Knapperige Aardappelkoekjes

Knapperige Aardappelkoekjes

Heerlijk knapperige aardappelkoekjes, perfect als bijgerecht of snack. Goudbruin gebakken met een zachte binnenkant en een krokante buitenkant.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Koek, Snack
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g rauwe aardappelen
  • 20 g bloem
  • 2 dl melk
  • 1 ei gesplitst
  • 60 g boter
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Instructies

  • Schil de aardappelen, spoel ze af en rasp ze grof.
  • Laat de geraspte aardappelen in een kom met water weken om verkleuring te voorkomen.
  • Knijp het overtollige vocht uit de aardappelen met een schone doek.
  • Meng de geraspte aardappelen met bloem, zout, peper, melk en eierdooier.
  • Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het mengsel.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Vorm kleine koekjes van het beslag en bak ze in de pan tot ze aan beide zijden goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer de aardappelkoekjes warm.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse yoghurt-dip of appelmoes voor een heerlijke combinatie.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Blanc past goed bij de knapperige aardappelkoekjes.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 6g | Vet: 13g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g