Gegrilde Karbonades met Tijmboter en Gebakken Aardappels

Gegrilde Karbonades met Tijmboter en Gebakken Aardappels

Voorbereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Lactosevrij
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels geschild
  • 4 schouderkarbonades
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 vleestomaten
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 1 theelepel tijm
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Wrijf de karbonades aan beide zijden in met zout, peper en 1 eetlepel olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
  • Halveer de tomaten horizontaal, bestrooi de snijvlakken met zout en peper en druppel er de rest van de olijfolie over.
  • Leg de tomatenhelften met de bolle kant naar beneden naast de karbonades in de ovenschaal.
  • Schuif de schaal onder de hete grill en laat het geheel in 12-15 minuten gaar worden, waarbij je de karbonades halverwege keert.
  • Roer twee derde van de boter met de tijm los.
  • Breng de tijmboter op smaak met zout en peper.
  • Giet de aardappels af en snijd ze in dikke plakken.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de aardappels goudbruin.
  • Verdeel de karbonades en tomatenhelften over vier borden.
  • Schep de gebakken aardappels ernaast en verdeel de tijmboter over de karbonades.

Notities

Wijnadvies:

Een fruitige rode wijn zoals een Merlot vormt een goede combinatie met de gegrilde karbonades en de tijmboter.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 40g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Geroosterde Zeebaars met Zoete Rode Peperstrooisel

Geroosterde Zeebaars met Zoete Rode Peperstrooisel

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 rode pepers
  • 250 ml appelsap
  • 4 zeebaarsfilets
  • Versgemalen citroenpeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje verse bieslook 25 g, in grove stukken

Instructies

  • Halveer de rode pepers in de lengte en verwijder de zaadjes.
  • Snijd de pepers vervolgens in flinterdunne, lange reepjes.
  • Breng in een pan het appelsap aan de kook.
  • Voeg de peperreepjes toe en laat ze 5 minuten zachtjes koken, zodat ze iets minder pittig worden.
  • Wrijf de zeebaarsfilets aan de witte kant in met zout en versgemalen citroenpeper.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg de zeebaarsfilets met de velkant naar beneden in de olie.
  • Bak de filets 4-6 minuten op hoog vuur, keer ze voorzichtig en bak de filets nog 2-4 minuten bruin en gaar.
  • Verdeel de grove stukken bieslook in het midden van vier borden.
  • Neem de reepjes peper uit het appelsap en laat ze uitlekken.
  • Leg de zeebaarsfilets met de witte kant naar boven op de bieslook en schep de reepjes peper erover.

Notities

Lekker te combineren met een salade van couscous en komkommer.

Wijnadvies:

Deze geroosterde zeebaars met zoete rode peperstrooisel wordt perfect begeleid door een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. Hun levendige aroma's complementeren de subtiele pittigheid van de rode peper en versterken de delicate smaak van de zeebaars.

Pikante Gamba’s met Groene Pepermayonaise

Pikante Gamba's met Groene Pepermayonaise

Bereidingstijd13 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Mexico
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 369kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • keukenpapier
  • keukenmachine of staafmixer
  • Serveerkommetjes

Ingrediënten

  • 500 g reuzengarnalen rauw en ongepeld (uit diepvries, ontdooid)
  • 2 eetlepels jalapeñopeperreepjes pot à 225 g
  • 1 zakje verse koriander 15 g
  • 1 eetlepel limoensap
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook in plakjes

Instructies

  • Laat de reuzengarnalen uitlekken op keukenpapier.
  • Pureer de jalapeñopeper samen met de koriander (incl.
  • en het limoensap in een keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer tot een groene pasta.
  • Meng de mayonaise door de groene pasta en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de garnalen en plakjes knoflook toe.
  • Bak de reuzengarnalen 2-3 minuten op matig hoog vuur, tot ze gaar zijn.
  • Schep de garnalen op borden en serveer de jalapeño mayonaise in kleine kommetjes erbij.

Notities

Wijnadvies:

Deze pittige garnalen met groene jalapeño mayonaise gaan goed samen met een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Verdejo uit Spanje.

Nutrition

Calories: 369kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 22g | Vet: 31g | Zout: 0.8g | Sugar: 1g

Franse Boerenomelet met Groenten en Camembert

Franse Boerenomelet met Groenten en Camembert

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4 personen
Calories: 585kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g, uitgelekt
  • 8 eieren
  • 1 doosje camembert kaas 240 g, in blokjes
  • 6 sneetjes donker volkorenbrood

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin de ui, paprika en courgette omscheppend gedurende 5 minuten.
  • Voeg de uitgelekte tomatenblokjes toe en bak nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Houd de groenten warm op laag vuur.
  • Klop de eieren los en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak een kwart van het eimengsel tot een omelet.
  • Herhaal dit proces met de rest van het eimengsel en de olie, zodat je in totaal 4 omeletten hebt.
  • Houd de omeletten warm in aluminiumfolie.
  • Leg de omeletten op vier borden.
  • Schep de groenten op de onderste helft van de omeletten en verdeel de camembert erover.
  • Vouw de omeletten over de vulling en serveer met volkorenbrood.

