Tropische Super Sunrise Smoothie
Start je dag met een verfrissende Tropische Super Sunrise Smoothie, boordevol fruitige smaken en vitamines. Een perfecte boost voor je ochtend!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 90kcal
Author: Auteur onbekend
- 3 schijven ananas zonder steel of schil
- ½ sinaasappel geschild
- 4 verse aardbeien gewassen
- 1 tros blauwe druiven gewassen
Snijd de ananas, sinaasappel en aardbeien in stukken.
Doe de ananas, sinaasappel, aardbeien en blauwe druiven in de blender.
Meng alle ingrediënten goed tot een gladde en romige smoothie.
Schenk de smoothie in glazen en serveer direct.
Geen wijnadvies nodig, dit drankje is perfect zoals het is!
Calories: 90kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 1g | Vet: 0.2g | Zout: 0.02g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 34
Super Booster Ontbijt Smoothie
Begin je dag met een verfrissende en voedzame smoothie, boordevol vitaminen en antioxidanten. Deze Super Booster Ontbijt Smoothie, gemaakt van passievruchten, kiwi, en appelsienen, is perfect voor een gezonde start van je dag. Een explosie van smaken en gezondheid in elk glas!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 160kcal
Author: Auteur onbekend
- 3 passievruchten
- 1 kiwi
- 1 appelsien
- 2 persappelsienen
- 1 appel
Pers de persappelsienen tot vers vruchtensap.
Schil en snijd de kiwi, appelsien en appel in stukjes.
Voeg alle vruchten samen in een blender.
Meng goed tot een gladde smoothie.
Serveer direct en geniet van de frisse smaken.
Wijnadvies:
Een smoothie is niet gebruikelijk met wijn, maar als je een frisse combinatie zoekt, probeer dan een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 160kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 2g | Vet: 0.5g | Zout: 0g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 34
Sukadelapjes met Perziken en Honing-Ketjapsaus
Ervaar de rijke smaken van malse sukadelapjes in een heerlijke honing-ketjapsaus met perziken. Dit gerecht is ideaal voor een feestelijk diner of een speciale gelegenheid. De combinatie van zoete perziken en hartige saus zal je gasten zeker verrassen!
Bereidingstijd3 uur uur 15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g sukadelappen
- 6 perziken
- 2 eetlepels verse salie
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 dl ketjap
- 7 dl runderbouillon
- Olijfolie
- Boter
Breng het vlees op smaak met zout en peper en bak het in een mengsel van boter en olie aan beide zijden op halfhoog vuur tot het mooi bruin is.
Voeg de salie, honing en tomatenpuree toe.
Roer door en blus af met de runderbouillon.
Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en plaats een deksel op de pan.
Laat het vlees minstens 3 uur rustig stoven.
Haal het deksel van de pan, snijd de perziken in partjes en voeg ze samen met de ketjap toe.
Laat nog 5 minuten inkoken.
Schep het vlees met het stoofvocht en de perziken midden op een diep bord.
Wijnadvies:
Een zachte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past uitstekend bij de rijke smaken van dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 34
Stump met Groene Kool en Gerookt Spek
Dit hartige gerecht combineert aardappelen met groene kool en gerookt spek voor een heerlijke stamppot. Perfect als bijgerecht bij een maaltijd of als stevige lunchoptie. Eenvoudig te maken en vol smaak!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- Aardappelen
- Groene kool
- Melk
- Room
- 1 ei
- 1 dikke schel gerookt spek
- Peper
- Zout
Kook de aardappelen en groene kool samen in een pan en giet af.
Stamp het mengsel met een stamper en voeg een klein beetje melk, het ei en wat room toe.
Zorg ervoor dat het mengsel niet te slap wordt.
Snijd het gerookte spek in kleine stukjes en voeg toe aan de aardappel- en koolmassa.
Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 34
Franse Stroganoffsaus met Wodka en Cognac
Ervaar de luxe van een klassieke Franse Stroganoffsaus met een vleugje wodka en cognac. Deze rijke en smaakvolle saus is perfect voor het op smaak brengen van biefstuk of andere vleesgerechten. Een echte culinaire traktatie!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- ½ ui gesnipperd
- ½ paprika gesnipperd
- Klein stukje prei fijngesneden
- 2 knoflookteentjes geperst
- Een paar takjes peterselie fijngesneden
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 augurk fijngesneden
- ½ doosje champignons fijn gesneden
- Kookroom
- Paprikapoeder
- Peper
- Zout
- Worcestersaus
- Dragon
- Kervel
- Roomboter
- 1 kopje bouillon
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Tomatenketchup
- Wodka
- Cognac
- Schepje suiker
- Citroensap
- Onafgemaakte jus zonder vet
Verhit roomboter in een pan en voeg de ui, paprika en champignons toe.
Bak tot ze beginnen te kleuren.
Voeg de prei en knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.
Voeg de kappertjes, augurk, paprikapoeder, tomatenpuree en tomatenketchup toe.
Roer goed door.
Blus af met wodka en cognac.
Flambeer indien gewenst door de pan scheef op het gas te houden.
Wees voorzichtig met hoge vlammen.
Voeg de peterselie, kookroom, suiker, citroensap, bouillon, dragon en kervel toe.
Roer goed door en laat de saus enkele minuten sudderen.
Breng op smaak met peper, zout en Worcestersaus.
Voeg de onafgemaakte jus toe (zonder vet) en laat nog even doorwarmen.
