Zelfgemaakte BBQ Rub voor Kip

Zelfgemaakte BBQ Rub voor Kip

Deze zelfgemaakte BBQ rub is perfect voor het op smaak brengen van kip of ander vlees. Makkelijk te maken en je kunt de rub bewaren voor later gebruik!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Kruidenmengsels
Land van herkomst: Internationaal
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Lepel
  • Luchtdicht bakje voor bewaren

Ingrediënten

  • 1 el zeezout
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl versgemalen peper
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Chilipoeder naar smaak

Instructies

  • Meng in een kom alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Voeg chilipoeder toe naar smaak, afhankelijk van hoe pittig je de rub wilt maken.
  • Wrijf het vlees, zoals kip, in met de BBQ rub.
  • Gebruik een eetlepel per keer totdat het vlees goed bedekt is.
  • De rub die je overhoudt, kun je bewaren in een luchtdicht bakje voor later gebruik.

Bananen Toffee Crumble met Chocolade Ganache

Bananen Toffee Crumble met Chocolade Ganache

Deze decadente bananen toffee crumble, met lagen van romige caramel, rijke chocolade ganache en een knapperige crumble topping, is een onweerstaanbaar dessert dat je in de airfryer bereidt.
(inclusief kook- en afkoeltijd)4 uur
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 8
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Ingrediënten Toffee:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • Ingrediënten Chocolade Ganache:
  • 75 g glucose
  • 75 g suiker
  • 250 ml room
  • 250 g donkere chocolade in stukjes
  • Boter in kleine stukjes

Ingrediënten Deeg:

  • 250 g boter
  • 5 eieren
  • 250 g poedersuiker
  • 600 g bloem
  • 62 g room double cream

Ingrediënten Crème Patisserie:

  • 300 ml melk
  • 40 g eigeel
  • 185 g basterdsuiker
  • 35 g bloem
  • 1 vanillestokje

Ingrediënten Crumble Topping:

  • 90 g suiker
  • 90 g ijskoude boter
  • 190 g bloem
  • 6 g kaneel
  • 2-3 bananen in plakjes gesneden

Instructies

Instructies Toffee:

  • Plaats het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en kook het gedurende 3 uur.
  • Zorg ervoor dat het blikje altijd onder water staat.
  • Laat het blikje volledig afkoelen voordat je het opent; de inhoud zal zijn veranderd in een dikke karamel.

Instructies Crème Patisserie:

  • Kook de melk met het vanillestokje (snijd het stokje open en schraap de vanille eruit).
  • Klop de eidooiers met de suiker en voeg de bloem toe, klop tot een romige massa.
  • Giet de hete melk geleidelijk bij het eimengsel, blijf goed kloppen.
  • Zet het mengsel terug op het vuur en kook het zachtjes 4-5 minuten door onder voortdurend roeren.
  • Laat de crème snel afkoelen door deze op een schaal uit te gieten en af te dekken met huishoudfolie om een korst te voorkomen.

Instructies Deeg:

  • Meng de boter met de poedersuiker in een mixer tot een romig geheel.
  • Voeg langzaam de eieren toe en mix goed door.
  • Voeg de bloem geleidelijk toe en mix alles tot een samenhangend deeg.
  • Voeg de room toe en laat het deeg 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en bekleed de springvorm of taartvormpjes.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem en vul de vorm met bakpapier en blindbakbonen.
  • Bak het deeg blind in een voorverwarmde airfryer op 180°C gedurende 8-10 minuten, of totdat het goudbruin is.

Instructies Crumble Topping:

  • Meng de suiker, bloem en kaneel.
  • Voeg de ijskoude boter in kleine stukjes toe en werk het mengsel tot een zandachtige textuur.
  • Verspreid het mengsel op een bakplaat en bak het in een voorverwarmde oven op 180°C tot het bruin is.

Instructies Chocolade Ganache:

  • Breng de suiker, glucosestroop en room in een pannetje aan de kook.
  • Voeg de stukjes donkere chocolade toe en roer tot een glad mengsel.
  • Voeg de stukjes boter toe en roer tot de ganache glad is.
  • Haal de ganache van het vuur en laat afkoelen.

