Spinazietaart met Kwark en Tomaat

Spinazietaart met Kwark en Tomaat

Deze heerlijke spinazietaart met een romige kwarkvulling en verse tomaten is een perfecte vegetarische maaltijd. De knapperige bladerdeegbodem maakt deze taart onweerstaanbaar!
Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten, Lunch
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Moederdag, Picknick, Verjaardag
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 250 g spinazie gewassen en geblancheerd
  • 1 ui fijngesneden
  • 250 g kwark naturel
  • 50 ml melk
  • 3 eieren
  • 4 tomaten gehalveerd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Meng de kwark met de melk en eieren in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  • Vet de bakvorm in en leg het bladerdeeg erin.
  • Giet het kwarkmengsel over de bodem van het bladerdeeg en verdeel de geblancheerde spinazie gelijkmatig over het mengsel.
  • Leg de gehalveerde tomaten met de schil naar boven op de spinazie.
  • Bak de spinazietaart in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 50-60 minuten, totdat de taart goudbruin is en de kwarkvulling stevig is geworden.
  • Controleer of de vulling gaar is door er met een vork in te prikken.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
 

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g

Griekse Bladerdeeg Schuitjes met Schapenkaas, Ui en Olijven

Griekse Bladerdeeg Schuitjes met Schapenkaas, Ui en Olijven

Deze Griekse bladerdeegschuitjes met milde schapenkaas, rode ui en olijven zijn een heerlijke, hartige traktatie. Perfect als borrelhapje of voorgerecht, ze brengen de smaak van de Middellandse Zee rechtstreeks naar jouw tafel!
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Griekenland
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Picknick, Verjaardag
Servings: 8 stuks
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 250 g schapenkaas in schijven gesneden
  • 2 kleine rode uien in ringen gesneden
  • Olijven naar keuze ontpit
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat.
  • Snijd rechthoeken van 10 x 12 cm uit het deeg.
  • Prik met een vork gaatjes in het midden van elke rechthoek om te voorkomen dat het deeg daar te veel rijst.
  • Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei.
  • Leg de schijven schapenkaas op het bladerdeeg, laat ongeveer 2 cm van de rand vrij.
  • Verdeel de uienringen en olijven over de schapenkaas en breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de schuitjes in het midden van de oven gedurende ca.
  • 18 minuten, totdat ze goudbruin en krokant zijn.

Notities

2 cm van de rand vrijhouden, zodat de rand mooi omhoog bakt.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Assyrtiko of een frisse Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 7g | Vet: 12g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g

Rijke Chocoladetaart met Crème Fraîche en Bladerdeeg

Rijke Chocoladetaart met Crème Fraîche en Bladerdeeg

Deze rijke chocoladetaart met een romige vulling van crème fraîche en couverture chocolade op een krokante bladerdeegbodem is de perfecte afsluiting van elke feestelijke maaltijd. De zijdezachte textuur en diepe chocoladesmaak maken deze taart onweerstaanbaar!
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Chocolade, Gebak, Taart
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Kerst, Pasen, Valentijnsdag, Verjaardag
Servings: 1 taart
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
  • Bereid het bladerdeeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rol het bladerdeeg uit met het meegeleverde bakpapier en leg het in een taartvorm.
  • Druk het deeg goed aan en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Bak het bladerdeeg in het midden van de oven in ca.
  • 15 minuten goudbruin.
  • Laat het kort rusten.
  • Verwarm ondertussen de melk, crème fraîche en suiker in een steelpan tot het kookpunt.
  • Voeg de couverture chocolade toe en roer tot een glad mengsel.
  • Haal van het vuur en voeg de eierdooiers toe, roer opnieuw tot alles goed gemengd is.
  • Giet de chocoladevulling op de bladerdeegbodem.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 160°C en bak de taart nog eens 10 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de taart volledig afkoelen zodat de crème kan opstijven.
  • Snijd en serveer.

Notities

Het eiwit kan met suiker heel goed tot schuim worden geklopt en als decoratie dienen.
Wijnadvies:
Serveer met een rijke dessertwijn zoals een Banyuls of een rode port.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g

Wortelquiche met Sjalotten en Salie

Wortelquiche met Sjalotten en Salie

Deze smaakvolle wortelquiche met sjalotten, olijven en een romige crème fraîche vulling, afgewerkt met salieblaadjes, is een perfecte vegetarische keuze voor lunch of diner. Het knapperige bladerdeeg maakt het helemaal af!
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten, Lunch
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Moederdag, Picknick, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 8 wortels in vieren gedeeld en geblancheerd
  • 2 lange sjalotten in vieren gedeeld
  • 2 pakjes crème fraîche à 150 g
  • 3 eieren
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 100 g olijven grof gesneden
  • 12 salieblaadjes
  • ½ tl zout
  • ½ tl peper
  • ½ tl nootmuskaat

