Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Kabeljauw omwikkeld met Parmaham en Geserveerd met Broccoliroosjes

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Porties: 2 personen
calorieën: 450kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 300 g broccoli in kleine roosjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 15 g verse peterselie fijngehakt
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 500 g kabeljauwhaasjes op kamertemperatuur
  • 4 plakken Parmaham
  • 1 theelepel salie

Instructies

  • Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met zout in 3 minuten beetgaar, giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Boen de sinaasappel schoon, rasp een stukje schil eraf en pers de sinaasappel uit.
  • Roer in een kommetje het sinaasappelsap, de -rasp en de witte-wijnazijn door elkaar.
  • Roer de gesnipperde sjalot door het azijnmengsel en laat het 5 minuten staan.
  • Roer de fijngehakte peterselie en 3 eetlepels olijfolie extra vierge door het mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • Halveer de kabeljauwhaasjes, dep ze droog en bestrooi ze met ½ theelepel zout en peper.
  • Leg elke vis op een plak Parmaham, bestrooi met een mespunt salie en wikkel de ham om de vis.
  • Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olijfolie en bak de kabeljauw op matig vuur in 8 minuten gaar, keer halverwege.
  • Verwarm intussen in een pan of wok de rest van de olie en roerbak de broccoli.
  • Schep de broccoli om met de sinaasappeldressing.
  • Verdeel de kabeljauwpakketjes over twee borden en serveer de broccoli ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Deze gegrilde kabeljauw met Parmaham vraagt om een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Als je liever rood drinkt, probeer dan een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 35g | Vet: 30g | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde Kaasomelet met Broccolisalade

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 750 g vastkokende aardappels in kleine blokjes
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 300 g broccoli in kleine roosjes
  • 6 eieren losgeklopt
  • 100 ml melk
  • 100 g belegen kaas geraspt
  • 2 eetlepels citroensap
  • ½ krop ijsbergsla in dunne reepjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Dep de aardappelblokjes droog en meng ze in een kom met 3 eetlepels olie, zout en peper.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de aardappelblokjes over de bakplaat en bak ze in ongeveer 20-25 minuten in de oven goudbruin, af en toe omscheppen.
  • Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • Klop de eieren los met melk, zout en peper.
  • Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en giet het eiermengsel erin.
  • Schuif met een spatel het gestolde ei steeds naar het midden en laat het nog vloeibare ei over de bodem uitvloeien.
  • Verwarm de omelet tot de bovenkant bijna gestold is en de onderkant goudbruin is.
  • Strooi de geraspte kaas erover en laat smelten.
  • Klop het citroensap met de rest van de olie, zout en peper tot een dressing.
  • Meng de broccoli en ijsbergsla en schep de dressing erdoor.
  • Snijd de omelet in vieren en laat deze op borden glijden.
  • Serveer met de aardappelblokjes en de broccolisalade.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze gegratineerde kaasomelet met broccolisalade. De wijn vormt een verfrissende aanvulling op de smaken van de kaas en de groenten.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 20g | Vet: 35g | Zout: 1.5mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaas-Ham Fonduemaaltijd met Geroosterde Tomaatjes

Bereidingstijd14 minuten
Recept categorieën: Fondue, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 1 persoon
calorieën: 850kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel olijfolie met knoflook en chilipeper
  • Zout
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 1 à 2 meergranen pistolets of andere broodjes naar keuze
  • 200 g kaasfondue
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden diepvries

Instructies

  • Verwarm de cherrytomaatjes in een koekenpan met antiaanbaklaag in olijfolie gedurende 2-3 minuten, of tot de velletjes knappen.
  • Bestrooi met zout.
  • Snijd ondertussen de rauwe ham in dunne reepjes en de broodjes in blokjes.
  • Leg de broodblokjes en tomaatjes op een groot bord.
  • Doe de kaasfondue in een magnetronbestendige kom.
  • Roer de hamreepjes en Italiaanse kruiden erdoorheen.
  • Verwarm de kaasfondue 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron, roer door en verwarm nog 1 minuut.
  • Plaats de fondueschaal op het bord en schep de tomaatjes ernaast.
  • Bestrooi de tomaatjes met zout.
  • Prik telkens een tomaatje of broodblokje aan een vork en doop in de gesmolten kaas.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past goed bij deze kaas-ham fonduemaaltijd. De frisheid van de wijn snijdt door het rijke en romige karakter van de kaasfondue, terwijl het ook de hartigheid van de ham aanvult.

