Groente-Zoetzuur Salade met Radicchio en Bosui
Een frisse en smaakvolle groente-zoetzuur salade met radicchio, bosui, en wortel. Perfect als bijgerecht bij een zomerse maaltijd of barbecue.
(inclusief 30 minuten intrekken)35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 70kcal
Author: Cor Klaar
- 5 bosuitjes
- 1 kropje radicchio
- 2 wortels
- Sap van 1 citroen
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel tijmblaadjes
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
Snijd de bosuitjes in ringetjes en de radicchio in dunne reepjes.
Schil de wortels en schaaf ze in dunne plakjes.
Meng de gesneden groenten in een kom met het citroensap, suiker, tijmblaadjes, peper en zout.
Laat de salade ongeveer 30 minuten intrekken, zodat de smaken goed mengen.
Druppel vlak voor het serveren de olijfolie over de salade en schep alles nog eens goed om.
Serveer de groente-zoetzuur salade als fris en licht bijgerecht.
Wijnadvies:
Serveer deze salade met een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die de citrus- en kruidige tonen van de salade complimenteert.
Calories: 70kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 1g | Vet: 4g | Zout: 0.4g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 25
Rondo's met Vanillecrème en Aardbeien
Deze heerlijke rondo's gevuld met romige vanillecrème en verse aardbeien zijn perfect voor een feestelijke gelegenheid of een zomerse traktatie. De combinatie van knapperig bladerdeeg en zachte vanillecrème maakt ze onweerstaanbaar!
(inclusief afkoeltijd)1 uur uur
Servings: 16 stuks
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
Voor de vanillecrème:
- 15 g vanillepuddingpoeder
- ¼ liter melk
- 4 eetlepels suiker
- 2 blaadjes gelatine
- Scheutje rum
- 250 g slagroom
- Aardbeien om te garneren
Verwarm de oven voor op 210°C.
Meng een beetje melk met het vanillepuddingpoeder tot een glad mengsel.
Breng de rest van de melk samen met de suiker aan de kook en voeg al roerend het vanillepuddingmengsel toe.
Breng opnieuw aan de kook.
Voeg de uitgeknepen gelatine en een scheutje rum toe aan de warme pudding.
Roer de crème koud en spatel tot slot de geklopte slagroom erdoorheen.
Zet de vanillecrème in de koelkast om goed door te koelen.
Haal het bladerdeeg ca. 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol het bladerdeeg uit en steek met een vorm of glas ringen van ca. 10 cm diameter uit.
Prik met een vork meerdere keren in het deeg om luchtbellen te voorkomen.
Bak de rondo's goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten.
Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Verdeel de gekoelde vanillecrème over de afgekoelde bladerdeegrondo's en garneer met stukjes verse aardbei.
De vanillecreme beslist enkele uren voor het serveren bereiden, zodat het goed gekoeld is. Dan krijgt het de juiste consistentie en verfrissende smaak. U kunt de creme ook een avond van te voren maken.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco of een zoete dessertwijn zoals Moscato.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 25
Zoete Pompoentaart met Roomkaas en Gember
Deze zoete pompoentaart met een romige vulling van pompoenpuree, roomkaas en een vleugje gember is perfect voor de herfst- en wintermaanden. Het zachte deeg en de kruidige smaak maken dit tot een favoriet bij elke gelegenheid!
Servings: 1 taart
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 600 g pompoen geschild, ontpit en in blokjes gesneden
- ¼ liter water
- 4 eieren
- 120 g basterdsuiker
- 200 g roomkaas
- 1 theelepel fijngehakte gember
- 2 eetlepels maïzena
- Kaneel naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- Boter voor het invetten
Haal het quiche- en taartdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 170°C.
Vet de taartvorm in met boter, leg het deeg in de vorm en druk het aan.
Doe wat boter in een pan en fruit de pompoenblokjes.
Voeg het water toe en kook de pompoen zachtjes verder totdat deze gaar is.
Giet af en pureer de pompoen.
Laat het mengsel afkoelen.
Meng in een kom de eieren, basterdsuiker, roomkaas, gember, maïzena en kaneel goed door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de taartvorm met het pompoenmengsel en bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten op 180°C totdat de vulling stevig en goudbruin is.
Laat de taart iets afkoelen voordat je hem serveert.
Meng een pakje roomkaas met een snufje kaneel en kardemom, meng goed en verspreid over de afgewerkte taart zoals op de foto.
