Steranijs Appelbeignets
Luchtige appelbeignets met een verfijnde anijssmaak, een heerlijke traktatie voor de koude dagen.
Servings: 30
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 2 eieren
- 2 ½ dl melk
- 250 gram bloem gezeefd
- 1 eetlepel olie
- 150 gram fijne suiker
- 6 Goudrenet appels in dikke schijven
- Frituurolie
- Poedersuiker
- 3 steranijs sterren
- Zout
Breng de melk met de steranijs aan de kook op matig vuur.
Laat het 15 minuten trekken op laag vuur.
Laat de melk afkoelen en zeef het.
Klop de bloem, zout, melk, eidooiers en olie tot een glad beslag.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
Verhit de frituurolie.
Wentel de appelschijven door de suiker en haal ze door het beslag.
Bak de beignets in 5 minuten goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op een schaal.
Bestrooi ze met poedersuiker.
Voedingswaarden (per stuk, schatting):
Serveertip:
Serveer de appelbeignets warm, eventueel met een bolletje ijs of slagroom.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, past goed bij de appelbeignets.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 2g | Vet: 4g | Zout: 0.1g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 33
Krokante Perenbeignets met Vanillesuiker
Deze heerlijke krokante perenbeignets met een vleugje vanille zijn perfect voor de feestdagen of als zoete traktatie bij de koffie.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
diep bord
schilmesje
Koekenpan of frituurpan
keukenpapier
- 5 peren Doyenné du Comice
- 4 zakjes vanillesuiker
- 250 g bloem
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 1 liter frituurolie
- Poedersuiker om te bestrooien
Schil de peren, snijd ze in 4 parten en verwijder de klokhuizen.
Strooi de vanillesuiker in een diep bord en wentel de perenparten erdoor.
Maak het beslag door de bloem, eieren, melk, bakpoeder en een snufje zout in een kom te mengen tot een glad beslag.
Verhit de frituurolie in een pan tot 180°C.
Haal de met vanillesuiker bedekte perenparten door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie zakken.
Bak de beignets in porties goudbruin in circa 3-4 minuten per kant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer de perenbeignets warm met een bolletje vanille-ijs of een klodder slagroom.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes past uitstekend bij deze perenbeignets.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 33
Krokante Mangobeignets met Kaneel
Deze krokante mangobeignets met een vleugje kaneel zijn een tropische twist op de klassieke appelbeignet. Heerlijk warm of koud!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar
schilmesje
diep bord
Koekenpan of frituurpan
keukenpapier
- 4 mango’s
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 250 g bloem
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 1 liter frituurolie
- Poedersuiker om te bestrooien
Schil de mango’s en snijd ze rond de pit in 5 dikke plakken per mango.
Bestrooi de mangoplakken licht met kaneelpoeder.
Maak het beslag door de bloem, eieren, melk, bakpoeder en een snufje zout in een kom te mengen tot een glad beslag.
Verhit de frituurolie in een pan tot 180°C.
Haal de met kaneel bestrooide mangoplakken door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie zakken.
Bak de beignets in porties goudbruin in circa 3-4 minuten per kant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer de mangobeignets warm met een bolletje kokosijs of een scheutje honing voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes past uitstekend bij deze tropische beignets.
Calories: 310kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 5g | Vet: 9g | Zout: 0.4g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 33
Knapperige Appelbeignets met Kaneelsuiker
Deze knapperige appelbeignets met een vleugje kaneelsuiker zijn een heerlijke traktatie voor Oud & Nieuw. Perfect met een laagje poedersuiker!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar
- 6 eetlepels basterdsuiker
- 2 eetlepels kaneel
- 5 Goudrenetten
- 1 ei
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel zout
- 3 dl pils
- Frituurolie
- Poedersuiker
Meng de basterdsuiker met de kaneel in een diep bord.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd elke appel in vier plakken.
Wentel de appelplakken door het suiker-kaneelmengsel.
Klop het ei los in een kommetje.
Zeef het bakmeel en zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Voeg het losgeklopte ei toe en schenk al roerend het pils erbij.
Roer circa 5 minuten tot een glad beslag ontstaat.
Bekleed een vergiet met keukenpapier.
Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 175°C.
Haal de appelplakken met een vork door het beslag en laat ze in de hete olie glijden.
Frituur de appelbeignets in porties van vier gedurende 4 minuten goudbruin, keer ze halverwege.
Haal de appelbeignets uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Leg ze op een schaal en bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer warm met een extra laagje poedersuiker en een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een glas mousserende Cava Brut of een lichtzoete Duitse Riesling past perfect bij deze appelbeignets.