Nutrition

Calories: 850kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 44g | Vet: 55g | Zout: 7.5mg | Sugar: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Groente Maaltijdsoep met Braadworst

Bereidingstijd29 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 570kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • ½ struik bleekselderij fijngesneden
  • 400 g winterpeen in plakken
  • 1 liter kippenbouillon van tablet
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 450 g aardappeldobbeltjes
  • 4 braadworsten in plakken

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin.
  • Bak de knoflook 1 minuut mee en roer de bleekselderij en de winterpeen erdoor.
  • Schenk de bouillon bij de groenten en voeg de rozemarijn toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat hem 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Laat de aardappeldobbeltjes de laatste 5 minuten meekoken.
  • Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak hierin op laag vuur de plakken braadworst in 15 tot 20 minuten gaar.
  • Dek de pan af met een deksel.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier diepe borden of kommen en leg er de plakken worst in.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais Villages of een droge witte wijn zoals een Chardonnay vormen een goede match met deze hartige maaltijdsoep.

Nutrition

Calories: 570kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 20g | Vet: 38g | Zout: 2mg | Sugar: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Marokkaanse Gegrilde Kabeljauw met Pittige Citroen Marinade

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Marokko
Porties: 4 personen
calorieën: 340kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 5 eetlepels glutenvrije bloem
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 500 g kabeljauwfilet in stukken van 2 gesneden (of vegan / vegetarisch alternatief)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • Sap van ½ citroen
  • 6 eetlepels verse koriander fijngehakt
  • 1 teentje knoflook geperst

Instructies

  • Meng in een kom de glutenvrije bloem met de gemalen komijn en een theelepel zout en peper.
  • Schep de stukken vis erdoor zodat ze rondom bedekt zijn met de bloemmix.
  • Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de vis op een matig vuur 5-8 minuten goudbruin.
  • Keer de vis halverwege om.
  • Controleer de gaarheid van de vis door een stukje door te snijden: het vlees moet gemakkelijk uit elkaar vallen en de glans moet verdwenen zijn.
  • Laat de gebakken vis uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd het rode pepertje open, verwijder de zaadjes en snipper het pepertje fijn.
  • Maak een marinade van de overgebleven olijfolie, citroensap, fijngehakte koriander, geperste knoflook en gesnipperde rode peper.
  • Schep de marinade in een kom om met de gebakken vis en marineer de vis afgedekt in de koelkast gedurende minimaal 1 uur.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past uitstekend bij deze pittige Marokkaanse gegrilde kabeljauw. De citrus- en kruidachtige tonen van de wijn zullen de smaken van de vis en marinade complementeren.

Nutrition

Calories: 340kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 0.8mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Tonijn met Peperkorstje en Krokante Röstipunten

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 450kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 kleine vastkokende aardappels of 2 grote
  • 2 takjes tijm blaadjes
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 4 tonijnsteaks
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 6 el vierseizoenenpeperkorrels
  • 37½ g veldsla

Instructies

  • Schil en was de aardappels.
  • Rasp de aardappels grof en spoel de rasp in een zeef met koud water af.
  • Laat de rasp goed uitlekken en druk het vocht eruit.
  • Dep de rasp droog.
  • Meng de blaadjes tijm, zout en peper door de aardappelrasp.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Strooi de aardappelrasp gelijkmatig over de bodem van de pan en druk het met een spatel plat tot een rösti.
  • Bak de rösti tot de onderkant goudbruin is.
  • Keer de rösti voorzichtig met behulp van een deksel en bak ook de andere kant goudbruin.
  • Voeg indien nodig meer olie toe.
  • Laat de rösti op een platte schaal met keukenpapier glijden en zet het op een koele plek (niet in de koelkast) tot gebruik.
  • Laat de tonijnsteaks op kamertemperatuur komen.
  • Marineer het sjalotje in de witte-wijnazijn.
  • Stamp in een vijzel de peperkorrels grof (of wikkel de peperkorrels in een theedoek en plet ze met een deegroller).
  • Bestrijk de tonijnsteaks met 1 eetlepel olijfolie, bestrooi met zout en druk de geplette peper stevig in de vis.
  • Verhit dezelfde koekenpan en verwarm de rösti zonder olie op matig vuur tot het weer warm en krokant is.
  • Verhit een grillpan en bak de tonijnsteaks rondom bruin en van binnen rosé in 4-5 minuten.
  • Verdeel de rösti en de tonijn over vier grote, warme borden.
  • Meng de veldsla met het gemarineerde sjalotje in azijn, ½ eetlepel olie, zout en peper, en serveer deze naast de tonijn en rösti.