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een glas warme, kruidige glühwein in de winter.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 6g | Vet: 14g | Zout: 0.4g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 25
Vega Quiche Lorraine met Tofu en Prei
Deze Vega Quiche Lorraine, rijk gevuld met tofu, prei en een vleugje kurkuma, is een heerlijke vegetarische variant op de klassieker. Perfect voor lunch of diner, geserveerd met een frisse gemengde salade!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 6 porties
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 200 g tofu
- 250 g sojayoghurt
- 1,5 eetlepel maïzena
- 1 prei in ringen gesneden
- 6 eetlepels olijfolie
- 50 g belegen kaas geraspt
- Peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel kurkuma geelwortel
- Nootmuskaat naar smaak
Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte).
Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pureer de tofu, sojayoghurt, 3 eetlepels olijfolie en maïzena tot een glad mengsel.
Breng op smaak met peper, zout en kurkuma.
Verhit de overige 3 eetlepels olijfolie in een pan, fruit de prei en blus af met 4 eetlepels water.
Breng op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat.
Meng het tofu-mengsel door de prei en roer goed door.
Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en bekleed de ingevette bakvorm (ca.
24 cm doorsnede) met het deeg.
Verdeel het bladerdeeg over de bakvorm en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
Gebruik het overhangende deeg om de randen te versterken.
Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg en strooi de geraspte kaas erover.
Bak de quiche eerst 20 minuten op de laagste stand in de oven.
Verplaats daarna de quiche naar het midden van de oven en bak nog eens ca.
25 minuten, totdat de vulling stevig en goudbruin is.
Haal de quiche uit de oven en laat iets afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Een frisse gemengde salade past heel goed bij dit gerecht. Als vervanger voor kurkuma kun je ook pikante curry gebruiken!
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 25
Appels in Bladerdeeg met Noten en Rozijnen
Deze appels in een jasje van bladerdeeg, gevuld met een heerlijk mengsel van noten, rozijnen en kaneel, zijn een perfecte combinatie van zoet en knapperig. Ideaal als dessert of feestelijke traktatie!
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 5 kleine appels in een jasje
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 5 kleine zure appels
- 100 g noten grof gehakt
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 snufje kaneel
- 1 scheut rum
- 1 ei losgeklopt
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.
Meng in een kom de gehakte noten, rozijnen, poedersuiker, kaneel en rum goed door elkaar.
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Vul de holtes waar het klokhuis zat met het noten-rozijnenmengsel.
Rol beide bladerdegen uit.
Snijd uit het ene deeg vijf vierkanten van 7 cm x 7 cm en uit het andere deeg vijf vierkanten van 12 cm x 12 cm.
Plaats een gevulde appel op elk van de kleinere vierkanten.
Bedek elke appel met een groter vierkant bladerdeeg en druk de randen stevig aan met een vork om de pakketjes te sluiten.
Bestrijk de appelpakketjes met het losgeklopte ei.
Plaats de pakketjes op het meegeleverde bakpapier op een bakplaat en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn.
Laat de appelpakketjes iets afkoelen voordat je ze serveert.
Laat ze even afkoelen voordat u ze serveert…
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling of een kopje warme, kruidige glühwein tijdens de wintermaanden.
Serving: 1stuk | Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 25
Klassieke Appelflappen met Rozijnen en Kaneel
Geniet van deze klassieke appelflappen gevuld met sappige Jonagold-appels, rozijnen en een vleugje kaneel. Perfect voor elke gelegenheid, of het nu een feestdag is of een zoete traktatie bij de koffie!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 12 appelflapjes
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 4 Jonagold-appels in fijne stukjes gesneden
- 8 eetlepels rozijnen
- Citroensap naar smaak
- Scheutje rum
- Kaneel naar smaak
- 6 eetlepels suiker
- 1 ei losgeklopt
Verwarm de oven voor op 220°C en haal het bladerdeeg ca.
10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
Snijd het deeg in de lengte door en verdeel de lange stroken in vierkanten (6 stuks per zijde).
Meng in een kom de fijngesneden appels, rozijnen, suiker, rum, citroensap en kaneel goed door elkaar.
Bestrijk de randen van de deegvierkanten met het losgeklopte ei.
Leg een lepel van het appelmengsel in het midden van elk vierkant.
Vouw de vierkanten diagonaal om een driehoek te vormen en druk de randen goed aan.
Voor een extra accent kun je de randen met een vork samendrukken.
Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met het losgeklopte ei.
Bak de appelflappen in het midden van de oven gedurende 12-15 minuten goudbruin.
de deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een glas warme glühwein tijdens de feestdagen.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 25
Romige Aspergetaart met Slagroom en Kruiden
Deze romige aspergetaart met witte asperges, slagroom en kruiden is een elegante en smaakvolle hartige taart, perfect voor een lente- of zomerse lunch. Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd!
