Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde Groenten Tjap Tjoy met Kip en Mie

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Mie
Land van herkomst: China
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 620kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 375 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 250 g champignons schoongeborsteld en in plakjes gesneden
  • 400 g mie nestjes
  • 2 bakjes stoomgroenten broccoli, rode ui, paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 55 g mix voor tjaptjoi

Instructies

  • Bereid de mie volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoom de groenten in de magnetron op 700 watt gedurende 7 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de kipfiletblokjes in 10 minuten gaar en bruin.
  • Voeg de laatste 2 minuten de plakjes champignons toe en bak deze mee.
  • Voeg de mix voor tjaptjoi en 500 ml water toe aan het vlees.
  • Roer goed door en laat 3 minuten zachtjes koken.
  • Schep de gestoomde groenten door de saus.
  • Verdeel de gekookte mie over vier borden.
  • Schep de saus met groenten en kip erover en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Bij dit Aziatische gerecht past een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer. Deze wijnen brengen verfrissing en hebben genoeg smaak om de kruidige en hartige tonen van het gerecht te complementeren.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 73g | Protein: 40g | Vet: 18g | Zout: 2.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise Pandanrijst met Mini Gehaktballetjes en Gemengde Groenten

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 560kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 300 g pandanrijst
  • 300 g rundergehakt
  • ½ eetlepel sambal manis
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 limoen
  • 15 g verse basilicum
  • 600 g Thaise roerbakmix een mix van groenten zoals paprika, ui, wortel, enz.
  • 50 g maaltijdmix voor nasi

Instructies

  • Kook de pandanrijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  • Meng het rundergehakt met sambal en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Draai hier 20 kleine balletjes van.
  • Verhit de helft van de olie in een koekenpan.
  • Bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar gedurende ongeveer 8 minuten.
  • Halveer de limoen en snijd 1 helft in partjes.
  • Pluk de blaadjes basilicum los en snijd de steeltjes in stukjes.
  • Verhit de rest van de olie in een wok.
  • Roerbak hierin de Thaise roerbakmix met de basilicumsteeltjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg 150 ml water en de maaltijdmix voor nasi toe.
  • Verwarm dit gedurende 1 minuut.
  • Schep de gekookte rijst erdoor en roerbak nog eens 2 minuten.
  • Knijp de helft van de limoen erboven uit en roer de blaadjes basilicum erdoor.
  • Strooi ook wat basilicumblaadjes over de gerechten.
  • Verdeel de Thaise pandanrijst over 4 diepe borden.
  • Leg de gehaktballetjes ernaast en leg de partjes limoen erop als garnering.

Notities

Wijnadvies:

Deze Thaise pandanrijst met mini gehaktballetjes en gemengde groenten gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling. De frisse en fruitige tonen van de wijn complementeren de pittige en aromatische smaken van het gerecht.

Nutrition

Calories: 560kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Spaghetti met Zeevruchten

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 595kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 grote prei
  • 1 winterpeen
  • 400 g spaghetti
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 zak diepvries zeevruchtencocktail 500 g
  • 200 ml finesse voor koken
  • 150 g blauwaderkaas Danablu
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Pel en snipper de uien.
  • Maak de prei en winterpeen schoon en snijd ze in plakken.
  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui kort aan.
  • Voeg de prei en wortel toe aan de wok en roerbak gedurende 3 minuten.
  • Voeg de diepvries zeevruchten toe aan de groenten in de pan.
  • Schenk de finesse voor koken erbij en verkruimel de Danablu erboven.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm het geheel goed door.
  • Verdeel de gekookte spaghetti over vier serveerborden.
  • Schep de groenten met zeevruchten saus over de spaghetti.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past uitstekend bij deze romige spaghetti met zeevruchten. De wijn zal de romige textuur van de saus complementeren en de zeevruchten accentueren, waardoor elke hap een genot wordt.

