Princessebonen in romige citroensaus
Licht gekookte prinsessenbonen overgoten met een romige citroensaus, perfect als bijgerecht.
Bereidingstijd40 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg extra-fijne prinsessenbonen
- 1 citroen
- 1 koffielepel gehakte peterselie
- 2 eierdooiers
- 30 g boter
- 30 g bloem
- Zout
- Peper
Serveertip:
Serveer als bijgerecht bij gegrild vlees of een vegetarische maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 4g | Vet: 9g | Zout: 0.4g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 2
Pannenkoeken met Ham en Champignons
Heerlijke hartige pannenkoeken gevuld met romige champignons en ham, gegratineerd met gruyère kaas.
Servings: 6
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- Voor het deeg:
- 200 g meel
- 50 g boter
- 2 eieren
- 3 dl melk
- 1 snufje zout
- Voor het garnituur:
- 250 g ham
- 250 g champignons
- 2 sjalotten
- 50 g meel
- 50 g boter
- 500 ml melk
- 50 g geraspte gruyère kaas
- Peper en zout
Giet het meel in een mengkom en maak een kuiltje.
Breek de eieren hierin en voeg de gesmolten boter en zout toe.
Meng geleidelijk met de koude melk tot een vloeibaar beslag.
Laat 1 uur rusten.
Pel en snipper de sjalotten.
Smelt de helft van de boter in een pan en fruit de sjalotten zacht.
Voeg de in blokjes gesneden champignons toe en stoof tot het vocht verdampt is.
Smelt de rest van de boter in een pan en voeg het meel toe.
Giet de melk erbij en roer tot een gladde saus.
Voeg de champignons en in blokjes gesneden ham toe.
Bak de pannenkoeken en vul ze met het mengsel.
Rol ze op en leg ze in een ovenschaal.
Bestrooi met geraspte gruyère en gratineer 5 minuten in de oven.
Serveertip:
Lekker met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 22g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 2
Kuikentjes met Dragon
Sappige kuikentjes gevuld met een romige dragon-kaasvulling, perfect voor een feestelijk diner.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 6
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
- 6 kuikentjes
- 3 kleine Zwitserse kaasjes
- 100 g boter
- 6 el slagroom
- 2 takjes dragon
- Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng in een kom de kaasjes met geplette dragon, peper en zout.
Vul de kuikentjes met dit mengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Bak 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Voeg vlak voor het serveren de slagroom en extra dragon t
Serveertip:
Lekker met luciferfrietjes of gebakken aardappelen.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Chiroubles.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 42g | Vet: 32g | Zout: 0.8g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 2
Koude Kip in Romige Saus
Malse kip geserveerd met een romige saus op basis van bouillon, room en tomatenpuree, afgewerkt met truffel.
Servings: 6
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kip van 1 5 kg (of 2 kleine kippen)
- 2 kalfsschenkels
- 2 wortelen
- 1 ui
- 2 liter water
- 1 kruidenbosje peterselie, tijm, laurier
- Peper
- Zout
- Voor de saus:
- 60 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml ingekookte bouillon
- 200 ml room
- 1 gelatineblad
- 2 eierdooiers
- 1 el tomatenpuree
- Rode peper en truffel voor garnering
Breng water aan de kook met de kalfsschenkels, groenten en kruiden.
Laat 1 uur sudderen en voeg de kip toe.
Laat nog 1 uur koken.
Laat de kip lauw worden en snijd in stukken.
Maak een roux van boter en bloem, voeg de ingekookte bouillon toe en roer tot een smeuïge saus.
Los de geweekte gelatine op in hete bouillon en meng met room en eierdooiers.
Breng op smaak met tomatenpuree en laat afkoelen.
Leg de kip op een schaal en overgiet met de saus.
Garneer met stukjes rode peper en truffel.
Serveertip:
Serveer met rijstsalade of stokbrood.
Wijnadvies:
Een zachte witte wijn zoals Chablis of Rosé d’Anjou past goed bij dit gerecht.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 45g | Vet: 32g | Zout: 1.1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 2
Quiche met Roquefort
Een romige quiche met de intense smaak van Roquefort, perfect voor een smaakvolle maaltijd of lunch.
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 6
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
Voor het deeg:
- 300 g bloem
- 200 g boter
- 1 ei
- 2 el melk
- Snufje zout
Voor de vulling:
- 4 eieren
- 300 ml melk
- 300 ml room
- 150 g Roquefort
- Peper
Kneed bloem, boter, ei, melk en zout snel tot een deeg en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Rol uit en bekleed een ingevette taartvorm.
Prik gaatjes in het deeg en bak 10 minuten voor op 180°C.
Verkruimel de Roquefort over de bodem.
Klop eieren met melk, room en peper en giet over de kaas.
Bak 30 minuten in een middelmatig warme oven (180°C).
Laat 10 minuten afkoelen en serveer lauw.
