Gefrituurde tofu met kruidige groenten
Knapperige gefrituurde tofu gecombineerd met kruidige groenten en champignons. Een heerlijk en snel bijgerecht dat perfect past bij een Aziatische maaltijd.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Land van herkomst: Oosters Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 el olijfolie
- 1 snufje chilivlokken
- 4 champignons gesneden
- 100 g snijbietblad of spinazie
- 100 g tofu in dobbelstenen gesneden
- ½ rode paprika zonder zaden, gesneden
- Zonnebloemolie om te frituren
Verhit zonnebloemolie in een diepe pan tot een broodkruimel knispert.
Bak de tofu 2-3 minuten tot goudbruin en knapperig.
Haal de tofu uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de chilivlokken 1-2 minuten.
Voeg de paprika toe en bak 2-3 minuten tot deze zacht is.
Voeg de spinazie of snijbietblad en de champignons toe en laat slinken.
Roer de tofu erdoor en verwarm kort mee.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer met gestoomde rijst of noedels voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 0.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag
Courgettekoekjes
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
- 1 courgette grof geraspt
- 50 g belegen komijnekaas grof geraspt
- 1 ei
- 25 g tarwebloem
- Peper
- Zout
- 2 eetlepels olijfolie
Meng de courgette met de kaas, het losgeklopte ei, de bloem en peper en zout naar smaak.
Verhit telkens een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak kleine koekjes van het courgette mengsel.
Houd ze warm onder aluminiumfolie in een hete oven van 200 °C tot gebruik.
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag
Gegrilde Ribeye met Spruitjes en Amandelen
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 eetlepels olijfolie
- 700 g aardappelschijfjes
- 1 ui in ringen gesneden
- 200 g champignons gesneden
- 2 ribeyes ca. 400 g
- 450 g spruitjes diepvries
- 100 g amandelen
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de helft van de olijfolie en bak hierin de aardappelschijfjes gaar.
Bak in een andere pan de ui gedurende 3 minuten in de rest van de olijfolie, voeg na 1 minuut de champignons toe en bak deze mee.
Haal het ui-champignonmengsel uit de pan en bak de ribeyes aan elke kant 2-3 minuten op hoog vuur bruin in de achtergebleven olie.
Verwarm het ui-champignonmengsel nog even mee op het laatste moment.
Bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak.
Kook de spruitjes in 3 minuten beetgaar en giet ze af.
Hak de amandelen grof.
Meng de spruitjes en amandelen door elkaar.
Snijd het vlees in plakken.
Verdeel de aardappelpartjes en spruitjes over vier borden.
Leg het vlees ernaast.
Wijnadvies:
Deze ribeye met spruitjes en amandelen vraagt om een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec. De volle smaken van de wijn passen goed bij het rijke vlees en de nootachtige spruitjes.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 38g | Vet: 40g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag
Parelhoenfilet met Champignonroomsaus en Spinazie
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 455kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 250 g kastanjechampignons
- 2 sjalotten
- 50 g roomboter
- 100 ml witte wijn
- 125 ml crème fraîche
- 2 parelhoenfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 g panklare spinazie
Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
Snijd de champignonhoedjes in piepkleine blokjes.
Pel en snipper de sjalotten zeer fijn.
Verhit in een kleine steelpan 1 eetlepel boter en fruit hierin kort de sjalot.
Voeg vervolgens de champignonblokjes toe en bak deze 3 minuten zachtjes mee.
Schenk de witte wijn erbij en verwarm dit 5 minuten zachtjes.
Roer de crème fraîche erdoor en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Laat de saus afkoelen en bewaar afgedekt op een koele plek.
Laat de parelhoenfilets 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag.
Bestrijk de parelhoenfilets met olie en bestrooi met zout en peper.
Bak de parelhoenfilets in 8-10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
Verwarm intussen de champignonsaus zachtjes opnieuw.
Smelt in een wok de rest van de boter en laat de spinazie al omscheppend slinken.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Laat de spinazie uitlekken in een zeef.
Laat de parelhoenfilets 1 minuut op een snijplank rusten en snijd ze dan schuin in dunne plakjes.
Verdeel de uitgelekte spinazie over vier warme diepe borden.
Rangschik de plakjes parelhoen erop en schenk de champignonsaus erover en ernaast.
Maal een beetje peper over de saus en langs de rand van het bord.
Wijnadvies:
Een medium tot volle witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier past goed bij dit gerecht.
