Foe Yong Hai met Zoetzure Tomatensaus

Foe Yong Hai met Zoetzure Tomatensaus

Foe Yong Hai, een heerlijke Chinese omelet met een zoetzure tomatensaus. Eenvoudig en snel te bereiden!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten
Land van herkomst: China
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de omelet:

  • 4 eieren
  • Fijne soepgroenten ongeveer 200-250 gram

Voor de saus:

  • 250 gram tomatensaus
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • Scheut ketjap manis
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Scheutje gembersiroop
  • Chilivlokken naar smaak

Instructies

  • Klop de eieren in een kom en meng er de fijne soepgroenten doorheen.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het eimengsel tot een grote omelet.
  • Zorg ervoor dat de omelet gelijkmatig gaar wordt.
  • Terwijl de omelet bakt, bereid je de saus.
  • Voeg de tomatensaus, geraspte knoflook, ketjap manis, bruine suiker, gembersiroop en chilivlokken toe aan een kookpan.
  • Breng de saus aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelost en de smaken goed zijn vermengd.
  • Snijd de omelet in stukken en leg deze op een bedje van gekookte rijst.
  • Giet de warme zoetzure tomatensaus over de omelet en serveer direct.

Notities

Een droge Riesling of een lichte witte wijn zoals Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 15g

Romige Pasta met Kip en Courgette

Romige Pasta met Kip en Courgette

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Pasta
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 540kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g schelpjespasta of glutenvrije pasta
  • 2 courgettes
  • 400 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 200 ml kookroom
  • 50 g geraspte pittige kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • ½ tablet tuinkruidenbouillon
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Halveer de courgettes in de lengte en snijd ze vervolgens in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan.
  • Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze in 4-5 minuten rondom bruin.
  • Schep de kipblokjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Bak de gesnipperde ui en plakjes courgette 5 minuten in het achtergebleven bakvet.
  • Voeg de gebakken kip en fijngehakte knoflook toe aan de courgette.
  • Fruit de knoflook 1 minuut zachtjes mee.
  • Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de kookroom toe en laat het geheel even zachtjes doorkoken.
  • Voeg peper naar smaak toe.
  • Schep de gekookte pasta door de saus en verdeel het gerecht over vier borden.
  • Bestrooi met de geraspte kaas.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige pasta met kip en courgette past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 540kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 23g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Romige Pasta met Braadworst en Doperwten

Romige Pasta met Braadworst en Doperwten

Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 580kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g schelpjespasta of glutenvrije pasta
  • 4 runderbraadworsten
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 400 g diepvriesdoperwten
  • 250 ml kookroom light
  • 75 g rucola of waterkers/postelein
  • 75 g Hollandse geitenkaas geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Snijd de braadworsten in plakjes.
  • Verhit in een braadpan de olijfolie en bak de plakjes braadworst op matig vuur gedurende 4-5 minuten.
  • Voeg de gesnipperde rode ui en de bevroren doperwten toe en bak 2 minuten mee tot de ui glazig is.
  • Voeg nu de kookroom en zout en peper naar smaak toe.
  • Stoof het geheel met de deksel schuin op de pan ca.
  • 6 minuten op laag vuur tot de doperwten beetgaar zijn.
  • Schep de pasta door de saus en meng vervolgens de rucola erdoor.
  • Verdeel het gerecht over de (diepe) borden en strooi de geraspte geitenkaas erover.
  • Serveer de pasta direct.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige pasta met braadworst en doperwten past goed bij een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Gris.

