Knapperige Rösti met Verse Kruiden
Geniet van deze heerlijke knapperige rösti, een klassiek aardappelgerecht met een krokant korstje en een zachte binnenkant. Perfect als bijgerecht of hoofdgerecht!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g vastkokende aardappels gekookt en afgekoeld
- 40 g boter
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Tomaatpartjes voor garnering
- Optioneel:
- Fijngehakte verse kruiden bijv. peterselie of bieslook
Rasp de gekookte aardappels grof met een grove rasp.
Smelt de boter in een anti-aanbakpan op middelhoog vuur.
Meng de geraspte aardappels met zout, peper en optioneel fijngehakte verse kruiden in een kom.
Voeg het aardappelmengsel toe aan de pan en bak het al omscheppend ongeveer 5 minuten tot het licht knapperig wordt.
Druk het aardappelmengsel stevig aan in de pan om een dikke koek te vormen en dek af met een deksel.
Bak de rösti ongeveer 15 minuten op matig vuur tot de onderkant goudbruin is.
Draai de rösti voorzichtig om met behulp van een deksel en bak nog eens 15 minuten tot ook de andere kant goudbruin is.
Garneer met partjes tomaat en serveer direct.
Serveertip:
Serveer de rösti met een frisse salade en een lepel zure room of crème fraîche voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Gris of een lichte Chardonnay past perfect bij de knapperige textuur en zachte aardappelsmaak van dit gerecht.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 11g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 88
Krokante Konijnerugfilets met Mosterdsaus
Heerlijke krokante konijnerugfilets, bedekt met een romige mosterdsaus en geserveerd met geconfijte kerstomaatjes. Een verfijnd gerecht voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ¼ dl crème fraîche
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 sjalotje fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels water
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 4 dikke lamskoteletten
- 4 dl kalfsfond
- 8 ansjovisfilets uitgelekt en afgespoeld
- 24 kappertjes
- Zout
- Zwarte peper
Smeer de konijnerugfilets in met mosterd, suiker, knoflook, ketjap manis en tijm.
Laat het vlees 30 minuten intrekken.
Verhit de boter in een pan en bak de sjalotjes lichtbruin.
Voeg azijn toe en laat bijna volledig inkoken.
Voeg de kalfsfond toe en laat tot ¾ inkoken.
Roer de crème fraîche door de saus.
Bak de konijnerugfilets in een grillpan tot ze goudbruin zijn.
Serveer de filets met de saus en garneer met geconfijte kerstomaatjes.
Serveertip:
Serveer de konijnerugfilets op een bedje van knapperige sla en geconfijte tomaatjes. Voeg eventueel verse pasta toe als bijgerecht.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Pinot Noir of een zachte Merlot, past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 35g | Vet: 28g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 88
Exclusieve Kumquat Sorbet met een Vleugje Grand Marnier
Een frisse en verfijnde sorbet van kumquats, subtiel versterkt met Grand Marnier. Perfect als elegant nagerecht of als verfrissende afsluiter van een diner.
plus koeltijd30 minuten min
Servings: 6 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
blender of staafmixer
Glazen voor serveren
- 500 g kumquats
- 150 g poedersuiker
- 4 eetlepels water
- 2 eetlepels Grand Marnier extra voor garnering
Snijd de kumquats doormidden en verwijder de pitjes zorgvuldig.
Pureer de kumquats in een blender of met een staafmixer.
Zeef de puree om de schillen en grove stukjes te verwijderen.
Voeg de poedersuiker, water en 2 eetlepels Grand Marnier toe aan de puree.
Roer goed door tot de suiker volledig is opgelost.
Giet het mengsel in een ijsmachine en draai volgens de instructies van de machine tot een gladde sorbet ontstaat.
Schep de sorbet in glazen en vorm mooie bolletjes.
Giet een klein scheutje Grand Marnier over elk bolletje sorbet als finishing touch.
Serveertip:
Serveer de sorbet in gekoelde glazen voor een extra verfrissende ervaring. Garneer met een dun plakje kumquat of een takje munt voor een elegante presentatie.
Wijnadvies:
Combineer deze sorbet met een glas dessertwijn zoals een Sauternes of een mousserende Brut Rosé Champagne voor een luxueuze smaakbeleving.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 1g | Vet: 0g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 88
Lauwwarme Perenclafoutis met Kastanjepuree
Een klassieke Franse perenclafoutis, gecombineerd met romige kastanjepuree en geserveerd met crème fraîche en madeleines. Een warm en verfijnd dessert!
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 6 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g peren geschild en in dunne schijven
- 75 g boter gesmolten
- 125 g basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 2,5 dl melk
- 75 g bloem
- Snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 blik kastanjepuree
- Crème fraîche
- Madeleines
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schik de schijfjes peer in een beboterde ovenschaal.
Klop in een kom de gesmolten boter, basterdsuiker, eieren, eidooier, melk, bloem en een snufje zout tot een glad beslag.
Giet het beslag gelijkmatig over de peren in de ovenschaal.
Bak de clafoutis ongeveer 40 minuten in het midden van de oven tot hij goudbruin en stevig is.
Laat de clafoutis iets afkoelen.
Bestrooi met vanillesuiker.
Serveer de clafoutis lauwwarm met kastanjepuree, crème fraîche en madeleines.
Serveertip:
Serveer de perenclafoutis met een extra lepel crème fraîche en een paar verkruimelde madeleines voor een luxe afwerking.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een licht gekoelde Muscat de Beaumes-de-Venise past perfect bij dit warme, romige dessert.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 6g | Vet: 14g | Zout: 0.3g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 88
Knapperige Aardappelkroketten: Perfect Bijgerecht voor Elke Maaltijd
Zelfgemaakte aardappelkroketten met een krokante buitenkant en een romige binnenkant. Heerlijk als bijgerecht bij vlees- of wildgerechten!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g aardappels
- 15 g boter
- 1 ei
- Zout naar smaak
- Nootmuskaat naar smaak
- 1 eiwit
- Paneermeel
- Frituurvet
Kook de aardappelen gaar en giet ze af.
Prak of stamp de aardappelen fijn in een grote kom.
Voeg zout, nootmuskaat, gesmolten boter, de eierdooier en stijfgeklopt eiwit toe.
Meng alles goed door elkaar.
Vorm kleine balletjes of kroketjes van het aardappelmengsel.
Haal de kroketjes eerst door eiwit en rol ze vervolgens door paneermeel voor een krokante korst.
Verhit het frituurvet tot 180°C.
Bak de aardappelkroketten goudbruin in het hete vet.
Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier voordat je ze serveert.
Serveertip:
Serveer de krokante aardappelkroketten met een luxe vleesgerecht zoals Chateaubriand of ossenhaas, en voeg een rijke rode wijnsaus toe voor een perfecte combinatie.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon vormt een uitstekende match met deze knapperige aardappelkroketten.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 88