Gevulde Aubergines met Gehakt en Kaaskorst
Smaakvolle aubergines gevuld met gekruid gehakt, tomaat en een krokant laagje kaas. Een heerlijk gerecht uit de oven!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend
- 3 aubergines
- ½ ui fijngesnipperd
- 2 eetlepels margarine
- 1 tomaat in stukjes of 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel paneermeel
- Zout of 1 bouillonblokje
- Zwarte peper
- Nootmuskaat
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels geraspte belegen kaas
- Tomatenketchup optioneel
Snipper de ui en fruit deze in margarine tot ze glazig zijn.
Voeg de gesneden tomaat of tomatenpuree toe en bak kort mee.
Roer het gehakt erdoor en bak het rul.
Breng op smaak met zout of een bouillonblokje, zwarte peper, kerrie en nootmuskaat.
Halveer de aubergines overlangs en maak inkervingen in het vruchtvlees.
Kook de auberginehelften ongeveer 10 minuten tot ze beginnen te rimpelen (niet gaar koken).
Schep voorzichtig het vruchtvlees uit de voorgekookte auberginehelften, zodat er een dun laagje vruchtvlees overblijft.
Meng het vruchtvlees met het gehaktmengsel.
Vul de auberginehelften met het gehaktmengsel en strijk de bovenkant glad.
Bestrooi met paneermeel en geraspte kaas.
Leg kleine klontjes margarine op de aubergines.
Plaats de gevulde aubergines in een beboterde ovenschaal.
Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 °C tot er een goudbruin korstje ontstaat (ongeveer 15-20 minuten).
Serveer eventueel met tomatenketchup.
Tip:
Controleer regelmatig tijdens het bakken om overploffing te voorkomen
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Grenache of Tempranillo, past uitstekend bij dit gerecht en vult de hartige smaken aan.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 11
Romige Bloemkoolsoep met Blue Stilton
Deze luxe bloemkoolsoep met romige Stilton is snel klaar en perfect voor een verfijnde lunch of voorgerecht.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Author: Auteur onbekend
- 500 g bloemkoolroosjes diepvries
- 1 liter groentebouillon
- 100 ml room
- 75 g Blue Stilton blauwaderkaas
- 1 stukje foelie
- Versgemalen peper naar smaak
Breng in een grote pan de groentebouillon met de bloemkoolroosjes en het stukje foelie aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.
Verwijder het stukje foelie.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Roer de room door de soep en breng op smaak met versgemalen peper.
Schep de soep in 4 diepe borden.
Verkruimel de Blue Stilton over de soep.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke, romige soep!
Een aanrader is om deze soep te serveren met een stuk knapperig brood of een frisse salade.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 11
Pittige Bloemkool Curry met Yoghurt en Specerijen
Een pittige en smaakvolle bloemkoolcurry vol specerijen, yoghurt en groenten – perfect voor een verwarmende maaltijd!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 rode ui fijn gesneden
- 2 wortelen schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 1 bloemkool gewassen en verdeeld in roosjes
- 1 rode peper zaad verwijderd en fijngesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 eetlepel verse gember geraspt
- 1 theelepel gemalen komijn
- ¼ theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel garam masala
- 150 ml groentebouillon
- 100 g diepvries tuinerwten
- 6 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels olie
- Zout naar smaak
Verwarm de olie in een pan en fruit de rode ui gedurende 3-4 minuten tot ze zacht is.
Voeg de wortelen, bloemkool, rode peper, knoflook, gember en de specerijen toe.
Bak het mengsel nog 3 minuten terwijl je alles omschept.
Schenk de groentebouillon erbij, dek de pan af en laat het 6-7 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoor.
Breng op smaak met zout.
Serveer de bloemkoolcurry met rijst.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 8g | Vet: 14g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 11
Romige Bleekselderijstamppot met Paprika en Pepersteaks
Romige stamppot van bleekselderij en paprika, geserveerd met sappige pepersteaks en rijke jus – een heerlijke combinatie voor een stevige maaltijd.
Bereidingstijd40 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 zak aardappelen kruimig kokend à 1 kg
- 1 struik bleekselderij in boogjes gesneden
- Rode paprika in kleine blokjes
- 2½ eetlepels plantaardige olie voor bakken en braden
- 1 zakje vleesjus met uitjes let op glutenvrije opties indien nodig
- 4 pepersteaks
- Versgemalen peper naar smaak
- Zout naar smaak
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Kook de aardappelen in een pan met weinig water en een snufje zout gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze gaar zijn.
Maak de bleekselderij schoon, verwijder de taaie draden en snijd de stengels in boogjes.
Kook de bleekselderij in een aparte pan met zout water gedurende ongeveer 5 minuten, tot ze beetgaar zijn.
Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en bak de pepersteaks aan beide zijden goudbruin en net gaar volgens jouw voorkeur.
Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen.
Stamp de aardappelen fijn en meng ze met de gekookte bleekselderij en de blokjes rode paprika.
Voeg indien nodig een beetje van het kookwater toe om de stamppot smeuïg te maken.
Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Haal de pepersteaks uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Bereid de jus door het bakvet in de pan te combineren met water en het jusmixpoeder, volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de romige bleekselderijstamppot met de pepersteaks en de warme jus.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of gebakken groenten voor een gezonde toevoeging.
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn zoals Merlot past goed bij de rijke smaken van de pepersteaks en de romige stamppot.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 58g | Protein: 35g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 11
Portugese bleekselderijstoofpot met tomaat
Een eenvoudige maar smaakvolle Portugese stoofpot met bleekselderij, tomaten en wortel.
Bereidingstijd45 minuten min
Land van herkomst: Portugal Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Auteur onbekend
- 2 struiken bleekselderij
- Zout
- 100 g uien
- 50 g boter
- 1 wortel
- 3 tomaten
- 1 eetlepel bloem glutenvrije bloem indien nodig
- 1 glas groentebouillon
Snijd de bleekselderij in stukjes van ongeveer 10 cm.
Kook de bleekselderij 10 minuten in een pan met kokend water en een snufje zout.
Giet de bleekselderij af en laat afkoelen.
Smelt de boter in een pan en fruit de gehakte ui glazig met de in plakjes gesneden wortel.
Voeg de stukjes tomaat toe en strooi de bloem eroverheen.
Roer goed om alles te combineren.
Giet de groentebouillon in de pan en roer totdat er een gladde saus ontstaat.
Voeg de gekookte bleekselderij toe aan de saus, meng goed en laat 30 minuten zachtjes stoven.
Serveertip:
Serveer met vers gebakken brood of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Vinho Verde past perfect bij de frisse en hartige smaken van dit gerecht.
.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 2g | Vet: 5g | Zout: 0.7g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 11
Romige Blauwkaasterrine met Rode Ui en Komkommer
Een verfijnde blauwkaasterrine met de subtiele smaak van rode ui en komkommer. De combinatie van romige kaas en frisse ingrediënten maakt dit gerecht perfect als voorgerecht of bijgerecht.
Bereidingstijd29 minuten min
opstijven in de koelkast4 uur uur
Land van herkomst: België Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 170kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 cl rode porto
- 1 dl room
- 1 eetlepel agar-agar
- 1 eetlepel citroensap
- 2 cl arachideolie
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook
- 150 g blauwschimmelkaas
- 75 g halfvolle verse kaas
- 1 rode ui
- ½ komkommer
- Peper
- Zout
Klop de room stijf en zet opzij.
Vet een kleine cakevorm in met arachideolie.
Snipper de rode ui en fruit deze in een beetje arachideolie in een koekenpan.
Voeg de helft van de rode porto toe en laat kort koken.
Haal van het vuur.
Was de komkommer, snijd deze in plakjes en breng ze met de helft van het citroensap aan de kook in een bodempje water.
Giet af en laat uitlekken.
Pureer de gefruite ui met het vocht, de komkommer en de blauwschimmelkaas in een kom.
Breng de rest van het citroensap en de rode porto samen met wat water en de agar-agar aan de kook.
Roer tot de agar-agar volledig is opgelost.
Haal van het vuur en meng dit mengsel door de kaasmassa.
Voeg de stijf geslagen room, de verse kaas en de helft van de bieslook toe aan het kaasmengsel.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep het mengsel in de ingevette cakevorm, strijk het glad en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Garneer met de overgebleven bieslook en serveer in plakken.
Serveertip:
Serveer met krokant brood of crackers.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de romige textuur en pittige smaak van de blauwkaasterrine.
Calories: 170kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 5g | Vet: 14g | Zout: 0.8g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 11
Gevulde Kippengehaktballen met Honing-Tutti Frutti
Deze sappige kippengehaktballen zijn gevuld met een zoet mengsel van tutti frutti en honing, waardoor ze een verrassend smaakvolle twist krijgen. Perfect als hoofdgerecht of bijgerecht!
Bereidingstijd34 minuten min
Recept categorieën: Bijgerecht, Kip Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend
Voor de gehaktballen:
- 400 g kippengehakt
- 1 ui zeer fijn gesnipperd
- 1 ei
- Paneermeel naar behoefte
- Peper
- Zout
- Paprikapoeder
Voor de vulling:
- 1 zakje tutti frutti grof gesneden en geweld
- 2 eetlepels honing
Meng in een kom de tutti frutti met de honing en laat even intrekken.