Instructies Opbouwen van de Bananen Toffee Crumble:

  • Meng de crème patisserie met de afgekoelde karamel tot een luchtige caramelroom.
  • Vul de voorgebakken taartvormen met de caramelroom.
  • Leg de plakjes banaan bovenop de caramelroom.
  • Giet een laag chocolade ganache over de banaan.
  • Werk af met de crumble topping.
  • Plaats de taartvormen in de airfryer en bak gedurende 3-4 minuten op 180°C.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een rijke dessertwijn zoals een Sauternes of een glas Amaretto.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 6g | Vet: 22g | Zout: 0.2g | Sugar: 45g

Witte Aspergequiche met Kaas en Peterselie

Witte Aspergequiche met Kaas en Peterselie

Geniet van deze romige witte aspergequiche met kaas en peterselie, eenvoudig te maken in de airfryer. Perfect als lunch of diner!
Bereidingstijd50 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g asperges geschild
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • Paneermeel naar smaak
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 g geraspte graskaas of jonge kaas
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de asperges in stukjes van 5 cm.
  • Kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten beetgaar.
  • Vet de springvorm in en bekleed hem met het bladerdeeg.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bestrooi het met een beetje paneermeel.
  • Klop de eieren los in een kom en meng er de crème fraîche, geraspte kaas, peterselie, zout en peper naar smaak door.
  • Laat de asperges goed uitlekken en verdeel ze gelijkmatig over de deegbodem.
  • Schenk het ei-roommengsel over de asperges in de vorm.
  • Bak de quiche 30 minuten in de airfryer op 180°C.
  • Serveer de quiche warm, eventueel met een extra garnering van peterselie.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Groene Aspergequiche met Ham en Magere Kaas

Groene Aspergequiche met Ham en Magere Kaas

Een heerlijke, lichte quiche gevuld met groene asperges, ham en magere kaas. Perfect voor een lunch of diner, gemaakt in de airfryer!
(inclusief rusttijd deeg)3 uur
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Ingrediënten deeg:

  • 250 g patentbloem
  • 100 g deegmargarine
  • 5 g gist gedroogd
  • 5 g zout
  • 5 g basterdsuiker
  • 100 g melk
  • 1 ei

Ingrediënten vulling:

  • 250 g groene asperges
  • 250 g magere hamblokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 500 g magere kaas 0%
  • 2 eieren
  • Bieslook gesneden ter garnering

Instructies

  • Snijd de ingrediënten voor de vulling fijn en meng deze goed door elkaar.
  • Zet het mengsel in de koelkast.
  • Maak een zetdeeg door de bloem, margarine, gist, zout, basterdsuiker, melk en het ei te mengen tot een mooi deeg.
  • Laat het deeg enkele uren rusten in de koelkast.
  • Bestrijk de quichevorm met olie of margarine.
  • Rol het deeg uit tot een ronde plak die iets groter is dan de quichevorm.
  • Bekleed de quichevorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in om luchtbellen te voorkomen.
  • Haal de vulling uit de koelkast en verdeel deze gelijkmatig over de taartbodem.
  • Strijk de vulling glad.
  • Garneer de quiche met enkele overgebleven asperges.
  • Bak de quiche 40 minuten in de airfryer op 150°C.
  • Bestrooi de quiche na het bakken met gesneden bieslook en serveer warm.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Romige Andijvieschotel met Gehakt en Spekjes

Romige Andijvieschotel met Gehakt en Spekjes

Deze romige andijvieschotel met gehakt en spekjes is een hartige en verwarmende maaltijd, perfect voor een stevige lunch of diner. Gemakkelijk te bereiden in de airfryer!
Bereidingstijd40 minuten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 2 flinke eters
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g gesneden andijvie
  • 100 g spekjes
  • 400 g gehakt
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 knoflookteen fijngehakt
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 ei
  • Geraspte kaas naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Klontjes boter