Notities

Wijnadvies:

Deze hartige boerenomelet gaat goed samen met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir uit de Elzas.

Nutrition

Calories: 585kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 28g | Vet: 42g | Zout: 1.9g | Sugar: 9g

Vegetarische Focaccia Burger met Quorn

Vegetarische Focaccia Burger met Quorn

Bereidingstijd19 minuten
Recept categorieën: Brood, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 voorgebakken focaccia brood
  • 1 bakje verse kaassaus
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 Quornfilets gepaneerd
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn
  • 75 g rucola slamelange
  • 2 tomaten in plakken
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Halveer de focaccia en besmeer de snijvlakken met kaassaus.
  • Leg de uiringen op de kaassaus en bak het brood 6 minuten in de oven.
  • Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de Quornfilets aan beide kanten gedurende 8 minuten.
  • Klop de rest van de olijfolie samen met rode-wijnazijn, zout en peper tot een dressing.
  • Haal het brood uit de oven.
  • Beleg de onderste helft met wat rucola slamelange, helft van de plakjes tomaat en de gebakken Quornfilets.
  • Leg de bovenste broodhelft erop.
  • Meng de rest van de rucola slamelange en tomaten met de dressing.
  • Snijd de burger schuin doormidden en serveer met de salade.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de hartige kaassaus en de Quornfilets, en vormt een mooie aanvulling op de smaak van de focaccia.

Gegrilde Entrecôte met Groene Olijvensaus

Gegrilde Entrecôte met Groene Olijvensaus

Bereidingstijd29 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 50 g boter
  • 1 bakje verse groene tapenade 100 g
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 entrecôtes op kamertemperatuur

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de sjalotten zachtjes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de groene tapenade toe en bak deze nog 1 minuut mee.
  • Voeg de helft van de witte wijn toe en roer de kookroom erdoor.
  • Laat de saus op laag vuur binden.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de entrecôtes met zwarte peper.
  • Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de entrecôtes afhankelijk van de gewenste gaarheid gedurende 2-4 minuten per kant.
  • Keer het vlees regelmatig.
  • Leg de entrecôtes op vier warme borden.
  • Roer de overgebleven witte wijn door het achtergebleven bakvet in de koekenpan om de aanbaksels los te maken.
  • Giet de jus vervolgens door de saus.
  • Schep de saus over de entrecôtes.

Notities

Wijnadvies:

Een mooie rode Bordeaux wijn, zoals een Médoc of een Pauillac, past goed bij dit gerecht vanwege de stevige smaken van het vlees en de olijvensaus.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 38g | Vet: 45g | Sugar: 2g

Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem

Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem

Allerhande 2005
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Eend, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappels
  • 2 zure appels bijv. Granny Smith
  • 2 zoete appels bijv. Braeburn
  • 2 sjalotten
  • 8 plakken bacon
  • 4 eendenborstfilets
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 pot gevogeltefond 380 ml
  • 50 g gedroogde cranberry's
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels appelstroop

Instructies

  • Schil de aardappels, appels en sjalotten en snijd ze in kleine stukken.
  • Breng in een pan water aan de kook met zout en voeg de aardappels, appels en sjalotten toe.
  • Kook ze afgedekt in 20 minuten gaar.
  • Bak ondertussen de plakken bacon in een droge koekenpan op zeer laag vuur tot ze knapperig zijn.
  • Leg eventueel een bodem van een springvorm op de bacon om te voorkomen dat ze krullen.
  • Kerf met een scherp mes het vel van de eendenborstfilets in ruitpatroon.
  • Bestrooi de filets met gemberpoeder, zout en peper naar smaak.
  • Bak de eendenborstfilets op hoog vuur in een koekenpan met de velkant naar beneden gedurende 5 minuten, keer ze om en bak nog 1-2 minuten.
  • Haal de filets uit de pan en laat ze rusten in aluminiumfolie.
  • Giet het overtollige vet uit de koekenpan en voeg de gevogeltefond toe.
  • Roer de cranberry's erdoor en roer de aanbaksels los.
  • Laat de saus op hoog vuur in 5 minuten inkoken tot de gewenste dikte.
  • Giet het aardappelmengsel af en voeg boter en crème fraîche toe.
  • Stamp tot een romige puree met een handmixer of aardappelstamper.
  • Verwarm de appelstroop in de magnetron gedurende 20 seconden, zodat deze vloeibaar wordt.
  • Verdeel de hete bliksem over vier borden en schep de saus in een kuiltje.
  • Steek de plakken bacon erin.
  • Leg de eendenborst naast de hete bliksem en druppel de appelstroop er als streepjes naast.