Notities

Wijnadvies:

De stevige textuur en de smaak van de tonijn met het peperkorstje vragen om een medium tot volle witte wijn, zoals een Chardonnay of een Viognier. Deze wijnen complementeren de smaken en vormen een mooie aanvulling op het gerecht.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 25g | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken Kabeljauw met Zeeaster en Kruidige Krieltjes

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 420kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • ½ zakje verse peterselie 15 g
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 duopak voorgekookte krieltjes 700 g
  • 2 grote kabeljauwhaasjes à ca. 250 g op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 g boter
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 400 g zeeaster lamsoren, groente, doosje à 200 g
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil.
  • Hak de peterselie zeer fijn en meng deze met de geperste knoflook door de sinaasappelrasp.
  • Halveer de krieltjes en kook ze in 6-7 minuten gaar.
  • Dep ondertussen de kabeljauwhaasjes droog en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en bak de kabeljauw op één zijde ca.
  • 7 minuten, tot de vis net gaar is en aan de onderzijde goudbruin en krokant is.
  • Smelt in een andere koekenpan of braadpan de helft van de boter en bak de gesnipperde sjalotten 1 minuut zachtjes.
  • Voeg de zeeaster toe en laat deze in 4-5 minuten slinken.
  • Giet de krieltjes af en meng ze met de rest van de boter en het knoflook-peterselie mengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de gebakken kabeljauw over de borden en schep de kruidige krieltjes en zeeaster ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past goed bij dit gerecht. De frisheid van de wijn en de zachte tonen sluiten goed aan bij de gebakken kabeljauw en de kruidige krieltjes.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 27g | Protein: 25g | Vet: 24g | Zout: 1.3mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken Aubergine met Mozzarella en Basilicum

Recept categorieën: Groenten, Kaas, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 1 bol buffelmozzarella
  • gram verse basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de aubergine in 8 ronde plakken van gelijke grootte en dikte.
  • Leg de plakken in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze minstens 10 minuten staan.
  • Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergineplakken in circa 10 minuten bruin en gaar.
  • Keer ze halverwege de baktijd om.
  • Druppel de balsamicoazijn over de gebakken aubergine en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in 4 gelijkmatige plakken.
  • Leg op vier borden een plak gebakken aubergine en verdeel hierover enkele basilicumblaadjes.
  • Leg de plakjes mozzarella op de basilicum en bedek ze met de overgebleven gebakken aubergine.
  • Serveer direct als bijgerecht of als lichte lunch.

Recept afdrukken
No ratings yet

Krokante Gebakken Aardappels met Gekarameliseerde Uien

Bereidingstijd23 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 2 personen
calorieën: 300kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 eetlepel boter
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 1 eetlepel olie
  • 2 takjes peterselie fijngeknipt
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Smelt de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de uienringen in 10 minuten zachtjes lichtbruin.
  • Schil de aardappels, snijd ze in plakjes van ½ cm dik en was ze.
  • Dep de plakjes droog met een theedoek of keukenpapier.
  • Schep de uiringen op een bord.
  • Voeg de olie toe aan het bakvet in de pan en laat deze heet worden.
  • Verdeel de aardappelplakjes over de pan en laat ze afgedekt op matig vuur in 10 minuten bijna gaar worden.
  • Haal het deksel van de pan, voeg de gebakken uienringen toe en bak de aardappels nog 5-10 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • Bestrooi de aardappels met zout en peterselie.
  • Serveer de gebakken aardappels als bijgerecht, bijvoorbeeld bij tartaartjes.

Notities

Serveer de gebakken aardappels met een frisse salade of groenten naar keuze.

Wijnadvies:

Deze gebakken aardappels gaan goed samen met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 4g | Vet: 16g

Recept afdrukken
No ratings yet

Flensjes met Geroosterde Amandelen en Sinaasappelboter

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Nagerecht, Pannenkoeken
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4
calorieën: 350kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 37½ gr amandelen gepeld
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 200 ml plantaardige melk zoals amandelmelk
  • 100 g glutenvrije bloem
  • 50 g zachte lactosevrije boter
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 eierdooier
  • 1 sinaasappel
  • 4 bolletjes vanilleroomijs optioneel

Instructies

  • Hak de amandelen fijn en rooster ze kort in een droge koekenpan.
  • Klop in een kom 2 eieren los met de zonnebloemolie, plantaardige melk en een mespunt zout.
  • Zeef de glutenvrije bloem boven het eimengsel en roer goed door.
  • Klop in een kommetje 2 eetlepels lactosevrije boter met honing en de eierdooier los.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil boven het botermengsel.
  • Roer de geraspte sinaasappelschil en geroosterde amandelen door het botermengsel.
  • Snijd de sinaasappel dik schillen en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • Smelt een klontje lactosevrije boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van het beslag 4 flensjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de flensjes zo in schaaltjes dat ze ruim over de rand hangen.
  • Schep in elk schaaltje ½ eetlepel sinaasappel-amandelboter en zet de schaaltjes nog 10 minuten in het midden van de oven.
  • Verdeel de sinaasappelpartjes over de flensjes en serveer eventueel met een bolletje vanilleroomijs.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti vormt een perfecte aanvulling op de geroosterde amandelen en de frisse sinaasappelboter.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 8g | Vet: 25g | Zout: 0.5mg | Sugar: 8g