poedersuiker en muntblaadjes.

Notities

Wijnadvies:
Serveer dit dessert met een glas lichtzoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 750kcal | koolhydraten: 85g | Protein: 10g | Vet: 40g | Zout: 2g | Sugar: 50g

Koffie Kaneel Cupcakes

Koffie Kaneel Cupcakes

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Land van herkomst: België
Servings: 12 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk op kamertemperatuur
  • 2 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels kaneel

Topping:

  • 250 gram poedersuiker
  • 250 gram boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepel oploskoffie mengen met 2 theelepels heet water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is.

Beslag maken:

  • Doe de boter in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe.
  • Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid.
  • Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
  • Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.
  • Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.
  • Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe.
  • Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
  • Voeg de melk toe en mix nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.
  • Voeg als laatste de kaneel toe en mix het geheel nog eens goed door met de mixer.
  • Pak je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bakvormpjes.
  • Het vullen gaat nu heel makkelijk.
  • Neem een ijslepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje.
  • Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.
  • Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn.
  • Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan decoreren!

Bakken:

  • Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster.
  • Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.
  • Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn.
  • Als ze gaar zijn haal je de cupcakes eruit, zijn ze nog niet gaar, dan laat je ze nog even staan.
  • Zijn je cupcakes iets boller geworden dan gewenst, leg dan meteen nadat je de cupcakes uit de oven hebt gehaald een snijplankje op de cupcakes in het cupcake bakblik.
  • Na ongeveer 1/2 minuut haal je het plankje er weer van af, je cupcakes zijn nu mooi plat.

Werkwijze topping:

  • Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa.
  • Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. De textuur en de kleur veranderen. Voeg als laatste de koffie en de vanille extract toe.
  • Je kan deze botercrème extra kleuren met een druppeltje bruine kleurstof.
  • Gebruik eens wat lekkere flavoring oil door het beslag, bijvoorbeeld Amaretto!
  • Ook leuk: maak mini koffie kaneel cupcakes. Gebruik mini bakvormpjes voor minimaal 20-24 mini cupcakes.
  • Strooi wat kaneel of oploskoffie als finishing touch!

Heksenhoedjes voor Halloween

Heksenhoedjes voor Halloween

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Land van herkomst: België
Jaargetijde:: Herfst
Feestdagen etc: Halloween
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Ingrediënten voor de cupcakes:

  • 150 gram boter
  • 150 gram Suiker
  • 1 Mespuntje zout
  • Vanille extract
  • 2 Eieren op kamertemperatuur
  • 190 gram Bloem
  • ½ tl Bakpoeder
  • ¼ tl Natrium bicarbonaat
  • Eventueel wat melk op kamertemperatuur

Ingrediënten voor de topping:

  • 50 gram water
  • 120 gram suiker
  • 50 gram eiwit
  • 180 gram boter op kamertemperatuur
  • Vanille extract of beter nog de zaadjes van een vanille stokje
  • Oranje kleurstof liefst poeder, pasta of kleurstof geschikt voor chocolade
  • 12 ijshoorntjes
  • 200 gram pure of melkchocolade
  • 12 oranje Smarties

Instructies

Werkwijze cupcakes:

  • Klop de suiker met de boter en het vanille extract tot een romige crème en voeg dan een voor een de eitjes toe.
  • Meng alle droge ingrediënten met elkaar en zeef ze boven de kom.
  • Klop verder.
  • Als het beslag nog te stevig is schenk je er een klein scheutje melk bij.
  • LET OP, dit is geen lopend beslag, je moet het met een ijslepel in de cupcakes kunnen scheppen dus melk mag maar moet niet !
  • Bakken op 175°C ca 20 minuutjes.
  • Na het bakken volledig laten afkoelen op een rooster.

Werkwijze topping:

  • Verwarm de suiker met het water tot 121°C.
  • Klop ondertussen het eiwit stijf op.
  • Voeg het suikerwater rustig in een kleine straal toe aan het eiwit. zet de machine op de hoogste snelheid en laat het geheel nu terug koud kloppen.
  • Denk eraan, je eiwit moet koud zijn anders smelt je boter weg en is je topping mislukt.
  • Wanneer het eiwit koud is voeg je beetje voor beetje de blikjes boter toe.
  • Laat de machine ondertussen op een redelijke snelheid verder draaien.
  • Voeg als laatste de smaak en kleurstof toe.
  • Neem een spuitzak met spuitmondje M1 van Wilton en vul de zak met de botercrème.
  • Leg hem even aan de kant.
  • Liefst niet in de koelkast want dan wordt de botercrème hard en kun je hem niet meer opspuiten.

Werkwijze hoedjes:

  • Neem de ijshoorntjes erbij en een scherp broodmes.
  • Snijd nu voorzichtig de punten op de gewenste lengte.
  • Zorg dat ze redelijk recht zijn van onder anders vallen ze straks om wanneer je ze omhult met chocolade.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en laat deze nu terug afkoelen tot een 29°C.
  • Zet de hoedjes op een rooster en voorzie elk hoedje van chocolade.
  • Neem een vel bakpapier en schenk hier de chocolade op uit maar houd nog een beetje chocolade achter.
  • Strijk dit uit met een paletmes.
  • Neem de uitsteekring erbij en maak 12 rondjes in de chocolade.
  • Laat deze nu volledig uitharden.
  • Neem een hoedje en strijk eventuele overtollige chocolade weg met een paletmesje.
  • Als je wilt kun je met een kleine prikker nog figuurtjes in de chocolade maken.
  • Laat de hoedjes uitharden.

Opbouwen:

  • Neem de cupcakes erbij en spuit een mooie toef botercrème erop.
  • Neem een chocolade rondje erbij en leg deze op de botercrème.
  • Zorg dat je nog een beetje gesmolten chocolade nu erbij hebt.
  • Deze mag niet heet zijn !
  • Neem een hoedje, dip licht met de onderkant in de chocolade en zet het boven op het rondje. Even vasthouden en nog eventueel recht zetten.
  • Neem een oranje Smartie en dip deze ook lichtjes in de chocolade.
  • Zet hem op het randje van de hoed vast.
  • Laat de chocolade goed uitharden.
  • Je kunt ze eventueel in de koelkast zetten maar haal ze ruim een uur op voorhand van serveren uit de koeling.
  • Dan zijn ze het lekkerste.

Appelcompote met bitterkoekjes uit Veneto

Appelcompote met bitterkoekjes uit Veneto

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Italië
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 appels Granny-Smith
  • 1 deciliter witte wijn
  • 50 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 deciliter room
  • 4 plakjes cake
  • 100 g bitterkoekjes
  • 25 g poedersuiker

Instructies

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes.
  • Kook ze in de witte wijn met de suiker en het vanillestokje tot compote en laat afkoelen.
  • Klop de room halfstijf en spatel deze door de appelcompote.
  • Steek met een ring ronde plakken uit de cake en verkruimel de bitterkoekjes grof met de keukenmachine.
  • Leg met een ijslepel een laag appelcompote op de cake en bestrooi met de bitterkoekjes en ten slotte met de poedersuiker.
  • Serveer meteen.