Hartige Pastataart met Ham en Groene Pasta
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Auteur onbekend
- 150 gr groene pasta penne beetgaar gekookt en uitgelekt
- 150 gr fijngesneden ham
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- Zout en peper naar smaak
- 4 eetlepels kippenbouillon
- 5 plakjes bladerdeeg
- Boter of olie om springvorm in te vetten
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de gekookte en uitgelekte groene pasta met de fijngesneden ham, oregano, geraspte sinaasappelschil, zout, peper en kippenbouillon.
Rol 5 plakjes bladerdeeg uit.
Bekleed een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede met het deeg.
Schep het pastamengsel op het deeg.
Rol 3 plakjes bladerdeeg uit tot een cirkel van 20 cm doorsnede.
Bedek de taart met het tweede deegplak en druk de randen goed op elkaar.
Bak de pastataart in de voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 40 minuten.
Geniet van deze heerlijke pastataart als bijgerecht of hoofdgerecht.
Combineer met een frisse salade en serveer met een glas Chardonnay of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 18g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 19
Frisse Rucolasalade met Peer en Walnoot
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend
- 200 gr rucola of een andere slasoort naar keuze
- 2 peren in vieren gedeeld, klokhuis verwijderd en in partjes gesneden
- 200 gr walnoten
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- 4 eetlepels olijfolie
Maak de dressing door Dijonmosterd te mengen met balsamico-azijn, zout en versgemalen peper.
Roer geleidelijk de olijfolie erdoor totdat de dressing goed gemengd is.
Meng in een grote kom de rucola (of andere slasoort naar keuze) met de walnoten, stukjes peer en de bereide dressing.
Serveer direct als bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht.
Wijnadvies
Deze salade combineert goed met een frisse Sauvignon Blanc of een lichtzoete Riesling.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 6g | Vet: 28g | Zout: 0.3g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 19
Mandarijnen met Karamelsaus en Steranijs
Bereidingstijd2 uur uur 20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Auteur onbekend
- 8 mandarijnen geschild en in partjes verdeeld
- 1 ¼ dl bruine rum
- 1 ¼ dl gin
- 75 g lichte basterdsuiker
- Sap van 2 limoenen
- 8 hele steranijs
- 225 g lichte basterdsuiker
- 2 ½ dl slagroom
- Extra geklopte slagroom voor garnering optioneel
Meng in een grote pan de bruine rum, gin, 75 g lichte basterdsuiker, het sap van 2 limoenen en de hele steranijs.
Breng het mengsel aan de kook en laat het 2 minuten koken.
Schenk de marinade over de geschilde mandarijnen in een kom.
Laat het geheel 2 uur trekken, waarbij je af en toe omschept.
Bereid de karamelsaus door 225 g lichte basterdsuiker in een kleine pan te combineren met 2 ½ dl slagroom.
Verwarm dit op matig vuur en laat het ongeveer 10 minuten koken tot het een dikke saus wordt.
Eventueel kun je de saus verdunnen met wat van de mandarijnenmarinade naar smaak.
Laat de gemarineerde mandarijnen uitlekken en serveer ze met de steranijs, karamelsaus en eventueel geklopte slagroom.
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Sauternes of een Muscat past goed bij de zoete en citrusachtige smaken van dit dessert.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 2g | Vet: 15g | Zout: 0.1g | Sugar: 60g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 19
Gegratineerde Mosselen met Amandelboter en Peterselie
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Auteur onbekend
Grote pan met deksel
mes
Lepel
- 1 ½ kg mosselen
- 1 sjalot gesnipperd
- 2 dl witte wijn
- Grof zeezout om mosselen op te zetten
- 50 g gemalen amandelen
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 3 eetlepels fijngesneden peterselie
- 100 g zachte boter
- Fijngesneden rode peper voor garnering
Spoel de mosselen grondig af onder koud stromend water en verwijder eventuele baarden.