Instructies

  • Bereid het bladerdeeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
  • Vet de bakvorm in en leg het bladerdeeg erin, druk het goed aan en snijd de overhangende randen af.
  • Leg de geblancheerde wortels, sjalotten en olijven in lagen op de bladerdeegbodem.
  • Meng de crème fraîche met de gehakte knoflook en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Giet het crème fraîche-mengsel over de groenten en strooi de salieblaadjes eroverheen.
  • Bak de wortelquiche in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende ca.
  • 40 minuten totdat de quiche goudbruin en gaar is.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 8g | Vet: 22g | Zout: 1g | Sugar: 5g

Ratatouilletaart met Bladerdeegbodem

Ratatouilletaart met Bladerdeegbodem

Deze heerlijke ratatouilletaart combineert de rijke smaken van courgette, aubergine, paprika en tomatensaus op een knapperige bladerdeegbodem. Een perfect vegetarisch gerecht voor lunch of diner!
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten, Lunch
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Picknick, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 1 kleine courgette in blokjes gesneden
  • 1 kleine aubergine in blokjes gesneden
  • 1 paprika in blokjes gesneden
  • ½ ui in blokjes gesneden
  • 3 eieren
  • 500 g tomatenpuree of tomatensaus
  • 1 eetlepel tijm gehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Beetje olijfolie om te bakken

Instructies

  • Bereid het bladerdeeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
  • Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, aubergine, paprika en ui totdat ze zacht zijn.
  • Laat de groenten afkoelen.
  • Vet de bakvorm in en leg het bladerdeeg erin, snijd de overhangende randen af.
  • Meng de tomatensaus goed met de eieren en breng op smaak met zout, peper en tijm.
  • Smeer een beetje van het tomatensausmengsel op de bladerdeegbodem en leg de groenten erop.
  • Giet de rest van het tomatensausmengsel over de groenten.
  • Bak de ratatouilletaart eerst 10 minuten op de bodem van de oven en daarna nog ongeveer 35 minuten in het midden van de oven totdat de taart goudbruin en gaar is.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse rosé of een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Perennestjes met Walnoten en Honing

Perennestjes met Walnoten en Honing

Deze heerlijke perennestjes van bladerdeeg, gevuld met walnoten en honing, zijn een elegante en smaakvolle traktatie voor elke gelegenheid. Serveer ze warm met een toefje slagroom voor extra verwennerij!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Moederdag, Picknick, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 15 kleine halve peren geschild (of halve peren uit blik)
  • 3 eetlepels honing
  • 100 g walnoten grof gehakt
  • 1 snufje kaneel
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Neem het bladerdeeg 10 minuten voordat je met de bereiding begint uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het direct op een bakplaat.
  • Snijd het deeg in vierkanten van 8 x 8 cm.
  • Bestrijk de vierkanten met het losgeklopte ei en prik met een vork kleine gaatjes in het midden van de vierkanten (niet in de randen, zodat deze kunnen rijzen).
  • Meng de honing, walnoten en kaneel in een kom voor de vulling.
  • Snijd de peren in twee helften en verwijder de klokhuizen.
  • Snijd de helften vervolgens in de lengte bijna door, zodat de schijven nog vastzitten aan de punt.
  • Schuif de schijven een beetje uit elkaar om een waaier te vormen.
  • Doe per vierkant 1 eetlepel van de vulling in het midden, druk de vulling een beetje plat en leg op elk vierkant een halve peer.
  • Bak de perennestjes in het midden van de oven gedurende ca.
  • 20 minuten goudbruin.
  • Serveer ze meteen.

Notities

Met slagroom (met een beetje kaneel en suiker gemengd) erop zien de nestjes er extra smakelijk uit op uw feesttafel!
Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 15g

Vegetarische Mini-Pizzastrudels met Feta en Olijven

Vegetarische Mini-Pizzastrudels met Feta en Olijven

Deze vegetarische mini-pizzastrudels met een vulling van paprika, feta en olijven zijn perfect als hartig tussendoortje of borrelhapje. Ideaal voor feestjes of een gezellige lunch!
Bereidingstijd29 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Lunch, Pizza, Snack
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Picknick, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
  • 250 g paprika in blokjes gesneden
  • 100 g ingelegde balsamicosjalotten fijngesneden
  • 175 g feta verkruimeld
  • 75 g olijven zonder pit in plakjes gesneden
  • 1 tl tijm
  • Beetje meel en kerrie om mee te bestuiven