Nutrition

Calories: 580kcal | koolhydraten: 54g | Protein: 27g | Vet: 2g | Zout: 2.5g | Sugar: 7g

Citroenkip met Geroerbakte Groenten en Rijst

Citroenkip met Geroerbakte Groenten en Rijst

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Land van herkomst: Oosters
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 294kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 gele paprika's
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 400 g kipfiletreepjes
  • 1 theelepel gemalen komijn djinten
  • 1 citroen
  • 30 g verse peterselie fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg een kippenbouillonblokje toe aan het kookvocht.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in lange dunne repen.
  • Snijd de courgette in drieën en vervolgens in reepjes.
  • Verhit de olie in een wok en bak eerst de ui tot deze glazig is.
  • Voeg de kipfiletreepjes en gemalen komijn toe en bak al omscheppend op hoog vuur tot het vlees bruin begint te kleuren.
  • Boen de citroen schoon en rasp de gele schil fijn.
  • Voeg de paprika- en courgettereepjes toe aan de kip en blijf op hoog vuur nog 5-7 minuten omscheppen.
  • Roer de citroenrasp en verse peterselie door het groente- en vleesmengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de roergebakken groenten met kipfilet met de gekookte rijst.

Notities

Wijnadvies:

Deze Citroenkip met Geroerbakte Groenten en Rijst past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 294kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 28g | Vet: 16g | Zout: 1.3g | Sugar: 6g

Provençaalse Rijstschotel met Brie en Noten

Provençaalse Rijstschotel met Brie en Noten

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 2 personen
Calories: 610kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g snelkookrijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 75 g gemengde noten
  • 150 g brie in blokjes
  • 125 g cherrytomaten gehalveerd
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze nog 5 minuten met de deksel op de pan staan.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak de aubergineblokjes 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gedroogde Provençaalse kruiden en de gemengde noten toe aan de wok en bak deze kort mee.
  • Meng de gare rijst door het groentenotenmengsel en schep alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de blokjes brie en gehalveerde cherrytomaten toe aan de rijstschotel en verwarm het geheel nog 2-3 minuten tot de brie begint te smelten.
  • Verdeel de rijstschotel over de borden en bestrooi met de ringetjes lente-ui.

Notities

Serveertip:

Serveer deze Provençaalse rijstschotel met een groene salade en eventueel wat glutenvrij stokbrood om in de romige brie te dippen.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn, zoals een Côtes du Rhône, past goed bij de Provençaalse smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 610kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 21g | Vet: 37g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Mango Mihoensalade met Pittige Zoet-Chilisaus

Mango Mihoensalade met Pittige Zoet-Chilisaus

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Salade
Land van herkomst: Azië
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g mihoen glutenvrij indien nodig
  • 50 g pinda's
  • 6 eetlepels zoete chilisaus suikervrij indien gewenst
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 1 rijpe mango
  • 3 bosuitjes
  • 1 komkommer

Instructies

  • Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rooster de pinda's in een droge koekenpan tot ze bruin en knapperig zijn.
  • Laat ze even afkoelen.
  • Meng de zoete chilisaus met Thaise vissaus en roer dit door de gekookte mihoen.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in lange reepjes.
  • Snijd de bosuitjes in dunne reepjes en de komkommer in dunne plakjes.
  • Meng de mango, komkommer en bosui door het mihoenmengsel.
  • Serveer de salade warm of koud.

Notities

Voor extra pit kun je verse rode peper in ringetjes toevoegen aan de salade.
Een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een riesling of een gewürztraminer past goed bij deze salade.

Romige Gnocchi met Spruitjes en Spekjes

Romige Gnocchi met Spruitjes en Spekjes

Bereidingstijd27 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 470kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g spruitjes
  • 500 g gnocchi
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes
  • 2 grote uien gesnipperd
  • 100 g Grana Padano kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Maak de spruitjes schoon en halveer grote exemplaren.
  • Kook de spruitjes in weinig water met wat zout gedurende 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de spekreepjes in 3 minuten krokant.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze nog 3 minuten mee.
  • Voeg de uitgelekte spruitjes en gekookte gnocchi toe aan het spek-uimengsel en bak nog 2 minuten mee.
  • Schaaf grove krullen van de Grana Padano kaas met een kaasschaaf.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de gnocchi over de borden en bestrooi met de kaaskrullen.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Beaujolais passen goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 470kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 17g | Vet: 22g | Zout: 2g | Sugar: 3g

Gestoomde Groenten Tjap Tjoy met Kip en Mie

Gestoomde Groenten Tjap Tjoy met Kip en Mie

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Mie
Land van herkomst: China
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • magnetron
  • kookpan