Kook de mosselen met de gesnipperde sjalot en witte wijn in een afgedekte pan al omschuddend ongeveer 5 minuten, totdat de schelpen opengaan.
Verwijder de dichte mosselen.
Verwijder van elke mossel de helft van de schelp.
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Zet de mosselen op een laag grof zeezout in een ovenschaal.
Meng de gemalen amandelen, zout, peper, fijngesneden peterselie en zachte boter in een kom.
Verdeel dit mengsel over de mosselen.
Gratineer de mosselen in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 5 minuten, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
Bestrooi de gegratineerde mosselen met fijngesneden rode peper voor een beetje pit.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de rijke en romige smaak van de gegratineerde mosselen.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 19
Gebakken Selderij met Kruidenpanade
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 knolselderij geschild en in 1 cm dikke plakken gesneden
- 1 losgeklopt ei
- 3 eetlepels geraspte citroenschil
- 1 eetlepel fijngesneden rozemarijn
- 60 gr geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en peper naar smaak
- 3 eetlepels boter
Kook de knolselderijplakken 6-8 minuten tot ze gaar zijn.
Laat ze uitlekken en dep ze droog.
Haal elke plak selderij eerst door het losgeklopte ei.
Meng de geraspte citroenschil, fijngesneden rozemarijn, geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper op een bord.
Wentel de selderijplakken door dit mengsel, zodat ze goed bedekt zijn.
Verhit 3 eetlepels boter in een pan.
Bak de selderijplakken aan elke kant gedurende ongeveer 3 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer de gebakken selderij met bijvoorbeeld sperziebonen en gebakken tomaten. Bestrooi met extra rozemarijn voor een extra aroma.
Geniet van dit smaakvolle bijgerecht van gebakken selderij met kruidenpanade! Combineer dit gerecht met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 6g | Vet: 16g | Zout: 0.7g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 19
Groenten-Blini's met Bieslook en Peterselie
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 ei
- 1 eidooier
- 100 gr bloem
- 2 dl melk
- Zout en peper naar smaak
- 25 gr gesmolten boter
- 25 gr boter om te verhitten
- 100 gr gemengde kleine blokjes groenten bijv. bleekselderij en wortel
- 100 gr uitgelekte maïskorrels blik
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
Klop een beslag van het ei, eidooier, bloem, melk, zout, peper en gesmolten boter.
Verhit 25 gr boter in een pan en bak de kleine blokjes groenten (bijv.
bleekselderij en wortel) gedurende 10 minuten zachtjes.
Roer de gebakken groenten door het beslag, samen met de uitgelekte maïskorrels, fijngesneden bieslook en fijngesneden peterselie.
Breng op smaak met zout en peper.
Bak kleine dikke pannenkoekjes (blini's) van het beslag in een anti-aanbakpan
Serveer deze heerlijke groenten-blini's als bijgerecht.
Combineer met een lichte witte wijn zoals Pinot Grigio of een mousserende wijn zoals Prosecco.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 19
Citroen-Puddinkjes met Rozemarijn
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 eetlepel zachte boter
- 75 gr suiker
- 20 gr bloem
- 3 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- ½ theelepel fijngesneden rozemarijn
- 2 eidooiers
- 2 dl melk
- 2 eiwitten
- Poedersuiker
- Gesuikerd viooltje en rozemarijn voor garnering
Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng de zachte boter, suiker, bloem, citroensap, geraspte citroenschil en fijngesneden rozemarijn in een kom.
Klop de eidooiers los met de melk en meng dit door het citroenmengsel.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
Verdeel de crème over 4 ingevette ovenschaaltjes.
Zet de schaaltjes in een braadslede met kokend water.
Bak de citroen-puddinkjes gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.
Garneer met poedersuiker, gesuikerde viooltjes en rozemarijn.
Geniet van deze heerlijke citroen-puddinkjes als afsluiting van je maaltijd.
