Gemarineerde vis met Marokkaanse kruiden
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 roodbaars - of doradefilets van elk 150 gram
- 1 kleine ui
- 1 citroen sap er van
- 2 teentjes knoflook
- ¼ theelepel cayennepeper
- 2 theelepel djinten
- ¼ theelepel koenjit
- 2 theelepel Paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels koriander fijngehakte
- 400 gram venkelknollen
- 30 gram boter
Bereiding:
Dep de visfilets droog met keukenpapier en leg ze, naast elkaar, in een lage ovenschaal.
Snipper de gepelde ui fijn.
Doe het citroensap in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit.
Voeg de specerijen en het zout toe en roer tot het zout is opgelost.
Klop de olie erdoor en roer de ui en koriander erdoor.
Schenk het mengsel over de vis en laat die, afgedekt in de koelkast, minstens 30 minuten marineren.
Maak de venkel schoon, houd wat van de mooie 'veertjes' achter en snijd de knollen overlangs in smalle reepjes van ca. 1/2 cm.
Afwerking:
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Smelt de boter in een koekenpan, roer de venkelreepjes erdoor en schenk er ca. 1 dl water bij.
Breng het geheel aan de kook en laat de venkel, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.
Verwijder het deksel en laat de venkel in nog ca. 7 minuten gaar worden en het vocht voor het grootste deel verdampen.
Breng de groente op smaak met zout.
Zet intussen de schaal met de vis, onafgedekt op een rooster, in het midden van de oven en laat de vis in ca. 10 minuten gaar worden.
Schep de venkel op de borden en leg de vis met de saus erop.
Garneer met de venkelveertjes.
Lekker met rijst of couscous en een tomatensalade.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 110
Gepofte Aardappelen met Vegetarisch Gehakt en Aubergine
Deze gepofte aardappelen met vegetarisch gehakt, aubergine en romige kruiden zijn een heerlijk en voedzaam plantaardig gerecht.
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 4 grote aardappelen
- 1 aubergine
- 1 blik cannellinibonen uitgelekt
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook fijngehakt
- ½ tl komijnpoeder
- ¼ tl chilipoeder
- 1 pakje plantaardige kookroom Alpro® soya Cuisine
- 1 pak plantaardig fijngehakt Alpro® soya Fijngehakt
- 1 el plantaardige boter of olie
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrooi een ovenplaat met een beetje zout en leg de aardappelen en aubergine erop.
Pof de aardappelen en aubergine ongeveer 1 uur in de oven.
Bak de knoflook en ui glazig in een pan met plantaardige boter of olie.
Voeg de bonen, het plantaardige gehakt, komijn- en chilipoeder en de plantaardige kookroom toe.
Laat dit geheel zachtjes sudderen.
Halveer de aubergine, lepel het vruchtvlees eruit en voeg dit toe aan het gehaktmengsel.
Snijd de gepofte aardappelen kruislings in en duw ze open.
Schep het gehakt-auberginemengsel over de aardappelen en serveer warm.
Serveertip:
Garneer met verse peterselie of koriander voor extra smaak en serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de aardse smaken van aubergine en kruiden.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 18g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 110
Vegan Caesar Salade met Krokante Croutons
Een frisse en romige vegan Caesar salade met knapperige croutons en plantaardige reepjes. Perfect als lichte maaltijd of bijgerecht!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 1 krop Romeinse sla
- 8 sneetjes volkoren brood
- 1 pak plantaardige reepjes licht gekruid
- 100 g vegan Parmezaanse kaas optioneel
- 1 el plantaardige boter of olie
- Dressing:
- ¼ blok tofu
- 1 tl mosterd
- Sap van ½ citroen
- 100 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 50 g vegan Parmezaanse kaas
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het volkoren brood in grove stukken en besprenkel met olijfolie.
Leg de broodstukjes op een bakplaat en rooster ze 10 minuten tot ze knapperig zijn.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de plantaardige reepjes goudbruin.
Was en droog de Romeinse sla en scheur de bladeren in grove stukken.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
Meng de sla, croutons en plantaardige reepjes met 3 eetlepels dressing.
Garneer de salade met vegan Parmezaanse kaas en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met extra dressing aan de kant en een schijfje citroen voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio past perfect bij deze salade.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 18g | Vet: 20g | Zout: 1.3g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 110
Groentequiche met Kruidenkaas en Knapperig Bladerdeeg
Deze groentequiche met kruidenkaas, paprika en courgette is een heerlijk romig en knapperig gerecht dat perfect is voor lunch of diner.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1 prei in ringen
- 200 g roomkaas met kruiden
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- ½ tl dragon
- 1 el boter voor invetten
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en rol ze uit tot een ronde plak.