Serveertip:
Lekker met een frisse rucolasalade.
Wijnadvies:
Calories: 420kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 30g | Zout: 1.3g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 2
Kalfsvleesballetjes in Tomatensaus
Smeuïge kalfsballetjes, zacht gegaard en geserveerd in een kruidige tomatensaus.
Bereidingstijd40 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g kalfsgehakt
- 150 g oud brood
- 250 ml warme bouillon
- 3 eierdooiers
- 2 el gehakte ui
- 40 g boter
- 1 el gehakte peterselie
- 50 g bloem
- Peper
- Zout
Week het brood in de bouillon en knijp uit.
Fruit de ui in boter en meng met het gehakt, het brood, eierdooiers, peterselie, peper en zout.
Vorm balletjes en rol ze door de bloem.
Breng water aan de kook, voeg zout toe en pocheer de balletjes tot ze boven komen drijven.
Laat nog 2 minuten garen en haal ze eruit.
Serveer met tomatensaus en pasta of groenten.
Serveertip:
Lekker met tagliatelle en Parmezaanse kaas.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn zoals Chianti past goed bij dit gerecht.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 38g | Vet: 22g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 2
Kalfsgehaktbrood met Champignons
Een smeuïg kalfsgehaktbrood met champignons en spek, perfect gekruid en langzaam gegaard in de oven.
Materialen:
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g kalfsgehakt
- 500 g varkensgehakt
- 200 g mager spek
- 2 sneetjes brood
- 1 kop melk
- 2 eieren
- 100 g champignons
- 2 tijmbladeren
- 1 laurierblad
- Peper
- Zout
Week het brood in melk en meng met het kalfs- en varkensgehakt.
Snijd het spek en de champignons fijn en voeg toe.
Meng de eieren, kruiden, peper en zout door het gehakt.
Vorm een broodvorm en leg in een ingevette ovenschaal.
Bak 75 minuten op 200°C tot goudbruin en gaar.
Serveertip:
Lekker met gestoofde wortelen en aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een rode Bordeaux zoals Saint-Émilion past hier perfect bij.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 45g | Vet: 32g | Zout: 1.3g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 2
Hamburgers met Gefruite Uien
Sappige hamburgers van gekruid rundvlees, geserveerd met goudbruine gefruite uien, ideaal voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6
Calories: 430kcal
Author: Cor Klaar
- 700 g rundergehakt
- 100 g broodkruim of paneermeel
- 100 ml bouillon
- 1 el fijngesnipperde ui
- 1 el gehakte peterselie
- 60 g boter
- 4 el olie
- 3 uien
- Peper
- Zout
Week het broodkruim in de bouillon en meng met het gehakt, ui, peterselie, peper en zout.
Vorm platte hamburgers en bak ze in boter en olie tot goudbruin en gaar.
Snijd de uien in ringen en fruit ze in de resterende boter tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
Serveer de hamburgers met de gefruite uien erop.
Serveertip:
Lekker met knapperige frietjes of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn of een fris biertje past goed bij dit gerecht.
Calories: 430kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 28g | Zout: 1.1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 2
Gegratineerde Gevulde Tomaten met Paddenstoelen
Heerlijk gevulde tomaten met paddenstoelen, knoflook en kruiden, gegratineerd met Gruyère.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 6
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 6 tomaten
- 600 g paddenstoelen
- 100 g broodkruim
- 50 g geraspte Gruyère
- 30 g boter
- ½ liter melk
- 2 el gehakte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- Peper
- Zout
Laat het broodkruim weken in de melk.
Snijd een kapje van de tomaten en verwijder de zaadjes.
Hak de paddenstoelen fijn en meng ze met het uitgeknepen broodkruim, geperste knoflook, peterselie, peper en zout.
Bind het geheel met de losgeklopte eieren.
Vul de tomaten met het mengsel en bestrooi met Gruyère.
Zet de tomaten in een ingevette ovenschaal en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Serveertip:
Lekker als bijgerecht of als lichte hoofdmaaltijd met een salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais past goed bij dit gerecht.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 7g | Vet: 12g | Zout: 0.8g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 2
Gefrituurde Biscuits met Vanillesuiker
Luchtige, knapperige biscuits gefrituurd en bestrooid met vanillesuiker, een heerlijke zoete traktatie.
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 4 eieren
- 1 el rum
- 3 el olie
- 125 g suiker
- 300 g bloem
- ½ tl zout
- Vanillesuiker
- Frituurolie
Klop de eieren schuimig in een kom.
Voeg de rum, olie, suiker, zout en bloem toe en meng tot een stevig deeg.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van ½ cm.
Snijd in gewenste vormen (bijvoorbeeld ruiten of rechthoeken).
Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de biscuits in kleine porties goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met vanillesuiker.
Serveertip:
Lekker met een kop koffie of warme chocolademelk.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Sauternes past perfect bij deze biscuits.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 2