Notities

Wijnadvies:

Een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke smaken van de eendenborst en de zoete appelstroop.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 2g | Sugar: 25g

Geroosterde Couscoussalade met Amandelen en Sinaasappel

Geroosterde Couscoussalade met Amandelen en Sinaasappel

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noten, Salade
Land van herkomst: Marokko
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 435kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 500 ml kippenbouillon van tablet
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels honing
  • 400 g couscous
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g amandelen
  • 25 g verse peterselie fijngesneden
  • 1 krop sla gewassen en gedroogd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Boen 1 sinaasappel schoon, rasp er 1 theelepel oranje schil af en pers de vrucht uit.
  • Snijd van de andere sinaasappel de schil dik tot op het vruchtvlees eraf en snijd met een scherp mesje de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit.
  • Breng de bouillon met de boter en de honing aan de kook.
  • Doe de couscous in de ovenschaal en schenk de honingbouillon erbij.
  • Roer daarna het sinaasappelsap en de olie erdoor, schep alles om en laat de couscous in 10-15 minuten in de oven gaar worden.
  • Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en laat ze even afkoelen.
  • Schep de geroosterde amandelen, de stukjes sinaasappel en de peterselie door de couscous en breng het eventueel op smaak met peper.
  • Rangschik de blaadjes sla op een schaal en schep de couscoussalade hierop.

Notities

Wijnadvies:

Deze geroosterde couscoussalade met amandelen en sinaasappel combineert goed met een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De citrusaroma's van de wijn vullen de smaken van de salade mooi aan.

Nutrition

Calories: 435kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 10g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 15g

Gestoofde Groenten Couscous met Kruidige Plantaardige Schijven

Gestoofde Groenten Couscous met Kruidige Plantaardige Schijven

Bereidingstijd29 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Marokko
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels ketoembar
  • 300 g couscous
  • 2 schaaltjes plantaardige Marokkaanse schijven à 2 stuks

Instructies

  • Snijd de rode uien, rode paprika's, courgette en tomaten grof.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg de paprika's en courgette toe en bak ze 3 minuten mee.
  • Schep de tomaten erdoor en strooi korianderpoeder, zout en peper naar smaak over de groenten.
  • Leg een deksel op de pan en stoof de groenten gaar gedurende nog 10 minuten.
  • Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plantaardige Marokkaanse schijven goudbruin in 4 minuten per kant.
  • Verdeel de couscous en gestoofde groenten over vier borden en leg de Marokkaanse schijf ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Deze couscous met gestoofde groenten en kruidige plantaardige schijven zou goed samengaan met een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De verfrissende citrus- en bloemige tonen van deze wijnen complimenteren de kruidige en aromatische smaken van het gerecht.

Courgette Frittata met Danish Blue Kaas

Courgette Frittata met Danish Blue Kaas

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardappels in plakjes
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 courgette in dunne plakken
  • 8 eieren
  • 200 g Danish blue blauwaderkaas verbrokkeld
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 kropsla

Instructies

  • Kook de aardappelplakjes in een pan gedurende 10 minuten tot ze bijna gaar zijn.
  • Giet af en zet opzij.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui.
  • Voeg de courgette toe en bak deze 3 minuten mee, voorzichtig omscheppend.
  • Klop ondertussen de eieren los in een schaal.
  • Meng de aardappelplakjes, courgettemengsel en de helft van de verbrokkelde Danish Blue kaas door het losgeklopte ei.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote, diepe koekenpan en giet het ei-groentemengsel in de pan.
  • Strooi de rest van de verbrokkelde Danish Blue kaas over de frittata.
  • Dek de pan af met een deksel en laat de frittata op laag vuur in ongeveer 15 minuten stollen.
  • Draai af en toe de pan rond zodat het vloeibare ei naar de zijkant loopt en de bovenkant mooi droog wordt.
  • Klop in een schaal 4 eetlepels olie met azijn en breng op smaak met zout en peper voor de dressing.
  • Was de sla, scheur deze grof en meng met de dressing.
  • Verdeel de sla over de borden.
  • Snijd de frittata in vieren en leg deze naast de sla op de borden.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.