Calories: 160kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 3g | Vet: 5g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 33
Oliebollen met Krenten en Sukade
Heerlijke traditionele oliebollen met krenten en sukade, perfect voor een gezellige oud en nieuw viering.
Servings: 40
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ei maat 3
- 2 dl melk
- 2 dl water
- 200 gram krenten en/of rozijnen
- 50 gram sukade
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- Poedersuiker
- Slaolie
- Zout
Laat de olie heet worden (180°C).
Zeef het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout in een kom.
Roer vanuit het midden de melk en het ei door het bakmeel.
Voeg geleidelijk het water toe en meng tot een glad beslag.
Meng de goed uitgelekte krenten/rozijnen en de sukade door het beslag.
Vorm met 2 lepels of een ijsbolletjesschep direct bolletjes van het beslag.
Laat de bolletjes voorzichtig in de hete olie glijden.
Bak de oliebollen in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
Laat de oliebollen uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.
Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer de oliebollen warm.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 3g | Vet: 6g | Zout: 0.2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 33
Karnemelk Oliebollen met Krenten en Rozijnen
Luchtige karnemelk oliebollen met krenten en rozijnen, een heerlijke traktatie voor oud en nieuw.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
rijzen1 uur uur 15 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ei
- 100 gram krenten
- 2 zakjes gist gedroogd, Oetker
- 200 gram rozijnen
- 5 dl karnemelk
- 500 gram bloem
- Frituurolie
- Poedersuiker
- Zout
Haal de karnemelk 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Spoel de rozijnen en krenten af onder koud stromend water.
Laat de rozijnen en krenten 10 minuten wellen in warm water.
Laat ze uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.
Klop het ei los in een kom.
Zeef de bloem en 2 eetlepels zout boven een grote kom.
Meng de gist door de bloem en maak een kuiltje in het midden.
Schenk het ei in het kuiltje en voeg al roerend de karnemelk toe.
Roer 5 minuten tot een glad beslag ontstaat.
Roer de rozijnen en krenten door het beslag.
Dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag 1 uur en 15 minuten rijzen op een warme plaats.
Roer het beslag niet meer.
Bekleed een vergiet met keukenpapier.
Verhit de frituurolie tot 175°C in een frituurpan of verwarm de airfryer voor op 180°C.
Doop een ijsbolletjestang of 2 metalen eetlepels in de hete olie.
Schep bergjes beslag met de lepel en laat ze in de hete olie glijden.
Bak de oliebollen in porties goudbruin en gaar, ongeveer 6 minuten in de frituurpan of 10-12 minuten in de airfryer.
Keer de oliebollen halverwege de baktijd om.
Haal de oliebollen uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken in het vergiet.
Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer de oliebollen warm.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti.
Variaties
Tutti-fruttibollen
Laat de rozijnen en de krenten weg. Laat 250 gr tutti-frutti ± 4 uur in water weken.
Dep de vruchten goed droog en snijd ze in kleine stukjes (verwijder de pitten uit de
pruimen).
Roer de tutti-frutti samen met 2 eetlepels kaneel door het beslag.
Amandelbollen
Gebruik 100 gr rozijnen en laat de krenten weg. Verkruimel 100 gr amandelspijs
(Baukje), roer de spijs samen met 1 zakje amandelschaafsel (45 gr, Baukje) en de
gewelde rozijnen door het beslag en bak de amandelbollen zoals in het recept staat
aangegeven. Besprenkel de afgekoelde bollen met amandellikeur.
Ananas-gemberbollen
Laat de rozijnen en de krenten weg. Laat 6 schijven ananas op eigen sap (blik) en 5
gemberbollen uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in stukjes. Roer
ze door het beslag en volg verder het recept.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 5g | Vet: 7g | Zout: 0.3g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 33
Hartige Oliebollen met Tomaat en Feta
Hartige oliebollen met feta, gedroogde tomaat en peterselie, een verrassende twist op de traditionele oliebol.
Bereidingstijd1 uur uur
rijzen1 uur uur
Servings: 15 oliebollen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
Frituurpan of airfryer
keukenpapier
- 100 gram gedroogde tomaten op olie uitgelekt en in stukjes
- 200 gram feta verkruimeld
- 30 gram peterselie fijngehakt
- Basisrecept oliebollenbeslag
Bereid het basisrecept voor oliebollenbeslag volgens de aanwijzingen.
Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
Verkruimel de feta.
Hak de peterselie fijn.
Voeg de feta, gedroogde tomaat en peterselie toe aan het oliebollenbeslag.
Meng alles goed door elkaar.
Laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plaats.
Verhit de frituurpan tot 175°C of verwarm de airfryer voor op 180°C.
Maak met een ijsschep of 2 eetlepels bolletjes van het beslag.