Instructies

  • Bak de spekjes uit in een bakpan en schep ze vervolgens uit de pan.
  • Bak het gehakt in het spekvet en voeg de ui, knoflook en Italiaanse kruiden toe.
  • Voeg de gesneden andijvie toe en bak deze mee tot het slinkt.
  • Meng in een kom de crème fraîche met het ei, geraspte kaas, peper en nootmuskaat.
  • Giet het gehakt-andijviemengsel in een ovenschaal.
  • Schenk het crème fraîche mengsel over het gehakt en de andijvie.
  • Strooi de uitgebakken spekjes en wat extra geraspte kaas over de schotel.
  • Voeg een paar klontjes boter toe.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde airfryer en bak op 170°C gedurende 20 minuten.
  • Serveer de andijvieschotel warm.
  • Dit gerecht kan zonder aardappels gegeten worden

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 40g | Vet: 50g | Zout: 2g | Sugar: 3g

Gebakken Ananas met Honing en Kaneel uit de Airfryer

Gebakken Ananas met Honing en Kaneel uit de Airfryer

Deze gebakken ananas met honing en kaneel is een heerlijke, warme traktatie die perfect samengaat met ijs of yoghurt. Een eenvoudig en smaakvol dessert uit de airfryer!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 5 el honing
  • 3 tl kaneel
  • 2 tl citroensap

Instructies

  • Snijd de onder- en bovenkant van de ananas en zet de ananas rechtop.
  • Verwijder met een scherp mes de schil van de ananas door verticaal te snijden.
  • Verwijder eventuele achtergebleven stukjes van de kroontjes, aangezien deze niet lekker smaken.
  • Snijd de ananas verticaal in 8 stukken en verwijder de harde kern aan de binnenkant.
  • Meng in een kom de honing, het citroensap en de kaneel.
  • Smeer de ananas in met het honing-kaneelmengsel.
  • Haal het mandje uit de airfryer en laat de airfryer voorverwarmen op 180°C.
  • Leg een stuk bakpapier in het mandje, waarbij aan alle kanten nog ongeveer een centimeter overblijft van de rand.
  • Leg de ananas op het bakpapier in het mandje.
  • Plaats het mandje terug in de airfryer zodra deze is voorverwarmd.
  • Stel de tijd in op 15 minuten en bak de ananas.
  • Serveer de gebakken ananas warm, eventueel met een bolletje ijs of een schepje Griekse yoghurt.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een dessertwijn zoals een Sauternes of een lichte Moscato.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 1g | Vet: 0.5g | Zout: 0.03g | Sugar: 25g

Kleurrijke Aardappelbloemen met Groentevulling en Kaas

Kleurrijke Aardappelbloemen met Groentevulling en Kaas

Deze smaakvolle aardappelbloemen, gevuld met een mix van groenten en kaas, zijn niet alleen heerlijk, maar ook een feestje voor het oog. Perfect als bijgerecht of snack!
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht, Groenten, Snack
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 9
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Aardappels in dunne schijfjes
  • 100 g champignons in plakjes
  • 100 g geraspte kaas
  • ½ courgette in blokjes
  • 1 paprika in blokjes
  • 2 eierdooiers
  • Sesamzaadjes voor decoratie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Plaats vijf aardappelschijfjes tegen de rand van elke muffinvorm en één schijfje in het midden om een bloemvorm te maken.
  • Bestrijk de aardappelbloemen met olie om barsten tijdens het bakken te voorkomen.
  • Meng de eierdooiers met de geraspte kaas en klop dit goed op.
  • Verdeel het kaasmengsel over de aardappelschijfjes in de muffinvormen.
  • Bak de champignons, paprika, en courgette in wat plantaardige olie tot ze zacht zijn en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de groentevulling over het kaasmengsel in de muffinvormen.
  • Bak de aardappelbloemen in een voorverwarmde airfryer op 160°C gedurende 10-15 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
  • Versier de aardappelbloemen voor het opdienen met sesamzaadjes.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rosé.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 5g | Zout: 0.4g | Sugar: 2g