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte).
  • Haal het pizzadeeg direct uit de koelkast, rol het uit met het meegeleverde bakpapier, en snijd het in even grote rechthoeken.
  • Smeer de tomatensaus gelijkmatig over de deegrechthoeken.
  • Verkruimel de feta (of gebruik een veganistische kaas als alternatief) en verdeel deze over de deegrechthoeken.
  • Verdeel de blokjes paprika, fijngesneden balsamicosjalotten en olijven over het deeg en strooi de tijm eroverheen.
  • Rol de rechthoeken op tot kleine strudels en bestuif ze lichtjes met meel en kerriepoeder.
  • Bak de strudels in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Serveer warm.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse rosé of een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Olijvenpretzels met Bladerdeeg en Zeezout

Olijvenpretzels met Bladerdeeg en Zeezout

Deze hartige olijvenpretzels, gemaakt met bladerdeeg en bestrooid met zeezout, zijn de perfecte snack voor bij de borrel of een feestje. Snel en eenvoudig te maken, en altijd een succes!
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Groenten, Koude Hapjes, Snack, Warme hapjes
Land van herkomst: Nederland
Servings: 12 stuks
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 200 g olijven uitgelekt en fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper naar smaak
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • Zeezout

Instructies

  • met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
  • Rol het bladerdeeg uit en besmeer het dun met het olijvenmengsel.
  • Snijd het deeg in repen van ongeveer 5 cm bij 24 cm.
  • Rol de repen voorzichtig op tot dunne rolletjes en vorm er op een met bakpapier beklede bakplaat pretzels van.
  • Meng de eidooier met de melk en bestrijk de pretzels met dit mengsel.
  • Bestrooi met grof zeezout.
  • Bak de pretzels in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 1g

Pompoen-Uientaart met Appel en Rucola

Pompoen-Uientaart met Appel en Rucola

Deze hartige pompoen-uitaart met appel, spekjes en rucola is een perfecte combinatie van zoet en hartig. Een ideaal gerecht voor een herfstige lunch of een gezellige maaltijd!
Bereidingstijd40 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst
Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc: Moederdag, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 200 g Hokkaido-pompoen in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode appel grof gesneden
  • 125 g crème fraîche
  • 2 uien fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 50 g rucola
  • 75 g rauwe ham of spek in blokjes gesneden
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse tijm
  • 2 eetlepels boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht).
  • Fruit de uien en knoflook aan in een beetje boter tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Voeg de pompoenblokjes toe en laat deze meebakken tot ze gaar zijn.
  • Rol het pizzadeeg uit op het bakpapier en leg het direct op een bakplaat.
  • Verdeel de crème fraîche gelijkmatig over de bodem van het deeg.
  • Verdeel daarna het pompoen-ui mengsel over het deeg en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de stukjes appel en de spekblokjes over de taart en strooi er verse tijm over.
  • Bak de pompoen-uitaart in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, totdat de taart goudbruin en krokant is.
  • Haal de taart uit de oven en garneer met verse rucola.
  • Serveer warm.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g

Elegante Tartelette met Appel en Romige Banketbakkersroom

Elegante Tartelette met Appel en Romige Banketbakkersroom

Deze elegante tartelette met appel en romige banketbakkersroom is een heerlijke traktatie voor elke feestelijke gelegenheid. Het knapperige bladerdeeg en de zoete appels maken dit dessert tot een echte favoriet!
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Verjaardag
Servings: 8
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit.
  • Verhit de slagroom samen met het vanillestokje en het vanillemerg in een pan en laat dit mengsel ongeveer 5 minuten trekken.
  • Klop 2 eidooiers los met de suiker en roer er de bloem doorheen.
  • Giet de warme room al roerend bij het dooiermengsel en giet het geheel terug in de pan.
  • Verwarm het al roerend tot het kookpunt.
  • Neem de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje, en laat het mengsel afgedekt in de koelkast afkoelen.
  • Voeg een snufje zout en de boter toe voordat het geheel is afgekoeld.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd er twee rechthoeken van 12×30 cm uit.
  • Snijd uit het midden van één rechthoek een kleinere rechthoek, zodat een rand van ongeveer 1,5 cm overblijft.
  • Leg de rand op de grote rechthoek en plaats het geheel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  • Snijd de appels in schijven en leg ze op de banketbakkersroom die je tussen de randen op het bladerdeeg hebt gesmeerd.
  • Meng 1 eidooier met de melk en bestrijk de rand van het bladerdeeg met dit mengsel.
  • Bak de tartelette in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten tot deze goudbruin is.
  • Haal uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je het in repen snijdt en serveert.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een zoete witte wijn zoals een Sauternes of een lichte mousserende wijn.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 4g | Vet: 15g | Zout: 0.3g | Sugar: 15g