Calories: 455kcal | koolhydraten: 11g | Protein: 34g | Vet: 30g | Zout: 1.6g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag
Rabarber-aardbeienpannenkoekjes
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g rabarber
- 100 g suiker
- 250 g aardbeien gehalveerd
- 150 ml melk
- 1 ei
- 125 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 50 g rozijnen
- 1 kleine appel gesnipperd
- 3 eetlepels boter
- Een mespunt zout
Verwarm de oven voor op 175°C.
Snijd de rabarber in stukken van 5 cm en meng deze in een ovenschaal met suiker.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de rabarber in ongeveer 45 minuten gaar worden.
Laat de rabarber afkoelen en schep de gehalveerde aardbeien erdoor.
Klop in een kom de melk met het ei los.
Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en klop het door tot een dik beslag.
Roer de rozijnen, gesnipperde appel en een mespunt zout door het beslag.
Verhit in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel boter en schep op enige afstand van elkaar 2-3 keer een lepel beslag.
Bak de pannenkoekjes op matig vuur aan beide kanten goudbruin en gaar.
Houd de pannenkoekjes warm en bak met de rest van het beslag op dezelfde wijze nog meer pannenkoekjes.
Verdeel de pannenkoekjes over vier borden en schep de rabarber-aardbeicompote ernaast.
Serveertip:
Serveer de pannenkoekjes met een lepel crème fraîche en een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.5g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag
Gevulde Tomaten met Rijst en Munt
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 4 grote vleestomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 250 g voorgekookte basmatirijst
- 15 g verse munt fijngesneden
- Zout en peper naar smaak
- Mespuntje suiker
- Snufje cayennepeper optioneel
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
Hak ze grof en laat ze afkoelen op een snijplank.
Verwijder het kroontje en een dun plakje van de onderkant van de tomaten, zodat ze beter blijven staan.
Hol de tomaten voorzichtig uit met een theelepel, bewaar het vruchtvlees niet.
Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout, peper en een mespuntje suiker.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 3 minuten.
Voeg de tomatenpuree, gemalen komijn en kaneelpoeder toe aan het ui-knoflookmengsel en bak dit 1 minuut mee.
Voeg de voorgekookte basmatirijst toe en verwarm het geheel goed door.
Breng het rijstmengsel op smaak met zout, peper en eventueel een snufje cayennepeper.
Roer de geroosterde pijnboompitten en fijngesneden munt door het rijstmengsel.
Vul de uitgeholde tomaten royaal met het warme rijstmengsel.
Notities / Tips / Wijnadvies:
Voor een extra smaakdimensie kun je 100 g verkruimelde geitenkaas toevoegen aan het warme rijstmengsel.
Je kunt de gevulde tomaten ook in een ingevette ovenschaal plaatsen en enkele minuten in een voorverwarmde oven op 200°C bakken.
Als alternatief kun je de tomaten vullen met een koude rijstsalade.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rosé, zoals een Pinot Noir Rosé, past uitstekend bij dit gerecht. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen mooi samengaan met de kruidige en aromatische smaken van de gevulde tomaten en de munt.
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag
Gerookte Makreelburgers met Zuurkool en Sinaasappel op Volkoren Broodjes
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 400 g gerookte makreelfilet
- 2 sinaasappels
- 4 volkoren bollen
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1 theelepel geraspte mierikswortel
- 250 g gekookte wijnzuurkool uitgelekt
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 100 g krulslamelange
- Zout en peper naar smaak
Verwijder de vel van de gerookte makreelfilet en snijd deze in stukken.
Rasp de schil van een sinaasappel (ongeveer ½ theelepel) en snijd beide sinaasappels tot op het witte vlies dik schillen.
Snijd één sinaasappel in dikke plakken en snijd partjes uit de andere sinaasappel, bewaar het sap.
Snijd de volkoren bollen open en rooster de binnenkant kort in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
Laat afkoelen.
Meng de mayonaise met sinaasappelrasp, karwijzaad, zout en peper naar smaak.
Klop de olijfolie met sinaasappelsap, geraspte mierikswortel, zout en peper tot een dressing.
Bestrijk de broodjes met de mayonaise.
Verdeel de uitgelekte zuurkool over de broodjes.
Leg de stukken gerookte makreel, rode uiringen en plakjes sinaasappel erop.
Meng de krulslamelange met de sinaasappelpartjes en de dressing en serveer naast de broodjes.
Serveertip:
Geniet van deze gerookte makreelburgers met een verfrissende krulsla en sinaasappeldressing aan de kant.