Nutrition

Calories: 595kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 23g | Vet: 27g | Zout: 1.8mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Elzasser asperges

de flammkuchen kent de oorsprong in de Elzas. Het is een goede basis om mee te experimenteren en past helemaal bij het voorjaar.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • Flammkuchen kant en klaar
  • Vette creme fraiche
  • Asperges gekookt
  • Ham gekookt samen met de asperges
  • Ei gekookt

en naar smaak

  • Bieslook
  • Prei

Instructies

  • Kook de asperges tot deze gaar zijn in water op een bed van de eigen schillen.
  • De ham mag hieraan toegevoegd worden.
  • Het is voldoende de ham op temperatuur te brengen.
  • Kook ondertussen ook de eieren.
  • Tijdens het koken kan de prei in dunne ringen gesneden worden (vooral het wit gebruiken)
  • Bestrijk de flammkuchen met een dun laagje creme fraiche
  • Verdeel de gekookte asperges over de flammkuchen
  • Strooi de dun gesneden prei over de flammkiuchen
  • Bak dit geheel op 250 °C. in 3 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen het vlees in stukjes, reepjes oid en snijd de eieren in plakjes of partjes.
  • Bestrooi de flammkuchen met de bieslook en verdeel het in stukjes gesneden vlees en de partjes/plakjes ei over het gerecht.

Notities

Let tijdens het bakken op dat de producten niet zwart verkleuren. De bodem van de flammkuchen moet wel licht kleuren.
Variatie:
In plaats van varkensham kan het gerecht geserveerd worden met dun gesneden kalfsvlees, gekookte lamsham, gebakken lamshaas puntjes of met zalm.
Gebruik in plaats van de standaard eieren eens wat anders zoals een kwartelei

Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse Aardappelsalade met Peultjes en Pittige Kaas

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas, Salade
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 duopak krieltjes 700 g
  • 250 g peultjes
  • 1 ui
  • 1 doosje cherrytomaatjes 250 g
  • 200 g pittige oude kaas optioneel, kan worden weggelaten voor veganistische of lactosevrije variant
  • 5 eetlepels mosterdvinaigrette
  • 1 zakje veldsla 75 g

Instructies

  • Kook de krieltjes in een pan met een snufje zout in ongeveer 8 minuten gaar.
  • Giet de krieltjes af, laat ze uitdampen en halveer ze.
  • Kook de peultjes in ongeveer 3 minuten beetgaar.
  • Spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen.
  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Snijd de pittige oude kaas (optioneel) in blokjes.
  • Meng de gekookte krieltjes, peultjes, ui en cherrytomaatjes met de mosterdvinaigrette.
  • Verdeel de veldsla over vier borden.
  • Schep de salade op de veldsla en verdeel de kaasblokjes (optioneel) erover.
  • Serveer de aardappelsalade als bijgerecht bij een zomerse maaltijd of barbecue.

Notities

Je kunt naar smaak extra kruiden, zoals verse peterselie of bieslook, toevoegen aan de salade.

Wijnadvies:

Deze salade past goed bij een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. De lichte zuurgraad van de wijn vult de mosterddressing aan en zorgt voor een verfrissende combinati

Recept afdrukken
No ratings yet

Cappelletti met Prei in Vegetarische Bolognesesaus

Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
calorieën: 450kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 pakjes cappelletti gevuld met prosciutto crudo koelvers
  • 10 gedroogde tomaten in olie fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zak gesneden prei 500 g
  • 2 cups bolognesesaus à 200 g
  • 1 zakje gemalen pastakaas 150 g
  • Bereidingswijze:

Instructies

  • Kook de cappelletti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een wok of braadpan.
  • Roerbak de prei ongeveer 3 minuten tot deze zacht begint te worden.
  • Voeg de bolognesesaus en de fijngesneden gedroogde tomaten toe.
  • Verwarm het geheel goed door.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Serveer de gekookte cappelletti met de prei bolognesesaus.
  • Bestrooi met gemalen pastakaas voor het opdienen.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Chianti of een Barbera past goed bij dit gerecht. De fruitige aroma's en de levendige zuurgraad van de wijn vormen een mooie aanvulling op de smaken van de prei en de bolognesesaus.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 2mg | Sugar: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Groenten Tagliatelle met Ricotta