Vet een taartvorm in met boter en bekleed deze met het bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Snijd de paprika's, courgette en prei in kleine stukjes.
Roerbak de groenten in een pan tot ze gaar zijn en breng op smaak met zout en peper.
Laat de groenten uitlekken in een vergiet.
Snijd de kruidenkaas in kleine blokjes.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Klop in een kom de eieren los met de slagroom en dragon.
Verdeel de groenten en de kruidenkaas over de taartvorm.
Giet het eiermengsel gelijkmatig over de groenten.
Zet de quiche in de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C.
Bak de quiche in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Controleer of de quiche stevig is, verleng de baktijd indien nodig.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een lichte vinaigrette.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een zachte Chardonnay past perfect bij deze romige quiche.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 15g | Vet: 30g | Zout: 1.4g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 110
Groentenballetjes met Romige Tomatensaus en Kruidige Specerijen
Deze knapperige groentenballetjes, gemaakt van bloemkool en aardappel, worden geserveerd in een kruidige, romige tomatensaus met yoghurt en specerijen.
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g aardappelen in grove stukken
- 350 g bloemkool in roosjes
- 125 ml volle yoghurt
- 4 tl korianderpoeder ketoembar
- 4 tl gemalen komijn djinten
- 3 tl kurkuma
- 15 g verse koriander fijngehakt
- 4 el bloem
- 2 teentjes knoflook gehakt
- 3 tl gember geraspt
- ½ rode peper fijngehakt
- 200 g tomaten in blokjes
- 100 ml olie
- Zout en peper naar smaak
Kook de aardappelen en bloemkoolroosjes in weinig water met zout in 20 minuten gaar.
Giet af en stamp fijn met 2 eetlepels yoghurt.
Meng de helft van de gemalen koriander, komijn, kurkuma en verse koriander door de puree.
Voeg de bloem toe en breng op smaak met zout en peper.
Bestuif je handen met bloem en draai ca.
30 balletjes van het mengsel.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de knoflook, gember en rode peper kort aan.
Voeg de tomaten en de rest van de specerijen toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen tot de saus indikt.
Verwarm de oven voor op 100°C.
Verhit de rest van de olie in een diepe pan of wok en frituur de groentenballetjes in porties in 4-5 minuten goudbruin en knapperig.
Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm in de oven.
Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de rest van de yoghurt erdoor.
Serveer de saus over de groentenballetjes of apart erbij.
Garneer met de rest van de verse koriander.
Serveertip:
Serveer met basmatirijst of vers naanbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichtzoete Riesling of een kruidige Chenin Blanc past goed bij de specerijen en romige saus van dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 110
Kipfilet met Tropisch Fruit en Romige Kerrie-saus
Deze malse kipfilet met ananas en sinaasappel in een romige kerriesaus is een heerlijke combinatie van hartig en zoet, perfect met rijst en groenten.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 4 kipfilets
- 1 theelepel kerriepoeder
- Peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 gram boter
- 250 gram vers fruit ananas/sinaasappel
- 1½ dl kippenbouillon
- 1 dl kookroom
Wrijf de kipfilets in met kerriepoeder, peper en zout naar smaak.
Verhit de olijfolie en boter in een pan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin.
Zet het vuur lager en laat de kip in ongeveer 12 minuten gaar worden.
Haal de kipfilets uit de pan en voeg het fruit, de kippenbouillon en de kookroom toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur zachtjes inkoken.
Leg de kipfilets terug in de pan en warm ze kort door.
Snijd de kipfilets in plakjes en verdeel ze over de borden.
Breng de saus op smaak met extra kerriepoeder, peper en zout en schenk deze over de kip.
Serveer met witte rijst en groenten zoals doperwtjes en worteltjes.
Serveertip:
Garneer met verse koriander of peterselie voor extra smaak en kleur.
Wijnadvies:
Een Tanguero Torrontés of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de romige saus en het zoete fruit.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 40g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 110
Kip-Broccoli Ovenschotel met Romige Champignonsaus
Deze smeuïge ovenschotel combineert malse kip, broccoli en kastanjechampignons in een romige knoflooksaus. Heerlijk met notenrijst en een frisse salade!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 3 personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
- 1 middelgrote broccoli in roosjes
- 1 bundeltje lente-ui fijngesneden
- 1 bakje kastanjechampignons in plakjes
- 1 blik onverdunde champignonsoep
- 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne Kruiden
- 300 g kipfilet in blokjes
Bak de lente-ui en kastanjechampignons in een pan tot ze zacht zijn en zet ze even apart.