Ingrediënten

  • 375 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 250 g champignons schoongeborsteld en in plakjes gesneden
  • 400 g mie nestjes
  • 2 bakjes stoomgroenten broccoli, rode ui, paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 55 g mix voor tjaptjoi

Instructies

  • Bereid de mie volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoom de groenten in de magnetron op 700 watt gedurende 7 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de kipfiletblokjes in 10 minuten gaar en bruin.
  • Voeg de laatste 2 minuten de plakjes champignons toe en bak deze mee.
  • Voeg de mix voor tjaptjoi en 500 ml water toe aan het vlees.
  • Roer goed door en laat 3 minuten zachtjes koken.
  • Schep de gestoomde groenten door de saus.
  • Verdeel de gekookte mie over vier borden.
  • Schep de saus met groenten en kip erover en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Bij dit Aziatische gerecht past een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer. Deze wijnen brengen verfrissing en hebben genoeg smaak om de kruidige en hartige tonen van het gerecht te complementeren.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 73g | Protein: 40g | Vet: 18g | Zout: 2.5g | Sugar: 3g

Thaise Pandanrijst met Mini Gehaktballetjes en Gemengde Groenten

Thaise Pandanrijst met Mini Gehaktballetjes en Gemengde Groenten

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 560kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g pandanrijst
  • 300 g rundergehakt
  • ½ eetlepel sambal manis
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 limoen
  • 15 g verse basilicum
  • 600 g Thaise roerbakmix een mix van groenten zoals paprika, ui, wortel, enz.
  • 50 g maaltijdmix voor nasi

Instructies

  • Kook de pandanrijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  • Meng het rundergehakt met sambal en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Draai hier 20 kleine balletjes van.
  • Verhit de helft van de olie in een koekenpan.
  • Bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar gedurende ongeveer 8 minuten.
  • Halveer de limoen en snijd 1 helft in partjes.
  • Pluk de blaadjes basilicum los en snijd de steeltjes in stukjes.
  • Verhit de rest van de olie in een wok.
  • Roerbak hierin de Thaise roerbakmix met de basilicumsteeltjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg 150 ml water en de maaltijdmix voor nasi toe.
  • Verwarm dit gedurende 1 minuut.
  • Schep de gekookte rijst erdoor en roerbak nog eens 2 minuten.
  • Knijp de helft van de limoen erboven uit en roer de blaadjes basilicum erdoor.
  • Strooi ook wat basilicumblaadjes over de gerechten.
  • Verdeel de Thaise pandanrijst over 4 diepe borden.
  • Leg de gehaktballetjes ernaast en leg de partjes limoen erop als garnering.

Notities

Wijnadvies:

Deze Thaise pandanrijst met mini gehaktballetjes en gemengde groenten gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling. De frisse en fruitige tonen van de wijn complementeren de pittige en aromatische smaken van het gerecht.

Nutrition

Calories: 560kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 2g

Romige Spaghetti met Zeevruchten

Romige Spaghetti met Zeevruchten

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 595kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • kookpan
  • Serveerborden

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 grote prei
  • 1 winterpeen
  • 400 g spaghetti
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 zak diepvries zeevruchtencocktail 500 g
  • 200 ml finesse voor koken
  • 150 g blauwaderkaas Danablu
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Pel en snipper de uien.
  • Maak de prei en winterpeen schoon en snijd ze in plakken.
  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui kort aan.
  • Voeg de prei en wortel toe aan de wok en roerbak gedurende 3 minuten.
  • Voeg de diepvries zeevruchten toe aan de groenten in de pan.
  • Schenk de finesse voor koken erbij en verkruimel de Danablu erboven.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm het geheel goed door.
  • Verdeel de gekookte spaghetti over vier serveerborden.
  • Schep de groenten met zeevruchten saus over de spaghetti.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past uitstekend bij deze romige spaghetti met zeevruchten. De wijn zal de romige textuur van de saus complementeren en de zeevruchten accentueren, waardoor elke hap een genot wordt.

Nutrition

Calories: 595kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 23g | Vet: 27g | Zout: 1.8g | Sugar: 5g