Gepofte Aardappelen met Gemarineerde Kipfilet en Boontjes

Gepofte Aardappelen met Gemarineerde Kipfilet en Boontjes

Een heerlijke combinatie van gepofte aardappelen, sappige kipfilet in een zoete marinade, en smaakvolle boontjes. Perfect voor een gezonde en voedzame maaltijd uit de airfryer.
Bereidingstijd1 uur 40 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen schoon
  • 400 g kipfilet
  • 800 g boontjes schoongemaakt
  • 1 el honing
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • Klontje boter

Instructies

  • Maak de boontjes schoon en pak ze samen met een klontje boter in aluminiumfolie in.
  • Plaats de pakketjes met boontjes in de airfryer en bak 8 minuten op 180°C.
  • Marineer de kipfilet minimaal 1 uur in een marinade van ketjap manis, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en honing.
  • Maak de aardappelen schoon en plaats ze in de voorverwarmde airfryer.
  • Bak de aardappelen samen met de gemarineerde kipfilet 20 minuten op 180°C.
  • Voeg de laatste 5 minuten het pakketje met boontjes toe aan de airfryer.
  • Serveer alles samen voor een complete maaltijd.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g

Zalm in Pesto met Tomaatjes en Gekleurde Pasta

Zalm in Pesto met Tomaatjes en Gekleurde Pasta

Geniet van zalm gemarineerd in pesto, geserveerd met gekleurde tomaatjes en garnalen. Deze maaltijd, bereid in de Airfryer, biedt een perfecte combinatie van smaak en eenvoud.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Land van herkomst: Mediterraan
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 moten zalm
  • 4 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram gekleurde pasta
  • 8 grote garnalen
  • 250 gram kleine gekleurde tomaatjes
  • Peper en zout
  • Verse tijm
  • 1 citroen

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 200°C.
  • Besmeer een vuurvaste schaal die in de Airfryer past met 1 eetlepel pesto.
  • Leg de zalmmoten erin en smeer de rest van de pesto over de zalm.
  • Giet 1 eetlepel olijfolie over de zalm en leg de tomaatjes rondom de zalm in de schaal.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook voor de pasta.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Leg de garnalen op de zalm en besprenkel met citroensap.
  • Grill de zalm en garnalen in de Airfryer 7 minuten op 200°C.
  • Serveer de zalm en garnalen met de gekleurde pasta.
  • Besprenkel met de resterende eetlepel olijfolie en garneer met verse tijm.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio past uitstekend bij deze zalm en pasta. De frisse zuren en fruitige tonen van deze wijnen versterken de smaken van pesto en garnalen.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 6g

Oosterse Zalm met Groenten uit de Airfryer

Oosterse Zalm met Groenten uit de Airfryer

Een smaakvolle Oosterse zalm, bereid in de Airfryer met een mix van peultjes, champignons, en bamboescheuten. Deze snelle en makkelijke maaltijd is perfect gekruid met currypoeder, rode curry en een vleugje wasabi. Ideaal voor een gezonde en smakelijke avondmaaltijd.
Bereidingstijd19 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Oosters
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • Zakje peultjes
  • Champignons
  • Bamboescheuten
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Currypoeder
  • Rode curry
  • Wasabikruiden

Instructies

  • Snijd de rode paprika in kleine stukjes.
  • Snijd 2/3 van het zakje peultjes in kleinere stukken en halveer de champignons.
  • Verhit een beetje olijfolie in de wok en voeg de paprika, peultjes, champignons en bamboescheuten toe.
  • Voeg peper, currypoeder en rode curry toe en wok de groenten tot ze licht gekleurd zijn.
  • Doe de groenten in het mandje van de Airfryer en leg de zalmfilets bovenop.
  • Masseer de zalm met olijfolie en bestrooi met wasabikruiden.
  • Zorg ervoor dat de kruiden blijven plakken door de olie.
  • Bak de zalm 10 minuten op 180°C in de Airfryer, totdat deze gaar en licht krokant is.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse Riesling of een lichtvoetige Sauvignon Blanc is een uitstekende keuze. Deze wijnen brengen de smaken van de Oosterse kruiden mooi naar voren en balanceren de smaken van de zalm.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 6g