Breng een pan water aan de kook en kook de broccoliroosjes 4-5 minuten beetgaar.
Giet af en zet opzij.
Bak de kipfilet in dezelfde pan goudbruin en gaar.
Voeg de champignonsoep en de Boursin Cuisine toe aan de kip en roer goed door.
Meng de broccoli, gebakken champignons en lente-ui door de saus en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes sudderen.
Serveer met notenrijst en een frisse groene salade.
Serveertip:
Bestrooi met geroosterde amandelen of walnoten voor extra crunch en serveer met notenrijst en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een zachte Chardonnay of een lichte Sauvignon Blanc past goed bij de romige champignonsaus en de knoflooktonen van de Boursin.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 45g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 110
Indische Wraps met Pittige Kip en Kokossaus
Deze Indische wraps met pittige kip in kokossaus en roerbakgroenten zijn een heerlijke fusion-maaltijd vol kruidige smaken.
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 150 g rijst
- 4 el zonnebloemolie
- 400 g kipfilet in blokjes
- 2 uien gesnipperd
- 1 zakje boemboe ajam paniki
- 100 ml kokosmelk blik
- 1 zak roerbakgroenten
- Zout naar smaak
- 4 wraps
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 1,5 eetlepel olie in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom bruin.
Voeg de ui toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
Roer de boemboe en kokosmelk erdoor en laat de saus smelten en binden.
Verhit de resterende olie in een wok en roerbak de groenten beetgaar.
Breng de groenten op smaak met zout.
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de wraps elk in een diep bord en vul ze met rijst, groenten en kip in kokossaus.
Vouw de wraps dicht en serveer direct.
Serveertip:
Lekker met een frisse komkommersalade of een beetje kroepoek.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rosé zoals Atacama Rosé past perfect bij de kruidige en romige smaken van dit gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 68g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 110
Indiase Kip Kiev met Curryboter en Mangochutney
Deze Indiase variant van de klassieke Kip Kiev is gevuld met een romige curryboter met mangochutney en limoen, wat zorgt voor een explosie van smaak.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
- 1 sjalot in stukken
- 1 limoen rasp en sap
- 125 g boter op kamertemperatuur
- 1 tl milde currypasta
- 1 tl mangochutney
- 600 g kipfilet
- 4 el bloem
- 1 ei losgeklopt
- 6 el broodkruim of Japans panko
- 3 el zonnebloemolie
- Peper en zout naar smaak
Snijd de sjalot in grove stukken.
Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
Meng in een keukenmachine de boter met de sjalot, limoenrasp, limoensap, currypasta en mangochutney tot een romig mengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd een diepe inkeping in elke kipfilet en draai het mes voorzichtig om een zakje te creëren.
Vul een spuitzak met het botermengsel en spuit een ruime hoeveelheid in de inkeping van elke kipfilet.
Druk de kipfilet stevig dicht en vouw de punt naar binnen.
Steek eventueel vast met een cocktailprikker.
Wentel de kipfilets eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door het broodkruim tot ze volledig bedekt zijn.
Laat de gepaneerde kipfilets 15 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin op matig vuur.
Plaats de kipfilets in de oven en bak ze nog 10-12 minuten tot ze gaar zijn.
Laat de kipfilets 2 minuten rusten en snijd ze vervolgens in schuine plakken.
Serveertip:
Serveer met basmatirijst en een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een aromatische witte wijn zoals Norton Torrontés past perfect bij de kruidige boter en het krokante korstje van de kip.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 42g | Vet: 24g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 110
Hamlappen Stroganoff met Sperziebonen en Maïs
Deze smaakvolle hamlappen stroganoff met sperziebonen en maïs is een kruidige en romige klassieker. Heerlijk geserveerd met aardappelpuree of rijst!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 3 el olijfolie
- 1 ui in partjes
- 300 g hamlappen in kleine stukjes
- 2 paprika’s in stukjes
- 500 ml warm water
- 1 pak stroganoffsausmix
- 250 g sperziebonen schoongemaakt
- Zout naar smaak
- 1 blik maïs uitgelekt
- 1 el peterselie fijngehakt
Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.
Bak de paprika 3 minuten mee.
Voeg 500 ml warm water en de stroganoffsausmix toe en breng al roerend aan de kook.
Laat de saus 15 minuten zachtjes koken tot het vlees gaar is.
Kook intussen de sperziebonen 7 minuten in gezouten water en giet ze af.
Schep de sperziebonen en de maïs door de saus.
Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met aardappelpuree of rijst voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Jean Balmont Cabernet Sauvignon past perfect bij dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 18g | Zout: 1.8g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 110