Frituur de oliebollen in porties goudbruin en gaar in de frituurpan (ca.
4-5 minuten).
Of bak de oliebollen in de airfryer in porties goudbruin en gaar (ca.
10-12 minuten).
Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
Serveer de hartige oliebollen warm.
Serveertip:
Serveer met een yoghurtdip of een pittige tomatensalsa.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 6g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 33
Appel-Gember Oliebollen met Gemberbier
Oliebollen met een twist: appel, gember en gemberbier voor een verrassend lekkere smaakcombinatie.
Bereidingstijd1 uur uur
rijzen1 uur uur
Servings: 15 oliebollen
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
Frituurpan of airfryer
keukenpapier
Bereid het basisrecept voor oliebollenbeslag, maar vervang de melk door gemberbier.
Snijd de appel in kleine stukjes.
Snijd de gemberbolletjes fijn.
Vervang de helft van de rozijnen in het basisrecept door de appelstukjes.
Vervang de sukade in het basisrecept door de fijngesneden gemberbolletjes.
Voeg de appel en gember toe aan het oliebollenbeslag.
Meng alles goed door elkaar.
Laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plaats.
Verhit de frituurpan tot 175°C of verwarm de airfryer voor op 180°C.
Maak met een ijsschep of 2 eetlepels bolletjes van het beslag.
Frituur de oliebollen in porties goudbruin en gaar in de frituurpan (ca.
4-5 minuten).
Of bak de oliebollen in de airfryer in porties goudbruin en gaar (ca.
10-12 minuten).
Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
Serveer de appel-gember oliebollen warm.
Serveertip:
Bestrooi met poedersuiker of serveer met een bolletje ijs.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 9g | Zout: 1g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 33
Klassieke Oliebollen met Rozijnen en Sukade
Traditionele oliebollen met rozijnen en sukade, perfect voor een feestelijke gelegenheid.
Bereidingstijd1 uur uur 10 minuten min
rijzen1 uur uur
Servings: 20 stuks
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ei
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel zout
- 120 gram sukade
- 15 gram gist gedroogd
- 200 gram rozijnen
- 500 gram bloem
- ½ liter melk
- Frituurolie
- Poedersuiker
Wel de rozijnen in een kom met heet water, ongeveer 10 minuten.
Laat de rozijnen uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.
Verwarm de melk in een pan tot lauwwarm.
Meng de bloem, kaneel, gist en zout in een kom.
Breek het ei boven de kom en voeg de lauwwarme melk toe.
Roer tot een glad beslag ontstaat.
Roer de rozijnen en sukade door het beslag.
Dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plaats.
Verhit de frituurolie tot 175°C in een frituurpan of verwarm de airfryer voor op 180°C.
Bekleed een vergiet met keukenpapier.
Doop een ijsbolletjeslepel of 2 eetlepels in de hete olie.
Schep bergjes beslag met de lepel en laat ze in de hete olie glijden.
Bak de oliebollen in porties goudbruin en gaar, ongeveer 6 minuten in de frituurpan of 10-12 minuten in de airfryer.
Keer de oliebollen halverwege de baktijd om.
Laat de oliebollen uitlekken in het vergiet.
Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer de oliebollen warm.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 6g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 33
Traditionele Oliebollen met Perfecte Structuur
Deze traditionele oliebollen zijn luchtig, knapperig en perfect voor Oud & Nieuw. Kies een zoete of hartige vulling en bak ze goudbruin!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 40 stuks
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar
- 500 gram bloem
- 1 afgestreken theelepel zout
- 25 gram verse gist of 1 zakje gedroogde gist
- 500 ml lauwwarme melk
- 1 ei
- 1 liter plantaardige olie zonnebloem- of arachideolie
Los de gist op in een deel van de lauwwarme melk en laat staan tot er belletjes ontstaan.
Zeef de bloem en het zout boven een grote kom.
Maak een kuiltje in de bloem en schenk hier het gistmengsel in.
Roer het vocht vanuit het midden door de bloem.
Klop met een mixer het ei en de rest van de melk door het beslag tot een glad geheel.
Voeg een vulling naar keuze toe en roer voorzichtig door.
Dek de kom af met plastic folie en laat het beslag 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Verhit de olie in een ruime pan tot 180°C.
Vorm met ingevette lepels of een ijsschep bollen van het beslag.
Bak de oliebollen in porties in 5-8 minuten goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveertip:
Bestrooi de oliebollen met poedersuiker voor een klassieke afwerking.
Wijnadvies:
Lekker met een glas bubbels zoals Prosecco of Champagne voor een feestelijke combinatie.
Calories: 160kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 3g | Vet: 6g | Zout: 0.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 33