Meng in een andere kom het kippengehakt met de fijngehakte ui, het ei, peper, zout en paprikapoeder.
Voeg paneermeel toe tot het gehakt een stevige, samenhangende massa vormt.
Verdeel het gehakt in vier gelijke porties en vorm er ballen van.
Druk de ballen iets plat en schep een beetje van het tutti frutti-mengsel in het midden.
Vouw het gehakt om de vulling heen en rol er opnieuw mooie ballen van.
Haal de ballen nog even door wat extra paneermeel voor een krokant korstje.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur rondom goudbruin.
Blus af met een scheutje water, zet het vuur laag en laat de gehaktballen 15-20 minuten sudderen tot ze gaar zijn.
Serveertip:
Serveer de gevulde gehaktballen met een frisse salade en aardappelpuree of rijst.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij deze gehaktballen, omdat de fruitige tonen mooi aansluiten bij de honing en tutti frutti.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 24g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 14g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 11
Bami met Pittige Gehaktballetjes en Romige Satésaus
Een snelle en smaakvolle maaltijd met kruidige gehaktballetjes in romige satésaus, geserveerd met bami. Perfect voor een doordeweekse avond!
Land van herkomst: Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Auteur onbekend
- 500 g half-om-half gehakt of rundergehakt
- 1 zakje gehaktkruiden
- 1 theelepel sambal
- 1 ei
- 5 eetlepels paneermeel
- 50 g boter
- 1 pakje satésaus
- 500 g kant-en-klare bami
Meng het gehakt met de gehaktkruiden, sambal, ei en paneermeel in een kom.
Rol kleine balletjes van het gehakt, ongeveer ter grootte van een walnoot.
Verhit de boter in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Voeg een kopje water toe en laat de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten gaar sudderen.
Bereid ondertussen de satésaus volgens de instructies op de verpakking.
Leg de gehaktballetjes in de warme satésaus en roer goed door.
Verwarm de kant-en-klare bami in een ruime pan op hoog vuur, terwijl je het regelmatig omschept.
Serveer de gehaktballetjes in satésaus apart bij de bami.
Serveertip:
Serveer met kroepoek, atjar en extra sambal voor een authentieke Indonesische smaakbeleving.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht, of kies voor een lichte rode wijn zoals een Beaujolais.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 30g | Vet: 28g | Zout: 2.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 11
Avocado gevuld met Garnalen en Ei
Romige avocado’s gevuld met een frisse garnalen- en eiersalade, een eenvoudig maar elegant voorgerecht voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 290kcal
Author: Auteur onbekend
- 25 gepelde garnalen
- 2 hardgekookte eieren gepeld en fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
- 4 eetlepels mayonaise
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 2 avocado’s
- 1 eetlepel citroensap
Hak de garnalen grof en meng ze met de fijngehakte eieren en stukjes bleekselderij in een kom.
Voeg de mayonaise toe en breng op smaak met zout en peper.
Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
Besprenkel de avocado’s met citroensap om verkleuring te voorkomen.
Vul de uitgeholde avocado’s met het garnalenmengsel en serveer direct.
Serveertip:
Garneer met fijngehakte peterselie of bieslook voor een extra frisse touch. Serveer met een knapperig stokbroodje of als lichte lunch.
Wijnadvies:
Een frisse droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past perfect bij dit gerecht en brengt de zachte smaak van de avocado en garnalen mooi in balans.
Calories: 290kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 14g | Vet: 24g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 11
Romige Chocolademelk met Kaneel en Kardemom
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
pan met dikke bodem
Lepel
klopper
- 1 liter volle melk
- 50 g suiker
- Een mespuntje kaneel
- 50 g cacao
- 125 ml slagroom
- 1 kardemompeul
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
Verwarm de volle melk op een laag vuur in een pan met dikke bodem.
Meng de suiker, kaneel en cacao in een kom, en roer er 1 eetlepel lauwwarme melk door tot alle klontjes zijn opgelost.
Voeg al roerend enkele eetlepels warme melk toe aan het cacaomengsel om het te verdunnen.
Voeg het vloeibare cacaomengsel al roerend toe aan de warme melk in de pan.
Laat de chocolademelk 1 minuut zachtjes koken op laag vuur.
Zet het vuur uit en laat de chocolademelk enkele minuten staan voordat je deze serveert.
Stamp de kardemompeul fijn en verwijder het schilletje.
Klop de slagroom met de kardemom en de eetlepel witte basterdsuiker.
Schep een flinke lepel geklopte slagroom op elk glas chocolademelk.
- Deze romige chocolademelk met een vleugje kaneel en kardemom is heerlijk verwarmend op een koude dag.
- Serveer het met wat koekjes of marshmallows voor een extra traktatie.
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 11