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 kg witte asperges geschild en uiteinden afgesneden
- Boter voor invetten
- 250 ml slagroom
- 4 eetlepels crème fraîche
- 3 eieren
- Nootmuskaat naar smaak
- Gehakte peterselie naar smaak
- Peper en zout naar smaak
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 210°C.
Kook de geschilde asperges in licht gezouten water met een halve theelepel suiker gedurende ongeveer 5 minuten, totdat ze beetgaar zijn.
Laat de asperges goed uitlekken en droog ze af.
Meng in een kom de slagroom, crème fraîche, eieren, nootmuskaat, gehakte peterselie, peper en zout goed door elkaar.
Bekleed een ingevette bakvorm met het bladerdeeg en zorg voor een opstaande rand van ongeveer 3 cm.
Verdeel de asperges gelijkmatig over het deeg en giet het slagroommengsel eroverheen.
Bak de aspergetaart in de voorverwarmde oven gedurende ca.
35 minuten, totdat de bovenkant goudbruin en stevig is.
Haal de taart uit de oven en laat deze iets afkoelen voordat je hem serveert.
Serveer het gerecht met frisse groene salade en ham
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 10g | Vet: 28g | Zout: 0.6g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 25
Tomatenquiche met Romige Ricotta en Bieslook
Deze tomatenquiche met romige ricotta en bieslook is een smaakvolle hartige taart, perfect voor lunch of diner. De combinatie van sappige tomaten en zachte ricotta zorgt voor een heerlijke, lichte maaltijd!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 500 g tomaten gewassen en gehalveerd
- 500 g ricotta
- 8 eieren
- 1 bosje bieslook fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
- Gesneden nootmuskaat naar smaak
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 220°C.
Leg het bladerdeeg in een ingevette rechthoekige bakvorm en druk de randen licht aan.
Snijd het overtollige deeg langs de randen af.
Meng de ricotta, eieren en fijngehakte bieslook in een mengkom.
Breng het mengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Vul de taartvorm met het ricottamengsel en verdeel de gehalveerde tomaten gelijkmatig over de vulling.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 35 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig aanvoelt.
Haal de quiche uit de oven en laat deze iets afkoelen voordat je hem serveert.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een frisse Sauvignon Blanc
Calories: 320kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 18g | Vet: 22g | Zout: 0.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 25
Vorarlberger Kaastaart met Uien en Bergkaas
Geniet van deze authentieke Vorarlberger kaastaart, gevuld met een romige mix van uien, bergkaas en Emmental. Perfect als hartige traktatie voor een stevige lunch of een warme snack!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 3
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g uien fijngesneden
- 1 ei
- ⅛ l zure room
- 125 g geraspte bergkaas
- 125 g geraspte Emmental
- Peper en zout naar smaak
- Komijn gemalen of heel
- 1 paprika in reepjes gesneden
- Paprikapoeder
- Boter om te bakken
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het pizzadeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
Vouw de randen van het deeg om zodat de vulling er niet uit kan lopen.
Fruit de uien in boter tot ze zacht en goudbruin zijn.
Meng in een mengkom de eidooier met de zure room, geraspte kazen, kruiden en de gefruite uien.
Bestrijk het deeg met gesmolten boter of olie en verdeel het kaas-uienmengsel gelijkmatig over de deegbodem.
Bak de kaastaart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin en knapperig is.
Bestrooi de taart na het bakken met paprikapoeder en serveer warm.
Deze heerlijk pikante kaastaart is een recept uit de regio Vorarlberg en smaak voortreffelijk met een vers gemaakte salade.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Grüner Veltliner of een lichte rode wijn zoals een Zweigelt.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 25
Spinazietaart met Kwark en Tomaat
Deze heerlijke spinazietaart met een romige kwarkvulling en verse tomaten is een perfecte vegetarische maaltijd. De knapperige bladerdeegbodem maakt deze taart onweerstaanbaar!
Bereidingstijd1 uur uur 10 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 250 g spinazie gewassen en geblancheerd
- 1 ui fijngesneden
- 250 g kwark naturel
- 50 ml melk
- 3 eieren
- 4 tomaten gehalveerd
- Zout en peper naar smaak
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Meng de kwark met de melk en eieren in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Vet de bakvorm in en leg het bladerdeeg erin.
Giet het kwarkmengsel over de bodem van het bladerdeeg en verdeel de geblancheerde spinazie gelijkmatig over het mengsel.
Leg de gehalveerde tomaten met de schil naar boven op de spinazie.
Bak de spinazietaart in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 50-60 minuten, totdat de taart goudbruin is en de kwarkvulling stevig is geworden.
Controleer of de vulling gaar is door er met een vork in te prikken.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 25