Lekker bij biefstuk.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon past perfect bij de rijke smaken van deze saus.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 4g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 34
Stroganoffsaus met Wodka
Maak je maaltijden compleet met deze rijke Stroganoffsaus met wodka. De perfecte saus voor bij vleesgerechten, met een romige textuur en een heerlijke smaak. Probeer het vandaag nog!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 190kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 150 g champignons
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel wodka
- 1 kopje tomatenketchup
- 1 bouillonblok rund
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels paprikapoeder mild
- Mespunt peper
- Mespunt zout
Snijd de ui, paprika en champignons in stukjes.
Bak deze samen met de uit de pers geperste knoflook bruin in boter.
Voeg de wodka, tomatenketchup, bouillonblok, bloem, crème fraîche en paprikapoeder toe.
Roer goed door.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat de saus enkele minuten doorwarmen.
Smaakt ook goed zonder de wodka.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een droge rosé past goed bij de smaken van deze saus.
Calories: 190kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.8g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 34
Verfrissende Strandmocktail
Deze verfrissende strandmocktail zit boordevol gezonde ingrediënten zoals wortel, selderij, komkommer, biet en appel. Perfect om af te koelen op een warme dag, deze mocktail biedt een gezonde en smakelijke boost.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 70kcal
Author: Cor Klaar
- 3 wortelen gewassen en zonder steel en top
- 2 stengels selderij
- ½ komkommer
- ½ kop peterselie
- 1 kleine biet
- 1 kleine appel gewassen en zonder steeltje
Snijd de wortelen, selderij, komkommer, biet en appel in stukjes voor het blenden.
Doe alle ingrediënten in een blender.
Blend alles goed tot een gladde en gelijkmatige mix.
Schenk de strandmocktail in glazen en serveer direct voor een frisse, gezonde drank.
Calories: 70kcal | koolhydraten: 16g | Protein: 2g | Vet: 0.5g | Zout: 0.1g | Sugar: 11g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 34
Smoothie voor een Stralende Huid
Geniet van deze voedzame smoothie boordevol vitaminen, perfect voor een stralende huid. Met een mix van komkommer, wortel, appel en peterselie, aangevuld met romige kokosmelk of sojamelk, is dit een verfrissende start van je dag.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar
- 1 komkommer
- ½ kop peterselie
- 1 kleine appel gewassen en zonder steel
- 4 wortelen gewassen en zonder steel en top
- ½ kop kokosmelk of sojamelk
Snijd de komkommer, appel en wortelen in stukjes voor het blenden.
Doe de komkommer, peterselie, appel en wortelen in een blender.
Pers de ingrediënten tot een gladde massa.
Voeg ¼ tot ½ kop kokosmelk of sojamelk toe, afhankelijk van de gewenste romigheid.
Meng alles goed tot een gladde smoothie.
Schenk de smoothie in glazen en serveer direct voor een frisse, voedzame drank.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 1.5g | Vet: 3g | Zout: 0.05g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 34
Kruidige Stoofpot met Kalfsvlees
Geniet van een rijk en smaakvol stoofpotje met kalfsvlees, paprika, champignons en een vleugje rozemarijn. Perfect voor een gezellige maaltijd.
Bereidingstijd2 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 490kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg kalfsvlees
- 1 groene paprika
- 500 g verse champignons
- 2 wortels
- 1 grote ui
- Scheutje azijn
- 1 lepel suiker
- 4 laurierbladeren
- Boter
- 1 blikje donker bier
- Water
- Rozemarijn
- Zout
- Basilicum
- Tijm
Snijd de ui in ringen en bak deze in een beetje boter aan in een grote pan.
Voeg het kalfsvlees toe en bak het goed aan.
Was en snijd ondertussen de wortels, paprika en champignons in stukjes.
Voeg alle gesneden groenten, laurierbladeren, rozemarijn, tijm, zout, suiker, een scheutje azijn, het donker bier en wat water toe aan de pan.
Dek de pan af en laat het geheel ongeveer 2 uur op laag vuur stoven.
Verwijder na 2 uur het deksel en proef of de smaken naar wens zijn.
Bind de saus indien nodig met wat bruine sauspoeder en laat nog even sudderen.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Merlot of een Syrah, past goed bij deze kruidige stoofpot.
Calories: 490kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 38g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 34
Witte Kool Stoofpot met Kalfsvlees
Ontdek de heerlijke smaken van een stoofpot met kalfsvlees en witte kool. Deze hartige maaltijd met paprika's, knoflook en tijm is ideaal voor een gezellige familiediner. Laat de smaken samenkomen in dit verwarmende gerecht dat je meteen terugbrengt naar de gezellige avonden van de herfst.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 340kcal
Author: Cor Klaar
Snijd de kalfsfilet in blokjes en laat deze 5 minuten kleuren in de hete boter.
Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
Voeg de gehakte uien en knoflook toe aan de pan, kruid met tijm en fruit enkele minuten.
Voeg het vlees terug in de pan en overgiet met de kippenbouillon en droge witte wijn.
Kruid met peper en zout.
Zet het vuur lager en laat het geheel 1 uur sudderen.
Voeg de in reepjes gesneden paprika's en geschaafde witte kool toe en laat nog 15 minuten stoven, tot alles gaar is.
Bestrooi met bieslook en serveer met stokbrood.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay complementeren de smaken van de stoofpot uitstekend.
Calories: 340kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 30g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 34