Combineer met een zoete dessertwijn zoals Sauternes of een frisse Moscato.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 7g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 19
Bieslookflensjes met Paddenstoelenvulling
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
- 80 g bloem
- 2 eieren
- 2 ½ dl melk
- ¼ theelepel zout
- 2 eetlepels olie voor het bakken van de flensjes
- ½ eetlepel bieslook fijngehakt
- 30 g boter
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 500 g paddenstoelen kastanjechampignons, shii-take, in stukjes
- 1 eetlepel dragonblaadjes
- 2 dl slagroom
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Klop een beslag van 80 g bloem, 2 eieren, 2 ½ dl melk en ¼ theelepel zout.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak 4 flensjes.
Strooi, zodra elk flensje aan een kant gestold is, ½ eetlepel bieslook erover en keer de flensjes om verder te bakken.
Smelt 30 g boter in een andere pan en bak 2 gesnipperde sjalotjes en 1 geperst knoflookteentje gedurende 5 minuten.
Voeg 500 g paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee.
Voeg 1 eetlepel dragonblaadjes, 2 dl slagroom, zout en peper toe.
Laat het geheel nog 2 minuten meewarmen.
Verdeel de paddenstoelenvulling over de flensjes en vouw ze dicht.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 10g | Vet: 25g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 19
Peren met Chocomousse-tompouces
Bereidingstijd44 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Auteur onbekend
- 2 peren geschild en gehalveerd
- 150 g suiker
- 3 dl water
- 1 plakje bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- 100 g pure chocolade
- 2 dl stijfgeklopte slagroom
- 4 eetlepels abrikozenjam
- Gehakte pistaches ter garnering
Breng 150 g suiker met 3 dl water aan de kook.
Kook de peren hierin 3-4 minuten.
Steek 4 cirkels van 5 cm doorsnede uit 1 plakje bladerdeeg.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei, kerf een ruitpatroon in het deeg en strooi 1 eetlepel suiker erover.
Bak de cirkels in een oven op 200 °C gedurende 15 minuten.
Laat ze afkoelen en snijd ze in twee lagen.
Smelt 100 g pure chocolade au bain-marie en meng dit met 2 dl stijfgeklopte slagroom.
Vul de tompouces met de chocomousse.
Meng 2 dl peren-kookvocht met 4 eetlepels abrikozenjam en zeef dit.
Serveer de peren met de tompouces, saus en gehakte pistaches.
Combineer dit heerlijke nagerecht met een dessertwijn zoals Sauternes of een glas Muscat.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g | Vet: 16g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 19
Zalmpakketjes met tijmboter uit Nice
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
keukentouw
keukenpapier
mes
kookpan
- 4 moten zalm ongeveer 150 g elk
- 2 eetlepels olie
- 50 g zachte boter
- 1 teentje knoflook geplet
- 2 theelepels mosterdzaadjes
- 2 theelepels fijngesneden tijmnaaldjes
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 4 tomaten
- Takjes tijm
Halveer de zalmmoten en verwijder eventuele graten.
Bind elke halve moot met keukentouw tot een rond pakketje.
Verhit olie in een pan en bak de zalmpakketjes aan beide zijden gedurende 1 minuut.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
Meng de zachte boter met geplette knoflook, mosterdzaadjes, fijngesneden tijm, zout en peper.
Maak een kruisvormige inkeping in elke tomaat, dompel ze 30 seconden onder in kokend water en ontvel ze.
Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Knip uit bakpapier 8 cirkels van 25 cm doorsnede.
Leg in het midden van elke cirkel een zalmpakketje.
Verdeel de gekruide boter en tomatenblokjes over de zalm.
Vouw het papier dicht en bind het vast met touwtjes.
Plaats de zalmpakketjes op een bakplaat.
Bak de zalm in het midden van de oven gedurende 10-15 minuten.
Leg de pakketjes op borden en open ze.
Garneer met een takje tijm.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 30g | Vet: 23g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 19