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
calorieën: 485kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 paprika's
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 g tagliatelle pasta
  • 2 ansjovisfilets uit blik
  • 1 takje rozemarijn
  • 125 g ricottakaas
  • 75 g rucola in stukken gescheurd
  • Zeezout en versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de grillpan voor.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes in de lengte, de paprika's in kwarten en de rode ui in grove parten.
  • Bestrijk de groenten met 2 eetlepels olijfolie en grill ze aan beide zijden gaar.
  • Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de resterende olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin op laag vuur de ansjovis en het takje rozemarijn tot de ansjovis uit elkaar begint te vallen.
  • Verwijder het takje rozemarijn.
  • Meng de ansjovisolie door de uitgelekte tagliatelle.
  • Meng de tagliatelle vervolgens met de ricotta en de stukken rucola.
  • Verdeel de gegrilde groenten over vier borden en leg de tagliatelle ernaast.
  • Bestrooi het geheel met versgemalen peper naar smaak.

Notities

Wijnadvies:

Serveer deze tagliatelle met een frisse Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino.

Nutrition

Calories: 485kcal | koolhydraten: 52g | Protein: 15g | Vet: 23g | Zout: 1.2mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Enchiladas

hartige gevulde flensjes
Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Mexico
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 250 g varkensvlees
  • 3 tomaten
  • 2 pepers
  • 1 theelepel chilepoeder
  • 1 dl bouillon
  • Tortillas
  • Sla

Instructies

  • Fruit de uien en knoflookpoeder aan in de olie.
  • Voeg het gaargekookte of gesmoorde vlees en de ontvelde tomaten toe.
  • Voeg ten slotte de gesnipperde groene pepers en het chilipoeder toe.
  • Laat het geheel smoren en voeg indien nodig wat bouillon toe.
  • Leg een streep van deze dikke saus op een warme (Mexicaanse) tortilla.
  • Rol de tortilla op en serveer deze zo of met een chilisaus, eventueel met wat sla erbij.

Notities

Variatie 1:
Gebruik een "sugo" (ingeblikte Italiaanse vleessaus) als alternatief voor de saus.
Variatie 2:
Voeg gebakken kippenlevers toe en serveer met een scheutje maderasaus en wat aparte pommeschips.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghettisalade van Astrid Veltman v2

Recept categorieën: Pasta, Salade
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • zout
  • een scheutje olie
  • 0,8 dl olijfolie
  • 1 blikje Ansjovis filets
  • 1 rode paprika
  • 12 zwarte olijven
  • 1 ui
  • versgemalen peper

Instructies

  • Kook de spaghetti al dente in ruim water met een beetje zout en olie.
  • Giet ze af, schep ze met een beetje kookwater in een kom en meng er direct 1 eetlepel olie door.
  • Snijd de ansjovisjes in kleine stukjes.
  • Snijd de paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snijd het vruchtvlees van de olijven van de pit.
  • Pel de ui en hak hem grof.
  • Meng de ansjovisjes, de paprika, de olijven en de uitjes met de rest van de olijfolie en schep dit door de spaghetti.
  • Kruid met flink wat peper en geef er stokbrood bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Indiase Karbonade Curry met Bloemkool

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vlees
Land van herkomst: India
Dieët: Tarwevrij
Porties: 4 personen
calorieën: 420kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades in stukken gesneden (eventueel botje verwijderd)
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pot Indiase currysaus 400 ml
  • 400 gram rijst
  • 1 bloemkool schoongemaakt en in kleine roosjes verdeeld
  • 1 paprika schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.
  • Bak de stukken schouderkarbonade in ongeveer 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze nog 1 minuut mee.
  • Schenk de pot Indiase currysaus bij het vlees en breng het geheel tegen de kook aan.
  • Laat het vlees in de saus in ongeveer 25 minuten garen.
  • Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Voeg de bloemkoolroosjes en stukjes paprika toe aan het vlees en laat ze de laatste 10 minuten meekoken.
  • Breng de Indiase curry op smaak met zout en peper.
  • Serveer de curry met rijst.

Notities

Wijnadvies:

Een fruitige en licht kruidige rode wijn zoals een Shiraz uit Australië past goed bij de pittige smaken van deze Indiase karbonade curry.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 30g | Vet: 28g | Zout: 1.5mg | Sugar: 4g