Wijnadvies:
De gerookte makreel en de kruidige karwijzaad vragen om een witte wijn met een lichte zuurgraad, zoals een Riesling of een Pinot Grigio. De frisse smaken van de sinaasappel en de krulsla passen goed bij een lichte rosé, zoals een Provence rosé.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag
Romige Kippenleverpaté op Crostini
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 stengels bleekselderij + blad in kleine blokjes gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten gesnipperd
- 150 g bospeen in kleine stukjes
- ½ eetlepel gedroogde tijm
- 500 g kippenlevers schoongemaakt en drooggedept
- 2 eetlepels cognac
- 75 g roomboter
- ½ zakje verse peterselie 30 g, gehakt
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 stokbrood
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de blokjes bleekselderij, sjalotten, bospeen en tijm gedurende 10 minuten zachtjes.
Haal van het vuur en laat afkoelen.
Bestrooi de kippenlevers met zout en peper.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak de kippenlevers op hoog vuur gedurende 5 minuten.
Voeg de cognac toe en laat verdampen.
Pureer de kippenlevers grof met de roomboter in een keukenmachine of met een staafmixer.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de gebakken groenten, gehakte peterselie en fijngesneden bleekselderijblad door de leverpuree.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de knoflook door de resterende olie.
Snijd het stokbrood schuin in plakken en bestrijk ze dun met de knoflookolie.
Rooster de plakken lichtbruin in de oven.
Bestrijk de geroosterde sneetjes stokbrood royaal met de kippenleverpaté.
Serveer de crostini met romige kippenleverpaté als voorgerecht of bij de borrel.
Je kunt de kippenleverpaté tot 2 dagen van tevoren maken en bewaren in de koelkast.
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag
Gevulde Kipcordon Bleu met Gebakken Spinazie
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 750kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 kipfilets
- 4 plakjes goudsalami
- 4 plakjes Leerdammer kaas
- 1 groot ei losgeklopt
- 8 eetlepels paneermeel
- 4 eetlepels olijfolie
- 500 g pasta
- 1 zak panklare spinazie 300 g
- 1 teentje knoflook geperst (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
Vul elke kipfilet met een plakje salami en een plakje kaas.
Klap de filets dicht en steek ze vast met cocktailprikkers.
Roer zout en peper door het losgeklopte ei in een ondiep bord.
Wentel de kipfilets door het ei.
Schept paneermeel op een plat bord en wentel de filets erdoor, zodat alle zijden bedekt zijn met een laagje paneermeel.
Verhit de helft van de olijfolie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak de kip op matig vuur afgedekt in ongeveer 15 minuten rondom gaar.
Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit de rest van de olijfolie in een wok en laat de spinazie al omscheppend slinken.
Roer de geperste knoflook erdoor (indien gebruikt) en breng de spinazie op smaak met zout en peper.
Laat de pasta uitlekken in een vergiet en meng de achtergebleven rauwe spinazieblaadjes door de pasta.
Verdeel de gevulde kipcordon bleus en de gebakken spinazie over de borden.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, past goed bij dit gerecht. De frisheid van de wijn en de fruitige tonen vormen een mooie aanvulling op de smaken van de kip en de spinazie.
Calories: 750kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 40g | Vet: 35g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag
Romige Kalfsschnitzels met Sherry en Olijven
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 kalfsschnitzels ongepaneerd
- ½ theelepel milde paprikapoeder
- 75 g koude boter
- 1 teentje knoflook
- 30 g verse peterselie fijngehakt
- 5 eetlepels zwarte olijven zonder pit grof gehakt
- 75 ml sherry
Bestrooi de kalfsschnitzels met paprikapoeder, zout en peper naar smaak.
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels boter.
Bak de schnitzels in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege.
Haal de schnitzels uit de pan en laat ze verpakt in aluminiumfolie rusten.
Pel de knoflook en pers deze boven het bakvet uit.
Roer de peterselie en olijven door het bakvet en voeg de sherry toe.
Breng al roerend aan de kook.
Snijd de rest van de boter in klontjes en roer deze door de jus.
Verwarm de jus zachtjes.
Verdeel de schnitzels over de warme borden en schenk de jus erover.
Wijnadvies:
De romige textuur van de jus en de zoute smaak van de olijven vragen om een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier. Als je liever rood drinkt, kies dan voor een fruitige en soepele rode wijn zoals een Merlot
Calories: 400kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 35g | Vet: 27g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag